Äntligen så är vi framme vid årets travhelg på svensk mark då det körs trav i dagarna tre på Solvalla och med den absoluta höjdpunkten på söndagskvällen - Elitloppet!Årets upplaga är enligt många den bästa någonsin då Elitloppsgeneralen och Solvallas Sportchef Anders Malmrot gjort ett otroligt bra jobb då han har lockat till sig flera av världens bästa hästar där Frankrikes bästa Idao De Tillard och Sveriges motsvarighet Francesco Zet sticker ut.

Dubblat odds på Francesco Zet - för ALLA kunder! → 
Det spelet som jag rekommenderar till slutsegern i Elitloppet i år är svenskhoppet Francesco Zet som var en stor unghäststjärna i Sverige då han vann både Kriteriet och Derbyt i överlägsen stil och under första året som äldre häst ifjol så blev det fyra segrar på fyra starter där höjdpunkterna var Norrbottens Stora Pris och Jubileumspokalen. Det blev rätt så tidigt i år klart att tränaren Daniel Redèn satsar mot det här loppet i år med sin stjärna och därför var det av mångas intresse när han årsdebuterade i början av maj senast och var då riktigt fin när han från ledningen dansade runt ovalen och vann i enkel stil, visserligen mot ett rätt så svagt motstånd men intrycket var riktigt bra. Det var sexåringens 18:e raka seger och en häftig segerrad han nu kommer in med i Elitloppet och gör det ännu mer häftigt om han kan fortsätta bygga på den raden och ta ytterligare två raka segrar i försök och final här.

Just Francesco Zet är den hästen jag tror vinner Elitloppet och vill reka som slutvinnare av årets Elitlopp. I försöket så lottades han till ett fint startspår mitt bakom startbilen och han kan kliva iväg bra från start om kusken Örjan Kihlström vill men någon ledning har jag svårt att se att det blir i försöket utan istället blir det nog en resa i rätt så lugn stil utvändigt ledaren och väl från den positionen så blir han som sämst tvåa och får därmed ett fint startspår även i finalen. Sparade krafter brukar det bli från försöket för hästarna som Örjan kör och han vet verkligen hur man ska lägga upp det taktiska då han genom åren har fyra segrar totalt i Elitloppet. Väl i finalen sedan så tror jag att vi kommer få se en häftig prestation från Francesco Zet som är allround och inte så beroende av vilken resa han får och detta kommer att bli en häftig final att beskåda där jag tror att vi får en svensk seger för första gången sedan 2021. Jag lirar till oddset 4.00!

Motståndet är som bekant stenhårt och främsta utmanaren till vårat svenska hopp är den franska superstjärnan Idao De Tillard som tidigare i år vann Prix D`Amerique på ett otroligt häftigt sätt och blev ganska snabbt efter det klart för årets Elitlopp. Han följde upp den segern i slutet av januari med en seger i Prix De France på nytt löpningsrekord i mitten av februari. I sitt förberedande lopp inför detta så gjorde han det återigen väldigt bra även om han ``bara`` slutade trea och han hamnade då lite i ingemansland mitt i loppet och spurtade sedan väldigt vasst, så formen ser verkligen ut att vara bra inför detta.

Här kommer det att testas en amerikansk sulky för första gången i karriären då det inte är tillåtet på fransk mark och det brukar ge de franska hästarna ett rejält lyft när dom får springa i en sådan. Utgångsläget i försöket blev inte särskilt roligt och det blir intressant här vilken taktik som den unga kusken Clement Duvaldestin väljer här, där det troliga är att han nog inte vill ge sig in i någon körning från start utan istället backar han ner och låter Idao De Tillard gå till slut för att minst komma trea i försöket och därmed få ett hyfsat startspår i finalen. Väl i finalen sedan så lär det bli full körning hela vägen och då kommer detta förmodligen att bli en häftig duell här främst mot Francesco Zet och givetvis ska Idao De Tillard räknas med rätt så het segerchans i årets Elitlopp.

Lycka till!
Christoffer

Elitloppet 2024 odds

 • Francesco Zet. 3.75.
 • Idao De Tillard. 4.50.
 • Hohneck. 7.50. 
 • Horsy Dream. 8.50.
 • Don Fanucci Zet. 10.00.
 • Go On Boy. 12.00.
 • Önas Prince. 13.00.
 • Joviality. 26.00.
 • Gaspar De Brion. 41.00.
 • Bengurion Jet. 51.00.
 • Capital Mail. 67.00.
 • Denver Gio. 67.00.
 • Borups Victory. 67.00.
 • Hustle Rain. 151.00.
 • A Fair Day. 151.00.
 • Decision Maker. 201.00.
Just nu är Francesco Zet favorit att vinna Elitloppet 2024, och oddset på att hästen vinner är 3.75. Oddsen är hämtade från Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip