DD Tips Eskilstuna 28/9

Publicerad på 28 Sep 2021 - 11:49

DrTrav

DrTrav

28 Sep 2021 - 11:49

Dagens Dubbel Eskilstuna Tisdag 28/9

DD-1 1.5.7.10
DD-2 1 Juncio Boko

4 rader x 50 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Volt
5 Tullarbardine Boe får tipset i ett väldigt öppet lopp på förhand men det är mest på vad hon kan i grund i botten. Hon har inte haft den där rätta formen under året men snart trillar poletten ner och det här är ett motstånd som hon bör ha bra chans att lägga på rygg.
Nu ska hon tävla hemma i Eskilstuna där hon trivs som allra bäst och hon brukar höja sig ett par snäpp på sin hemmabana.

1 Valle E.W startar ensam på den främre volten och trivs som allra bäst i ledningen. Segrarna har förvisso kommit i enklare sällskap och även om det är duktiga hästar på tillägg kan han mycket väl rinna undan om Oskar J Andersson lyckas med att bedöma tempot där framme och göra det svårt för sina konkurrenter.

7 Massive Speed var positiv i sin nya regi senast och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Läget går inte att klaga på och han borde komma bra iväg från sitt springspår och när han dessutom ska tävla barfota känns han klart intressant. Han har matchats mot riktigt tuffa hästar i Norge i sin förra regi och med ett lopp i kroppen är han mycket tidig på kupongen.

10 Vikens Dome är en rejäl och stark häst som har svarat för några riktigt starka insatser hos Robert Bergh. Nu har han bytt regi och gör comeback efter en längre vila och är såklart svårbedömd men styrkan finns för att vinna det här loppet om han är väl förberedd.

Min Vinnare: 5 Tullarbardine Boe
Spets efter 500m: 1 Valle E.W
Skrällen: 7 Massive Speed
Rankingen A: 5.1.7 B:10.11.4.3.6.12 C: 8.2.9.13

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
1 Juncio Boko blir min spik på DD. Han är numera i regi Åke Lindblom och han debuterade i sin nya regi över lång distans senast efter att ha varit ifrån tävlandet i ett halvår. Med tanke på den långa frånvaron tycker jag att han var klart bra som trea efter att ha travat utvändigt om ledaren under slutvarvet.
Nu är det passande förutsättningar men ett innerspår över kort distans, en distans han sprang på en låg 11-tid under förra sommaren.
Han har visat att han kan öppna fort den första biten och har bra chans att ta hand om ledningen och Åke Lindblom låter mycket optimistisk inför den här uppgiften och för första gången i karriären ska han tävla utan skor på samtliga hovar. Åke Lindblom brukar inte vara blyg när han tror på bra chans med sina hästar och jag tror och hoppas att han leder det här loppet från start till mål.

Motbud
4 Vicar har haft form under våren och sommaren och har matchats i tuffare sällskap än vad han ställs emot nu. Han har dock styrkan som sitt främsta vapen och kommer förmodligen att tappa på täten från start och jag är inte säker på att den korta distansen kommer att passa. Kapacitet för att vinna loppet finns definitivt och hade distansen varit längre hade jag trott på en ganska bra chans här.

3 Helios Di Quattro mötte Juncio Boko 28/8 och hade klart mer förtroende från spelarna den gången och han vann också loppet med ett par längder. Han har dock hunnit med ett lopp därefter och var inte alls lika bra då och nu ska han dessutom tävla med skor, vilket känns som ett klart minus.

Loppets skrällvarning tycker jag är 10 Will I Am är. Han har kanske inte glänst vid sina senaste starter men det var inte allt för länge sedan som han var trea bakom J.J Stitch och Missle Hill och var exempelvis före Cyber Lane i mål.

Min Vinnare: 1 Juncio Boko
Spets efter 500m: 1 Juncio Boko
Skrällen: 10 Will I Am:
Rankingen: A: 1 B:4.3.10.9.7.2 C:5.8.6.11.12

Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto