Stryktipset Tips 2/7 2022

Publicerad på 1 Jul 2022 - 21:26

Aston

Aston

Jan Wickberg

1 Jul 2022 - 21:26

Denna gång får vi matcher från Svenska Cupen och Allsvenskan på kupongen. En match från Superettan och en från norska Eliteserien tar också plats. Framför allt cupmatcherna känns luriga på förhand och när det är vinna eller försvinna matcher så finns det inte utrymme för misstag. På Måltipset är det fortfarande jackpot på 4 miljoner att spela om. Häng på mot de gröna bockarnas land!


TV: Bästa tipsen på en lurig Stryktipskupong!


 

STRYKTIPSET 2022-07-02 15:59

Match 1
Helsingborg - Kalmar X
(TTT 0-0-10)

Allsvenska jumbon Helsingborg har det inte lätt. Fem raka förluster och på det hela taget har man förlorat nio av tolv matcher. De flesta förluster har varit 0-1 eller 1-2 så det är inte så att man är helt borta i matcherna. Tappade senast poäng på stopptid i skånederbyt mot Malmö. Poäng där hade givetvis varit fint och gett en boost inför kommande matcher. Skador på Ali Suljic, Victor Blixt och Brandur Olsen. Finländaren Rasmus Karjalainen har flyttat hem men Armin Gigovic har bestämt sig för att stanna. Diego Fumaca & Thomas Rogne är nya i truppen. Tabellsexan Kalmar har 2-1-2 på sina fem bortamatcher. Kommer närmast från hemmaseger, 1-0 mot Varberg. Formen är fin då man endast har en förlust på de sex senaste ligamatcherna. Papa Diouf är tillbaka i KFF-dressen efter ett par säsonger i Turkiet / Cypern. Kan bli debut här. Även värvat Rony Jansson från finska Klubi 04. Skada stör på Filip Sachpekidis men i övrigt inga avbräck. Bör kunna ta minst en pinne på Olympia.

Match 2
Öster - Skövde 2
(TTT 10-0-0)

Klassiska Öster går bra i Superettan och kanske är det comeback till Allsvenskan på gång. Dock många lag med i racet. För att det ska bli uppflyttning behöver man förbättra sig hemma där man så här långt på fem matcher har 2-1-2. Kommer allra närmast från 1-1 borta mot BP. Marc Sörensen mål innebär att han nu är uppe på lika många baljor som anfallskollegorna Jesper Westermark och Isak Magnusson men det är Adam Bergmark-Wiberg som är lagets bäste målskytt med fyra strutar. Oliver Silverholt och Manasse Kanu stod över senast men här räknar vi med duon. Ahmed Bonnah räknar vi dock inte med då han är avstängd. Skövde på åttonde plats inledde serien på ett strålande sätt med fyra vinster och ett kryss på de fem första men nu har verkligheten hunnit ikapp lite och man har bara en vinst på de sex senaste. Föll senast med 0-2 mot Västerås där Viktor Granath visade att släkten är värst när han släckte hoppet helt och hållet på stopptid. Linus Mattsson har missat tre raka matcher. Trollhättans målsprutan från förra säsongen, Yoann Fellrath debuterade senast när han hoppade in med 20 minuter kvar. Behöver så klart nån mer match i benen men där har man ett finfint sparkapital. Skrällvarning?

Match 3
Friska Viljor - Hudiksvall 1
(TTT 8-0-2)

Division 2 möte i Svenska Cupen. Friska Viljor går urstarkt i Division 2 Norrland och har åtta raka segrar. 28 mål på tolv matcher är även det bra. Ej beroende av någon enskild spelare utan det är många som bidrar med mål framåt. Tonåringarna Adam Näsmark och Hugo Svensson har säkert ögon på sig från klubbar högre upp i seriesystemet. Hudiksvall på femte plats i Division 2 Norra Svealand. Har tre vinster och tre förluster på bortagräs. Formen på väg uppåt efter en minisvacka i slutet av Maj. Har på slutet haft några målsnåla historier men visade i början av säsongen att det finns kraft framåt i laget. 4-0, 5-1 och 5-0 var starka papper men dock kom alla dessa på hemmaplan. På resande fot har man 8-8 i målskillnad. Här kan hemma fördel vara avgörande.

Match 4
Huddinge - Hammarby TFF 2
(TTT 0-0-10)

Näst på tur i cupen är Stockholms derbyt mellan Huddinge och Hammarbys plantskola. Hemmalaget finner vi i Division 2 Södra Svealand där de innehar plats 8. Har 1-3-3 på sju hemmamatcher och det är näst sämst i hela serien. Kunde dock senast besegra IFK Eskilstuna efter två baljor av Ousman Touray. Även Kamil Dudziak hade bra lägen att måla men var lite för het och sprang offside x 2. Tidigare bottenlaget i Division 1 Norra, Hammarby TFF har verkligen fått styr på saker o ting. Fem raka segrar har inneburit ett lyft i tabellen och nu är man på sjätteplats. Målskillnaden på de fem vinstmatcherna är 7-0 så det är inte så att man börjat ösa in mål, men bakåt har man murat igen helt och hållet. Fredrik Hammar känns som den som närmast tar steget upp i "A-laget". Detta bör bortalaget ta hem om man går in för uppgiften helhjärtat.

Uppdatering: Matchen lottas då HTFFs trupp är på semester och man väljer att lämna walk over. Procent 24-24-52

Match 5
Hässleholms IF - Eskilsminne 2
(TTT 0-1-9)

Skånederby i cupen. Hemmalaget Hässleholms IF huserar i vanliga fall i Division 2 Södra Götaland. Är med i smeten om fina positioner. Ligger precis bakom femteplacerade lokalkonkurrenten IFK Hässleholm och upp till ledande Rosengård är det bara fyra poäng. Formen dock inte den bästa då man har en förlust och två kryss på de tre senaste. Har en ung trupp där flera spelare så klart hoppas på större uppdrag i framtiden. Emil Arvidsson en av dem men här får han stå över pga skada. Eskilsminne leder Division 2 Västra Götaland före storheter (nåja) som Husqvarna och Västra Frölunda. Har vunnit sex av sju bortamatcher och behöver här knappast ta flyget till denna bortakamp. Fick stryk av Husqvarna (1-2) för tre matcher sedan men annars bara tappat poäng hemma mot Frölunda. Har inga större avbräck i truppen och går så klart för vinst här. Tvåan först.

Match 6
Karlberg - Vasalund 2
(TTT 0-0-10)

08-derby mellan Karlberg som vi finner i Division 2 Södra Svealand och Vasalund som huserar i Division 1 Norra. Karlberg är ett typiskt hemmalag som sällan låter motståndarna sno med sig några poäng. 6-2-0 och 23-4 i målskillnad på Stadshagens IP. På bortagräs funkar inget. 0-1-5 och 6-15 i målskillnad är svagt värre. Om vi plussar ihop dessa stats så landar laget på en mittplacering ganska långt både från upp och nedflyttning. Formen är god då man endast har en förlust på de sex senaste och den kom borta mot serieledande Assyriska. Femteplats i Division 1 Norra är var vi finner Vasalund. Har tio poäng upp till ledande Sandviken men en match mindre spelad. Har sett bra ut på bortaplan (3-2-1) och det är inga goda nyheter för Karlberg. Finns flera som kan avgöra och vi höjer varningens finger för Calvin Kabuye som på egen hand sänkt Team TG och Täby i närtid. Nicklas Lindqvist utgick tidigt i matchen mot Forward och är ett osäkert kort här. Trots att hemmalaget är sponsrat av rekatochklart.com och har Lelle Sandahl som sportchef så går första tecknet till Vasalund.

Match 7
Trosa-Vagnhärad - Nyköping 2
(TTT 0-0-10)

Hemmalaget håller till i samma serie som Karlberg dvs Division 2 Södra Svealand. Går dock trögt för TV SK som bara har Värmbols bakom sig. Nio poäng inspelade på 14 matcher är svagt. På hemmaplan har man 1-4-2 så inte helt genomusla i sin egna borg, Häradsvallen. Kommer närmast från en klar förlust mot dagens motståndare som vann med 4-1. Åkte även på en rejäl käftsmäll mot Syrianska (1-5) och mellan dessa matcher 0-0 mot jumbon Värmbols. Känns som att det blir tufft även nu. Nyköping alltså i samma serie men betydligt högre upp i tabellen. Ligger femma och har bara fyra pinnar upp till Assyriska FF som leder. Har 3-3-1 på bortaplan och senast man var ut och for så blev det 4-0 mot Eskilstuna. Fixade även 1-1 borta mot Assyriska. Normalt en stark tvåa så länge man inte ställer ut skorna i Bissarna.

Match 8
IFK Österåker - Sollentuna X
(TTT 3-0-7)

Mycket hoppande bland serierna men håll ut då detta är sista cupmatchen på kupongen. Division 2 Norra Svealand är ligan som Österåker håller till i. Ser ut att gå en kamp mot Stocksund om direktuppflyttning. I skrivande stund en poäng bakom. Har finfin form med fem raka vinster och ser nu stabilare ut. I början av säsongen var det lite mer Hawaii då storsegrar blandades med målrika historier och uddamålsförluster. Har sen test på backen Alexander Jansson men Javier Gomez är åter. Linus Mohlin blir borta ett bra tag pga knäskada. Sollentuna på nionde plats i Division 1 Norra. Vann senast stort över Team TG (6-1) men det var blott andra bortavinsten för säsongen. Innan vinsten i norr förluster mot Örebro Syrianska och Gefle så formen är lite dunkel. Får åter klara sig utan bäste målskytten Gustav Lindgren som är skadad. Försvararen Ervin Gunan satte två mot TTG, fått mersmak och knoppar dit en boll här? Öppen match!

Match 9
Odd - Bodö/Glimt 2
(TTT 0-1-9)

Även denna vecka får Norge vara med på kupongen. Tabelltian Odd får det inte att lossna på allvar. Vinner, förlorar, vinner, förlorar om vart annat och då är det svårt att klättra i Eliteserien. Kunde senast med en gnutta tur besegra Vålerenga borta och faktum är att man varit bättre borta än hemma. På resande fot tre raka vinster medan man hemma har fyra förluster i rad. Ska dock sägas att sex av dessa sju matcher har varit målmässigt jämna historier. Har sålt mittfältaren Joshua Kitolano och formstarke anfallaren Tobias Lauritson till Sparta Rotterdam. Ser åter ut att bli Leopold Wahlstedt i kassen man får förlita sig på om det ska bli poäng här. Bodö har börjat röra på sig i tabellen efter en rätt skral inledning. Efter 2-0 vinsterna mot Kristiansund och Ålesund är man uppe på femte plats. Amahl Pellegrino tre mål på dessa två. Fick vila mot Vålerenga i cupen och då klev Ulrik Saltnes fram och avgjorde med matchen enda mål. Sondre Fet fortfarande enda avbräcket. Spiktvåa i Skien.

Match 10
Djurgården - Hammarby 1
(TTT 8-2-0)

Kupongens höjdare finner vi i match 10 där det vankas Stockholmsderby tillika toppmöte i Allsvenskan. Båda lagen på 21 poäng men blåränderna har gjort fyra fler mål. Kommer med bra självförtroende efter 4-0 Malmö, 4-0 Varberg och senast 5-2 borta mot Sundsvall. 0-1 förlusten i Kalmar ser ut att bara vart ett snedsteg i jakten på SM-Guld. Joel Asoro ser ut att ha fått fart på dojorna och målat tre matcher i rad. Oklart i nuläget hur det blir med Sead Haksabanovic vara eller inte vara i DIF. Elliot Käck fortfarande hos medicinska teamet för skadebehandling. Har åter Rasmus Schuller som var avstängd senast. Hammarby skulle behöva vinna här för att få lite arbetsro. Endast en vinst på de sex senaste men starkt att hämta upp till 2-2 mot Häcken sista 10 minuterna senast. Steve Trawally har ju lovat ösa in mål för Bajen och senast kom första målet från gambianen. Början på något stort eller bara flax återstår att se. Är i alla fall uppe på lika många / få nu som Astrit Selmani. Har Mads Fenger avstängd och skador på målis Oliver Dovin och Richard Magyar. Het match som mår bra av garderingar.

Match 11
Häcken - Elfsborg 1
(TTT 9-1-0)

Getingsommar är inget man önskar sig så vida man inte håller på Häcken och håller tummarna för att de ska behålla första platsen i Allsvenskan. Var senast på väg mot sjätte raka vinsten men blev lite nojiga på slutet och tillät Hammarby att både reducera och kvittera sista tio minuterna. Hade nog ändå tagit kryss på Tele2 innan matchen och troligen inte helt missnöjda med en pinne där. Får till denna match åter Peter Abrahamsson efter avstängning. Ersättaren Jonathan Rasheed har släppt in sex mål på de 2½ matcher han stått så lär inte behålla vantarna nu när Abrahamsson är tillgänglig. Kristoffer Lund utgick senast skadad och är osäker till spel här. Sedan tidigare Erik Friberg, Ali Youssef, Benie Traore och Filip Trpchevski borta. Elfsborg på sjunde plats hade inga problem att besegra Varberg i omstarten. Satte tre av fyra målen sista kvarten och ökade på målskillnaden. På bortaplan har man sett ganska bleka ut. 6-0 mot Degerfors var så klart ett undantag. Får här klara sig utan Alexander Bernhardsson som både gjorde mål och tog gult kort (tredje för säsongen) mot Varberg. Dock inga skador i truppen så han kan lätt ersättas. Känns som att Häcken målas upp som lite för stora favoriter här och vi väljer att gadda!

Match 12
IFK Norrköping - Sirius 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som inte får det att lossna i årets Allsvenskan. Peking kommer med två kryssmatcher som senaste resultat. 2-2 hemma mot Elfsborg innan vilan och 1-1 borta mot Mjällby efter. Enpoängare kommer inte räcka om man vill upp på övre halvan av tabellen. Kommer behöva värva framför allt offensivt för dagens upplaga av IFK Norrköping känns väldigt mycket kvantitet (framför allt defensivt) och inte så mycket kvalitet. Startelvan är bra men bänken är inte mycket att kasta in när det behövs förändring på plan. Filip Dagerstål ser inte ut att stanna kvar, men nu har man Viktor Agardius tillbaka efter skada. Jean Carlos de Brito långtidsskadad. Tränare Rikard Norling var sjuk senast men kan vara åter här. Sirius poängen och placeringen bakom Norrköping. Föll i omstarten av Allsvenska hemma mot IFK Göteborg. Mittfältarna Marcus Mathisen och Laorent Shabani (som för övrigt ryktas till Peking) drog båda på sig tredje gula kort för säsongen och är avstängda här. Karl Larson, Yukiya Sugita och Moustafa Zeidan (på väg till MFF?) var sjuka mot Blåvitt och är osäkra till spel här. Sedan tidigare skador på August Ahlin (mv), Andreas Murbeck och Patrick Nwadike. Om Pekingförsvaret bara håller reda på Christian Kouakou (4 mål på de 4 senaste) så lutar det åt en trea!

Match 13
Varberg - Värnamo 2
(TTT 7-2-1)

Dessa två lag håller till precis bakom duon i föregående match och bakom sig har man bara bottentrion så det är inte direkt något toppmöte som avslutar Stryktipskupongen. Varberg har hemska 1-8 i målskillnad på sina två senaste matcher. Okej att man mött Djurgården och Elfsborg på bortaplan men åtta i baken sätter ändå sina spår. Målet man själva gjorde kom för övrigt på straff. Har totalt bara mäktat med åtta mål och det är sämst i serien. Robin Simovic är en bra uppspelspunkt men sen måste det ju finnas alternativ runt omkring och det är väl där problemet uppstår. Har till denna match Gideon Mensah avstängd. Dessutom dras backkollegorna Jon Birkfeldt och Hampus Zackarisson med skador. Sena tester på Oliver Alfonsi och Alexander Johansson. Flera av de tidigare skadade spelarna är igång med träning. Anton Liljenbäck, Oliver Sverrisson, Ismet Lushaku, Montader Madjed, Tashreeq Matthews och Simon Adeji är alla tillgängliga enligt tränare Joakim Persson. Värnamo hade bra form innan vilan men föll i omstarten med 0-1 mot Kalmar på bortaplan. Ingen superkatastrof då vi vet att KFF är bra på Guldfågeln. Inga skador eller avstängningar i truppen gör att Kim Hellberg kan mönstra starkaste elvan. Lukar målsnålt och kanske kan Marcus Antonsson peta in segerbollen. Vi tycker värdet finns åt höger här och chansspikar tvåan.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Helsingborg - Kalmar X2
2. Öster - Skövde 1X2
3. Friska Viljor - Hudiksvall 1
4. Huddinge - Hammarby TFF 2
5. Hässleholm - Eskilsminne 2
6. Karlberg - Vasalund X2
7. Trosa-Vagnhärad - Nyköping 2
8. Österåker - Sollentuna 1X2
9. Odd - Bodö/Glimt 2
10. Djurgården - Hammarby 1X2
11. Häcken - Elfsborg 1X
12. IFK Norrköping - Sirius 1
13. Varberg - Värnamo 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Friska Viljor - Hudiksvall
8. Österåker - Sollentuna
17. Nederländerna (d) - Finland (d)
20. Vestmannaeyja - Breidablik
25. Sarpsborg - Sandefjord
26. Viking - Rosenborg
27. Ålesund - Strömsgodset
28. KFUM Oslo - Sogndal
30. Skeid - Grorud

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto