DD tips Jägersro & Solvalla 5/1

Publicerad på 5 Jan 2022 - 13:40

DrTrav

DrTrav

5 Jan 2022 - 13:40

Dagens Dubbel Jägersro och Solvalla 5/1

DD-1 1.5.9.12
DD-2 1 En Candy Till

4 rader x 50 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
1 Hannibal Face växer ett par klasser i ledningen och har tagit samtliga segrar från den positionen och starten kan därmed bli direkt avgörande för loppets utgång. Han vann med skor på hovarna på 1.11.6 över medeldistans från ledningen och såg ut som en retad tiger då. Han lär vara väl förberedd inför det här loppet eftersom man ville starta i Sylvesterloppet där man inte fick någon plats. Om han lyckas försvara sitt innerspår från start måste det vara en toppchans att vinna men det är inte helt givet eftersom han är lite ojämn från start och skulle han bli över är han mer sårbar.

5 Protector Tile lär prova framåt direkt från start och borde kunna utmana Hannibal Face om ledningen. Han har lite problem med fräschören mellan varven men när han är i ordning är det här en riktigt bra häst som dessutom tål att göra lite jobb under vägen. Han har inte startat över lång distans speciellt ofta men jag tycker inte det bör vara något större minus.

9 Hilltop Hawk har svarat för ett par rejäla avslutningar tidigare och skulle gynnas om tempot är högt där framme. Lång distans är förmodligen ett litet minus men om han får ett vilsamt lopp i ryggar kan han mycket väl speeda ner dom till slut.

12 Maroma Wibb är ensamt sto och ska ut mot hingstar och valacker från ett dåligt utgångsläge men jag gillar den här damen som är härdad mot kull-topparna. Till den här starten blir det ryckhuva och amerikansk sulky för första gången och hur fin var hon inte senast som tvåa på V75 senast?

Min Vinnare: 1 Hannibal Face
Spets efter 500m : 1 Hannibal Face / 5 Protector Tile
Skrällen: 12 Maroma Wibb
Rankingen A: 1.5 B:9.3.12.7.10.4.2 C:6.8.11

Dagens Dubbel 2 - 2640m Auto
13 Vice Versa Diamant är loppets bästa häst och har inga problem med att göra jobbet över den dryga distansen men det är ingen man vill hålla i handen som stor favorit. Han har två raka galopper i raden och är osäker av sig och att han dessutom måste tävla med skor är ytterligare ett minus. Jorma Kontio provar säkert framåt tidigt i loppet men det kan bli problem när han tvingas gå ute i spåren och jag vill gardera.

1 En Candy Till är en finsk gäst som är svår att sätta in i loppet men han satt fast med mycket krafter sparade senast hemma i FInland i ett tuffare sällskap. Innan dess hade han vunnit 6/9 lopp i Iikka Nurmonens regi och när det skiljer så pass mycket i spelprocent mot favoriten känns han klart intressant i debuten på svensk mark. Jag chans-spikar inom DD-spelet.

7 Cassius Ima trivs över längre distanser och är härdad mot tuffa hästar. Han var bra i comebacken senast utan att vara med i någon segerstrid men han borde ha gått framåt med den genomköraren i kroppen och nu är det hans årstid.

11 Hefner Am vann ett V75-lopp vid samma tidpunkt förra året och han var tapper i comebacken näst senast som tvåa. Han har gjort bort sig mycket med galopp och hade fått kvala inför det loppet och senast föll han återigen tillbaka i gamla synder men kunnandet är högt och numera är han valack.

Min Vinnare: 1 En Candy Till
Spets efter 500m: 1 En Candy Till
Skrällen: 7 Cassius Ima
Rankingen A:1.13 B:7.11.14.9.5.6.10 C: 3.12.15.4.2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto