Usman har mycket erfarenhet från stora matcher samtidigt som Chimaev inte har varit i buren i mer än ett år, men det är svårt att se att det kan hjälpa honom mot den yngre mannen.

Khamzats stil är lika enkel som den är våldsam och än så länge har ingen i MMA-världen lyckats besegra den. Närmast kom brassen Gilbert Burns som är den enda motståndaren som har tvingat Chimaev igenom alla tre ronder, men även där vann Khamzat på enhetligt domslut.

Den enda stora risken för Khamzat är att han blir för ivrig och går in för fort och vårdslöst mot en erfaren motståndare – gör han det så kan han få en kraftig smäll på käften, och det ändrar ju allt i en UFC-match.

Khamzat fortsätter mot toppen

Jag tror dock att han kommer in väl förberedd och litar på sin brottning så pass mycket att han inte behöver ta sådana stora risker för att vinna.

Chimaev är ganska stor favorit hos de flesta spelbolag så värdet finns i att välja hur eller när matchen kommer att sluta.

Det finns mycket som talar för att Khamzat kommer att försöka göra processen kort mot Usman får att få till en titelmatch så fort som möjligt, men istället för att välja vilken rond så tar jag hellre sättet han vinner på.

Mitt spel blir då att Khamzat Chimaev via TKO/KO till 3,25 i odds hos Betsson .
This is the stats tab
This is the post tip