Stryktipset Tips 22/8 2020

Publicerad på 21 Aug 2020 - 17:05

Aston

Aston

Jan Wickberg

21 Aug 2020 - 17:05

Ingen rad med 13 rätt hittades förra veckan och det gör att vi har en jackpott på 10 miljoner att tampas om denna vecka. Norge, Skottland och Sverige är destinationer som ska besökas. Kanske inte de mest intressanta ligorna men håll ut snart kör England igång sina ligor! Till dess får vi ta oss an Skandinavien och kiltarnas rike.

STRYKTIPSET 22/8 2020 15:59

Match 1

GAIS - Örgryte 2
(TTT 0-3-7)

Derby i Göteborg på Gamla Ullevi som båda lagen använder som hemmaplan. Ingen publik så man kan inte finna någon fördel för något av lagen. GAIS kommer till matchen med åtta raka utan vinst i bagaget. Fem kryss och tre förluster är ingen rolig läsning för makrillarna. Lite svårt att sia om startelvan då tränare Stefan Jacobsson senast mot Giffarna gjorde fyra byten redan i halvtid utan önskad effekt. VI kan dock tänka oss att nordmakedoniern Predrag Randjelovic och August Wängberg (tillbaka från avstängning) startar. Har sen test på anfallaren Julius Lindberg som missat de sex senaste pga skada. Haris Cirak och Aiden Harvey stod över senast men bör vara åter här. Donat Zejnullahu & Oscar Ekman borta resten av säsongen. Örgryte på väg uppåt i tabellen efter tre kryss och tre segrar på de sex senaste. Besegrade topplaget J-Södra med 2-0 efter två mål av Djurgården-lånet Adam Bergmark-Wiberg. Får här klara sig utan Hannes Sahlin som är avstängd. Skador stör på Oliver Stanisic, Samuel Ohlsson, Arvid Sigurdsson, Bubacarr Jobe, Carl Wede och Daniel Paulson. Fördel ÖIS trots alla avbräck.

Match 2

Halmstad - GIF Sundsvall X
(TTT 10-0-0)

Toppmöte mellan de två lag som närmast jagar bakom serieledande Degerfors. Halmstad har tre kryss på de fyra senaste och har endast gjort tre mål på dessa fyra matcher. Över en månad sedan skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul satte en boll i nätmaskorna. Senast mot Dalkurd var det Joel Allansson som fixade poäng genom sitt första mål för säsongen. Hade då Edvin Kurtulus avstängd men här är försvararen tillbaka i startelvan. Förhoppningsvis är även mittfältsgeneralen Dusan Djuric åter (en familjemedlem rikare) efter lämnat sent återbud senast. Giffarna ser bra ut och hade inga problem att besegra GAIS senast med 3-0. Anfallaren Pontus Engblom fortsätter att leverera och kommer framöver få ny lekkamrat i Jamie Hopcutt som kritat på för 2,5 år. I övrigt samma truppläge som senast och det känns som att poängchansen är god.

Match 3

Ljungskile - Öster X
(TTT 3-1-6)

Ljungskile har varit väldigt svaga borta men hemma skapliga med raden 2-2-2. Om vi ser på de två senaste borta vs hemma så har man förlorat på resande fot mot Giffarna (2-5) och Degerfors (1-4) medan man hemma fixade 0-0 mot Halmstad och senast vann mot Eskilstuna med 2-1. Så hemma kan man störa de flesta lag i serien. Har skickat hem lånet Isaac Boye till ägarklubben Örebro. Saknar Andreas Murbeck och Axel Pettersson. Öster hade sju raka utan vinst innan man senast vann mot Brage med 4-2. Danske anfallaren Nicholas Mortensen satte sina första två mål för klubben. Kan komma mer framöver för han har ett finfint facit från hemlandet. Lagets andra dansk Marc Sörensen är fortsatt skadad. Rutinerade pjäserna Stefan Karlsson och James Keane flitiga kortsamlare och gäller att det inte blir två i samma match. Behöver behålla kylan i hettan.

Match 4

Sandviken - Haninge X
(TTT 6-2-2)

1-1-1 är Sandvikens senaste resultat. Förlusten kom mot Luleå (0-1), segern kom mot TG (6-1) och senast blev det kryss med mersmak mot serieledande Vasalund. Hade 2-0 till kvarten kvar att spela men släppte in två mål på slutet. Har fin trio framåt i Mohammed Naeem, Emil Bellander och inte minst Leo Englund som skulle platsa i hälften av Superettan-lagen. Ukrainaren Vyacheslav Koydan väntar fortfarande på sitt första mål för säsongen trots mycket speltid. Nykomlingen Haninge har gjort det mycket bra och ligger på tredje plats, bara två poäng från förstaplatsen. Kommer till Gästrikland med fyra raka vinster i resväskan. Ashley Coffey het som kaffe med sju mål på de fyra senaste. Allra senast (mot Luleå) var det dock nyförvärvet Antonios Bahdke (IF Sylvia) som avgjorde med matchens enda mål. Inte alls omöjligt att Bahdke belönas med en startplats här. Inhoppande anfallaren Hady Saleh Karim drog på rött i slutet av matchen och är avstängd här. Gardera gärna.

Match 5

IF Sylvia - Sollentuna 1
(TTT 10-0-0)

Sylvia gick som drottningen de första omgångarna och inledde med fem raka vinster. Har tappat lite fart på slutet och (tillfälligt) lämnat över serieledningen till Vasalund. Var dock tillbaka på vinnarspåret senast när man vann borta mot Frej med 2-0. Har en bra trupp där de flesta på ett eller annat sätt är sammankopplade med IFK Norrköping. Kanske blir det även på läktaren lite stöd från storebror då man beslutat att ta in det tillåtna antalet åskådare, 50 personer. Tappat Antonios Bahdke till Haninge och ersatt honom med Ihab Naser från Syrianska. Inga kända skador i truppen. Sollentuna på femte plats kommer till Peking med gott självförtroende. Fyra segrar och ett kryss på de fem senaste. Målskillnaden 18-18 visar dock att man haft marginalerna med sig i jämna matcher. Inga problem att ta sig in i Svenska Cupen då man besegrade Trosa-Vagnhärad med 6-0. Jabir Abdihakim fick starta efter fint inhopp mot Täby i ligan och satte tre av målen. Kan nog räkna med speltid även här. Mittfältaren David Zlotnik tog fjärde gula kortet mot Täby och är avstängd här.

Match 6

Motherwell - Hamilton X
(TTT 10-0-0)

Två lag som inte fått till det i säsongsinledningen. Motherwell som har ganska stora krav på sig har två kryss och två torsk på de första fyra matcherna. Har endast gjort mål i en av dessa fyra och det är för dåligt. Försvarsmässigt har det sett helt ok ut. Christopher Long bänkad senast men bör vara med från start här. Skador på Jake Carroll, Charles Dunne, Liam Donnelly och Nathan McGinley. Hamilton har bara spelat tre matcher men inte fått med sig poäng i någon av dem. 0-1 både mot Ross County och St Mirren, visar att man har samma problem som Motherwell. Försvaret är dugligt men anfallet funkar inte något vidare. Har fortfarande skador på Brian Easton, Ronan Hughes och Will Collar. Anfallaren Marios Ogboe redo att starta efter inhopp senast. Känns inte på förhand som att det kommer bli någon målfest här och 0-0 eller 1-0 är troliga resultat.

Match 7

St Mirren - Ross County X
(TTT 9-1-0)

Tabellfemman St Mirren har vunnit två matcher. Både Livingston och Hamilton har besegrats med 1-0. Förlusten mot Rangers var nog kalkylerad och ingen man gråter över. Precis som många andra lag i The Premiership är man stabila bakåt men inte särskilt giftiga framåt. Jonathan Obika och Junior Morias får väl ändå anses som ett habilt anfallspar som kommer trycka in tillräckligt med bollar för att ta St Mirren till slutspel. Dessutom har man signat Kristian Dennis från Notts County. Mittfältarna Kyle Magennis och Ryan Flynn kör på med rehab för att komma tillbaka efter skador. Ross County har hunnit med att spela fyra matcher och vunnit två av dem. Blir någon förvånad när vi säger att resultaten blivit 1-0. Efter det 2-2 mot Kilmarnock och 1-2 mot Dundee United. Ross Stewart och Billy McKay dugliga framåt men inte i klass med Rangers / Celtics diton. Kan nog ställa till med bekymmer här och fixa en pinne. Skador på Joe Chalmers och Tom Grivosti överkomliga.

Match 8

Strömsgodset - Viking X
(TTT 10-0-0)

Det har varit målrikt värre när Strömsgodset sparkat boll på slutet. 3-1 mot Brann, 2-3 mot Bodö/Glimt, 3-4 mot Sandefjord och senast 3-2 mot Haugesund. Så om man vill se mål både framåt och bakåt är Strömsgodset ett bra tips. Målskillnaden totalt är 22-29 och det är så klart för många mål i baken. Endast jumbon Aalesund har släppt in fler baljor. Så tränare Henrik Pedersens fokus är att behålla anfallsspelet men stoppa upp läckaget bakåt. Prosper Mendy, Jonathan Parr och Herman Stengel är alla skadade. Viking sladdar i tabellen och är i skrivande stund nere på kvalplats. Man kan skönja lite fart framåt i och med att man fått fart på Veton Berisha som satt fem mål på de tre senaste. Bakåt har man plockat in Michael Crowe från Preston för att täcka upp för skadade förstekeepern Iven Austbö. Vi får se om Crowe får chansen här eller om Arild Östbö som vaktat målet i Austbös frånvaro får fortsatt förtroende trots allt. Sondre Björshol och Even Östensen ej tillgängliga.

Match 9

Mjöndalen - Rosenborg 2
(TTT 0-1-9)

Mjöndalen balanserar på gränsen till nedflyttning. Är ligans näst sämsta hemmalag och har endast besegrat Sarpsborg och Haugesund på Isachsen Stadion. Båda gångerna Shuaibu Lalle Ibrahim som avgjorde. Bakom nigerianen finns det inte mycket kvalitet framåt. Till exempel står ex-AIKaren Fredrik Brustad fortfarande på noll mål. Andreas Hellum hoppade in och avgjorde en tight match mot Brann senast, hans första mål för säsongen. Rosenborg "bara" på fjärde plats. 14 poäng upp till Bodö/Glimt och det blir svårt att plocka in. Har ny tränare i Åge Hareide som ersätter Trond Henriksen. Har Dino Islamovic i målform med tre strutar på två matcher. Skador på målvakterna Andre Hansen och Rasmus Sandberg samt rutinerade Per Skjelbred som är tillbaka i laget efter nio säsonger i Bundesliga. På bortaplan har inte Rosenborg glänst men på gång nu?

Match 10

Elfsborg - Östersund 1
(TTT 10-0-0)

Boråsarna har skaplig häng på Malmö i toppen. Fyra poäng bakom och har precis som skåningarna endast en förlust så här långt in på säsongen. Kommer närmast från 2-2 borta mot Hammarby. Simon Strand åter olycksgubbe då han orsakade en straff samt tog säsongens tredje röda kort! Således väntar avstängning här för den hårdförde backen. Framåt finns kvalitet med Rasmus Alm och Jesper Karlsson (åtta mål på de sju senaste), trots att Per Frick också är avstängd. Östersund har lämnat bottenskiktet efter två segrar. 1-0 mot AIK följdes upp med 2-0 mot Kalmar. Precis som dagens motståndare har man trubbel med avstängningar. Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugen och Ludvig Fritzson får alla se matchen från sidan. Simon Kroon skadad och missar med all sannolikhet matchen. AIK & KFF i all ära men Elfsborg är på en annan nivå och ettan spikas.

Match 11

Malmö - Falkenberg 1
(TTT 10-0-0)

Efter åtta raka vinster tog det stopp mot Mjällby senast. Malmö fick med sig en poäng men någon seger blev det inte. Leder dock fortfarande serien i stor stil och har fyra poäng till godo på närmast jagande lag. Förstekeeper Johan Dahlin har missat de två senaste matcherna pga överbelastning och Marko Johansson som vaktat buren är inte på samma nivå. Till denna match har man mittbackarna Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson åter. Passar perfekt då Anel Ahmedhodzic är avstängd. Framåt är Isaac Kiese Thelin tillbaka från avstängning och Ola Toivonen som vilade senast är säkert också redo för spel. På tal om anfallare så har man sålt Tim Prica och Guillermo Molins har också tackat för sig genom att riva kontraktet. Falkenberg är ett av tre lag på 13 poäng som är placerade i botten av tabellen. Kommer närmast från 1-1 mot AIK. Det höll på bli drömdebut för hemvändaren Gustaf Nilsson som fick starta men han får skylla på ringrost när han brände sitt friläge. Herr Nilsson borde nog fått en straff med sig också men domaren friade. Skador på Tim Erlandsson, Mahmut Özen, Kwame Kizito och Nsima Peter. Spiketta!

Match 12

AIK - Helsingborg X
(TTT 9-1-0)

Att byta tränare har inte gett någon positiv effekt för AIK som nu i stället ska försöka värva sig ur krisen. På backsidan har man plockat in Sotiris Papagiannopoulos från FC Köpenhamn. på mitten är Filip Rogic ny från Orenburg och framåt Bojan Radulovic som senast tillhörde Brightons organisation. Ville även ha in Tim Sparv men finländaren nobbade och flög söderut. Om Gnaget kommer flyga bort från nedflyttningsstriden tack vare nyförvärven återstår att se men det kan inte bli så mycket sämre i alla fall. Åtta raka utan vinst och senast en friad straff från ytterligare en förlust. Har i denna match Eric Kahl borta pga avstängning. Saku Ylätupa och Felix Michel dras med skador. Helsingborg är jumbo men bara pga målskillnad och upp till AIK skiljer det endast en poäng. Kommer från två förluster mot Sirius. 1-3 borta och 1-2 hemma. Åkte senast på en sen straff som blev spiken i kistan. Får inför detta möte spela upp videon från 12/7 då man besegrade dagens motståndare hemma med 2-0. Anfallaren Anthony van den Hurk hade då en fin dag med 1+1. Får här åter Brandur Olsen från avstängning. Hans plats på botbänken tas av Anders Randrup som i sin tur ska synda för sina fyra gula kort (som han plockat i de fem senaste matcherna). Helsingborgs fysteam har fullt hus med Anders Lindegaard (mv), Kalle Joelsson (mv), Erik Figueroa (b), Andreas Granqvist (b), Andreas Landgren (b), Adam Eriksson (m) och Assad Al-Hamlawi (f) som alla är skadade. Åter kryss som u!

Match 13

Varberg - Örebro 1
(TTT 6-1-3)

Båda lagen på 17 poäng inför denna omgång. Tabellraden ser också ganska lika ut då båda lagen har ett kryss och två förluster på de tre senaste. Varberg har fått många bollar i häcken av laget med samma namn. 1-3 hemma och 1-2 borta. Innan dess 3-3 mot Sirius så behöver synes täppa till bakåt. Astrit Selmani känns fortfarande het men blev ju av med radarpartnern Daniel Krezic som drog korsbandet mot Djurgården. Så klart ett blytungt tapp för ett lag med liten trupp. Junes Barney in för att täcka upp, men inte samma typ av spelare. Bakåt är Gideon Mensah nytt namn från Nordsjälland. Fick 90 min i debuten och ska spelas in i stället för skadade Joakim Lindner. Örebro kommer från förluster mot Djurgården och Malmö. Har sett svaga ut och bara glimta till stundtals under säsongen. 3-0 mot Kalmar för några omgångar sedan var väl höjdpunkten så här långt. Hade tur som fick in Nahir Besara för bakom honom kryllar det inte direkt av kreativitet. Har fått tillbaka Isaac Boye som inte platsade i Ljungskile. Hemma mot Örebro bör Varberg vinna om man vill stanna i Allsvenskan.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. GAIS - Örgryte 2
2. Halmstad - GIF Sundsvall 1X2
3. Ljungskile - Öster 1X
4. Sandviken - Haninge 1X2
5. Sylvia - Sollentuna 1
6. Motherwell - Hamilton 1X
7. St Mirren - Ross County X
8. Strömsgodset - Viking 1X
9. Mjöndalen - Rosenborg 2
10. Elfsborg - Östersund 1
11. Malmö - Falkenberg 1
12. AIK - Helsingborg 1X2
13. Varberg - Örebro 1

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto