DD Tips Bjerke & Solvalla 16/2

Publicerad på 16 Feb 2022 - 11:12

DrTrav

DrTrav

16 Feb 2022 - 11:12

DD Tips Bjerke/Solvalla 16/1

DD1: 1,4,6,7,8,9
DD2: 4 Queen Ratzeputz

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2100m auto
Här väntas det tuff inledning på loppet med många startsnabba inblandade.

6 Es Trenc kan öppna kvickt den första biten och trivs bäst när han får vara med i den främre träffen. Ikväll är han även gynnad av att Es Trenc blivit nedstruken ett hack i banan. I den senaste starten var man ute och tampades mot Amalencius B.B. vilket också blev för tufft tillslut. Men ikväll är motståndet mer passande och Es Trenc står även bra inne i loppet. Hittar man till ledningen är mycket vunnet och segerchansen är hög, men skulle det bli en tuff inledning på loppet och Es Trenc blir hängandes i spåren är han samtidigt en sårbar favorit vilket gör att jag kommer gardera.

9 Glazier's Vici besitter kapacitet som räcker en bit upp i klasserna men samtidigt har han en hel del galopper på kontot som gjort att han fortfarande befinner sig här. Han är inte lätt att räkna på men Frode Hamres sjuåring är stark och rejäl och tål att gör en hel del själv när han travar. Felfri ikväll gynnas han av tempo från start och kommer i så fall fälla många den sista biten.

4 Income är kvick iväg från start och kommer om man vill kunna utmana Es Trenc från start. Men frågan är om man vill offra de krafterna som krävs för att svara ut ledningen? Oavsett så kommer Income med bra form och han trivs i ledningen. Tre segrar på de fyra senaste starterna och till 17% är man tidig vid gardering.

Nämner även 7 Riva O. som tillhörde Norges bästa fyraåriga ston under förra året. Nu ska man ut och stöta på äldre hästar vilket såklart är tufft. Men skulle det bli överpace på loppet gynnas Riva O. som alltid går bra tillslut.

Min Vinnare: 6 Es Trenc
Spets efter 500m: 6 Es Trenc / 4 Income
Skrällen: 7 Riva O.
Ranking: A 6,9,4 B 7,8,1,10,2 C 5,3,11

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
4 Queen Ratzeputz stod för en rejäl insats vid segern i comebacken för två starter sedan. Gången efter blev man en snackhäst på V75 men fick dagen förstörd av en galopp på upploppet och det var andraplatsen som försvann. Detta är en individ som tål att föra en hel del själv i loppen och har ikväll fått ett passande utgångsläge. Dessutom är det anmält amerikansk vagn tills ikväll vilket är spännande. Förstahäst och spik på DD.

5 Hazyshadeofwinter tränades tidigare av André Eklundh och för honom nära att kvala in till finalen av Drottning Silvias pokal under förra året. Numera finns hästen hos Jörgen Westholm och i debuten för honom senast stod Hazyshadeofwinter för en stark prestation direkt. Även om Hazyshadeofwinter aldrig kunde utmana vinnaren Gordon Brodde så avslutade hon vasst via 11,1 sista 700m. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad ytterligare och oavsett upplägg på loppet ikväll är man ett givet segerbud.

Nämner även 12 Teton Sweet Lindy som står bra inne i loppet både sett till intjänade pengar och på ren kapacitet. Utgångsläget är lite chansartat men skulle Teton Sweet Lindy ha lite tur med positionerna under loppets gång kommer hennes tunga avslutning bita bra under slutvarvet.

Min Vinnare: 4 Queen Ratzeputz
Spets efter 500m: 5 Hazyshadeofwinter
Skrällen: 12 Teton Sweet Lindy
Ranking: A 4,5 B 12,10,8,3,1,6,7 C 9,2,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto