V64 Tips Axevalla 22/7

Publicerad på 22 Jul 2022 - 12:15

DrTrav

DrTrav

22 Jul 2022 - 12:15

Nu är det dags igen, Axevalla bjuder på trippeltrav med V64 ikväll fredag och på dubbla V75 omgångar lördag och söndag. Helgens höjdpunkt är Stochampionatet som avgörs på söndag. Noterbart är att Axevallas travbana har Sveriges längsta upplopp som mäter hela 227m.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med en spik. 3 Best Ofdream Trio den fjärde avdelningen.

V64 Tips Axevalla Fredag 22/7
V64-1 1,4,6,7
V64-2 3,4,6,10
V64-3 1,2,3,5,6
V64-4 3 Best Ofdream Trio
V64-5 1,3,5,11,15
V64-6 4,9

800 rader x 0,50 = 800 kr (spelar endast V6)

DD Tips Axevalla Fredag 22/7
DD1: 3,11
DD2: 4,9

4 rader x 60 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
7 Destiny Effe har imponerat på svensk mark och kommer nu med tre raka seger på kontot. För två starter sedan visade hon startsnabbhet och vann från ledningen via 11,4 sista 1000m. I den senaste starten visade hon även upp sin speed när Destiny Effe från fjärde ytter speedade ner samtliga via 10,5 sista 800m. Oavsett position i detta lilla startfält så ska hon på förhand ses med bra segerchans.

4 Hallöjsa Vang är en dansk gäst som visat upp bra kunnande hittills. Senast vann hon ett bra lopp för treåringar hemma i Danmark. Då öppnade Hallöjsa Vang kvickt och vann enkelt från ledningen med krafter sparade. Det var första gången Hallöjsa Vang gick barfota runt om och det blir samma balans ikväll.

6 Beauty Smart Face gjorde bort sig i debuten på tävlingsbanan men som nu kommer med två raka segrar utan att få ta ut sig nämnvärt. Hon visade senast upp bra inställning och kunnande när hon efter ett starkt slutvarv blåste ner samtliga från sjätte ytter. Känslan är att det finns en hel del kvar att hämta ur Beauty Smart Face ikväll.

Min Vinnare: 7 Destiny Effe
Spets efter 500m: 7 Destiny Effe / 4 Hallöjsa Vang
Skrällen:
Ranking: A 7,4,6 B 1,5,2 C 8,3

V64-2 2140m auto
4 Take This Society imponerande under Elitloppshelgen för två starter sedan. Då vann han enkelt trots en tuff resa och bra tempo på loppet. Klockan visade 1.11,5 över 2140m. Senast var han dock inte lika övertygande men skulle man hitta tillbaka till prestationen han gjorde för två starter sedan lär ingen kunna stå emot Take This Society ikväll. Men det är givet att gardera på förhand.

3 Down Under var senast ute i finalen av Sprintermästaren där han från ett tufft utgångsläge aldrig lyckades komma in i matchen. Men i uttagningarna gången innan visade han startsnabbhet och kunde då efter bra tempo hela vägen gå i mål som tapper trea. Nu slipper han möta den yttersta eliten som i Sprintermästaren och från ett bra utgångsläge är Down Under min troliga ledare av loppet och i den positionen ska han ses slås.

Framhåller även 6 Kagan som har bevisat att han är en tuff och rejäl häst. Han kan öppna bra och skulle Kagan komma bra till från bricka sex ikväll finns kapacitet som räcker långt. Senast gick han i mål med sparade krafter, krafter som kan komma väl till användning ikväll istället.

Min Vinnare: 4 Take This Society
Spets efter 500m: 3 Down Under
Skrällen: 3 Down Under
Ranking: A 4 B 3,6,10,7,5,2 C 9,8

V64-3 1640m auto
Detta är ett heatlopp och andra heatet dessutom. Dessa hästar har mötts en gång tidigare under kvällen (lopp 4) med omvända startnummer. Man kan tycka vad man vill om att inte båda heaten eller snarare inget av heaten ligger på V64 men för den som lämnar in sent rekommenderar jag att man analyserar (lopp 4) innan man lämnar in sin V64 kupong.

På förhand ser 1 Palmyra ut att han en passande uppgift här i heat två. Hon har nu gjort fyra starter för Joakim Lövgren och har presterat bra varje gång. Der har blivit två segrar och lika många andraplatser. Palmyra har visat upp både startsnabbhet och att hon kan avsluta rappt. I debuten för Joakim Lövgren ledde hon loppet från start till mål ifrån bricka ett bakom bilen. Här ser det upplagt ut för ett liknande scenario pånytt. Palmyra är min troliga ledare av loppet och väl i spets är seger chansernagoda. Men med tanke på att det är just två heat och mycket kan hända i det första heatet så är det givet att gardera Palmyra som stor favorit.

Skrällen är för mig är 6 Nugget Zon. Detta är en individ som i grunden besitter kapacitet som räcker och blir över. Men som på slutet strulat till det för sig en hel del. Senast var det comeback efter ett längre uppehåll och det slutade dessvärre med galopp men troligtvis har formen fått sig en skjuts framåt ändå. Noterbart är även att tränaren Ulf Stenströmer själv körde senast och att nu få en proffskusk i vagnen ses som ett plus. Håller man sig bara till rätt gångart från ikväll räcker kapaciteten för att utmana om segern och när vi ser ut att få omkring 3% på V64 är Nugget Zon ett givet streck för mig.

Min Vinnare: 1 Palmyra
Spets efter 500m: 1 Palmyra
Skrällen: 6 Nugget Zon
Ranking: A 1 B 6,3,5,2,4,7 C 8

V64-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 3 Best Ofdream Trio. För tre starter sedan var man ute i Oslo Grand Prix och mötte eliten med bland annat Stoletheshow och San Moteur. För två starter sedan var man tapper tvåa i mål efter att fått se sig besegrad av Oracle Tile. Senast fick äntligen sätta nosen först över linjen och han visade för alla att formen är det verkligen inget fel på. Han vann då från ledningen på imponerande 1.11,0 över 2140m. Ikväll sticker man verkligen ut kapacitetsmässigt i loppet och med en normal prestation ikväll ska också segerchansen vara mycket hög. Jag spikar trots hög procent.

Motbud
5 Dollar Doc besitter högt kunnande och slutade bland annat trea i Breeders' Crown förra året. Han är dock inte helt att lita på när det gäller aktionen, men skulle han trava felfritt ikväll kan är han på förhand den som ska ses som det största motbudet till favoriten på förhand.

Min Vinnare: 3 Best Ofdream Trio
Spets efter 500m: 3 Best Ofdream Trio
Skrällen:
Ranking: A 3 B 5,6,4,2 C 8,7,1

V64-5 2140m volt
Ett öppet B-tränarlopp där 3 Jetsun Dream blir mitt förstaval. Detta är en segervan och rejäl fyraåring som hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Senast visade man att det inte är något fel på formen, Jetsun Dream avslutade rappt över upploppet och han ska räknas tidigt här ikväll. Jetsun Dream är 100%ig på svensk mark efter två besök, och dessutom har Dwight Pieters kört en gång tidigare och även då slutade det med seger.

Framhåller även 11 Hobart som står bra inne i loppet och håller hans sig bara till rätt gångart hela vägen kommer det inte bli lätt för konkurrenterna att stå emot honom tillslut. Senast fick han aldrig chansen i ett V75-lopp och gick i mål med sparade krafter. För två starter sedan vann han enkelt efter att fått ett snällare rygglopp. Nu är det debut i voltstart för David Persson men statistiken är dessvärre svag. I den tidigare regin blev det två galopper på tre försök när det handlade om just voltstart. Men felfri ska det vara bra chans.

Nämner även 5 Anxious To Matters som vann enkelt senast efter en rejäl attack med 700m kvar till mål. Med en formkurva som pekar uppåt och med en liknande prestation ikväll kommer man pånytt vara med och utmana om segern här.

Min Vinnare: 3 Jetsun Dream
Spets efter 500m: 3 Jetsun Dream
Skrällen:
Ranking: A 3,11 B 5,1,15,12,7,2,10 C 4,13,9,14,6,8

V64-6 4140m auto
Vi avsluta med Axevalla Maraton som mäter hela 4140m!

Det är alltid en krydda att läsa på och försöka sätta sig in i hur dessa lopp över en ovanligt lång distans kommet bli körda. Men mitt förstaval här hamnar på, 9 Certainly som imponerade senas när han vann på Eskilstuna över 3140m. Distansen gillar han och kommer han bara ner i ett vettigt slagläge från sitt springspår ikväll så kommer hanns tunga avsllutnign bära frukt över Axevallas långa upplopp.

Men jag dubblar systemet med hemmahästen 4 Bransbys Juke Box. Som även han kommer med en färsk seger i bagaget över lång distans, då vann man Kalmarsundsstayern före duktiga Staro Leonardo. Formen är bra och tränaren Hans Crebas är skicklig på att ställa iordning sina hästar. Han trivs över distansen och jag är inne på att vi kommer få sen en pånytt bra prestation av Bransbys Juke Box ikväll.

Hade jag haft större plånbok hade jag gärna också plockat med 3 Fighter Simoni på kupongen. Men ikväll hoppas jag att hästarna på start hinner bli ikappsprungna av tilläggshästarna och därför helt enkelt kommer inte Fighter Simoni med här.

Min Vinnare: 9 Certainly
Spets efter 500m: 3 Fighter Simoni
Skrällen:
Ranking: A 9,4 B 3,6,11,2,7,10 C 5,8,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto