DD Tips Rättvik 25/6

Publicerad på 24 Jun 2022 - 23:41

DrTrav

DrTrav

24 Jun 2022 - 23:41

Dagens Dubbel Rättvik 25/6

DD-1 2 Diamanten
DD-2 2.11.12

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2140m Auto
2 Diamanten har inte vunnit lopp på ett knappt år men han möter alltid tufft motstånd och jag tycker han har gjort det väldigt bra och håller bra form för dagen. För tre starter sedan var han tvåa bakom Don Fanucci Zet efter en snabb avslutning när luckan kom och han var inte allt för långt efter i mål. Därefter var han ute i två lopp under Elitloppshelgen när han deltog i Sweden Cup och jag tycker han visade fortsatt form. I försöket var han förvisso långt efter slutvinnaren Bepi Bi i mål men han avslutade återigen loppet fort och i finalen satt han fast på innerspåret med till synes gott om krafter kvar. Han möter några bra hästar nu också men det är lättare emot än vad det har varit på slutet och här tycker jag det ser upplagt ut för en klassisk spets och slut. Jag spikar i ett lopp där ett par hästar höjer sig över mängden.

6 Missle Hill har högst kapacitet i fältet men den forna elitlopps-femman har inte fått till det fullt ut på ett tag nu. Om han tävlar på topp är det här normalt sätt ett mycket lämpligt motstånd och det är bra träningsrapporter inför det här. Nu väljer man dessutom att testa honom med en amerikansk sulky, vilket var ett tag sen.

4 Antonio Trot var tapper som trea i samma lopp som Diamanten för två starter sedan efter att ha utmanat Don Fanucci Zet men krafterna tröt till slut den sista biten. Här får han troligen söka sig fram i dödens för att Diamanten inte ska stjäla loppet där framme och han kan mycket väl utmana från den positionen.

Min Vinnare: 2 Diamanten
Spets efter 500m: 2 Diamanten
Skrällen:
Rankingen A:2 B:6.4.5.11.7.1 C:1.9.8.10.12

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
12 Kentucky River var fruktansvärt bra senast när han vann en V75-final i en förkrossande stil på 1.11.1 över distansen. Med den insatsen på näthinnan lär Per Nordström vara offensiv från ett tufft utgångsläge och om formen är intakt ska det vara en bra chans att kliva runt samtliga ekipage trots utgångsläget.

11 E.L Jetpack fick Jorma Kontio i sulkyn för första gången senast och när Jorma sitter upp bakom hästar som är lite tröga av sig brukar det ofta ge en väldigt bra effekt. Han stod för en topprestation och var bara bäst och även om det är tuffare emot nu känns han klart intressant med ett lopp i kroppen och en amerikansk sulky för första gången.

2 Power Doc har haft ett kortare uppehåll efter att ha varit två i Kungapokalen i början av maj bakom Francesco Zet och avslutningen han stod för var av bäst sort efter 10.7/800m.
Han höjer sig rejält när han får tävla utan skor på hovarna och det kommer han att göra nu också.

7 Indy Rock var fyra i Svenskt Travkriterium under fjolåret och dessutom tvåa i en Breeders Crown-final och att det finns mycket kapacitet inombord råder det inga tvivel om. Han har inte alls fått till det i årets tre starter som samtliga har slutat med galopp men man ska ha gjort vissa korrigeringar som man tror kommer falla väl ut och han har gått ett bra banjobb inför det här.

Min Vinnare:12 Kentucky River
Spets efter 500m: 2 Power Doc / 6 Mustang Racer
Skrällen: 11 E.L Jetpack
Rankingen A:12.11 B:2.7.6.10 C:1.9.4.8.5.3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto