GS75 Tips Rättvik 25/6

Publicerad på 24 Jun 2022 - 23:39

DrTrav

DrTrav

24 Jun 2022 - 23:39

Rättvik som som värd för veckans GS75-omgång på midsommardagen. Jag spelar med två spikar, 2 Chestnut i GS75-3 samt 2 Diamanten i GS75-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

Gs75 Rättvik 25/6
GS75-1 8.10
GS75-2 4.5.6
GS75-3 2 Chestnut
GS75-4 1.2.6.8.12
GS75-5 2.5.8.9.10.11
GS75-6 2 DIamanten
GS75-7 2.6.7.10.11.12

1080 rader x 1 kr =1080kr

Dagens Dubbel Rättvik 25/6
DD-1 2 Diamanten
DD-2 2.11.12

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 3140m Volt
8 Versace Face är under utveckling och trivs med förutsättningarna och lever på sin styrka. Han fick ett passande springspår på tillägg och kommer komma iväg bra från start och Örjan Kihlström kör troligen framåt omgående för att ställa en fråga om ledningen. Det låter dock som att man vill köra i ledningen med 1 Spike Razz och då kommer han få trava utvändigt om ledaren i tre varv. Han är stark och har inga problem att gå i dödens och kan vinna den vägen också och för en häst som startade i Harper Hanovers senast så är motståndet av en helt annan kaliber nu.

10 Devs Definitif har sett väldigt fin ut på slutet och kommer med två raka segrar i raden. Han är oöm för positioner och har inga problem att göra jobbet på egen hand och han har dessutom bra statistik över distansen (3/5). Han startar ensam på fyrtio meters tillägg och har gott om plats för att komma iväg bra från start och om Versace Face får göra jobbet utvändigt om ledaren kan Devs Defintif hårdhet fälla avgörandet till slut.

Jag har ingen riktigt feeling för någon bakom och väljer att låsa systemet på två hästar.

Min Vinnare: 8 Versace Face
Spets efter 500m: 1 Spike Razz_
Skrällen:
Rankingen A:8.10 B:1.5.3.9.4.7 C:12.2.6.11

GS75-2 2140m Auto
5 Xerava C.D är väldigt stor favorit i skrivande stund och det ser ut som en lämplig uppgift på pappret. Hon har visat prov på en stor talang och har vunnit 5/6 lopp hittills och den gången hon fick se sig besegrad var det av Eierann som stod för en väldigt bra prestation. Hon är snabb iväg bakom bilen och det ser ut som att hon kommer att sitta i ledningen omgående och sedan bör det vara en bra chans att leda det här loppet hela vägen.

Det skiljer dock alldeles för mycket på spelet jämfört med 6 Jiggi i skrivande stund (7%).. Hon galopperade lite omotiverat senast in mot första sväng i ett uttagningslopp till E3 men hon har visat prov på väldigt fina fartresurser tidigare och jag tror att det är en häst som är väl så bra som favoriten. Nu får hon återigen Magnus A Djuse i sulkyn som känner hästen bättre och jag tror på en bra prestation.

Bakom räknas främst 4 O’Mara Zon som inledde karriären med tre raka segrar men hon tog inte ett travsteg senast när det var första gången hon startade med framspår bakom bilen. Det är en spännande häst och skulle hon hålla sig mer lugn bakom bilen den här gången finns kunnandet för att utmana.

Min Vinnare: 5 Xerava C.D
Spets efter 500m: 5 Xerava C.D
Skrällen: 6 Jiggi
Rankingen A:5.6 B:4.3.12.1 C:10.2.8.9.11

GS76-3 2140m Auto
2 Chestnut blir min första spik i omgången. Han visade prov på riktigt höga toppar i Oskar Kylin-Bloms regi och det är en väldigt kapabel häst för klassen. Nu ska han göra sin första start för sin nya tränare Daniel Redén och det låter som att han är väldigt väl förberedd inför den här uppgiften.
Han gjorde sin senaste start i början av april och fick avsluta på bästa sätt i föregående regi och vann på lätta ben trots att han fick gå stora delar av loppet utvändigt om ledaren. Han är snabb iväg bakom bilen och mitt huvudscenario är att han sitter i ledningen efter ett par hundra meter men han har visat att han tål tuffare upplägg också och är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet.

Motbud
1 Parveny slutade oplacerad senast men han hade väldigt mycket oflyt då och den starten ska man inte lägga alltför stor vikt vid. Han är ganska kvick iväg bakom bilen och skulle Magnus A Djuse få lite extra fart på honom när bilen släpper vingarna och hitta till ledningen skulle det öppna upp loppet. Jag tror ändå att risken är överhängande att han blir över från start men kommer han loss från innerspåret så har han visat att han kan avsluta loppen fort tidigare.

7 Conrads Diderot vann på 1.12.5 över distansen senast efter att ha avancerat framåt med 1000m kvar till mål och han kunde sedan vinna loppet den tunga vägen. Han verkar ha absolut toppform för dagen men han är inte speciellt snabb ut från start och från det här utgångsläget kan han hamna på vingel från start.

Bakom finns det några roliga kantbollar om man väljer att gardera loppet och jag förespråkar främst 4 Ploquepin som har bra form och även om han svek som favorit senast avslutade han loppet fort bakom en formtoppad Niras Donatello som “stal” loppet. Han kommer sitta bättre till nu och även om det är några tuffare emot är han inte avsågad.

Min Vinnare: 2 Chestnut
Spets efter 500m: 2 Chestnut
Skrällen: 4 Ploquepin
Rankingen A:2 B:1.7.4.3.10.11.5.9.6 C:12.8

GS75-4 2140m Auto
2 Lara Boko gör en intressant årsdebut för Timo Nurmos och som bekant brukar hästarna vara väl förberedda efter vila. Jag är vansinnigt förtjust i den här damen som förkrossande enkelt vann Svenskt Trav-Oaks från dödens i fjol. Hon kan öppna ganska fort från start och skulle hon komma till ledningen talar det mesta för att hon inleder sin tävlingssäsong med en seger men det blir skor på hovarna nu och det kan bli svar invändigt.

6 Isabell Cash är ytterligare en intressant häst från Stall Nurmos som ska göra årets första start. Hon har vunnit 5/8 lopp och även om jag håller Lara Boko som en bättre häst så är Isabell Cash åtminstone inte långt efter. Hon var faktiskt mer betrodd än Lara Boko av spelarna inför Svensk Trav-Oaks men tyvärr fick hon den dagen spolierad av en startgalopp.

1 Donna Summer öppnade fort från spår 1 bakom bilen i Drottning Silvias Pokal innan hon galopperade och håller hon sig lugn från start kan hon mycket väl ta hand om ledningen. Formen är inget fel på och hon var på väg mot en mycket enkel seger senast när hon snöpligt galopperade kort före mål.

8 Kashmir River var trea bakom Lara Boko i Svenskt Trav-Oaks i fjol. Hon imponerade inte senast men har haft en sjukdomsbild och har haft svårt att komma i form. Hon har fått två lopp i kroppen vilket borde ha flyttat henne framåt rejält i form och jag tror vi får se en bättre insats nu.

12 Breeze har aldrig varit sämre än trea när hon har travat felfritt. Från det här utgångsläget behövs såklart lite tempo och tur med positioner men med rätt resa fäller hon många till slut och det kan finnas ringrost hos ett par konkurrenter.

Min Vinnare: 2 Lara Boko
Spets efter 500m: 1 Donna Summer/ 2 Lara Boko
Skrällen: 12 Breeze
Rankingen A:2.6 B:1.8.12 C:7.11.5.4.10 C:9.3

GS75-5 2140m Auto
5 Night Art är en sund tipsetta i loppet. Han är snabb från start och jag tror inte att någon kan utmana honom om ledningen och i den positionen är han obesegrad på tre försök. Han var väldigt bra från ledningen näst senast när han vann på 1.13.6 över distansen i ohotad stil och gör han om den prestationen får motståndarna vara väldigt bra för att kunna utmana.

8 Rocket Tile orkade inte stå emot Barack Face till slut efter ett hårt tempo på loppet men prestationen var mycket bra och han gick i mål på 1.12.8 över distansen. Jag tycker att han har en intressant utvecklingskurva och håller honom som en bättre häst än Night Art men han fick ett klart sämre utgångsläge och det minskar såklart chanserna att vara först i mål.

11 Moses Boko har fått två lopp i kroppen på svensk mark och jag gillade intrycket vid segern senast. Han står väldigt tufft inne på pengarna men jag tror å andra sidan att han har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet.

2 Blue Boy Face är snabb från start och har ett perfekt spår bakom bilen och kommer få en bra position direkt. Han har sett väldigt fin ut vid segrarna och gick fortsatt bra senast efter att ha tappat massor av mark från start. Han har tjänat 85.000kr och möter hästar som samlat på sig mer hårdhet nu men han är under utveckling och kan räcka långt om det klaffar lite.

10 Drake Kronos har än så länge gjort sin bästa lopp i den främre träffen och bakspår är inte till hans fördel men det finns både styrka och snabbhet i honom om han är på rätt humör.

9 Last Dying Breath får plats på kupongen men känns klart överspelad i skrivande stund till sina 19%. Hon är obesegrad felfri och har varit bra men det är ett helt annat motstånd nu än vad hon har mött uppe i Norrland.

Min Vinnare: 5 Night Art
Spets efter 500m:5 Night Art
Skrällen: 11 Moses Boko
Rankingen A:5.8.11 B:2.10.9 C:6.4.12.3.1

GS75-6 2140m Auto
2 Diamanten har inte vunnit lopp på ett knappt år men han möter alltid tufft motstånd och jag tycker han har gjort det väldigt bra och håller bra form för dagen. För tre starter sedan var han tvåa bakom Don Fanucci Zet efter en snabb avslutning när luckan kom och han var inte allt för långt efter i mål. Därefter var han ute i två lopp under Elitloppshelgen när han deltog i Sweden Cup och jag tycker han visade fortsatt form. I försöket var han förvisso långt efter slutvinnaren Bepi Bi i mål men han avslutade återigen loppet fort och i finalen satt han fast på innerspåret med till synes gott om krafter kvar. Han möter några bra hästar nu också men det är lättare emot än vad det har varit på slutet och här tycker jag det ser upplagt ut för en klassisk spets och slut. Jag spikar i ett lopp där ett par hästar höjer sig över mängden.

6 Missle Hill har högst kapacitet i fältet men den forna elitlopps-femman har inte fått till det fullt ut på ett tag nu. Om han tävlar på topp är det här normalt sätt ett mycket lämpligt motstånd och det är bra träningsrapporter inför det här. Nu väljer man dessutom att testa honom med en amerikansk sulky, vilket var ett tag sen.

4 Antonio Trot var tapper som trea i samma lopp som Diamanten för två starter sedan efter att ha utmanat Don Fanucci Zet men krafterna tröt till slut den sista biten. Här får han troligen söka sig fram i dödens för att Diamanten inte ska stjäla loppet där framme och han kan mycket väl utmana från den positionen.

Min Vinnare: 2 Diamanten
Spets efter 500m: 2 Diamanten
Skrällen:
Rankingen A:2 B:6.4.5.11.7.1 C:1.9.8.10.12

GS75-7 2140m Auto
12 Kentucky River var fruktansvärt bra senast när han vann en V75-final i en förkrossande stil på 1.11.1 över distansen. Med den insatsen på näthinnan lär Per Nordström vara offensiv från ett tufft utgångsläge och om formen är intakt ska det vara en bra chans att kliva runt samtliga ekipage trots utgångsläget.

11 E.L Jetpack fick Jorma Kontio i sulkyn för första gången senast och när Jorma sitter upp bakom hästar som är lite tröga av sig brukar det ofta ge en väldigt bra effekt. Han stod för en topprestation och var bara bäst och även om det är tuffare emot nu känns han klart intressant med ett lopp i kroppen och en amerikansk sulky för första gången.

2 Power Doc har haft ett kortare uppehåll efter att ha varit två i Kungapokalen i början av maj bakom Francesco Zet och avslutningen han stod för var av bäst sort efter 10.7/800m.
Han höjer sig rejält när han får tävla utan skor på hovarna och det kommer han att göra nu också.

7 Indy Rock var fyra i Svenskt Travkriterium under fjolåret och dessutom tvåa i en Breeders Crown-final och att det finns mycket kapacitet inombord råder det inga tvivel om. Han har inte alls fått till det i årets tre starter som samtliga har slutat med galopp men man ska ha gjort vissa korrigeringar som man tror kommer falla väl ut och han har gått ett bra banjobb inför det här.

6 Mustang Racer och 10 Lee Harvey Bros får också plats på kupongen.

Min Vinnare:12 Kentucky River
Spets efter 500m: 2 Power Doc / 6 Mustang Racer
Skrällen: 11 E.L Jetpack
Rankingen A:12.11 B:2.7.6.10 C:1.9.4.8.5.3


Lycka till 
DrTrav 


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto