Sverige tar emot Österrike på tisdagen.
Mitt speltips: Österrike att ha över 3,5 hörnor i matchen. bet365 .


Exklusiv kampanj på Sverige-Österrike → 
Förutsättningarna har väl alla koll på vid det är lagen. Belgien, Österrike och Sverige har spelat fyra matcher var. De två förstnämnda har tio inspelade poäng medan Sverige står på sex. Bara bara bara bara bara seger som gäller för Sverige här, annars är EM/speltips/">EM 2024 ännu längre bort än det redan är.

Sverige gjorde en bra insats mot Estland. Bara baltiskt motstånd, men 5-0 är rätt starkt i en kvalmatch på bortaplan. Så gott som optimal uppladdning inför Österrikematchen. Men helt annat motstånd nu såklart.

Visst är det så att Sverige är laget som har hemmaplan och som måste vinna. Men att Sverige ska trycka ner Österrike i 90 minuter och dominera matchbilden har jag svårt att se. På bortaplan hade Österrike ungefär 65% boll, 20 avslut (14 på mål). Sex hörnor. Det var en spelmässig slakt i en match där Robin Olsen stod på huvudet. Så tror jag inte det blir här, men jag har svårt att se Österrike parkera bussen och gå för kontring.

Med Rangnick vid rodret vet man att det blir aggressiv press, många maxlöp. Österrike är ett väldigt bra lag med kompetenta spelare i bra adresser. Över 90 minuter tror jag de har väldigt bra chans att skrapa ihop tillräckligt många anfall för att det ska bli minst fyra hörnor över 90 minuter.

Österrike fullt fokus på den här matchen

Sen har Österrike haft en fördel jämfört Sverige här:
De har bara den här tävlingsmatchen den här samlingen. Laddade upp med en betydelselös friendly mot Moldavien. Avslaget med många byten. Klart de haft fullt fokus på den här uppgiften. Jämför det med Sverige, som behövde vara all in mot Estland.

Nu slet nog inte den matchen så mycket, men den stjäl lite fokus såklart.

Sverige släppte till fyra hörnor hemma mot Azerbaijan, nio mot Belgien och sex mot Österrike. Bara en enda för Estland, men den matchen fäster jag ingen vikt vid i det här sammanhanget.

Jag tror Österrike går in för att vinna här och att de kommer ha en hel del att säga till om. Ytterbackarna är en svaghet i Sverige (även om Sema var grym mot Estland) och jag är rätt säker på att det är ytor som Österrike kommer attackera.

Förhoppningsvis lyckas Sverige vinna den här matchen och får det att leva ett tag till. Men jag vågar mig inte in på 1x2-marknaden utan väljer det här hörnspelet istället.

Speltips: Österrike över 3,5 hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip