I det andra försöket av Elitloppet som körs som V75-3 och lopp 7 så spelar jag plats på 1 Hustle Rain. Den danskägda femåringen hade ett fint fjolår med fyra segrar på nio starter och över 1.7 miljoner kronor intjänat efter att ha segrat i bland annat finalen av Sprintermästaren och slutat fyra i finalen av Kungapokalen. Det var däremot en stor besvikelse när han inte kom till sin rätt i kvalet till Derbyt som hårt betrodd. Han har i år fått två lopp i kroppen där han i årsdebuten näst senast spurtade fint till andraplatsen bakom självaste Francesco Zet och i senaste starten så satt han fast med gott om krafter kvar som tvåa i Copenhagen Cup bakom Barack Face. Han bjöds efter detta in som sista häst till Elitloppet men drog det bästa startspåret för hans del med ett innerspår bakom startbilen då han är kvick ut den första biten. Kusken Mats Djuse har troligtvis en första tanke om att ta hand om ledningen och sedan släppa över den till antingen Hohneck eller Francesco Zet beroende på vem av dessa som är först fram och med en fin resa i rygg på ledaren så ska det vara bra chans till att Hustle Rain hakar på till en pallplacering.



Motståndet är tufft i det här försöket där jag främst tänker på 5 Francesco Zet som är det stora svenskhoppet i årets Elitlopp. Unghäststjärnan vann både Kriteriet och Derbyt som tre och fyraåring för att som femåring ifjol vinna både Norrbottens Stora Pris och Jubileumspokalen så det är en häftig segerrad som han kommer med inför helgen då han ståtar med 18 raka segrar. Han har lottats till ett fint utgångsläge här och kommer att kunna kliva iväg bra och få en fin position kort efter start där kusken Örjan Kihlström nog gärna tar en position utvändigt ledaren där han sedan kan kontrollera tempot och ta hem Francesco Zet med sparade krafter över mål antingen som etta eller tvåa för att få ett fint startspår i finalen.

Dubblat odds på Francesco Zet - för ALLA kunder! → 
Fjolårsvinnaren 2 Hohneck charmade den svenska publiken i fjol både i Elitloppet som han vann från ledningen och sedan i finalen av UET Grand Circuit som även den var på Solvalla och han trivdes verkligen bra på bankroppen. Något han tydligt visat under vintern i Frankrike är att han inte längre trivs på deras större banor även om han var rätt så positiv som fyra i sitt senaste lopp och visade lite form. Nu när han kommer till Sverige igen så åker den amerikanska sulkyn på som han lyft sig i tidigare och med ett fint startspår här i försöket så siktar kusken Gabriele Gelormini på att ta hand om ledningen kort efter start och sedan vinna försöket från den positionen vilket det ska vara bra chans till för Hohneck.

1 Hustle Rain
Spel: Plats
Odds: 3.00
Bolag: Unibet


Lycka till!
Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip