Vi är äntligen framme vid årets travhelg i Sverige och på söndag är det Elitloppet som står i fokus. I det första försöket som körs som V75-2 och lopp 6 så spelar jag vinnare på 2 Don Fanucci Zet. Elitloppsvinnaren från 2021 har i år sett bättre ut än någonsin efter ett litet sämre år förra året och har på årets tre starter tagit två segrar och en tredjeplats. Han kommer till den här upplagan av Elitlopp med två raka segrar bakom sig där han båda gångerna vunnit på segertiden 1.09.9 och även från start så har han öppnat allt bättre vilket gör han än mer intressant i årets Elitlopp. I försöket här så har han lottats till ett perfekt utgångsläge där kusken Magnus Djuse som får förtroendet för första gången bakom åttaåringen lär ha siktet inställt på ledningen här och dit ska det vara bra chans till att man når vilket jag även tror och då tror jag ingen rår på Don Fanucci Zet.

Dubblat odds på Francesco Zet - för ALLA kunder! →

Motstånd saknas det inte i det här försöket där vi får se Frankrikes bästa häst och vinnaren av Prix D`Amerique tidigare i år 8 Idao De Tillard. Fransmannen har varit suverän i år och var helt otrolig då han efter en tung resa i just det stora loppet sista söndagen i maj kunde vinna enkelt till slut och han följde upp det med att vinna Prix De France två veckor efter i mitten av februari på nytt löpningsrekord. Han var tidigt klar för årets Elitlopp till oss travälskares stora glädje och allting har sett riktigt fint ut i uppladdningen då han trots att han förlorade sitt senaste lopp avslutade väldigt bra som trea efter lite trafikproblem under loppets gång. Utgångsläget här är förstås tråkigt och känslan är att kusken Clement Duvaldestin tar en rätt så lugn inledning härifrån för att hitta en position en bit bak i fältet och sedan få in sexåringen med bra fart över mål och en andra eller tredjeplats är mer rimligt i försöket.



En annan häst värd att nämna är svenskhoppet 6 Önas Prince som firat stora framgångar under hela karriären och sprungit in över 12.9 miljoner kronor hittills under karriären. Han har dock sett bättre ut än någonsin i år då han gick igenom en lyckad operation inför säsongen och har på årets tre starter tagit tre segrar där han i senaste starten utklassade sitt motstånd i finalen av Paralympiatravet och efter den segern så fick han en biljett även till årets Elitlopp som är sjuåringens tredje raka framträdande sista söndagen i maj. Utgångsläget i försöket hade kunnat både vara bättre men också sämre och det är lite svårdbedömt kring vart han hamnar här men troligtvis så kommer Önas Prince att få göra en hel del jobb själv under loppets gång vilket han visserligen har visat att han tål att göra och om det skulle strula för min vinnare i det här försöket från start så kan det bli ledning här och då blir han segerfarlig redan i försöket.

2 Don Fanucci Zet
Spel: Vinnare
Odds: 3.13
Bolag: Unibet

Lycka till!
Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip