Stryktipset Tips 5/2 2022

Publicerad på 4 Feb 2022 - 20:44

Aston

Aston

Jan Wickberg

4 Feb 2022 - 20:44

Veckans styrktipskupong innehåller engelska matcher från Premier League, Championship, League 1 och inte minst FA-cupen. En klart spännande blandning som vi ska bena ut nedan och få till ett bra system på. Måltipset fyller på med matcher från League 2 så även den kupongen blir helengelsk. Transferfönstret är stängt för den här gången och covid håller så sakta på att dö ut, men än så länge drabbas både de som spelar fotboll och de som skriver om fotboll någon undertecknad är väl medveten om för tillfället.

STRYKTIPSET 2022-02-05 15:59

Gå med i vårt succélag!
Köp andel i jättesystem! 300 kr/andelen – KLICKA HÄR för köp!

Match 1
Burnley - Watford 1
(TTT 9-0-1)

Bottenfinal i Premier League där båda lagen fortfarande har allt i egna fötter. Burnley har tex spelat fyra matcher färre än Norwich som är närmast ovanför strecket. Har ersatt Newcastle-flyende Chris Wood med Wout Weghorst från Wolfsburg. Nederländeren som mäter nästa två meter blir ett hot i luftrummet. Han lär starta då Ashley Barnes är skadad och Maxwel Cornet fått vila efter Afrikanska mästerskapen. Connor Roberts verkar nu kvitt sin skada och lägga beslag på högerbacken. På mitten är Josh Brownhill avstängd så Jack Cork förväntas bilda innerpar med Ashley Westwood. 0-3 i baken hemma mot tidigare jumbon Norwich blev Claudio Ranieris sista som manager för Watford. Ledningen beslutade att åter satsa på rutin och plockat in Roy Hodgson för resten av säsongen. Hann även köpa in Samuel Kalu från Bordeaux som blir den fjärde nigerianen i truppen. Ingen av dem förväntas dock starta här då Emmanuel Dennis är avstängd, Peter Etebo är skadad och William Troost-Ekong varit på Afrikanska mästerskapen och får vila. Samma visa med Adam Masina och Imran Louza medan Ismaila Sarr är kvar i turneringen. 1X räcker här då vi har svårt att se The Hornets ta en trea på bortaplan.

Match 2
Everton - Brentford X
(TTT 10-0-0)

Två lag som också befinner sig i det nedre skiktet av tabellen. Everton bara 4 poäng från nedflyttning. Mannen som fått äran att vända på skeppet och styra uppåt i tabellen är Frank Lampard som ersatt kickade Rafa Benitez. Kanske skönt då att få en cupmatch på hemmaplan som uppvärmning. Tyvärr kan Lampard ej använda nyinlånade trion Anwar El Ghazi (Aston Villa), Dele Alli (Tottenham) eller Donny van den Beek (Manchester United). Tom Davies, Fabian Delph, Abdoulaye Doucoure och Dominic Calvert-Lewin är alla skadade. Kan komma att vila spelare som varit iväg med sina landslag. Alex Iwobi (Nigeria), Yerry Mina (Colombia), Salomon Rondon (Venezuela) och Richarlison (Brasilien). Brentford har fyra raka nederlag i ligan och den här cupmatchen kommer olägligt. Har fyllt på danskkvoten med Christian Eriksen som knapp rört en boll sedan den otäcka incidenten i somras. Således lär han inte vara aktuell för startplats här. Har snart alla tidigare skadade spelare åter och i nuläget är det bara Tariqe Fosu-Mensah som är helt borta. Frank Onyeka åter från Afrikanska mästerskapen men kan få vila. Har lånat ut Marcus Forss (Hull) och ersatt honom med Ayodeji Sotona som man lånat in från Nice. Oviss match som helst bör helgarderas.

Match 3
Tottenham - Brighton 1
(TTT 10-0-0)

Hemma är Tottenham att räkna med och har i ligan vunnit sju av tio. Manager Antonio Conte kan också glädja sig åt att ha en skadefri trupp då Cristian Romero, Eric Dier och Son Heung-Min alla är åter efter ha tränat i veckan. Lånat ut Giovani Lo Celso (Villarreal), Tangay Ndombele (Lyon) och Bryan Gil (Valencia) samt sålt Dele Alli (Everton) och ersatt dem med Rodrigo Betancour (ej fått arbetstillstånd än) och Dejan Kulusevski båda från Juventus. Förväntas vila Hugo Lloris och låta Pierluigi Gollini vakta buren. Brighton har visat sig svårslagna denna säsong och har bara förlorat 4 matcher varav 3 av dem hemma. På bortagräs har man i ligan 3-7-1. Spelade 1-1 mot WBA i förra rundan av cupen men på övertid kunde Neil Maupay avgöra. Var i princip helt oaktiva under januarifönstret så det känns som status que i truppen. Tvingas mer eller mindre att spela Robert Sanchez i målet här då Jason Steele är skadad och Kjell Scherpen är utlånad. Yves Bissouma (Mali) och Moises Caicedo (Ecuador) åter efter landslagsframträdanden och kan få vila här. 1X räcker gott och väl.

Match 4
Southampton - Coventry X
(TTT 10-0-0)

Om 3-7-1 var Brightons bortafacit i ligan så är det grannen Southamptons hemmafacit. Kommer närmast från 1-1 mot självaste Manchester City. Fick inte till en enda värvning under januarifönstret utan får nöja sig med det man hade innan. Kan här ställa en stark elva på planen då skadorna är få. Som det verkar är det bara keeper Alex McCarthy och mittfältaren Nathan Tella som tvingas stå över. Moussa Djenepo åter från Afrikanska mästerskapen och tar plats i truppen. Om det blir spel eller ej avgörs på matchdagen. Vann efter förlängning mot Swansea i förra rundan. Yan Valery tog då tidigt rött kort. Coventry på tionde plats i Championship och är lite upp och ner. Föll orättvist senast mot Middlesbrough. Förväntas här spela anfallstrion Calum O'Hara, Matthew Godden och Viktor Gyökeres så det bordar för en offensiv insats. Bara Todd Kane och Fankaty Dabo skadade då backkollegan Ian Maatsen var åter senast. Över 70% på ettan känns på tok för mycket!

Match 5
Stoke - Wigan 2
(TTT 10-0-0)

Championshiptolvan Stoke har haft det motigt, framför allt på hemmaplan där man har fyra förluster och ett kryss på de fem senaste. Besegrade Leyton Orient i förra rundan av cupen med viss möda. Fyllde på rejält under transfer-fönstret och namn som Phil Jagielka (b, Derby), Liam Moore (b, Reading), Taylor Harwood-Bellis (b, Manchester City, lån), Lewis Baker (m, Chelsea), Josh Maja (a, Bordeaux, lån) och Jaden Philogene-Bidace (a, Aston Villa, lån) är nya i truppen. Den sistnämnde är dock cupstängd här. Skador på Josef Bursik (mv), Thomas Edwards, Harry Souttar, Romaine Sawyers och Abdullah Sima. På pluskontot är att Nick Powell är skadefri och kan starta här. Wigan är League 1s bästa bortalag med 10-2-1 på 13 matcher. Är ett erkänt bra cuplag och brukar lägga hög fokus med sikte på att gå långt. Höll dock på strula till det redan mot Soilhull Moors som man kryssade mot hemma och vann mot borta efter förlängning. Besegrade sedan Blackburn hemma efter sent avgörande av norske talangen Thelo Aasgaard. Tog in rutin i transferfönstret genom Graeme Shinnie (m, Derby), Curtis Tilt (b, Rotherham), Glen Rea (m, Luton, lån), Jamie McGrath (m, St Mirren) och Josh Magennis (a, Hull). Samtliga så pass bra att de kan bli startspelare här. Har Jordan Cousins och Charlie Wyke borta men i övrigt inga avbräck. Intressant u-tvåa!

Match 6
Wolverhampton - Norwich 1
(TTT 10-0-0)

Två lag med stigande form drabbar samman på Molineux Stadium. Hemmalaget Wolves har fem vinster och ett kryss inräknat ligaspel och cupvinsten mot Sheffield United. Om Brentford gillar danskar så är det portugiser som gäller för Wolves. I och med värvningen av Chiquinho har man nu en hel startelva med lillbrassar i truppen. Chiquinho får nog debutera här då Adama Traore gick på lån till Barcelona. Saknar skadade Willy Boly, Yerson Mosquera och Pedro Neto. Lutar också åt att man vilar Romain Saiss och Raul Jimenez som varit på landslagsuppdrag under veckan. Norwich har kravlat sig över nedflyttningsstrecket efter vinsterna mot krisklubbarna Everton och Watford. Har dock flera matcher mer spelade än lagen omkring sig så känslan är att man snart är tillbaka på botten topp 3 plats. Därmed behövs all krut läggas på ligan. Vi tror därmed att Dean Smith kommer köra b-laget här och spara stjärnor som Milot Rashica, Przemyslaw Placheta och Teemu Pukki till Palace-matchen kommande vecka. Fick inte till några nyförvärv och då känns det märkligt att man valde att låna ut Todd Cantwell (Bournemouth) och Jordan Hugill (Cardiff). Har flera spelare på väg tillbaka efter skador men även dessa lär man vänta med till matcher i ligan. Här ödslas inga garderingar, kanske kupongens klaraste spik.

Match 7
Huddersfield - Barnsley 1
(TTT 10-0-0)

Man kan nästan kopiera texten ovanför och klistra in här. Huddersfield och Barnsley befinner sig i ungefär samma situationer som Wolves och Norwich fast en division lägre. Huddersfield i bra form och har inte förlorat sedan i November -21. Slog ut Burnley i förra rundan och i Championship ligger man på play-off plats. Snappade upp Jamal Blackman (mv, Los Angeles FC) och tidigare lånet Carel Eiting (m, Genk) som man nu har på permanent basis. Lånade även in anfallaren Faustino Anjorin från Chelsea. En chansning som kan bli flopp eller succe. Jämnheten i truppen är bra när det kommer till cupen då man kan slänga in lite nya ben och ändå ej bli försvagat. Skador på Levi Colwill, Alex Vallejo och Rolando Aarons är överkomliga. Barnsley fortsatt förankrat i botten och man har nu förlorat fyra raka. Tog sig till denna runda genom 5-4 mot Barrow, som fick spela med en man mindre i en timme. Lånat in mittfältarna Amine Bassi (Metz) och Domingos Quina (Watford) men svårt att se att de ska kunna rädda kvar laget (eller för den delen ta The Tykes vidare här). Skador på Aapo Halme, Callum Brittain, Claudio Gomes, Victor Adeboyejo och Cauley Woodrow gör svårt svårare. Spika hemmalaget och gå vidare.

Match 8
Peterborough - Queens Park Rangers 2
(TTT 1-0-9)

Två Championshiplag som kämpar kring olika streck. QPR på fjärdeplats är på jakt efter direktuppflyttning medan Peter gör allt i sin makt för att undvika nedflyttning. Har 20 poäng och det är två upp till Reading som har en match mer spelad. Rutten form med fyra förluster på de fem senaste gör inte saken lättare. Besegrade Bristol Rovers med 2-1 i förra rundan och det var andra vinsten på 14 matcher så nog är det lite märkligt att man håller fast vid Darren Ferguson som manager. Lånade in Reece Brown (m, Huddersfield) och Hayden Coulson (b, Middlesbrough) under deadline day. Köpte även Jeando Fuchs från Dundee United. Han får dock svårt att ersätta Sikiri Dembele som lämnade för Bournemouth. Har bara Dan Butler skadad. QPR kommer till denna match med fyra raka 2-1 vinster på bortaplan. Slog ut Rotherham efter straffar i förra rundan. Tog in Dion Sanderson (b, Wolves) och Jeff Hendricks (m, Newcastle) på lån i slutet av fönstret. Saknar här bara Thimothy Dieng som är på Afrikanska mästerskapen. Ilias Chair kan dock få vila då han också nyligen medverkat i turneringen. Får se om Dieng när han snart är åter tar tillbaka vantarna eller om David Marshall tagit över som etta mellan stolparna. Tänkbar spik.

Match 9
Cambridge - Luton 2
(TTT 1-0-9)

Universitetsstaden är ett mittlag i League 1. 9-10-10 talar sitt tydliga språk. Föll senast borta mot Bolton men innan dess var formen god med segrar i ligan och fjädern i hatten så klart vinsten borta mot Newcastle i förra rundan av cupen. Matchhjälten från den matchen Joe Ironside är dessvärre skadad här och det är ett blytungt avbräck då det är han som sköter det mesta framåt. Kanske tas hans plats här av Brighton-lånet Lorent Tolaj eller så får Harvey Knibbs chansen från start. Även lånat in backen Sam Sherring från Bournemouth. Har skador på Greg Taylor, Lloyd Jones och Shilow Tracey. Luton är på jakt efter en play-off plats i The Championship. Ligger på nionde plats med tre poäng upp till topp 6. Formen är god då man endast fallit mot Sheffield United under de senaste åtta ligaomgångarna. Fick lätt lottning i förra rundan och städade av Harrogate med 4-0 hemma på Kenilworth Road. Har förstärkt på målvaktssidan då man skeppat iväg Simon Sluga till Bulgarien och Ludogorets och hämtat in Jed Steer från Aston Villa. Lutar åt debut direkt för honom. Har anfallarna Danny Hylton och Harry Cornick åter efter skador och minst en av dem lär få chansen här. Elijah Adebayo fortsatt skadad. Kan Mark Bonners mannar skaka ännu en favorit? Inte omöjligt och vi tar med krysset.

Match 10
Blackpool - Bristol City 1
(TTT 8-1-1)

Två lag som har ett ganska betryggande avstånd till nedflyttningsplatserna i The Championship. Båda lagen klart bättre hemma än borta så där får Blackpool en klar fördel. Fansen hade nog gärna sett ett par lån i transferfönstret med tanke på alla skador man har i truppen, men icke. Charlton-yttern Charlie Kirk blev det enda man fick in och han är ingen startspelare. Fick dock behålla Josh Bowler trots lockrop från bättre klubbar. Skador ja, det finns det många hos Seasiders. Chris Maxwell (mv), Reece James, Grant Ward, James Husband, Matthew Virtue, Luke Garbutt, Keshi Anderson och Sonny Carey är alla out. Bristol City fortsätter spela målrika matcher och har målskillnaden 8-12 på de fyra senaste. Inte heller The Robins fick in något mer förvärv under sista dagarna utan får nöja sig med den trupp man har. Skador stör på Nathan Baker, George Tanner, Robert Atkinson, Andy King och Matty James så inga problem för nye Timm Klose att ta en plats i backlinjen. Framåt viktigt att Andreas Weimann stannade kvar. Nahki Wells hade nog behövt en utlåning men blev också kvar. Här tror vi Blackpool rider vidare på framgångsvågen efter 1-1 borta mot självaste Fulham senast.

Match 11
Hull - Preston 1
(TTT 9-0-1)

Även när det såg som mörkast ut trodde vi på Hull och inte såg dem som en kandidat att åka ur. Nu verkar det ha vänt för The Tigers och man kan stoltsera med tre raka vinster och noll insläppta mål på dessa matcher. Blackburn, Bournemouth och Swansea är dessutom inga skräplag som bara städas av. Var väldigt aktiva under transferfönstret och fick in flera fina namn. Liam Walsh (m, Swansea, lån), Regan Slater (m, Sheffield Utd, tidigare lån som köptes loss), Ryan Longman (m, Brighton, tidigare lån som köptes loss), Allahyar Sayyadmanesh (a, Fenerbache, lån) och Marcus Forss (a, Brentford, lån). Kunde dessutom behålla sina stjärnor George Honeyman och Keane Lewis-Potter. Skador på Alfie Jones, Josh Emmanuel, Lewie Coyle, Callum Elder, Andy Cannon och Mallik Wilks börjar vi bli vana vid nu. Preston finner vi lite högre upp i tabellen, på en trettonde plats. På bortaplan har man brara vunnit 4 av 15 matcher så det är på hemmagräs de flesta poängen rullar in. Fick in två nya spelare i Bambo Diaby (b, Barnsley) och lånade även in Villa-anfallaren Cameron Archer. Båda förväntas starta här då det är skador på Andrew Hughes, Izzy Brown, Josh Murphy och Tom Barkhuizen. Håller sig ettan runt eller under 50% så är det en tänkbar spik på Shota Arveladzes tigrar.

Match 12
Swansea - Blackburn 1
(TTT 3-3-4)

Nittondeplacerade Swansea som gjort tre mål på de sju senaste var så klart smarta under transfer-fönstret och tog in ett par giftiga anfallare... svar nej. I stället fyllde man på truppen med försvararna Cyrus Christie (Fulham, lån), Finley Burns (Man City, lån), Nathanael Ogbeta (yb, Shrewsbury) och mittfältaren Hannes Wolf från Borussia Mönchengladbach (lån). Kanske inte den taktik som fansen hade sett i detta skede. Nu kommer Joel Piroe få irra runt ensam på topp resten av säsongen. I alla fall så länge Jamie Paterson är "skadad". Blackburn fixade senast kryss borta mot Luton och genom poängen så behöll man direktuppflyttningsplatsen. Har till denna match trubbel framåt då Ben Brereton varit på landslagsuppdrag och är osäker till spel. Ian Poveda, Sam Gallagher och Tyrhys Dolan dras alla med skadekänningar och Daniel Butterworth är utlånad till Fleetwood. Reda Khadra typ enda anfallare kvar att välja på och han missade förra matchen pga skada. Vi rekommenderar att invänta laguppställningar för att se hur Rovers formerar elvan och om Brereton medverkar. U-ettan här om han ej är med.

Match 13
Burton - Sheffield Wednesday X
(TTT 2-1-7)

Kupongen avslutas med ett League 1 möte där serieåttan Sheffield Wednesday gästar tabelltian Burton Albion. Hemma på Pirelli Stadium är Burton bra så förlusten senast mot MK Dons då man släppte in 0-1 långt in på stopptid får ses som en plump i protokollet. Tog snabb revansch genom 2-1 borta mot Lincoln. Lånade in målis Matej Kovar (Manchester United) och playmakern Harry Chapman (Blackburn) under deadline day. Inga skador som stör för manager Jimmy Floyd Hasselbaink. Sheffield har bara förlorat 6 av 28 matcher men det stora antalet krysshistorier gör att man är fyra poäng från play-off plats. Ska väl också sägas att man har tre raka bortaförluster så det är främst hemma i stålstaden poäng inkasseras. Nyförvärven Harlee Dean och Tyreece John-Jules ingen hit så här långt då Dean gick sönder efter 6 minuter senast och John-Jules bara fått 19 minuter totalt efter inlåningen från Arsenal. Här är så klart Dean osäker till spel och förväntas göra Cheyenne Dunkley, Dominic Iorfa, Lewis Gibson, Dennis Adeniran och Dean Windass sällskap på läktaren. Tror på en jämn match här och vi kör på kryss i sista matchen.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Burnley - Watford 1X
2. Everton - Brentford 1X2
3. Tottenham - Brighton 1X
4. Southampton - Coventry 1X2
5. Stoke - Wigan 1X2
6. Wolverhampton - Norwich 1
7. Huddersfield - Barnsley 1
8. Peterborough - Queens PR 2
9. Cambridge - Luton X2
10. Blackpool - Bristol City 1
11. Hull - Preston North End 1
12. Swansea - Blackburn 1
13. Burton - Sheffield W. X

MÅLTIPSET (9 Raders)

4. Southampton - Coventry
5. Stoke - Wigan
7. Huddersfield - Barnsley
11. Hull - Preston North End
15. Ipswich - Gillingham
17. Morecambe - Bolton
20. Shrewsbury - Fleetwood
24. Forest Green - Newport
28. Sutton - Bristol Rovers

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto