GS75 Tips Vaggeryd 8/5

Publicerad på 8 Maj 2022 - 03:47

DrTrav

DrTrav

8 Maj 2022 - 03:47

Söndagens GS75-tävlingar hämtar vi från Vaggeryd. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 10 Arachis P.R. i den fjärde avdelningen och 7 Jello W. i den sjätte avdelningen.

GS75 Tips Vaggeryd Söndag 8/5
V75-1 4,5,6
V75-2 3,4
V75-3 10 Arachis P.R.
V75-4 1,2,3,5,8
V75-5 4,5,6,8,9,10,11,12,13
V75-6 7 Jello W.
V75-7 5,6,8

810 rader x 1 = 810 kr

DD Tips Vaggeryd Söndag 8/5
DD1: 7 Jello W.
DD2: 5,6,8

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2148m volt
5 Eclectic gör idag en spännande debut för Rick Ebbinge. Detta är en häst som höjde sig när han kom till Sverige och Per Nordström och har för honom tagit två segrar från ledningen. I den senaste starten öppnade han rappt från springspår på tillägg, men galopperade sen i ingången till första sväng. I debuten nu för Rick Ebbinge är utgångsläget inte det bästa med spår fem i volten men eftersom det inte startar några utanpå Eclectic komme det finnas gott om plats att vända runt på. Eclectic besitter både fart och styrka för att slåss om segern här och är bara formen någorlunda i ordning idag är detta mitt förstastreck.

4 Epie Riche kommer idag utmana Eclectic om ledningen initialt, och lyckas hon hålla ut honom den första biten kommer Epie Riche kunna försvara sig bra i spets. I den senaste starten fick hon ett tufft slutvarv men höll farten klart bra hela vägen. Formen pekar uppåt och detta är ett sto som både besitter fart och styrka för att leda runt om. Given på kupongen.

Nämner även 6 Mellby Ia som kommer med en formkurva som pekar uppåt idag. Senast körde hon sig till spets med varvet kvar till mål och gick sen undan till en enkelt seger via 1.11-blankt sista 500m. Idag är utgångsläget aningen chansartat, men med en liknande prestation som senast och med lite klaff längs vägen kommer Mellby Ias avslutning bita bra här.

Min Vinnare: 5 Eclectic
Spets efter 500m: 5 Eclectic / 4 Epie Riche
Skrällen:
Ranking A: 5,4,6 B 2,1,12,11,8 C 3,7,10,9

GS75-2 2148m volt
4 Best Time Ever visade redan i debuten för två starter sedan upp bra kunnande. Då vann han från utvändigt ledaren via 15,4 i 1800m. och intrycket var klart positivt. Detta är en stark individ som tränaren Robert Bergh spår en ljus framtid för. Jag räknar med ett tidigt avancemang idag och blir man dessutom släppt till ledningen kommer man bli tuff att ta sig förbi.

3 Patrick Silvio har inlett karriären med två raka tredjeplatser. Insatserna har varit klart bra och skulle han hitta ner i rygg på ledaren idag kommer man kunna avsluta bra om luckan uppstår. Till 16% känns han spännande på GS75.

7 Bismillah Face gör en intressant debut för Rick Ebbinges idag. Detta är en häst visat prov på bra kapacitet vid sina segrar. Bismillah Face är dock inte helt lätt att ha och göra med och har en del hyss för sig. Det är dock spännande med barfota bak för första gången men han står hårt inne på pengar och dessutom har han inte startat på ett tag nu och kommer troligen behöva loppet i kroppen. Därav står jag över Bismillah Face här.

Min Vinnare: 4 Best Time Ever
Spets efter 500m: 4 Best Time Ever
Skrällen: 3 Patrick Silvio
Ranking A: 4,3 B 7,5,10,9,2,11 C 8,1,6

GS75-3 2148m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Arachis P.R. Han har stått för fina prestationer hittills i karriären och aldrig varit sämre än trea i mål. Senast höll han bra hela vägen trots en tuff resa. Nu med det loppet i kroppen bör Kent Knutssons fyraåring gå framåt en hel del. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången vilket känns spännande. Slipper han bara göra allt för mycket jobb på egen hand idag är jag inne på att Arachis P.R blåser ner samtliga tillslut och jag spikar.

Motbud
6 Ekaz Zalming fick chansen sent i den senaste starten efter att hamnat i trötta ryggar. Men när väl kom loss visade Ekaz Zalming form i en kvick avslutning. Han kan öppna kvickt och är den troliga ledaren av loppet idag. Väl i spets kom också senaste segern. Väl i ledningen ses Ekaz Zalming som främsta motbudet på förhand.

Nämner även 3 Cardin som är en orutinerad individ men som visat upp bra kunnande för klassen. Även han kan öppna kvickt och håller sig Cardin till rätt gångart kommer han få ett bra lopp idag. Kusken är även han orutinerad vilket såklart ses som ett minus. Men för den som garderar brett och jagar kioskvältare så är Cardin ett tidigt bud.

Min Vinnare: 10 Arachis P.R.
Spets efter 500m: 6 Ekaz Zalming
Skrällen: 3 Cardin
Ranking A: 10 B 6,3,2,9,14,1,13,5,4 C 7,8,12,11,15

GS75-4 1646m auto
2 Golden Guard är en V75 meriterad individ som under 2021 var ute emot tufft motstånd ett flertal gånger. För tre starter sedan mötte han bland annat Extreme, Aetos Kronos och Don Fanucci Zet i EM för femåringar. Han fick då ett tufft lopp o dödens och höll klart bra hela vägen in i mål. Idag är motståndet inte av samma kaliber. Han har dessutom fått ett spännande utgångsläge och är den troliga ledaren av loppet. Väl i spets är Golden Guard obesegrad efter fem försök. Men det är ju just det där att han nu inte startat på över ett halvår vilket gör formen svårbedömd. Men trots detta är han mitt förstaval i loppet.

5 Beckham gick i mål med sparade krafter på V75 senast och såg intrycksmässigt bra ut. Även om han kanske är mera stark än snabb så har han vunnit på V75 över kort distans och han blir att räkna med även i ett lopp som detta.

Nämner även 3 Moses som i den senaste starten galopperade som slagen i början av upploppet. Men innan det har Moses visat bra form och från ett bra utgångsläge idag ska han inte nonchaleras. Streckas på min kupong.

Min Vinnare: 2 Golden Guard
Spets efter 500m: 2 Golden Guard
Skrällen: 3 Moses
Ranking A: 2 B 5,3,8,1 C 7,4,6

GS75-5 2148m volt
Ett öppet lopp där jag kommer gardera brett.

10 Elena K.J. visade under fjolåret att han duger bra i tuff konkurrens men gör här årsdebut vilket gör det svårt att räkna på honom. Han startar med fina förutsättningar med springspår på tillägg och skulle han hitta till ledningen efter en bit är det en position Elena K.J. trivs bra i. Från ledningen har det blivit två segrar på tre försök. Robert Berg fuskar sällan med tärningen vilket gör att Elena K.J. är given på kupongen trots comeback.

5 Magical Mile satt fast med mycket sparat över mål i den senaste startet. Detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och löser det sig bara från innerspår på tilläggsvolten idag så är Magical Mile en given segerkandidat i loppet.

13 Benita Winner imponerade näst senast när hon gick i mål som tvåa bakom Eenymeenyminymoe i V75 . Formen finns där och klaffar det bara någorlunda längs vägen idag så kommer Benita Winner kunna avsluta kvickt den sista biten.

4 Make It A Star är den enda jag väljer att plocka med på kupongen av hästarna på start. Hon är obesegrad från ledningen hittills och skulle hon komma dit igen är Make It A Star garanterad ett bra lopp. IDag är det debut för Markus B Svedberg och sitter bara formen där direkt ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 10 Elena K.J.
Spets efter 500m: 10 Elena K.J. / 4 Make It A Star ä
Skrällen: 4 Make It A Star ä
Ranking A: 10,5 B 13,4,11,6,8,12,9 C 7,2,3,1

GS75-6 2650m auto
Dagens andra spik landar på 7 Jello W. som fick en tuff inledning på loppet innan han kunde trycka sig till ledningen dryga varvet kvar i sverigedebuten för två starter sedan och segern blev tillslut enkelt över upploppet. Han var minst lika bra i den senaste starten när han från andra ytter attackerade i tredjespår med 650m kvar till mål gick i mål som tvåa via 09 sista 700m. Intrycksmässigt så borde lång distans idag ses som en fördel och kommer han bara till från spåret så blir han svårt att stå emot idag. Spik för mig.

Morbud
2 Calamari har alltid lovat mycket och verkar trivas utmärkt för Ulf Stenströmer. Senast fick han bestämma som han ville framme i tät, men han visade upp bra kunnande och gick undan till en enkel seger. Distansen är inga problem och för den som garderar är Calamari given.

Nämner även 8 L.L.Labero som idag gör en spännande debut för Robert Bergh. Utgångsläget är inte det bästa men skulle bara L.L.Labero kommer med någorlunda form till dagens start måste han räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 7 Jello W.
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 L.L.Labero
Ranking A: 7 B 2,8,4,14,12,1,5,11,9 C 13,6,3,10

GS75-7 2148m auto
5 Bravo Santana är en V75 häst som står sig bra för klassen. När han tävlar på topp besitter Bravo Santana högt kunnande och det ska bli spännande att följa honom i dagens debut för Johan Untersteiner. Det låter från stallet som att hästen är väl förberedd inför dagens uppgift och skulle han hitta till ledningen initialt så blir han svårt att plocka ner för övriga.

6 Global Lover var inte som bäst i den senaste starten, men han höll farten hela vägen i Örebro Int'l och möter idag ett mer lämpligt motstånd. Nu har han fått två lopp i kroppen efter paus och formkurvan lär peka uppåt. Hästen tål att göra en hel del jobb på egen hand och måste räknas tidigt vid gardering.

Nämner även 8 Black White Z.S. som inte glänste i debuten på svensk mark senast. Men detta är en individ som bollat med en så pass bra häst som Best Ofdream Trio nere i Italien och måste tas på allvar idag trots utgångsläget.

Min Vinnare: 5 Bravo Santana
Spets efter 500m: 5 Bravo Santana
Skrällen: 8 Black White Z.S.
Ranking A: 5,6,8 B 4,2,10,3,9,1 C 11,12,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto