V65 Tips Solvalla 10/6

Publicerad på 9 Jun 2022 - 21:37

DrTrav

DrTrav

9 Jun 2022 - 21:37

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla. Jag spelar endast med en spik i omgången, 7 Jennifer Sisu i V65-2 som jag blev väldigt imponerad av senast.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 10/6
V65-1 10.12
V65-2 7 Jennifer Sisu
V65-3 3.4.5.6.7.8.10.11
V65-4 1.2.3.4.7.9.10
V65-5 6.11
V65-6 1.5.12

672 rader x 1 kr = 672kr

Lunch Dubbel Solvalla 10/6
LD-1 6 Hamilton Atout
LD-2 1.5.12

3 rader x 50kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
12 Robthebank har alltid sett ut att besitta en hög kapacitet inombords men som treåring ägnade han sig mycket åt galopp och fick inte ut sin fulla potential. Den biten verkar man ha fått ordning på till i år och han har skött sig vid samtliga starter.
Han har tagit kliv framåt för varje start och avslutningen senast var av bästa sort och han vann på 1.13.6 över distansen. Utgångsläget är detsamma som senast men det är lättare emot den här gången och med en liknande prestation bör det vara goda möjligheter att runda sina konkurrenter.

Jag dubblar mitt system med 10 Illuminati K som är mycket kapabel när han fungerar. Han stod för en bra insats senast från ledningen men kunde inte stå emot storfavoriten Hanky Panky Pinkman över upploppet. Nu drar Jörgen Westholm samtliga växlar på sin häst och rycker återigen skorna han ska dessutom tävla med en bike för allra första gången. Jag har stor respekt för när Jörgen Westholm gör den typen av ändringar och är inne på att vi kommer få se en riktigt stark prestation av Illuminati K.

Min Vinnare: 12 Robthebank
Spets efter 500m: 4 Frazier / 3 Moving Dream
Skrällen:
Rankingen A:12.10 B:4.3.8.6.9.11 C:1.7.2.5

V65-2 2140m Auto
7 Jennifer Sisu har inlett karriärens på bästa möjliga sätt med två raka segrar och jag blev vansinnigt imponerad av henne senast. Det verkar vara en dam med helt rätt inställning och det finns stor utvecklingspotential i henne. Hon fick trava stora delar av lopp utvändigt om ledaren och kunde enkelt koppla grepp in på upploppet. Jorma fick jobba lite på henne sista 50 meterna men jag tror mest att han somnade till i sin ensamhet och segern var betryggande. Hon möter ett par tuffa motståndare men jag tog verkligen till mig den här hästen senast och tar ställning för henne. Spik.

Motbud
6 Jade Sisu kommer också från en imponerande insats och vann på 1.14.3 över distansen. Mycket kan avgöras i starten och om Per Nordström kommer till ledningen igen blir hon ingen lätt nöt att knäcka.
Bakom räknas främst 3 Wonderful Tonight som har varit ute i lite tuffare Breeders Crown-lopp utan att räcka till samt 5 Ektara för Robert Bergh som kan en del.

Min Vinnare: 7 Jennifer Sisu
Spets efter 500m: 7 Jennifer Sisu / 6 Jade Sisu
Skrällen:
Rankingen A:7 B:6.3.5 C:8.4.2.9.1.10

V65-3 2140m Auto
10 J.J Brilliant Boy har fått två lopp i kroppen efter uppehåll. Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån och går kanske som allra bäst i ledningen men han har gjort bra lopp i ryggar också och motståndet är överkomligt.

4 M.T Ramos var bra senast som tvåa bakom Hanky Panky Pinkman och gick fort över upploppet i ett lopp över 2640 meter. Här borde han kunna hamna bra till från spår fyra och formen känns klart på gång. Nu testar man dessutom att tävla barfota runt om igen och M.T Ramos ses som en tidig utmanare.

3 GooGoo ByeBye har startat sporadisk och har bara fyra lopp innanför västen. Jag tycker ändå att han har visat fina tendenser och kan en hel del men han har varit ifrån inför det här och är svårbedömd. Han gick dock bra efter uppehåll i fjol och hanterar han bara debuten bakom bilen på ett bra sätt borde ha ta en framskjuten prestation från ett bra utgångsläge.

8 Conrads Kim mötte ganska bra hästar senast och hon hakade på bra som trea bakom Raya Maya och Timotejs Karamell efter att ha släppt ledningen. Utgångsläget är såklart inte bra men det är en spårtrappa och då brukar ett spår långt ut på vingen inte vara lika negativt och Lars-Åke Söderholm får prova framåt från start.

11 Surprise Surprise har bra form och förstärks av Erik Adielsson i sulkyn. Han tappade massor av mark från start senast men kom tillbaka starkt som fyra och utan strul här är han med långt fram.

Jag tar totalt åtta hästar på mitt system.

Min Vinnare: 10 J.J Brilliant Boy
Spets efter 500m: 6 Dilemma / 4 M.T Ramos / 8 Conrads Kim
Skrällen: 8 Conrads Kim
Rankingen A:10.4.3.8.11 B:5.7.6 C:12.9.1.2

V65-4 2140m Auto
7 E.L Jetpack har inte startat sedan i November men Timo Nurmos brukar ha sina hästar väl förberedda efter paus och det här en häst som är såväl stark som snabb och tål att göra jobbet på egen hand. Han har inte visat prov på någon riktigt startsnabbhet och kan hamna på vingel från det här utgångsläget men utan allt för mycket problem med positioner blir han att räkna med.

10 Declan ser ut att ha tagit ett par kliv framåt över vintern och har inlett året med två raka segrar. Senast tappade han 30-40 meter med en galopp men ställde sig och kom tillbaka starkt och vann tämligen enkelt. Det är några tuffa emot den här gången men han är under utveckling och förstärks dessutom av Björn Goop nu.

9 Ironhide Sisu är en trevlig typ som har vunnit 3/5 lopp. Han har snabba hästar att ta rygg på vid starten och skulle kunna komma igenom bra från start trots sitt utgångsläge.

3 Louis har tagit två raka segrar från ledningen i enklare sällskap uppe i Norrland. Vi får se hur väl han står sig i den här konkurrensen men han är kvick iväg bakom bilen och leder loppet länge.

2 Global Coldplay är fartfylld och har klart bättre form än vad man kan utläsa av raden. Det finns en viss galopprisk men utgångsläget blev perfekt och felfri är han inte mycket sämre än någon annan.

4 Ares Face var oväntat bra senast och vann på 1.13.3 över distansen. Erik Adielsson sitter upp och är han lika bra igen måste han såklart räknas

1 Round Cube är inte helt fläckfri i aktionen men kapacitet finns och barfota runt om för första gången är spännande.

Min Vinnare: 7 E.L Jetpack
Spets efter 500m: 3 Louis
Skrällen: 2 Global Coldplay
Rankingen A:7.10.9 B:3.2.4.1 C:8.5.6

V65-5 2140m Auto
6 Hamilton Atout är bra i grunden och har härdats i tuff konkurrens på Vincennes. Jag tycker han var en besvikelse senast och det var inget riktigt tryck i honom men nu ser Björn Goop ut att dra samtliga växlar på honom och han ska tävla barfota runt om samt med bike. Jag tror det kommer att falla väl ut och även om han inte är speciellt snabb från start är känslan att Björn Goop kan söka sig framåt och överta ledningen tidigt. Björn Goop har dessutom ytterligare en häst till start och Hamilton Atout är Björn Goops val i loppet.

11 Hunting Widow gjorde ett kanonlopp senast och gick 1.12.7 över distansen som trea bakom Bentley Gar och Special Top Model efter en bra avslutning på loppet. Bentley Gar är en kanonhäst som kommer tjäna mycket pengar framöver och motstånd av den kalibern slipper hon nu.

Min Vinnare: 6 Hamilton Atout
Spets efter 500m: 6 Hamilton Atout
Skrällen:
Rankingen A:6.11 B:7.8.10.5.12 C:1.2.4.3.9

V65-6 2140m Auto
12 Joy Alissa har en tuff uppgift från spår 12 och som ensamt sto mot hingstar och valacker. Det saknas verkligen inte motstånd men som hon har sett ut på slutet kan jag inte göra annat än att lyfta henne överst i rankingen. Det är många startsnabba ekipage där framme och det kan bli bra fart på loppet och hon borde kunna komma igenom bra från start med snabba hästar framför sig.

5 Powerbank var något utav en följetong i tipsen under fjolåret och jag nämnde flera gånger att jag väntar på att man ska rycka skorna på den här hästen eftersom jag tror att det kan ge en ruggig effekt. Det blev aldrig någon barfotabalans under fjolåret men nu lyser det rött i programmet och om så skulle bli fallet är jag väldigt spänd på den här uppgiften. Han är snabb från start och skulle han komma till ledningen ökar chanserna ytterligare, även om han går bra i ryggar också.

1 Conrads Diderot blir troligen favorit i loppet och han har haft form en längre tid, även om han dummade sig med en galopp senast. Jag tror inte att han kan hålla ut 5 Powerbank eller framförallt 6 Mojo Express från start och därmed kan innerspåret bli en fara. Det är annars en stark häst som tål jobb under vägen och hittar han bara ut från innerspåret tror jag inte Robert Bergh räds att köra fram i dödens.

Min Vinnare: 12 Joy Alissa
Spets efter 500m: 5 Powerbank / 6 Mojo Express
Skrällen: 12 Joy Alissa
Rankingen A:12.5.1 B::6.4.7.3.2.10. C:11.8

Lycka till 
DrTrab 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto