DD Tips Bergsåker 31/1

Publicerad på 31 Jan 2022 - 12:16

DrTrav

DrTrav

31 Jan 2022 - 12:16

Dagens Dubbel Bergsåker 31/1

DD-1 9 Fabulous Pellini
DD-2 10,11

2 rader x 100 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi min spik på DD, 9 Fabulous Pellini. Detta är en fin häst i grunden men efter att bara startat tre gånger under 2021 så finns det fortsatt mycket utveckling kvar i henne. Fabulous Pellini återfinns numera hos Daniel Wäjersten och kapacitetsmässigt i kombination med bra träningsrapporter är detta en dam som bör räcka långt i vardagstravet. Trots att formen är svårbedömd nu i comebacken har jag ändå svårt att se att hon inte på ren kapacitet ska kliva runt samtliga ikväll. Jag spikar.

Motbud
3 Zätas Forever Star är främsta motbudet till min spik på förhand. Han startar från ett perfekt utgångsläge och har siktet inställt på ledningen. Men oavsett om man når ledningen eller inte så är man garanterad en bra resa. I den senaste starten fick man sent fritt men sköt till bra. Formen är god och Zätas Forever Star ska räknas bakom min spik.

Nämner även 8 Fire of Noa som ikväll fått ett tufft utgångsläge med bricka men kommer med formen på topp. I den senaste starten var man ute på V86 och gjorde jobbet ute i tredjespår sista 600m och höll klart bra hela vägen in i mål. För två starter sedan blev det en enkel seger från utvändigt om ledaren. För den som garderar ska Fire of Noa inte nonchaleras till 9%.

Min Vinnare: 9 Fabulous Pellini
Spets efter 500m: 3 Zätas Forever Star
Skrällen: 8 Fire of Noa
Ranking: A 9 B 3,8,2,4,11 C 6,1,5,10

Dagens Dubbel 2 - 1640m volt
Min idé i loppet är 10 Önas Py som visserligen endast har en seger på sina 28 starter i livet. Men hon brottas oftast mot tufft motstånd och kommer nu med en uppåtgående formkurva. I den senaste starten blev det en startgalopp som spolierade chanserna men samtidigt stod Önas Py för en rejäl upphämtning. Motståndet skrämmer inte heller nämnvärt ikväll och felfri ikväll ska hon inte nonchaleras. Till 17% tycker jag spelvärdet är högt och hon blir mitt första val i loppet.

Väljer ändå att dubbla systemet med 11 Navona som besitter kunnande som räcker och blir över ett lopp av denna digniteten. Men samtidigt är hon inte helt att lita på och Navona är speciellt i sin aktion. Det blev tidig galopp i den senaste starten men för tre starter sedan visade hon upp sig från sin rätta sida när segern blev enkel och prestationen var bra. Skulle Navona fungera ikväll lär det vänta ett offensivt upplägg och löser det sig någorlunda med positionerna från bakspår över 1640m så är jon i högsta grad segeraktuell.

Favoriten 1 Eruption är sårbar ikväll i min bok. Hon riskerar att bli över från start och behöver då förlita sig till turen. Hon har visserligen visat att hon kan avsluta vasst den sista biten och om luckan uppstår i tid är Eruption givetvis ett segerbud i loppet. Men som favorit på DD väljer jag att stå över.

Min Vinnare: 10 Önas Py
Spets efter 500m: 3 Todays Estelle
Skrällen:
Ranking: A 10,11 B 9,3,1,13,4,5,15,6 C 8,12,2,7,14

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto