V64 Tips Åby 28/4

Publicerad på 28 Apr 2022 - 11:04

DrTrav

DrTrav

28 Apr 2022 - 11:04


Åby står som värd för V64 på torsdag och omgången är kryddad med en jackpot på 4 miljoner kronor. Jag spelar med två spikar i omgången, 12 La Sassicaia i V64-1 samt 3 Orkan Von Haithabu i V65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby 28/4
V64-1 12 La Sassicaia
V64-2 4.5.8.9.10.11.12
V64-3 1.4.5.7.9.11
V64-4 2.3.6
V64-5 3 Orkan Von Haithabu
V64-6 2.4.5.8.9.10

756 rader x 1 kr = 756kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 28/4
DD-1 3 Orkan Von Haithabu
DD-2 4.9

2 rader x 100 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
12 La Sassicaia tycker jag är loppets bästa häst och hon imponerade stort när hon vann sin årsdebut efter en offensiv styrning från Robert Bergh och hon vann mycket betryggande från positionen utvändigt ledaren. Senast fungerade hon inte alls med voltstart och försvann direkt på V75 men nu är det återigen autostart och hon är normalt inte osäker. Värsta motståndet på förhand är 3 Bluehill’s Wind men hon hade inte en chans mot La Sassicaia senast och jag inleder omgången med en spik.

Motbud
2 Bluehill’s Wind fick bestämma i ledningen senast men var tidigt slagen av min spik. Hon hade inte sin bästa dag på jobbet och kan bättre och normalt sett biter hon ifrån bra från ledningen. Nu är det anmält med bike för första gången i karriären som skulle kunna ge bra effekt men jag tror ändå det blir svårt att hålla undan för La Sassicaia som säkerligen lär köras offensivt igen.
6 Hi D. kan öppna fort från start och kan utmana 2 Bluehill’s Wind om ledningen, även om det är troligt att man släpper ett senare skede om så blir fallet. Hon kan få en perfekt resa på innerspåret och med open stretch att använda sig av, kommer hon att få chansen över upploppet.

13 Beware Kronos gör det bra allt som oftast men vinner inte alltför ofta. Hon skulle gynnas av ett hårt tempo på loppet och nu ser det ut som att man kommer att testa att köra barfota. Hon har tävlat barfota vid fyra tillfällen tidigare, vilket har resulterat i en seger och tre galopper.

Min Vinnare: 12 La Sassicaia
Spets efter 500m: 2 Bluehill’s Wind / 6 Hi D.
Skrällen: 13 Beware Kronos.
Rankingen A: 12 B:2.6.13.5.3.7.14 C:9.10.11.1.8

V64-2 2140m Auto
8 Laredo Boko är numera i regi Robert Bergh. Han var inte alls med på noterna från start i sin första start för sitt nya stall och tappade massor men han visade prov på sitt höga kunnande därefter och gick en stark slutrunda som tvåa. Jag tycker att han står för klassen i gänget i det här fältet men att han tappade mycket från start senast och att han har ett besvärligt utgångsläge oroar en aning. Han får tipset i loppet men är ingen spik i min bok.

5 Muscle Man Boko är en av många svårbedömda hästar från stall Gennaro Casillo den här omgången men det är en häst som verkar hålla bra klass för den här typen av lopp men han verkar inte heller vara helt lätt att ha och göra med och galopperar ofta.

11 Segway var spelad till knappa 20 gånger pengarna och Laredo Boko var spelad till 1,58 senast dom mötte men Segway gjorde ett klart bra lopp och besegrade favoriten då. Han fick såklart god hjälp av favoritens tapp från start men intrycket var fint och han kan hota igen.

10 Ekas Salming har haft otroligt svårt att sköta sig tidigare men nu har han gått felfritt i tre raka starter och då har också resultaten kommit. Det här är en väldigt speedig häst som kan flytta på sig riktigt fort och får han rätt draghjälp under vägen kommer han att gå fort över upploppet.

Min Vinnare: 8 Laredo Boko
Spets efter 500m: 5 Muscle Man Boko / 8 Laredo Boko
Skrällen: 10 Ekas Salming
Rankingen A:8 B:5.11.10.9.4.12 C:7.1.2.3.6

V64-3 2140m Auto
4 Arrivederci Face är solklar första häst för mig och det är en rejäl häst som är oöm för positioner och tål att göra mycket jobb under vägen. Problemet är att han är extremt osäker och galoppen är alltid nära till hands. Han var mycket bra när han vann näst senast men senast föll han återigen tillbaka i gamla synder och galopperade dubbelt.

5 Global Barrister var bra senast som tvåa bakom Bowler Day men kunde aldrig riktigt hota via open stretch till slut efter en tuff inledning på loppet. Han är snabb från start och kommer med stor sannolikhet att ta hand om ledningen och därifrån ska han räknas tidigt.

1 Cappriccio D’Amore har galopperat i båda sina starter på svensk mark men han visat prov på ett högt kunnande efter galopperna och han känns mycket spännande nu om han kliver iväg från start och känslan är att han kan öppna ganska fort bakom bilen.

9 Maestro Michel har bra form och vann med tre längder senast efter en snabb avslutning när han fick fritt med 3-400 meter till mål. Han har ett passande smygläge nu också och med en liknande prestation som senast borde det räcka långt.

Min Vinnare: 4 Arrivederici Face
Spets efter 500m: 5 Global Barrister
Skrällen: 9 Maestro Michel
Rankingen A:4.5.1 B:9.11.7.8.3 C:6.12.2

V64-4 1640m Auto
2 Jello W glänste i sin debut på svensk mark och vann mycket säkert. Han blev hängandes ute i spåren från start men Stefan Persson var resolut och avancerade framåt och kunde till slut överta ledningen när halva loppet var avverkat. Han stack sedan undan över upploppet och det såg ut som en häst som kommer tjäna fina pengar framöver. Han är snabb från start och ses som knapp spetsfavorit i loppet men han har Adrian Kolgjini utvändigt som också kan öppna fort. Det skulle kunna bli bra tempo på loppet men det finns ju open stretch att använda sig av och Stefan Persson vill kanske inte svara Adrian till varje pris?

3 Lancaster är snabb från start och har offensiva Adrian Kolgjini i sulkyn. Han brukar inte ge sig lättvindigt i körning om ledningen och det kanske är så enkelt som att Stefan Persson överlåter ledningen till Lancaster. Lancaster är ingen dålig häst det heller och från ledningen blir han mycket svårslagen.

6 Leroy Boko har imponerat stort vid två raka segrar och är självskriven på kupongen. Conrad Lugauer växlar dessutom upp ytterligare och det blir bike för första gången. Nu är det kort distans, vilket jag inte tror är någon fördel. Han har dessutom två startsnabba hästar invändigt och kommer säkerligen inte att få något gratis.

Min Vinnare: 2 Jello W
Spets efter 500m: 2 Jello W / 3 Lancaster
Skrällen:
Rankingen A:2.3.6 B:8.10.9 C:7.5.1.4

V64-5 1640m Auto
3 Orkan Von Haithabu har en färsk seger på V75 i bagaget när han vann över aktuell distans trots ett bakspår, mot tuffare hästar än så här. Nu fick han ett bra läge bakom bilen och är favorit till att ta hand om ledningen omgående och i den positionen tror jag inte någon slår honom. Man växlar förvisso ner till skor runt om nu men han har gått bra med den balansen också och det här är en häst som är mogen för betydligt större uppgifter än det här. Det som skulle kunna öppna upp loppet en aning är om 7 Reddington skulle lyckas snuva honom på ledningen och han får gå utvändigt om honom men jag tycker att han borde lösa det även den vägen. En sund spik.

Motbud
7 Reddington är kapabel om han fungerar och han kan öppna fort från start. Jag tror att Robert Bergh gör ett allvarligt försök med att ladda iväg honom från start och skulle han öppna Snabbare än favoriten och hitta till tät kommer åtminstone Orkan Von Haithabu få slita för att vinna loppet.

10 Romero går precis lika bra i ryggar som framme i ledningen och om han kommer igen vettigt från start så är det en spurtstark herre om det skulle bli ett hårt tempo där framme.

6 Green Mamba och 9 Ready Tonight har inte visat sin fulla potential på ett bra tag men det är två bra hästar i grunden och skulle dom hitta tillbaka till sina gamla takter är det två outsiders.

Min Vinnare: 3 Orkan Von Haithabu
Spets efter 500m: 3 Orkan Von Haithabu / 7 Reddington
Skrällen: 10 Romero
Rankingen A:3 B:7.10.6.9.2.8 C:5.4.1

V64-6 2640m Auto
9 Jano Di Quattro har styrkan som sitt vapen och är gynnad av den dryga distansen. Han vann över aktuell distans senast efter ett lopp utvändigt om ledaren och Robert Bergh lär vara offensiv nu också. En sund tipsetta men det är ingen häst jag litar på eftersom han är både lite ojämn och osäker.

4 Charlie Brown Effe är svårbedömd för mig men han har vunnit två raka lopp i Italien och senast gick han 1.13.5 över medeldistans och det är en tid som räcker långt i det här fältet även om det är svårt att jämföra med svenska tider. För tre starter sedan var han tvåa i ett lopp på Vincennes och av det jag kunde se i det loppet ser det ut att vara en kapabel travare även om jag har svårt att bedöma motståndet han ställdes mot då.

10 Express Lime var bland annat ute i en klass 1-final i fjol och har slagit bättre hästar än så här men han har inte startat på ett par månader och Johan Untersteiner har inte den bästa formen på stallet för dagen.

2 Arturo Beach har inte vunnit på länge men han är snabb iväg bakom bilen och kommer att få en bra resa. Det är inte omöjligt att Marc Elias vill köra honom i ledningen men att släppa ledningen till 4 Charlie Brown Effe vore att föredra för att få en bra resa på innerspåret.

Jag betalar även för 8 Tresextron Red som är vass den sista biten och han har inte några problem med distansen samt 5 Barbados Mail som är bättre än raden.

Min Vinnare: 9 Jano Di Quattro
Spets efter 500m: 4 Charlie Brown Effe / 2 Arturo Beach
Skrällen:2 Arturo Beach
Rankingen A:9.4.10 B:2.5.8 C:3.6.1.7

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto