Många jämna matcher på UFC 298 där gamla hjältar går upp mot nya hungriga förmågor! Veckans MMA-rek går därmed ut på en trippel där de som är på väg upp gör det svårt för det gamla gardet.

Fjäderviktsmästaren Alex Volkanovski har sett lite skakig ut sedan han blev knockad i första ronden mot Islam Makhachev i fjol när han försökte lägga till lättviktsbältet på sitt CV.

Motståndaren på lördag är Ilia Topuria och det kommer att bli tufft och jämnt. Volkanovski är otroligt stark med bra kondition men han har också hunnit fylla 35 år och är åtta år äldre än Topuria. Yngre atleter i MMAs lägre viktdivisionerna har ofta en fördel och frågan är om inte "Volk" är lite på nedförsbacke medan Topuria är på uppgång.

Vem som går segrande ur buren efter den här titelmatchen låter vi vara osagt den här gången, men det är högst sannolikt att matchen går alla fem ronder.

Höjer spänningen

För att höja spänningen lite tar vi en rak vinst för Ian Garry över Geoff Neal. Mycket står på spel för irländaren Garry och det stormade mycket kring honom i december när han skulle möta Vicente Luque. Precis som landsmannen Conor McGregor så gillar Garry att snacka men det hettade till rejält när andra gav sig på Garrys fru och manager Layla-Ann och deras levnadsförhållanden. Det hela slutade med att Garry drog sig ur fajten några dagar innan med en påstådd lunginflammation och även om snacket har lugnat ned sig en del så har 26-åringen en hel del att bevisa mot Neal. Situationen liknar den som uppstod när Garry blev osams med Team KF innan han skulle gå en titelmatch i Cage Warriors - den gången vann han och jag tror att han gör det den här gången också. Gör han inte det blir det en rejäl bromskloss i en lovande karriär.

För att fylla ut spelet lockas jag av Merab Dvalishvili, som förmodligen kommer att besegra en Henry Cejudo som har sett sina bästa dagar. Cejudo, som vann brottningsguld i OS 2008, har varit en av de absolut främsta i sporten och en av få som har varit mästare i två viktklasser men likt Volkanovski börjar han bli gammal och vid 37 års ålder är det svårt att se honom slå Dvalishvili.

Spelet blir då Garry (vinst), Dvalishvili (vinst) och att fjäderviktsmatchen går hela vägen (femronder) till odds av 4,50 hos Lucky Casino.
This is the stats tab
This is the post tip