Kan Poirier äntligen bli UFC mästare, eller är Makhachev för stark?

MMA på den allra högsta nivå har tagit en liten paus nyligen men natten mot söndag är den tillbaka med en stor lättviktstitelmatch i UFC mellan Islam Makhachev och Dustin Porier – får amerikanen äntligen bli krönt mästare?
Inte enligt oddssättarna i alla fall, som har Makhachev – elev till den förre dominante mästaren Khabib Nurmagomedov – som storfavorit när de två drabbar samman i New Jersey på UFC 303, men chansen finns ju alltid.

Oavsett om han vinner eller ej är Poirier en av de största genom tiderna i sporten – 35-åringen är en ”good guy” som har fajtats om bältet två gången innan (mot Khabib och Charles Oliveira) och förlorat båda på submission.
Han fick en ny chans att vinna en titel (”BMF”-bältet, alltså ”Baddest Motherfucker”-titeln) men även där förlorade han, den här gången mot Justin Gaethje.
Men just när alla trodde att det var över för Poirier studsade han tillbaka med en KO-vinst över Benoit Saint Denis. Därmed seglade han upp bland utmanarna igen, förmodligen för sista gången.
Det lär ändå inte sluta med guld. Makhachev är en oerhört tuff motståndare som inte har särskilt många luckor i sitt spel, och det går knappt att hitta lockande odds någonstans, men trots det har vi ändå hittat ett bra spel.
Poirier är inte den som säljer sig billigt – han är smart och mångsidig och överlevnadsinstinkten är tillräckligt bra för att kunna styra matchen bort ifrån Makhachevs styrkor.

Problemet är att Makhachev är inte direkt svag i någon del av MMA, och därmed tror jag att han kommer att stå som segrare i den tredje ronden, vilket man kan få till odds av 8.30 gånger pengarna hos ComeOn .

This is the stats tab
This is the post tip