Han må vara bantamviktsmästare men ”Suga” Sean O’Malley fajtas för mer än bara bältet när han möter Marlon ”Chito” Vera på UFC 299 natten mot söndag – förra gången de två möttes vann Vera på knock och nu vill O’Malley vill ha revansch.

Allt verkade gå hyfsat bra för O’Malley mot Vera i augusti 2020 men efter att han drog på sig en fotskada i mitten av första ronden – förmodligen orsakat av en spark från Vera - gick det snabbt utför. Utan möjlighet att röra sig fritt blev det svårt för amerikanen och Vera kunde avsluta ganska enkelt.

Men förlusten hade ingen större påverkan på O’Malleys karriär – han har gått sex matcher sedan dess och vunnit fem (med en ”no-contest” efter att Pedro Munoz fick ett finger i ögat). Den färgglada och högljudda O’Malley fick en titelchans mot Aljamain Sterling i fjol och som han tog den – vinst via KO i andra ronden och UFC hade en ny mästare.

På samma kort gick Vera en match mot Munoz som han vann via domslut och att han och O’Malley skulle mötas igen var självklart, tyckte UFC, även om andra utmanare fanns.

O’Malley imponerades inte av det han såg av Vera i matchen mot Munoz och har lovat en KO-vinst nu på lördag och det är mycket möjligt, men han får akta sig för det som hände sist.

UFC 299: O’Malley jagar revansch

O’Malleys stil är mycket beroende av rörelse och finter som han använder för att skapa fördelaktiga vinklar för sina slag. Han byter ofta framfoten, och kan Vera börja träffa O’Malleys ben och fötter tidigt i matchen med sina hårda låga sparkar igen kan det hämma honom rejält.

Men det är sällan att två matcher mellan samma motståndare blir likadana – båda parter brukar ta lärdom från första matchen och det är inte sällan att man ändrar taktik helt i ett returmöte.

Den här gången tror jag att O’Malley kommer att hålla sig på utsidan och väntar tills Vera kliver fram – med vikten på framfoten kan O’Malley då tajma sina in- och utgångar för att undvika de låga sparkarna som gjorde så mycket skada sist.

Oddssättarna håller O’Malley som en ganska klar favorit den här gången och trots snacket om KO hit och dit tyder allt på att båda två tar mindre risker i en mer försiktig match den här gången.

Därmed tar jag O’Malley som vinnare – speltips blir då att han tar segern via domslut till odds av 2,30 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip