DD Tips Rättvik 18/10

Publicerad på 18 Okt 2021 - 13:32

DrTrav

DrTrav

18 Okt 2021 - 13:32

DD Tips Rättvik Måndag 18/10

DD1: 3,4,5,8
DD2: 8 Usain Tilly

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2640m volt
Tre starka ekipage hittar vi på mellanvolten där man kan tala sig varm för var och en av individerna och det är ovisst hur loppet ska bli kört på förhand.

5 Young da Vici fick gå utvändigt om ledaren senast och såg stark ut i sista sväng men fick ge sig till slut. Men prestationen och stilen var positiv och mersmakande och nu har denna sjuåring fått tre lopp i kroppen efter en längre vila vilket borde innebära att toppformen är nära. Per Lennartsson som sitter i vagnen kommer säkert vara aktiv från start och skulle man vara först framme av de tre hästarna på mellanvolten kommer man bli svårslagen från ledningen. Men samtidigt är Young da Vici inte beroende av den positionen för att vinna.

De andra två hästarna på mellanvolten tränas båda av Nicklas Westerholm. 3 On Track He’s Black och 4 Kalashnikov. Den förstnämnda en en rejäl individ som lever på sin styrka och från han bara sitt lopp där det är jämnt hårt tempo på loppet är On Track He’s Black en häst som ska ses med segerchans ikväll. 4 Kalashnikov var ute på V75 på Skellefteå senast men fick då ett tufft lopp och prestationen är inte mycket att säga om. För två starter sedan vann han på ett bra sätt och formen är ska var fortsatt bra menar tränaren Nicklas Westerholm.

Nämner även Dalarnas stolthet 8 On Track Piraten som kan vara den som profiterar på om de tre ovan nämnda kör för mycket emot varandra ikväll. Han gynnas även av att det är ett litet startfält ikväll och kommer som alltid stå för en vass avslutnign på hemmabanan Rättvik.

Min Vinnare: 5 Young da Vici
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 5,3,4,8 B 2,7 C 1,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
8 Usain Tilly besitter bra grundkapacitet för loppet och även om han bara startar sporadiskt så sticker hans kunnande ut i kvällens lopp. Per Lennartsson som sitter i vagnen är en mycket skicklig kusk och tränare som nu gett Usain Tilly två månaders vila där man kunnat slipa på detaljerna kring honom. Att man dessutom nu är nedstruken ett hack i banan ses som ett klart plus för denna startsnabba fyraåring. Jag är inne på att Usain Tilly kommer prestera bra direkt och ser ingen kunna stå emot honom i kvällens lopp. När vi dessutom får 25% på strecken känns det givet att ta ställning för min förstahäst i loppet. Spik.

Motbud
Skrällen är 4 First Date var ute i Amatör-SM i den senaste starten och räckte inte hela vägen då. Men hon visade fin form innan dess och är bara den bibehållen nu kommer First Date kunna stå för en bra prestation på nytt ikväll. Utgångsläget är bra och klaffar det bara någorlunda med positionerna under loppet är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering.

Nämner även 2 The World Is Mine som varit ute i tuffa V75-lopp och på så sätt införskaffat sig hårdhet. Han har varit med i två klass-ll finaler i år. På Färjestad 3/7 gick man i mål med sparade krafter och för två starter sedan blev det en startgalopp som förstörde dagen. Men bara att kvala sig in till finalerna säger en del om hästens kapacitet. Nu är man dock nedskuren till ett innerspår vilket kan bli en fälla när man kommer till start med två raka galopper och man kanske inte vågar ladda med honom ordentligt. Riskerar därför att hamna långt bak vilket skulle försämra segerchanserna.

Min Vinnare: 8 Usain Tilly
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 First Date
Ranking: A 8 B 4,2,7,9,12 C 3,11,6,10,5

Lycka till
Dr Trav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto