Varberg tar emot Djurgården på söndagen.
Mitt speltips: Djurgården asian -1. Spelet innebär att du får pengarna tillbaka på uddamålsseger för DIF. Förlust om Varberg tar poäng. Vinst om Djurgården vinner med 2+ mål.

Det är med viss tvekan jag backar upp Djurgården ändå. Derbyt mot AIK i förrförra omgången var en usel insats. Halmstad hemma senast var sådär också, även om det blev seger. Dessutom är det gräsmatch som väntar här.

Men lika mycket ett spel på Djurgården är det här ett spel MOT Varberg. Nu har de visserligen höjt sig efter att de skämde ut sig mot Sirius för ett par omgångar sedan (förlorade med 7-0). Stod upp okej mot Bajen näst senast och tog ledningen mot Elfsborg. Men det går inte att komma ifån att de förlorat sju av de senaste åtta matcherna och läcker mål. Elva förluster den här säsongen har varit med 2+ mål. För varje förlust står det ännu mer klart att det blir Superettan nästa säsong. Kan inte vara helt lätt för spelarna att motivera sig.

Fjärdeplatsen räcker osm motivation?

Med Finndell (avstängd) och Wikheim (skadekänning) troligtvis out borde det öppna för Bergvall och Fallenius. Två unga spelare som är bra nog att få mer speltid enligt mig, men nu borde det inte vara något snack om att de får en start. Borde kunna komma in och gjuta lite energi in i DIF-elvan.

Säsongen har varit en besvikelse för Djurgården, men nu har de ändå hugg på fjärdeplatsen. Rätt stor chans att det kan ge Europa över tid, så det är ändå något att spela för.

Varberg var seriens sämsta lag och sålde sedan flera av sina bästa spelare. Just nu är de helt enkelt för dåliga för den här serien och om Djurgården bara kommer upp i en okej nivå borde de kunna vinna här. Får de bara hål på Varberg så borde det kunna rinna på, så har det ofta sett ut för Varberg den här säsongen.

Speltips: Asian -1 på Djurgården.
This is the stats tab
This is the post tip