V64 Tips Boden 19/5

Publicerad på 19 Maj 2022 - 09:24

DrTrav

DrTrav

19 Maj 2022 - 09:24


Boden står som värd för V64 på torsdag och omgången kryddas av en JACKPOT på V64. Jag spelar med två spikar i omgången, 5 Easy Silence i V64-1 samt 6 M.T Oberon i v64-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Boden 19/5
V64-1 5 Easy Silence
V64-2 1.4.7.9.10.11.12
V64-3 6 M.T Oberon
V64-4 2.3.4.7.9.10.11
V64-5 2.8.9
V64-6 3.5.14.15

588 rader x 1 kr = 588 kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Boden 19/5
DD-1 9 Bokli Rapp N.O
DD-2 3.5.14.15

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
5 Easy Silence blir min första spik i omgången. Han var bra som tvåa senast efter att ha fått gå stora delar av slutrundan i tredjespår och fick endast se sig besegrad av en smygkörd häst. Han har slagit sina värsta konkurrenter i det här loppet tidigare på isen i Januari och har fått ett bättre läge nu i den här spårtrappan. Jag tror att det är goda möjligheter att komma iväg Snabbare från start än 7 Cest Uncle Toni och därmed skulle det kunna bära hela vägen till ledningen, men han är inte beroende av den positionen för att vinna loppet.

Motbud
14 Grapelli vann överlägset för tre starter sedan från ett identiskt utgångsläge men har inte varit lika bra i starterna därefter. Han mötte min spik i en spårtrappa på isen i Januari och slutade tvåa ett par längder efter i mål.

7 Ces’t Uncle Toni har öppnat fort bakom bilen tidigare och skulle kunna ta sig till ledningen trots ett spår långt ut på vingen. Han har höjt sig med barfotabalans på slutet och är en tidig utmanare.

1 Any Ability har vunnit 3/9 lopp i karriären och har fått ett lopp i kroppen efter paus. Han har tjänat minst pengar i fältet men det är en häst under utveckling och han ska räknas från sitt fina utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Easy Silence
Spets efter 500m: 5 Easy Silence / 7 Ces’t Uncle Toni
Skrällen:
Rankingen A:5 B:14.7.1.8.6.13.2.11.10 C:9.3.4.15.12

V64-2 1640m Volt
12 Louisiana ser ut att bli favorit i loppet och hon har visat form hemma i Norge och vunnit tre raka lopp. Nu har hon ett bakspår på tillägg över kort distans och det är ingen enkel uppgift. Det kan bli långt fram från det här utgångsläget och jag tycker hon är en favorit i fara.

10 Dikt Drew tycker jag har visat fin form på slutet även om hon saknar den där riktiga vinnarskallen. Jag tycker annars att motståndet ser lämpligt ut och från sitt springspår borde hon komma iväg bra från tillägg och få en bra position.

9 Kivarin Merengue var väldigt bra senast hon besökte Boden och vann över aktuell distans trots att hon tappade en hel del med en galopp. Senast var hon ute i ett ganska bra lopp i Finland och satt fast invändigt med sparade krafter över mål.

11 Zola Soft är en segervan häst som vunnit 12/34 lopp i karriären. Hon kommer dessutom från en seger hemma i Finland och har ett passande springspår nu.

7 Naima Sjöhammar har fått ett par lopp i kroppen och var förbättrad senast. Med rätt ryggar under vägen är hon farlig att nonchalera.

1 Big Diamond och 4 Dream Machine kanske möter några som är för tuffa på tillägg men dom står bra till i den främre volten och har tjugo meters försprång över kort distans.

Min Vinnare: 10 Dikt Drew
Spets efter 500m: 1 Big Diamond / 4 Dream Machine
Skrällen: 7 Naima Sjöhammar
Rankingen A:10.9.12 B:11.7.1.4 C: 8.6.5.2.3

V64-3 2640m Volt
6 M.T Oberon känns som en sund spik i omgången. Det är en stark och rejäl häst som trivs över längre distanser och han har inga problem att göra lite jobb under vägen. Dulche De Leche som är värst emot på förhand mötte han tidigare i år och slog honom med tre längder den gången. Mycket överkomligt motstånd och jag tror att han vinner även den tunga vägen.

Motbud
9 Dulche De Leche mötte som sagt 6 M.T Oberon tidigare i vår men var chanslös mot honom den gången, även om han fick ett tufft lopp. Han gör sina bästa lopp i ledningen och skulle han komma Snabbare iväg från start än favoriten och kunna överta ledningen ökar hans chanser men jag har ändå svårt att se honom utmana favoriten.

4 M.T Keepontrotting vann sitt första sedan 2020 senast efter att ha fått bestämma i ledningen. Han är den troliga ledaren initialt men nu är det tuffare emot och över lång distans vill man troligen släppa ledningen, helst till M.T Oberon.

Min Vinnare: 6 M.T Oberon
Spets efter 500m: 4 M.T Keepontrotting / 6 M.T Oberon / Dulche De Leche
Skrällen:
Rankingen A:6 B:9.4.3.7.8.5 C:10.2.1

V64-4 2140m Auto
7 President Lindy har sett jättefin ut sedan han började tävla på svensk mark och ska ses med goda möjligheter i det här loppet. Senast var han trea bakom Swagger och Hector Sisu och det är lättare emot nu. Jag tror att Niko Jokela är offensiv från start och provar framåt och det är ingen omöjlighet att han kan få överta ledningen i ett senare skede i loppet.

9 NolimitJimmit har vunnit 4/9 lopp i år och har bra form men jag tycker det är en häst som gör sina allra bästa lopp när han får gå utan ryggar och allra helst i ledningen. Att han bara ska runda det här sällskapet är mycket begärt , även om han är tidig på kupongen.

3 Gelato tror jag spetsar initialt men jag tror att man vill ha ett rygglopp över medeldistans, även om jag inte utesluter att man kör i ledningen. Han satt fast med gott om krafter över mål senast och formen är det inget fel på.

10 Lexington Tooma har varit blek i sina senaste starter och kan bättre. Han har gått i vanlig vagn på slutet och nu är det anmält med bike igen, som han har gjort sina bästa lopp med.

2 Grevin Sisu har varit ifrån tävlandet ett tag och är svårbedömd men det blir bike och barfota direkt och från ett bra utgångsläge är han med där framme till slut.

4 Ladybug Lara var formstark tidigare i vinter men har kanske tappat lite form på slutet. Det är en häst som inte tål så mycket på egen hand men när hon blir serverad rätt lopp i ryggar har hon en sylvass speed.

11 Zorro Swing söker efter formen men är bättre än raden och har tjänat klart mest pengar i loppet.

Min Vinnare: 7 President Lindy
Spets efter 500m: 3 Gelato / 7 President Lindy / 2 Grevin Sisu
Skrällen: 3 Gelato
Rankingen A:7.9 B:3.10.2.4.11 C:6.1.8.5

V64-5 1640m Volt
9 Bokli Rapp N.O har högst kapacitet i fältet och gör debut för Björn Karlsson. Han har inte startat på närmare ett år och är svårbedömd men det är inte det tuffaste motståndet och han låter väl förberedd. Det blir ett offensivt upplägg och Björn Karlsson har goda förhoppningar om att vinna loppet.

2 Nordvinn är startsnabb och kommer att ta hand om ledningen och i den positionen blir han inte lätt att nå över kort distans. Jag tycker det är en fin häst men hans stora akilleshäl är att han har svårt att hålla ihop travet över upploppet och tappar lätt stilen. Han har tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter och håller han ihop stilen hela vägen borde han räcka långt.

8 Källsjöviking var rejäl vid segern för tre starter sedan och är riktigt bra i sina ljusa stunder. Förhoppningsvis kan ha ta rygg på Bokli Rapp under slutrundan och få bra draghjälp under vägen.

Min Vinnare: 9 Bokli Rapp N.O
Spets efter 500m: 2 Nordvinn
Skrällen:
Rankingen A:9.2.8 B:7.10.5.11 C:6.3.1.4

V64-6 2140m Auto
3 Classic Sun har visat toppform hemma i Norge och har vunnit tre raka lopp. Det är alltid svårt att sätta in norska gäster i den här typen av lopp men av det jag har sett i arkivet är känslan att han borde hävda sig väl i den här konkurrensen. Han är snabb från start och jag tror han tar hand om ledningen, och sedan är det hästen att slå.

15 O.K Nalan är förmodligen en bättre häst och han var väldigt fin senast när han vann från ledningen och släppte aldrig in hästarna på tillägg i matchen. Han slog så pass bra hästar som Leave Your Sox On och Gazoline Mearas och det är lättare emot nu. Han brottas å andra sidan med ett jobbigt utgångsläge och det är väldigt många hästar att runda.

5 Soleil D'Inverne har jag pratat mycket om i tipsen tidigare. Han har hög kapacitet men har inte alls fått det att stämma och galopperade mycket tidigare i vinter. Nu har han skött sig på slutet och senast fick han äntligen vinna lopp igen och förhoppningsvis var det “proppen ur” nu.

14 Master Sånna är V75-meriterad och står sig normalt väldigt väl i den här konkurrensen. Nu har han inte startar på länge och gör debut i ny regi men om han är väl förberedd tycker jag inte han är avsågad till låg spelprocent.

Min Vinnare: 3 Classic Sun
Spets efter 500m: 3 Classic Sun
Skrällen: 14 Master Sånna
Rankingen A:3.15.5 B:14.9.13.6.12.2.4.1 C:10.7.8.11

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto