V64 Tips Halmstad 23/5

Publicerad på 23 Maj 2022 - 11:27

DrTrav

DrTrav

23 Maj 2022 - 11:27

Äntligen är den här! Elitloppsveckan inleds med V64 tävlingar från Halmstad. Min Lösning på omgången finner ni nedan. Det är försök till Breeders' Crown som ska avgöras och dessutom kryddas omgången av en jackpot på 5 Miljoner.

Jag spelar med en spik, 2 Eireann i den andra avdelningen.

V64-tips Halmstad Måndag 23/5
v64-1 1,3,6,8,12
v64-2 2 Eireann
v64-3 3,6
v64-4 1,2,4,5,9,11,12
v64-5 1,3,6,9,11
v64-6 2,10

700 x 1kr = 700kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Halmstad 23/5
DD-1 1,3,6,9,11
DD-2 2 Nova Mahiron

5 rader x 50 = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
3 Mojito Day blir mitt förstaval. Detta är en individ som alltid visat bra kapacitet och som lever på sin styrka. Mojito Day bör kunna räcka en bra bit upp i klasserna framöver och får han bara travet att stämma fullt ut kommer även hans snabbhet utvecklas framöver. Fredrik Persson som tränar meddelar att Mojito Day tränar förbättrat och kapacitet för att vinna loppet besitter hästen. Det är dessutom intressant att Örjan Kihlström får chansen i vagnen för första gången.

Skrällen är 1 Redbull Pellini som kanske inte visat den där riktiga toppformen inför kvällens lopp. Men skulle han ha en bra dag och prestera på topp vilket Markus Lindgren som tränar hästen borde haft fokus på under en tid nu så kan Redbull Pellini som är den troliga ledaren av loppet, leda från start till mål ikväll. Formkusken Kevin Oscarsson sitter i vagnen.

Nämner även 8 Quantum Roc som även han lever på sin styrka. Detta är en häst som alltid går hela vägen in i mål och skulle tempot bli uppskruvat under vägen ikväll kommer Quantum Roc profitera på det tillslut.

Min Vinnare: 3 Mojito Day
Spets efter 500m: 1 Redbull Pellini
Skrällen: 1 Redbull Pellini
Ranking: A 3,1,8 B 6,12,4,5,7,11,2 C 13,10,9

V64-2 2140m auto
Här hittar vi omgången enda spik, 2 Eireann. Detta är en häst som har något extra, i tvänligns debuten för tre starter sedan imponerade han genom att avsluta sista varvet på 12,6 med enkelhet. För två starter sedan intog Eireann dödens med 1000m kvar och Örjan Kihlström hade sen inga problem att lämna konkurrenterna över upploppet. I den senaste starten blev hon över från start och galopperade på sista långsidan. Men tränaren Roger Walmann är inte orolig och menar på att Eireann normalt sett är travsäker. Med en normal insats av Eireann kväll blir hon tuff att rå på för övriga. Spik.

Motbud
6 Sommerbrise är kvick iväg från start och skulle hon komma till ledningen ikväll leder Sommerbrise loppet länge. Hon ska utrustats med amerikansk vagn och gå barfota fram för första gången vilket är spännande.

Nämner även 1 Butterfly Face som vann från spets senast och är garanterad ett bra lopp ikväll frå sitt innerspår.

Min Vinnare: 2 Eireann
Spets efter 500m: 6 Sommerbrise
Skrällen: 1 Butterfly Face
Ranking: A 2 B 6,1,5,4,8,9,7 C 10,11,3

V64-3 2140m auto
3 Coquaholy är en häst jag gillar. Han blir bara bättre och bättre för varje start och kommer nu med fyra raka segrar på kontot. I de två senaste starten har Coquaholy tacka för en fin resa i andra ytter genom att avsluta bra och segrat i överlägsen stil. Ikväll startar han från ett passande utgångsläge och mycket talar för att femte raka segern kommer ikväll. Förstahäst.

Vill dock även betala för Roger Walmanns andra häst 6 Bedazzled Sox som också ser ut att vara något extra. Han har fem segrar på sina sex starter i livet och enda förlusten kom mot just stallkamraten 3 Coquaholy. Skulle Bedazzled Sox vara den som får det bättre loppet av dessa två ikväll blir jag inte förvånad om Bedazzled Sox kommer kunna utmana Coquaholy om segern här.

Skrällen är 4 Joe Dalton som är kvick iväg från start och skulle kunna vara den som får loppet om de två spets. Har dock svårt att se honom stå emot de två ovan över medeldistans men för den som garderar bredare är Joe Dalton en tänkbar skräll.

Min Vinnare: 3 Coquaholy
Spets efter 500m: 4 Joe Dalton
Skrällen: 4 Joe Dalton
Ranking: A 3,6 B 4,1,5,11,8,9 C 7,2,10,12

V64-4 2140m auto
2 Miriam Håleryd är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet. I den senaste starten fick hon aldrigt riktigt dämpa farten i ledningen men Miriam Håleryd höll trots detta klart bra hela vägen in i mål som fyra. Med ett lite lugnare tempo på tillställningen ikväll är jag inne på att både hennes form och fart kommer leda till en ny framskjuten placering ikväll.

Vill även varna lite för den danska gästen 4 Honor. Detta är en individ som besitter bra fart för klassen och som gjorde det bra mot hingstarna på Jägersro i den senaste starten. Från bricka fyra ikväll kommer Honor kunna få ett passande lopp och till 15% ska hon räknas tidigt.

5 Jeopardy fick verkligen bekänna färg senast, hon fick ett tufft lopp men såg inte alls slagen ut när galoppen kom i ingången till upploppet. Att hon inte är helt att lita på har Jeopardy bevisat genom att galoppera i fyra av de fem senaste starterna. Men felfri finns kunnande och fart för att utmana om segern ikväll.

Nämner även 9 Ain't Misbehavin som visade bra kunnande under 2021, bland annat galopperade hon bort en seger i kort E3 kort före mål i Augusti. Hon har varit fin i årets två starter hittills och toppformen bör vara i antågande nu. Spår nio är passande för Ain't Misbehavin så nu kan få en lugnare start. Till 9% är spelvärdet högt och hon ska räknas tidigt felfri.

Min Vinnare: 2 Miriam Håleryd
Spets efter 500m: 2 Miriam Håleryd
Skrällen: 9 Ain't Misbehavin
Ranking: A 2,4,5 B 9,11,12,1,6,10 C 7,8,3

V64-5 2140m auto
6 Vinci Nice har varit ute i tuffa lopp på slutet. För fyra starter sedan vann hon ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie och inkasserade 300.000kr på kontot. Örjan Kihlström körde då och han sitter även i vagnen ikväll. Motståndet är inte lika tufft som i den senaste starterna men dock är det ett minus att Vinci Nice ikväll ska tävla med skor på hovarna. Men för mig är han ändå förstahästen och han är given på kupongen.

3 Larry Wood har visat att han duger emot årgångseliten. Han kvalade in till Kungapokalen och i finalen sotd han för en rapp avslutning i skymundan. Han lever på sin speed och från bricka tre kommer Larry Wood kunna få ett passande lopp i den främre träffen och med tanke på tränaren Joakim Lövgrens stallform för dagen känns Larry Wood spännande till 4%.

Nämner även 9 Donizetti som fick ett tufft lopp i dödens senast och orkade då inte hela vägen in i mål. Nu med två lopp i kroppen bör formtoppen vara nära och skulle Donizetti slippa göra för mycket grovjobb längs vägen kommer han plcoka många placeringar tillslut.

1 Il Forte kommer bli en faktor i loppet. Detta är en startkatapult som överraskade många om inte alla för tre starter sedan när han bara länsade undan i ledningen på V75 och vann till över 70ggr på toton. Efter det har han vunnit en final på V75 från just spets och det troliga är att Il Forte just sitter i ledningen ikväll igen. Väl i den positionen ska det bli spännande att se hur han står sig mot kvällens motstånd. Finns dock risk att den otroliga formen som Il Forte haft en längre tid nu börjar ebba ut där av är han aningen hårt spelad nu till 30% på V64.

Min Vinnare: 6 Vinci Nice
Spets efter 500m: 1 Il Forte
Skrällen: 3 Larry Wood
Ranking: A 6,3 B 9,1,11,12,7 C 2,10,5,8,4

V64-6 2140m auto
2 Nova Mahiron avslutade 2021 med att vinna en final av Diamanstoet på mycket bra sätt. Senast handlade det om årsdebut och Nova Mahiron imponerade direkt genom att vinna ohotad från ledningen. Nu med lopp i kroppen lär formkurvan vara framflyttad en del och dessutom är det anmält barfota runt om för första gången i livet! Oavsett om Nova Mahiron laddas för ledningen eller körs bakifrån ikväll så är segerchansen hög. Given förstahäst och spik på DD.

Framhåller även 10 Red Lady Express som vann långa E3 2021 och som för tränaren Björn Goop tagit ytterligare kliv i utvecklingen. För Björn har det blivit tre segrar på fyra starter. Hon missgynnas visserligen av bakspår ikväll men med Björn Goop med i matchen så kan han hitta en passande styrning för Red Lady Express ändå, och sett till kapacitet ska hon räknas tidigt ikväll trots allt.

Nämner även 5 Glorius Rain som även hon är intresserad av ledningen ikväll. Hon fick visserligen ge sig frå spets senast, men då kunde man inte köra på henne fullt ut över upploppet. Till kvällens start ändrar man lite i utrustning vilket är spännande och till endast 4% kan detta var skrällen i loppet för den som garderar.

Min Vinnare: 2 Nova Mahiron
Spets efter 500m: 2 Nova Mahiron / 5 Glorius Rain
Skrällen: 5 Glorius Rain
Ranking: A 2 B 10,4,5,6,11,7 C 12,9,8,3,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto