Stryktipset Tips 23/10 2021

Publicerad på 22 Okt 2021 - 19:37

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Okt 2021 - 19:37

Stor jackpothelg med fina pengahögar på så väl Stryk, Mål som Europatipset. Här lägger vi fokus på de två förstnämnda. Även givet med extratipsen som fortsätter att gå plus.

STRYKTIPSET 2021-10-23 15:59

13 rätt även i onsdags! Gå med i vårt andelslag!
200 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa din andel!
300 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa din andel!

Match 1
Brighton - Manchester City 2
(TTT 0-0-10)

Sydkustlaget Brighton har visat sig svårslagna i öppningen av säsongen. Efter åtta omgångar har man endast noterats för ett nederlag. Kryssat i de tre senaste och i dessa matcher är målskillnaden 1-1. Behöver då inte vara nobelpristagare för att fatta att det är tight bakåt och trubbigt framåt. Tolv gula kort på de tre så man håller uppe den engelska brunkar-fotbollen på ett bra sätt. Hade sexofredsanklagade Yves Bissouma på bänken senast. Skador stör på Adam Webster, Steven Alzate och Danny Welbeck. Manchester City bara två poäng före fiskmåsarna. Bra ligaform och 5-1 i Champions League mot Club Brugge är inte heller så illa. Då man endast har Ferran Torres skadad kan manager Pep Guardiola ändra om i startelvan här om han så önskar. Tex Oleksandr Zinchenko bör vara redo efter skadan. Vi garderar favoriten tidigt och hoppas på hemmalaget.

Match 2
Leeds - Wolverhampton X
(TTT 6-2-2)

Leeds har svårt att övertyga. Bara en vinst så här långt och åkte senast på ännu en förlust utan mål framåt. Kanske inte så konstigt då varken Raphinha eller Patrick Bamford kunde medverka. Manager Marcelo Bielsa håller tummarna för att duo kan lira här men sena tester avgör. Robin Koch, Luke Ayling, Junior Firpo och Kalvin Phillips dras också med skadeproblem. Wolves kommer till Elland Road med tre raka segrar. Vände senast derbyt mot Villa sista tio minuterna då 0-2 blev 3-2. Så det är ett lag i medvind som Bruno Lage basar över. Jonny, Yerson Mosquera, Pedro Neto och Hugo Bueno ej redo för spel. Tidigare coviddrabbade Trincao kanske tar plats på bänken om han anses vara tillräckligt fit. Här vill vi gärna invänta elvorna innan vi bestämmer oss hur tecknen ska sitta, krysset blir dock bra som utgångstips.

Match 3
Everton - Watford 1
(TTT 10-0-0)

The Toffees har vunnit tre av fyra hemma i Liverpool. Lite oroväckande är att förlusten kom senast i mötet med West Ham. Bör ändå inte vara någon fara med (hemma)formen. Finns dock fortfarande frågetecken för Andre Gomes, Richarlison och Dominic Calvert-Lewin. Om trion kommer till spel så ökar givetvis chanserna till vinst. Fabian Delph och Abdoulaye Doucoure saknas på mitten pga skador. Watford stod för en minst sagt svag insats senast hemma mot Liverpool. Det var kattens lek med råttan från start tills Liverpool ville gå hem och slog av på takten med 20 min kvar. Nye managern Claudio Ranieri får hoppas på bättre spel & resultat här. Nicolas Nkoulou, Francisco Sierralta, Christian Kabasele och Peter Etebo står över men Joshua King kanske får lite speltid efter skada. Precis som i match 2 är det läge att invänta startelvorna. Bra spik om Everton-trion kommer till spel.

Tips: Danny Rose kort @ 3,60 - bet365 - Har svårt med tempot och rent allmänt en hetsig spelare. Ligger ofta på gränsen.

Match 4
Southampton - Burnley X
(TTT 10-0-0)

Tidigt bottenmöte där lagen tillsammans endast har en seger på sexton matcher. Den kom senast när Southampton vann över Leeds med 1-0. I bloggen tidigare hyllade albanen Armando Broja fick äntligen starta en match och då tackade han genom att bli matchvinnare. Kan mycket väl bli en ny Patrick Bamford, dvs utlånad från Chelsea till en massa olika klubbar innan man dumpar honom till nåt skräplag. Här bör han hålla Che Adams & Adam Armstrong på bänken. Fixstjärnan James Ward-Prowse avstängd. Burnley har skrapat ihop tre poäng på åtta matcher och bara Norwich är sämre. Höll siffrorna nere senast mot Man City (0-2). Manager Sean Dyche har få spelare borta och får gnugga geniknölarna hur han ska formera laget här. Aaron Lennon & Ashley Barnes är tänkbara alternativ framåt. Förväntar oss jämn kamp med få mål och då ligger värdet till höger.

Match 5
Crystal Palace - Newcastle X
(TTT 10-0-0)

Fem kryss på åtta matcher gör att Patrick Vieras kristallpalats befinner sig på en blygsam 14e plats. Lär ändå vara fyllda med självförtroende efter 2-2 mot så väl Leicester som Arsenal. Saknade senast stjärnan Wilfried Zaha men han bör vara åter här. Anfallarna Odsonne Edouard & Christian Benteke målade senast och alltid skönt när forwards levererar. Nathan Ferguson och Eberechi Eze långtidsskadade. Nästjumbon Newcastle kickade manager Steve Bruce under veckan och laget leds här av Graeme Jones. Vem som tar över är skrivet i stjärnorna men Paulo Fonseca, Frank Lampard och Steven Gerrard är några som nämns. Freddie Woodman (mv), Martin Dubravka (mv) och Paul Dummett skadade men i övrigt har många tillfrisknat. Finns en del kraft framåt (och då tänker vi inte på Emil) i Joe Willock, Allan Saint-Maximin och Callum Wilson så vi hoppas på mål. Tredje raka 2-2 matchen för Palace?

Match 6
Birmingham - Swansea 2
(TTT 7-3-0)

Nittondeplacerade Birmingham kommer med tveksam form till denna match. Endast en seger på de nio senaste i ligan. Inte nätat på de fem senaste så manager Lee Bowyer har nog redan kritat ned en duglig anfallare på förstaplatsen på önskelistan till tomten. Skulle nog behöva en helt ny anfallsuppsättning för vist känner vi igen problematiken från föregående säsonger med Lukas Jutkiewicz och Scott Hogan. Tyvärr har inte heller Troy Deeney blivit någon hit. Neil Etheridge (mv) och Maxime Colin dras med skador. Swansea har skärpt till sig och lämnat bottenskiktet. Tre vinster på de fem senast med 3-0 segern mot landsrivalen Cardiff som fjädern i hatten. Följde av bara farten upp med att besegra topplaget WBA med 2-1. Anfallsduon Joel Piroe & Jamie Paterson i bra slag. Vi sticker ut hakan här och spika bortalaget som har de målgörare Blues saknar.

Match 7
Blackburn - Reading 1
(TTT 9-1-0)

Rovers har förlorat tre av de fyra senaste. Dock har alla dessa matcher varit på bortaplan. Hemma på Ewood Park har man två kryss och två vinster på de fyra senaste. Har ett ljusare skadeläge nu då flera spelare är åter. Harry Pickering och Lewis Travis klev dock av senast och ska testas sent. Bradley Johnson och Sam Gallagher är ersättningsalternativ. Reading föll senast mot Blackpool men innan dess fem segrar på sex matcher. Den hemska skadelistan förväntas kvarstå här med namn som Michael Morrison, Tom McIntyre, Alen Halilovic, Andy Rinomhota, Yakou Meite, Junior Hoilett och Lucas Joao. Här finns goda chanser till mål och formstarka John Swift inte otänkbart en av de som nätar. 2-1 till Rovers? 

Tips: John Swift mål @ 4,33 - bet365 - Ett av få hot framåt med skadeläget hos The Royals. Tar alla fasta situationer. 

Match 8
Blackpool - Preston X
(TTT 7-2-1)

Blackpool har tre segrar och tre förluster på sina sex hemmamatcher. De tre segrarna har kommit under de fyra senaste så formen är god. Även självförtroende bör vara på topp efter vändningen senast borta mot Reading. Vände på ett 0-2 underläge till seger 3-2 sista 20 minuterna. Owen Dale hade bra inhopp och gjorde det mesta rätt tillsammans med Jerry Yates. Bör här belönas med startplats. Har fortsatt en lång frånvarolista då Chris Maxwell (mv), Reece James, Grant Ward, Kevin Stewart, CJ Hamilton, Matthew Virtue och Shayne Lavery ej kan medverka. Dujon Sterling har missat de två senaste pga sjukdom och står troligen över nu också. Preston och bortaplan är ingen lyckad kombo då man endast har mäktat med tre poäng på sex matcher. Vann senast hemma mot Coventry (2-1) men innan dess sex kryss på sju matcher (torsk i den sjunde). Manager Frank McAvoy har få alternativ framåt med skador på Matthew Olosunde, Izzy Brown, Connor Wickham och Ched Evans på skadelistan men Tom Barkhuizen finns att tillgå och han kan få starta här. Åter kryssläge för The Lilywhites?

Match 9
Bournemouth - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Serieledande Bournemouth är enda laget som fortfarande har förlustnollan intakt efter 13 omgångar. Har vunnit 9 matcher och släppt in minst mål så topplaceringen är befogad. Har gjort jobbet men inte mer i de tre senaste. Har i Dominic Solanke en fin aspirant på skytteligatiteln. Svårt för dansken Emiliano Macondes att peta honom och det gör att han är fastgjuten på bänken (åtta matcher i rad utan speltid). Landsmannen Philip Billing given i startelvan och rätt giftig framåt (5 mål på 12 matcher). Inga skador som stör men David Brooks kämpar mot sin cancer. Huddersfield på sista play-off platsen har fyra raka utan förlust. Målskillnaden 2-0 på de tre senaste visar att det inte varit några sprakande målfester på slutet för The Terries. Tyvärr ingen Jordan Rhodes här så det blir slantsingling mellan Danny Ward och Frazier Campbell om anfallsplatsen. Pipa, Ryan Schofield (mv), Aaron Rowe, Alex Vallejo och Odubeko Ademipo övriga som tillbringar dagarna i rehab-gymmet. Levi Colwill är avstängd. Luktar en stabil hemmavinst, 2-0?

Match 10
Luton - Hull 1
(TTT 10-0-0)

Luton på nionde plats har förlorat lika få matcher som tabelltvåan Fulham men det är det höga antalet kryssmatcher som gör att The Hatters inte finns högre upp i serien. Så ingen höjer på ögonbrynen när det senast blev oavgjort borta mot Derby. Finns bra killar framåt i Harry Cornick och Elijah Adebayo. Problemet med dem är att målen ofta kommer i samma match. Cornicks sex baljor har kommit i fyra matcher och samma visa för Adebayo. Skador på Dan Potts och Danny Hylton samt en avstängning på Kal Naismith. Hull ser onekligen ut som en stark kandidat till League 1 nästa säsong. Truppen känns tunn och torskar man mot Peterborough (1-2, hemma) så är det illa. Josh Magennis både målade och brände straff senast. Rättvist dock då Malik Wilks dyk i straffområdet bara var pinsamt (borde stängas av i efterhand). Tom Eaves gjorde skapligt inhopp och kan få chansen här. Skadedrabbade Tom Huddlestones comeback efter sex match varade bara i 27 minuter innan han åter tvingades kliva av och missar här. Kanske inte kupongens säkraste etta men visst bör Luton vinna.

Match 11
Millwall - Stoke 1
(TTT 8-1-1)

Vanligtvis kryssglada Millwall har (tillfälligt) övergivit en poängsmatcherna då man har tre segrar och en förlust på de fyra senaste. Börjar därmed närma sig toppen. Tre poäng upp till play-off i skrivande stund. Stjärnan Jed Wallace går sällan poänglös från matcherna och inledde målskyttet senast i 2-1 vinsten mot Sheffield United. Manager Gary Rowett har bara bra valmöjligheter om han vill förändra i elvan. Murray Wallace saknades senast men oklart om han kan medverka här. Connor Mahoney och Dan McNamara dras också med skador medan George Saville är avstängd. Tungt för Stoke som kommer till London med två raka förluster och senast gick bäste spelaren, Nick Powell, sönder efter dryga halvtimmen och ser nu ut att missa resten av säsongen pga benbrott. Om det blir Tyrese Campbell (nyss tillbaka från skada) eller någon av formsvaga Steven Fletcher / Sam Surridge som ersätter återstår att se. Abdallah Sima är skadad så han är inte med i matchen. Alfie Doughty (sjuk), Tashan Oakley-Boothe (skada) och Morgan Fox (skada) står också över. Vi låser med 1X här.

Tips: Jed Wallace mål @ 3,75 - bet365 - Navet och hjärtat hos lejonen. Bra på fasta och kan även måla i spelet. 

Match 12
Peterborough - Queens Park Rangers 2
(TTT 0-0-10)

Posh tog senast säsongens blott tredje seger när man vann borta över bottenkonkurrenten Hull. Övriga lag man besegrat är jumbon Derby och målskygga Birmingham. Här förväntar vi oss att Siriki Dembele (mål senast) behåller spetsrollen då Jack Mariott är skadad och Jonson Clarke-Harris är avstängd. Nathan Thompson och Dan Butler ett kort från avstängningar. Joel Randall och Ricky-Jade Jones ej redo för spel pga skador. Tabellfemman QPR har tre raka nederlag borta men då ska vi veta att motståndarna har varit topp 3-lagen Bournemouth, WBA och Fulham. Här väntar ett helt annat motstånd. Framåt håller Lyndon Dykes namnkunniga duon Andre Gray & Charlie Austin utanför startelvan. Får åter Stefan Johansen efter avstängning. Albert Adomah gjorde en sällsynt start senast och kanske får fortsatt förtroende här. Skador på Lee Wallace och Sam Field. Given u-tvåa som backas av krysset.

Match 13
West Bromwich - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

På hemmagräs är WBA obesegrade. Fyra segrar och två kryss är starka papper. Kommer från en mindre bra insats borta mot Swansea och behöver lyfta sig här. Har skador på Dara O'Shea, Alex Mowatt, Grady Diangana och Kenneth Zohore. Kan ändå ställa en robust elvan på planen med namn som Darnell Furlong, Jake Livermore och Karlan Grant som nu börjat hitta mål (fem på fem matcher). Bristol City lider lite av samma symptom som Birmingham. Har en på pappret duglig anfallsstyrka med killar som Nahki Wells, Andreas Weimann, Kasey Palmer och Chris Martin men det vill sig ofta inte. 16 poäng på 13 matcher är inte uselt men man kan bättre. Det fina i kråksången är att man på bortaplan vunnit fyra av sex matcher. Har till denna match få avbräck. Joe Williams, Andy King och Antonie Semenyo medverka ej pga skador. Vi tror att The Robins kan överraska och väljer att helgardera tillställningen.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Brighton - Manchester City 1X2
2. Leeds - Wolverhampton X
3. Everton - Watford 1
4. Southampton - Burnley 1X2
5. Crystal P. - Newcastle X
6. Birmingham - Swansea 2
7. Blackburn - Reading 1
8. Blackpool - Preston 1X
9. Bournemouth - Huddersfield 1
10. Luton - Hull 1
11. Millwall - Stoke 1X
12. Peterborough - QPR X2
13. West Brom - Bristol City 1X2

MÅLTIPSET (Enkelrad)

5. Crystal Palace - Newcastle
12. Peterborough - QPR
13. West Brom - Bristol City
16. Accrington - Portsmouth
22. Morecambe - Plymouth
25. Sunderland - Charlton
26. Wycombe - Crewe
27. Bristol Rovers - Newport

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto