Stryktipset Tips 27/8 2022

Publicerad på 26 Aug 2022 - 20:20

Aston

Aston

Jan Wickberg

26 Aug 2022 - 20:20

Veckans Stryktipskupong ser inte busenkel ut men vi har flera skyhöga favoriter på kupongen och om dessa håller så lär det inte bli någon utdelning på varken 10 eller 11 rätt. Om ett par av dem gör bort sig kan vi däremot se fram mot en rejäl summa för 13 rätt. Därmed sagt att vi inte räknar med något mellanting. Måltipset har kommit upp i hela sex miljoner i jackpot. Systemförslag nedan men först en genomgång av Stryktipset, håll i solbrillorna så kör vi!

STRYKTIPSET 2022-08-27 15:59

Match 1
Arsenal - Fulham 1
(TTT 10-0-0)

Ett av många Londonderbyn i Premier League denna säsong går av stapeln på Emirates där Arsenal gästas av Fulham. Om vi börjar med hemmalaget så är de enda laget i serien som har full pott så här långt. Kände på oss att det skulle bli en bra säsong för Gunners då man fick in en spetsanfallare av klass i Gabriel Jesus och brassen har inte gjort någon besviken än. Sju mål på försäsongen och har i ligan 2+3 på tre matcher. Inga skador som stör så finns ingen anledning för Mikel Arteta att ändra om i startelvan. Fulham har öppnat bra som nykomlingen med två kryss och senast hemma mot Brentford kom säsongens första trea. Föga förvånande var det Aleksandar Mitrovic som avgjorde tillställningen i slutet av matchen. Ställde ett b-lag på plan i EFL-cup mot Crawley och det gick åt skogen då man föll med 0-2. Därmed svårt att se att någon av dem som fick chansen då startar här. Skulle möjligtvis vara keeper Marek Rodak som stått två matcher men fick lämna över vantar och målområde till Bernd Leno i senaste ligamatchen. Skador på Neeskens Kebano, Harry Wilson och Manor Solomon. 1X.

Match 2
Chelsea - Leicester 1
(TTT 10-0-0)

Chelsea har 1-1-1 på sina inledande tre kamper. Gick inte att känna igen senast mot Leeds där man föll med klara 0-3. Fick dessutom backen Kalidou Koulibaly utvisad i slutet av matchen och senegalesen är därmed avstängd här och får se matchen från läktaren. Cesar Azpilicueta naturliga valet som ersättare. Keeper Edouard Mendy stod för en rejäl groda men svårt att se manager Thomas Tuchel peta honom. En som däremot lär petas är Ruben Loftus-Cheek som var svag på mitten och Hakim Ziyech eller Christian Pulisic kan ta hans plats. Skador på N'Golo Kante och Mateo Kovacic. Även Marcos Alonso & Armando Broja står uppsatta som "skadade" men sanningen är nog att båda är på väg bort från klubben. Leicester har fått en usel start på säsongen och har bara tagit en poäng på tre matcher. Föll senast hemma mot Southampton med 1-2. Var faktiskt närmare 1-3 än 2-2. Ändrade om rejält i startelvan i veckans EFL-cup mot Stockport och gick vidare men det krävdes straffar. Frågan är om inte manager Brendan Rodgers bör tänka över målvaktsposten och låta Daniel Iversen behålla handskarna. Räddade tre straffar och såg allmänt bra ut. Framåt var Kelechi Iheanacho stundtals pigg och hoppas Rodgers "vågar" peta Jamie Vardy. Backarna Ryan Bertrand och Ricardo Pereira skadade medan Wesley Fofana är på väg till Chelsea och står nog över.

Match 3
Liverpool - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Staden Liverpool har fått en taskig start på årets Premier League säsong då Liverpool är på 16e plats och Everton på 17e. Vi tror dock att det snart lossnar för de förstnämnda som här tar emot Bournemouth hemma på Anfield. Tidigare resultat är 2-2 borta mot Fulham (fick straff mot sig), 1-1 hemma mot Crystal Palace (fick Darwin Nunez utvisa, avstängd även här) och 1-2 borta mot Manchester United (hade 70% boll men poängen uteblev). Gissningsvis blir det ändringar i startelvan här. Jordan Henderson, James Milner och Harvey Elliott ligger alla risigt till. Fabinho, Fabio Carvalho och Kostas Tsimikas tänkbara som ersättare. Annars inte så mycket alternativ då frånvarolistan är full. Förutom avstängde Nunez saknas Joel Matip, Ibrahima Konte, Thiago Alcantara, Calvin Ramsey, Naby Keita, Curtis Jones, Alex Oxlade Chamberlain och Diogo Jota. Bournemouth har en vinst och två förluster. Busstaktiken funkade mot Aston Villa men mot Manchester City och Arsenal blev det storstryk. Vilade flera ordinarie startspelare i EFL-cup mot Norwich och tog sig vidare efter straffar där ribban räddade The Cherries. Hoppas här kunna spela Dominic Solanke men sen test avgör om han kan möta sina forna lagkamrater eller ej. I övrigt är det skador på Ryan Fredericks, David Brooks, Joe Rothwell och Junior Stanislas. Vi tror inte att bussparkerande funkar här heller för Scott Parkers manskap och ettan får stå allena.

Match 4
Brentford - Everton 1
(TTT 10-0-0)

Så här långt har fansen fått valuta för slantarna när Brentford sparkat boll. 2-2 mot Leicester, 4-0 mot Manchester United och senast 2-3 mot Fulham. Så målskillnaden 8-5 på tre matcher är tillsammans med Leicester målrikast i serien. Luftade truppen i EFL-cup mot Colchester och vann med 2-0 utan att förta sig. Målis Thomas Strakosha, Ryan Trevitt och Mikkel Damsgaard gjorde alla debut och får väl godkänt med tanke på att man vann och höll nollan. Här lär dock ingen av de som startade då få inleda. Sena tester på Kristoffer Ajer och Sergi Canos som ännu inte kunna medverka denna säsong. Ethan Pinnock behöver mer tid för att bli skadefri så Ben Mee och Pontus Jansson lär fortsätta i mittförsvaret. Framåt börjar Keane Lewis-Potter mer och mer komma in Bees spelsätt och närmar sig start snart. Kanske tidigt att sätta krisstämpel på Everton men det ser inte ljust ut för tillfället. Två förluster och ett kryss på tre matcher. Bara två mål framåt och Chelsea rycker och sliter i Anthony Gordon som är en av få klasspelare man har i truppen. Om man ska sälja så bör man göra det snart och på så sätt ta chansen att inhandla nytt innan transferfönstret slår igen. Tog sig vidare utan att övertyga i EFL-cup mot Fleetwood. En från den matchen som kan få starttröja här är Amadou Onana som tidigare gjort ett par pigga inhopp i ligan. I övrigt ser det ut att vara samma skadeläge som senast med Ben Godfrey, Yerry Mina, Andros Townsend, Abdoulaye Doucoure, Tom Davies och Dominic Calvert-Lewin borta. Svårt att se Everton vinna detta möte borta mot ett målglatt Brentford i medvind.

Match 5
Brighton - Leeds 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som öppnat säsongen på ett bra sätt och ligger femma respektive fyra. Brighton har chockat både Manchester United och West Ham på deras hemmabanor. Var även det bättre laget i 0-0 mötet med Newcastle så det blåser positiva vindar på sydkusten. Har visat att det går att vinna matcher även utan en målspruta i nia-rollen. Danny Welbeck är knappast någon het anfallare men har fått förtroende över både Florin Andoni och Neal Maupay. Nu ska vi inte jämföra med Manchester City men även dom har under flera säsongen visat att det funkar utan anfallare om bara mittfältarna är tillräckligt bra. Inga problem med att ta sig vidare i EFL-cup under onsdagskvällen då man besegrade Forest Green med 3-0. Deniz Undav satte 1-0 men vi tror ändå inte det räcker för att peta Welbeck på topp. Ynglingen Evan Ferguson 1+1 så klart han hoppas på en bänkplats här. Har bara Jakub Moder och Jeremy Sarmiento skadade så truppläget är fint hos fiskmåsarna. Leeds har också öppnat fint med vinster hemma mot kryss borta mot Southampton och seger hemma mot Wolves men det som verkligen gett en boost är 3-0 viktorian över Chelsea förra helgen. Trion Brenden Aaronson, Jack Harrison och Rodrigo hade alla en kul dag på jobbet och låg bakom det mesta framåt. Defensivt såg det ok ut och Pascal Struijk både gav och tog stryk i vanlig ordning. Tog sig vidare i EFL-cup genom 3-1 mot Barnsley. Blev lite halvsvettigt vid ställningen 2-1 och straff till motståndarna men stolpen räddade laget och hade den gått innanför ramen var målis Ilian Meslier där med näven. Matchens lirare var utan tvekan Luis Sinisterra som låg bakom det mesta framåt. Gjorde mål, fixade straff och assisterade till ett mål. Daniel James får se upp så inte colombianen lägger beslag på hans plats. Skador på Stuart Dallas, Junior Firpo, Luke Ayling och Patrick Bamford. Ettan först men ta minst med krysset.

Match 6
Blackpool - Bristol City X
(TTT 7-1-2)

Ganska mitt i tabellen finner vi Blackpool som på sina fem matcher har två vinster, två förluster och ett kryss. Målskillnaden 5-6 är inget att skiva hem om. Har känts stabila bakåt men inte åstadkommit så mycket framåt men senast borta mot Burnley var det rena vilda västern. Hamnade tidigt i 0-2 underläge men sedan skedde det vi varnade för då Burnley-keepern spelade med för små marginaler och gav bort ett mål. Sedan ramlade det in mål åt båda hållen fram till 3-3. På slutet hetta det till när Sonny Carey kapade Ian Maatsen som i sin tur lackade till och knuffade ner Carey. Båda fick rött och för Blackpools del innebär det att Carey är avstängd här. Inte så lämpligt då man har många skador i truppen. Luke Garbutt, Kevin Stewart, Jake Beesley och Keshi Andersen medverkar inte. Lewis Fiorini och Charlie Patino kommer man testa sent innan matchen. Stigande kurva för Bristol City som inledde med två förluster men efter 1-1 borta mot Wigan har man nu vunnit två matcher på raken. 2-0 mot så väl Luton som Cardiff, båda på hemmagräs. Visade dock i veckan att man kan vinna även borta då det blev 3-1 i EFL-cup mot Wycombe. Då Stefan Bajic är skadad så fick Daniel Bentley vakta buren även i cupen. I övrigt vilade man lite manskap och luftade truppen. En som tog chansen var Kane Wilson som närmar sig startelvan i ligan. Tomas Kalas, Nathan Baker, Ayman Benarous och Antonie Semenyo skadade men Matty James var åter i veckan. Lutar åt en svängig match då Bristol inte brukar vara defensiva och Blackpool som sagt 3-3 i senaste ligamatchen. Räcker det med 1X?

Match 7
Blackburn - Stoke 1
(TTT 9-0-1)

Rovers började fint med tre raka segrar men har nu två gråa bortamatcher bakom sig. Reading och Sheffield United kunde båda vinna med 3-0 och nu står plötsligt Blackburn på minus gällande målskillnad. Skönt att åter få spela på Ewood Park inför hemmafansen. Övertygade inte i EFL-cup mot Bradford. Avgörande mål så ut att föregås av en misstänkt hands på framspelaren Jake Vale men ingen VAR i cupen. Thomas Kaminski har inte sett supersäker ut i målet men behöver inte vara rädd att tappa vantarna då Aynsley Pears åter visade att han inte är någon bra målis då han fick chansen mot Bradford. Den som ligger närmast att få behålla startplats är nog Bradley Dack som gjorde en godkänd insats på mitten. Scott Wharton, Ryan Hedges och Hayden Carter känner av skador. Stoke har förlorat tre av fem matcher så här långt och framför allt har det sett oroväckande ut på bortaplan där man har 1-5 på två matcher. Behövde inte anstränga sig i veckan då man redan var ute ur cupen. Svårt att veta vilka manager Dean Holden kommer satsa på framåt då ingen känns speciellt het för tillfället. Nick Powell fortsatt skadad, precis som Josh Tymon, Harry Souttar, Harry Clarke och Josh Laurent. Två killar på tre gula kort så inga höga odds på att Lewis Baker eller Jacob Brown drar på sig ostskiva även här. Vill det sig illa blir det annan färg på kortet. Även med 11 man på planen kan det bli (för) tufft mot ett hemmastarkt Blackburn. Ettan spikas upp till 60%

Match 8
Cardiff - Preston X
(TTT 5-4-1)

Två lag som inte direkt glänst gällande målskytte. Cardiff står på 3-4 i målskillnad efter fem matcher. Vann premiären mot Norwich med 1-0 och har även besegrat Birmingham med samma siffror. Dock nollade i de två senaste då man spelat 0-0 mot WBA och förlorade senast mot Bristol City med 0-2. Behövde inte spela cup i veckan då man rök i tidigare omgången mot Portsmouth (0-3). Om vi ska vara ärliga så är det inte så förvånande att man är svaga framåt. Max Watters gjorde det bra i Crawley för nån säsong sedan men har fortfarande mycket att bevisa på den här nivån och sen har man lånat in Aston Villas lovande Jaden Philogene-Bidace men även han är orutinerad. Finns ingen Lee Tomlin, Jordan Hugill eller Kieffer Moore kvar och därmed är det tunt offensivt. Tur då att man fick in en duktig keeper i Ryan Allsop som kan rädda lite poäng åt laget. Har skador på Joel Bagan, Curtis Nelson, Thomas Sang och Jamilu Collins. Preston håller även denna säsong på med något som är svårt att förklara. Minns att de vann allt borta och torskade allt hemma för nån säsong sedan och nu har man spelat fem matcher gjort ett mål och inte släppt in något. Kan väl lugnt säga att Freddie Woodman gör jobbet mellan stolparna men att det krävs mer av Emil Riis och Troy Parrott i anfallet. Ställde en rätt stark elva på planen i EFL-cup mötet med Wolves men föll med 1-2. David Cornell vaktade målet och Chad Evans fick chansen framåt. Andrew Hughes, Bambo Diaby och Sean Maguire kunde ej medverka då och inte heller här pga skador. Vi tror åter på målsnålt och chansspikar krysset.

Match 9
Huddersfield - West Bromwich 2
(TTT 0-0-10)

Ingen vidare start på säsongen för fjolårssuccelaget Huddersfield. En vinst och tre förluster gör att man bara har två lag bakom sig i tabellen. Rök också tidigare i EFL-cup då man föll med hela 1-4 mot målsvaga Preston. Var senast rejält utspelade både innan och efter att Tom Lees onödigt dragit på sig rött kort vid ett friläge. Kunde ändå tröstmåla på slutet och putsa till siffrorna till 1-2 mot ett starkt Norwich. Lee Nicholls stundtals bra mellan stolparna. Bra inhopp av unge Patrick Jones som kan komma att få mer speltid framöver då ingen av de offensiva pjäserna direkt glänst. Skador på Matty Pearson och David Kasumu men Faustino Anjorin som stod över senast bör vara åter då skadan läkt fint under veckan. Efter tre kryss och en förlust lossnade det för WBA förra veckan då man körde över Hull med 5-2. Förutom de sju målen hade båda lagen var sin ramträff. Luftade truppen i EFL-cup mot Derby men föll med 0-1. Lär här återgå till normala startelvan som besegrade Hull. Daryl Dike enda namnet på frånvarolistan. Det ska råda klasskillnad här och trots bortaplan bör Baggies ha en bra chans.

Match 10
Millwall - Reading 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltian Millwall har gått rent hemma då man besegrat både Stoke och Coventry. Inte lika framgångsrika på bortaplan men det känner vi till sedan tidigare säsonger. Haft lite trassel med skador och avstängningar så här i början av säsongen men nu ser alla utom Mason Bennett ut att kunna medverka. Zian Flemming och Tom Bradshaw har tränat på under veckan och bör snart vara i (full) matchform. Shaun Hutchinson kunde spela 90 minuter senast i förlustmatchen mot Norwich. Har ny tysk anfallare i Andreas Voglsammer som man hämtat in från Union Berlin. Har så här långt fått två korta inhopp men hoppas peta Tyler Burey här. Reading är som dag o natt när det gäller spel hemma vs borta. Efter 1-0 vinsten senast mot Middlesbrough har man tre raka hemma på "Select Car Leasing Stadium" (fånigt namn, vi vet så kör väl på Madejski Stadium) medans man borta har två torsk och 0-5 i målskillnad. Tog i förra veckan in lite (kontrakt)löst folk i Ethan Burnett (Southampton) och Ayyuba Jambang (Norwich) men det ser vi mer som framtidsinvesteringar. Släppte i samma veva George Puscas på lån till Genoa. Fick inte spela förstekeeper Joe Lumley förra matchen då han är på lån från Middlesbrough (som man mötte) och då fick och tog Dean Bouzanis chansen och höll nollan. Kanske får behålla vantarna här. Lucas Joao kan komma att starta på topp efter två inhopp sedan han blev skadefri. Liam Moore, Dejan Tetek, Scott Dann, Femi Azeez, Ovie Ejaria och Yakou Meite har fått sällskap hos med-teamet av Nesta Guinness-Walker som stod över senast. Även Sam Hutchinson kan komma att missa här då han klev av med känning senast. Ettan kan gott och väl spikas upp till 60% då Reading sällan gör någon skada borta.

Match 11
Rotherham - Birmingham 1
(TTT 9-1-0)

Trots att Rotherham varit bra och är obesegrade ligger man bara på trettonde plats i The Championship. Anledningen är att man kryssat i tre av fyra matcher och det ger som bekant lika många poäng som när man vinner en match och förlorar två. Ska dock sägas att samtliga lag före Rotherham i tabellen spelat en match mer. Kommer nu bli full fokus på ligan ett bra tag framöver då man åkte ur EFL-cup i veckan då lilla Morecambe vann med 1-0. Viktor Johansson behöver nog inte oroa sig att inte få tillbaka vantarna då Josh Vickers stod för en rejäl groda vid baklängesmålet. På topp kommer Conor Washington och Chiedozie Ogbene ta tillbaka sina platser då Georgie Kelly och Tom Eaves inte såg speciellt giftiga ut i cupen. Peter Kioso och Joshua Kayode dras med skadekänningar och förväntas stå över här. Birmingham öppnade bra med fyra poäng på de två första matcherna men har nu bara en pinne på de tre senaste. Har totalt tre mål på dessa fem så behöver få bättre fart framåt. Riktigt svagt senast att inte vinna mot nykomlingen Wigan som fick spela 80 minuter med en man mindre sedan Joe Bennett åkt på rött redan efter tio minuter. Visst tryckte Blues på men fick inte in bollen och med tio kvar avgjorde Wigan med matchens enda mål. Känns som att målis John Ruddy passerat bäst före datum och Neil Etheridge bör övervägas framöver. Framåt som vanligt för många kockar som ska blandas i såsen. Var för sig är Lukas Jutkiewicz (avstängd här för filmning), Scott Hogan, Troy Deeney och Sam Cosgrove dugliga men sällan det klickar tillsammans i Birmingham längre. Borde ha lånat ut två av dem och tagit in en ny forward. I övrigt har man släppt Ryan Woods till Hull. Skador på Marc Roberts, Harlee Dean, Nico Gordon, Jordan Graham, Gary Gardner och nyförvärvet Krystian Bielik som senast kickade boll för Derby 18/4. Bra etta som spikas runt 50%

Match 12
Watford - Queens Park Rangers 2
(TTT 9-0-1)

Det är inte bara Premier League som kan stoltsera med London-derbyn, även i The Championship finns det huvudstadslag och här ska två av dem drabba samman på Vicarage Road. Hemmalaget Watford är ett av fyra obesegrade lag i serien. Två vinster och tre oavgjorda på fem matcher ger dem en andraplats i tabellen. Kommer närmast från 0-0 mot Preston och även i cupen blev man nollade då MK Dons vann med 2-0. Känns som att få av Championshiplagen bryr sig så mycket om cupen och ställer upp med b-lag som de mindre lagen kan mäta sig med. Förvisso satte Rob Edwards in Hamza Choudhury och Ken Sema men det hjälpte inte. Nyförvärvet Keinan Davis var inte ens med i truppen vilket tyder på att man sparade honom till den här matchen. Joao Pedro och Ismaila Sarr på väg bort och lär ej medverka här. Skador på Tom Dele-Bashiru, Samuel Kalu, Tom Cleverley och Imran Louza. Förlängt lånet av Hassane Kamara (Udinese) och även lånat in Kortney Hause (Villa). Queens Park Rangers har 1-1-1 hemma och 0-1-1 borta så ganska väntad rad så här långt. Har en bra offensiv med Chris Willock, Ilias Chair, Tyler Roberts och Lyndon Dykes så gäller bara att få till samarbetet mellan dessa individer, då kan man lyfta i tabellen. Försvaret är inte heller kattskit med spelare som Robert Dickie, Ethan Laird och keepern Timothy Dieng. Har skador på Luke Amos, Taylor Richards, George Thomas och Jake Clarke-Salter som stör men ska ändå kunna ge Watford en match här. Värdet åt höger! Helgardera och gå för bortaskrällen är rätt melodi tycker alla, utom möjligtvis Elton John.

Match 13
Wigan - Burnley X
(TTT 1-0-9)

Wigan tog senast säsongens första vinst efter att ha kryssat sig fram i de tre inledande matcherna. I premiären mot Preston fick man lira 11 mot 10 sista 10 minuterna men senast mot Birmingham fick man själva efter bara 10 minuter spela 10 mot 11 sedan Joe Bennett oturligt åkt på rött. Visst nuddade han som sista gubbe en motståndare men nog föll Lukas Jutkiewicz lite väl enkelt. Kunde lika gärna blivit gult kort för filmning på Blues-anfallaren. Det fina i kråksången var att Wigan trots detta kunde vinna matchen med 1-0 och att man överklagade kortet hos FA och fick rätt så Bennett får medverka här, dessutom så blev Jutkiewicz avstängd i efterhand. Dock får man klara sig utan förstekeeper Ben Amos som är fingerskadad och ersätts av Jamie Jones. Curtis Tilt, Gwion Edwards och Jordan Cousins också skadade. På plussidan är att målfarlige anfallaren Charlie Wykes är tillbaka efter en månads frånvaro. Burnley har också tre kryss och en vinst men har spelat en matcher mer så även en förlust inkasserad på kontot. Senast 3-3 i en svängig match mot Blackpool. Svängde gjorde det även för Ian Maatsen som först blev brutalt nedtacklad och då lackade till och knuffade med full kraft ned sin antagonist och vips hade båda fått pastejskiva. En mer rutinerad spelare hade behållit kylan och rullat ett par extravarv för att försäkra sig om att motståndaren fick rött. För er som undrar så är Maatsen avstängd här. Manchester City-nyförvärvet Conrad Jaden Egan-Riley förväntas ersätta och därmed göra ligadebut för sin nya klubb. Scott Twine, Kevin Long och Ashley Westwood fortfarande skadade men Johann Berg Gudmundsson var på bänken senast. Ös på med garderingar i match 13 om råd.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Arsenal - Fulham 1X
2. Chelsea - Leicester 1
3. Liverpool - Bournemouth 1
4. Brentford - Everton 1X
5. Brighton - Leeds 1X2
6. Blackpool - Bristol City 1X
7. Blackburn - Stoke 1
8. Cardiff - Preston X
9. Huddersfield - West Brom 2
10. Millwall - Reading 1
11. Rotherham - Birmingham 1
12. Watford - Queens PR. 1X2
13. Wigan - Burnley 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Arsenal - Fulham
4. Brentford - Everton
6. Blackpool - Bristol City
18. Cambridge - Burton
20. Derby - Peterborough
21. Ipswich - Barnsley
22. Lincoln - Fleetwood
25. Port Vale - Portsmouth
26. Sheffield W. - Forest Green

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto