Egypten-Sverige, kl.20:30

Ikväll drar VM igång för Sveriges del och det ser bättre ut än på länge, det är väl just det som oroar.

Sverige har också en väldigt bra lottning. Lag som Frankrike, Spanien, Tyskland och Kroatien är på ”andra” sidan och dessa kan vi inte stöta på innan semin.

Sverige, Danmark, Norge & Ungern gör upp om 2 semifinalplatser. Övriga lag i grupp C & D är för dåliga. Bättre lottning än så är svår att få.

Det som talar väldigt mycket för Sverige är bredden. Med Kim & Kim tillbaka(Du Rietz och Andersson) har vi plötsligt ytternior som kommer vara fräscha när det blir slutspel. Tidigare har Lukas Nilsson & Lagergren varit lite för ensamma där. Bakom Nilsson/Du Rietz finns dessutom Jeppson som inte gör bort sig.

På mittnio däremot är vi väldigt beroende av Gottfridsson. Arnesson finns bakom men är inte alls i samma klass, ”Gotte” betyder väldigt mycket för Sveriges anfallsspel.

Nu till spelet!

Gotte kommer spela mest av niometersspelarna. Det kommer bytas mer på ytterniorna med tanke på att Sverige helt enkelt har många fler alternativ där nu. Gotte kommer vila lite men minst 40-45 min tror jag han får.

Gottfridsson tar dessutom relativt många avslut för att vara spelfördelare vilket såklart talar för spelet.

Tror också att Egypten kommer vara rätt så ihåliga bakåt vilket en smart Gottfridsson kommer utnyttja.

Enda brasklappen är att Sverige leder med 10 tidigt i andra halvlek och att man då vilar Gotte men så dåliga tror jag inte Egypten är.

Spelet blir:

Gottfridsson över 3.5 mål @1.85(4/5 units) Unibet

Skjut nu Gotte!

This is the stats tab
This is the post tip