V65 Tips Solvalla 19/11

Publicerad på 18 Nov 2021 - 22:25

DrTrav

DrTrav

18 Nov 2021 - 22:25


Vi sparkar igång helgen med en V65 från solvalla som dessutom är kryddad med en jackpot. Jag spelar med två spikar i omgången, 7 Global Lover i V65-1 samt 6 Eddy West i V65-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 19/11
V65-1 7 Global Lovar
V65-2 1.2.3.4.6.7.9
V65-3 1.5.7.9
V65-4 1.3.8.9.11
V65-5 1.2.3.5.6
V65-6 6 Eddy West

700 rader x 1kr = 700kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 19/11
LD-1 1.2.3.5.6
LD-2 6 Eddy West

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
7 Global Lover blir min första spik i omgången. Jag tror nämligen att Rikard N Skoglund har bra chans att hitta till ledningen med sin startsnabba häst trots spår sju bakom bilen och han har dessutom tävlat väldigt starkt i sin nya regi. Det har blivit tre segrar och tre pallplatser sedan han kom till Robert Bergh och senast stod han för en imponerande insats när han spurtade in som trea på V75 trots ett bakspår över kort distans. Skulle han komma till ledningen tror jag att loppet är över men han är inte på något sätt beroende av att gå i den positionen för att vinna loppet och tål olika upplägg.

Motbud
9 Global Above All inledde sin karriär väldigt lovande men har därefter ägnat sig åt mycket galopper och har varit struken flera gånger om. Senast gjorde han äntligen comeback efter att ha varit ifrån sedan i Mars och även om det förmodligen behövs ytterligare något lopp i kroppen innan formen är på topp så tycker jag att han gjorde en positiv comeback och han lär knappast vara sämre nu.

11 Zurich As är stark och rejäl och har varit ute i två stenhårda lopp och han går ner lite i klass nu. Läget är vad det är men han tål att göra jobb under vägen och skulle det bli ett hårt tempo på loppet kan hans styrka fälla avgörandet till slut.

5 Qvanting Indika är den av Claes Sjöströms två hästar som han väljer att köra själv. Han gör det bra mest varje gång utan att riktigt räcka hela vägen. Det är en speedig häst som skulle kunna slå till med rätt draghjälp under vägen.
Det är väldigt öppet bakom min spik och vid gardering tycker jag att det är ett väldigt streckkrävande lopp.

Min Vinnare: 7 Global Lover
Spets efter 500m: 7 Global Lover
Skrällen: 5 Qvanting Indika
Rankingen A: 7 B:9.11.5.4.3.2.10 C: 6.1.8

V65-2 2140m Auto
3 Wings Level bör bli favorit i loppet och det tycker jag att han ska vara. Han inledde karriären med tre raka segrar och har vunnit på 1.14.9 över distansen vilket är väldigt starka papper för den här typen av lopp. Däremot svek han som storfavorit näst senast och galopperade senast och skulle han komma bort är det väldigt öppet bakom.

6 Behind Lord gillar jag och han har sett formstark ut. Senast satt han fast med mycket krafter kvar över mål och gången innan dess hängde han på bra som tvåa även om det skiljde några längder i mål till storfavoriten Swan Hill som är en mycket talangfull häst.

9 Robthebank känns som en väldigt talangfull häst men han är fortfarande lite oslipad och fattar inte fullt ut vad det går ut på än. När poletten trillar ner på allvar tror jag att det finns mycket att hämta ur den här hästen och han ska tas på allvar nu.

7 Kagan har varit ifrån tävlandet ett par månader men har hög kapacitet för den här typen av lopp. Han var ute i ett försök till svenskt travkriterium innan uppehållet och har svarat för ett par starka insatser tidigare som borde räcka långt här om han är väl förberedd.

Min Vinnare: 3 Wings Level
Spets efter 500m: 3 Wings Level
Skrällen: 9 Robthebank
Rankingen A: 3.6.9.7 B: 2.1.4 C:12.11.5.8.10

V65-3 2140m Auto
5 Nymke Brigadoon får med viss tvekan tipset. Hon har inte alls visat den där rätta formen på slutet men hon är betydligt mycket bättre än så och imponerade stort i somras. Kim Eriksson är en offensiv kusk och jag tror att det finns hyggliga möjligheter att komma iväg Snabbare från start än 7 Ninjo Zon från start och därmed kunna överta ledningen från 1 Genie Am som jag tror spetsar initialt. Skulle hon agera förbättrat nu blir hon väldigt svårslagen från ledningen och till den här starten blir det barfota runt om för blott andra gången i karriären.

7 Ninja Zon har man haft som “nästagångare” flera gånger om men hon har otroligt svårt att sätta nosen först över mållinjen trots att hon ofta gör bra lopp. Hon har bromsat in den sista biten ett par gånger och jag är lite frågande till hennes inställning men farten finns. Hon är snabb från start men har samtidigt fått ett spår långt ut på vingen och jag är inte övertygad om att hon kan nå tätpositionen härifrån även om det inte är någon omöjlighet. Hon borde ändå kunna utnyttja sin snabbhet för att hitta en bra position i den främre träffen och ska ses som en tidig utmanare.

1 Genie Am borde ha en bra chans att hitta till ledningen från start men man har släppt ledningen i de två senaste starterna och vi får se hur man väljer att lägga upp taktiken nu. Örjan Kihlström sitter upp för första gången vilket såklart är en förstärkning och hon kommer få en bra resa på innerspåret. Barfota runt om.

9 Wilda Knight har varit ute mot bra treåringar och borde hävda sig väl även mot dessa hästar. Det skulle kunna bli ett bra tempo där framme vilket skulle gynna denna treåring som har sett formstark ut på slutet.

Min Vinnare: 5 Nymke Brigadoon
Spets efter 500m: 1 Genie Am / 5 Nymke Brigadoon / 7 Ninja Zon
Skrällen: 1 Genie Am
Rankingen A: 5.7.1.9 B:6.2.3.4.8 C.10.11. 12

V65-4 2140m Auto
3 Best In Show As var ute i ett försök till Diamantstoet näst senast men gjorde bort sig med galopp då och senast gick hon ner i klass och såg väldigt fin ut när hon avgjorde loppet från dödens efter en stark slutrunda. Skulle Jorma Kontio komma till ledningen nu blir hon förstås svårslagen om hon är lika bra nu men motstånd saknas inte och jag tycker att hon är något ojämn i sina prestationer och hon är bara en av flera för mig.

11 Smaragd Norrgård gillar jag. Senast blev hon alldeles för het i ledningen och drog på i ett tufft tempo men jag tycker ändå att hon höll klart bra som tvåa. Hon imponerade stort i comebacken näst senast och med två lopp i kroppen lär formen inte vara sämre nu. Läget behöver inte vara fel och med ett lopp i ryggar kanske hon kan hushålla med sina krafter bättre nu.

8 Modern Times tror jag gär loppets bästa häst. Hon stod för en mycket bra prestation senast när hon stod i 220 gånger pengarna i Breeders crown-final och slutade fyra bakom bland annat Fifty Cent Peace och Hall Of Am. Några sådana kanoner är inte med här och strular det inte från utgångsläget blir jag inte förvånad om hon bara är bäst här.

9 She Follow Me satt fast med mycket krafter sparade näst senast och gick som en kanon under slutrundan senast. Hon har sin bästa bit till slut och med rätt ryggar under vägen blir hon farlig på speed.

Jag betalar även för 1 Didi Dam som har fått två lopp i kroppen och hon har ett passande utgångsläge.

Min Vinnare: 11 Smaragd Norrgård
Spets efter 500m: 1 Didi Dam/ 3 Best in Show As
Skrällen: 9 She Follow Me
Rankingen A: 11.8.3 B:9.1.12.10 C:7.2.5.6.4

V65-5 2140m Auto
1 Matamoros har jag en bra känsla för i det här loppet och det känns som att han börjar närma sig formen allt mer efter ett par lopp i kroppen. Han höll klart bra som tvåa senast från ledningen men fick till slut se sig slagen av Beckham som var för bra för dagen. Jag tror att Magnus A Djuse lyckas hålla ut 2 Claw från start och från ledningen är det hästen att besegra för övriga.

3 Marcos Gallon är förvisso anmäld med skor till den här starten vilket är ett litet minus men han har gjort bra lopp med skor också och det känns som att han snart kommer att vinna lopp och han avslutade positivt senast från ett svårt utgångsläge.

2 Claw kommer från en seger och verkar vara på gång igen. Han kommer att utmana 1 Matamoros om ledningen från start och skulle ha ta sig förbi är mycket vunnet. Oavsett kommer han att få en bra resa härifrån och ska räknas tidigt.

5 Typhoon Face är mer stark än snabb och hade varit gynnad av en ännu längre distans men han gick 1.12.9 över medeldistans senast i ett tufft lopp och det är lättare emot nu. Han kan inte öppna från start och kommer förmodligen att behöva göra mycket jobb under vägen.

Min Vinnare: 1 Matamoros
Spets efter 500m: 1 Matamoros / 2 Claw
Skrällen: 3 Marcos Gallon
Rankingen A: 1.3.2 B:5.6.9.8.12 C:4.7.9.11

V65-6 2140m Auto
6 Eddy West var inte formtoppad till sin senaste start men Claes Sjöström kunde trots det retfullt enkelt måtta in segern före Maverick Dream. Han ska ha gått framåt med det loppet i kroppen och även om det är lite tuffare emot nu bör det här vara en toppchans att inkassera ytterligare en seger. Han är ingen raket från start men det gäller bara för Claes Sjöström att hitta en vettig position och sedan bör det vara spel mot ett mål när man sätter in slutstöten. Spik.

Motbud
4 Zinco Jet visade att formen sitter där senast när han kom flygandes längst ut på upploppet och vann loppet. Han behöver ha det lite serverat under vägen men när det blir bra tempo på loppen och han får sitt lopp har han en ryslig speed till slut.

3 Hector Boko Har imponerat i monté under året. Han har tidigare haft det lite svårt i sulkylopp men han visade för tre starter sedan att han kan prestera bra med sulky också när han speedade ner Indy Lane över upploppet. Han är snabb från start och skulle han få fuska bort lite av loppet i ledningen skulle han kunna rinna undan om Eddy West har en sämre dag.

8 Bo.C var ute i ett silverdivisions-lopp näst senast och var bra som fyra bakom bland annat Admiral As och Emoji. Läget blev inte det bästa och det krävs tur på vägen men på rent kunnande är han en av de bättre i fältet om han får det att stämma.

Min Vinnare: 6 Eddy West
Spets efter 500m: 3 Hector Boko
Skrällen: 4 Zinco Jet
Rankingen A:6 B:4.3.8.2.9.12.1.7 C11.5.10

Lycka till
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto