V75 Tips Åby 13/8

Publicerad på 11 Aug 2022 - 22:57

DrTrav

DrTrav

11 Aug 2022 - 22:57

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åbytravet. Vi bjuds på V75 finaler och som dagens sportsliga höjdpunkt, Åby Stora Pris med 1.500.000kr i förstapris. Som grädde på moset kryddas dessutom hela V75 omgången av en JACKPOT på 50 Miljoner! Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 4 Parveny i den tredje avdelningen och 6 Faeza Zet i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 13/8
V75-1 1,4,11
V75-2 1,2,8,9,11
V75-3 4 Parveny
V75-4 6 Faeza Zet
V75-5 1,3,5,7,10,11
V75-6 2,5,8,10,11
V75-7 1,5,8,9,10,11,12

3150 rader x 0,50 = 1575 kr


DD Tips Åby Lördag 13/8
DD1: 2,5,10
DD2: 1,8,11

9 rader x 30 kr = 270 kr


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V75-1 2140m auto
11 Unico Broline är en individ som fortsatt står bra inne i klassen sett till sitt kunnande. Vi kommer bland annat ihåg insatsen i den senaste finalen på Solvalla, då avslutade man med att gå sista varvet ute i tredjespår och klockades till 10,1. Man fick nöja sig med andraplatsen den gången. Men nu har man fått två lopp i kroppen efter lite vila och visade senast upp sitt fina kunnande när han vann enkelt från just bricka elva på V75. Självklart är utgångsläget inte optimalt och det kan såklart strula endel härifrån, men kapacitetsmässigt kommer det bli tufft att stå emot Unico Broline under slutrundan. Förstavalet.

En som är tidig i loppet och där spelvärdet är högt är 1 Gooner. I den senaste starten flög man fram över upploppet och visade toppform. Det var full fart över mållinjen och hans startsnabbhet är också något underskattad här. Jag är inne på att man skulle kunna få rygg på ledaren här idag och med tanke på att det finns open stretch att tillgå är detta ett mycket intressant streck till 13%.

Nämner även 4 Rotate som blivit en följehäst för mig på slutet. Senast var man ute i Axevalla löpningen och mötte då bland annat Milligan´s School och Admiral As. Nu är motståndet annorlunda och sett till kapacitet måste han räknas tidigt. 

Min Vinnare: 11 Unico Broline
Spets efter 500: 5 Adde S.H.
Skrällen: 1 Gooner
Rankingen: A: 11 B 1,4,5,8,6,7 C 12,10,3,2,9


V75-2 2140m auto
Min ide i loppet är 9 Rampant som tog karriärens första seger senast. Insatsen var mersmakande, man fick tredjespår fram till dödens men när upploppet närmade sig hade han inga problem med att gå undan över upploppet. För två starter sedan vat insatsen minst lika imponerande men då fick man nöja sig med ett andrapris. Formen är på topp och idag kommer man sitta bra på det i ett andraspår direkt, detta innebär att Adrian Kolgjini själv kan välja när det är läge att sätta in attacken. I ett öppet lopp på förhand är Rampant mitt förstaval i loppet.

Det ska också bli spännande att följa 1 Declan idag. Han flög fram över upploppet senast och blev då tvåa efter att varit längst bak i fältet när upploppet nalkades. Formkurvan pekar uppåt och dessutom är det anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Daniel Wäjersten har dessutom full snurr på stallet för dagen och Declan till 14% är tidig för mig.

Nämner även 2 Run N’Cola som idag fått ett perfekt utgångsläge och maxas i utrustningen här. Det är anmält amerikansk vagn och barfota runt om. Han är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet. Väl i spets leder man sen länge.

Favoriten 11 Palmyra rankas ner lite av mig då uppgiften på förhand ser tuff ut. Bakspår mot bra konkurrenter kommer inte bli enkelt men detta är en fyraåring som imponerat hos Joakim Lövgren. Men som favorit är detta ingen jag vill hålla ensam på kupongen idag. 

Min Vinnare: 9 Rampant
Spets efter 500: 2 Run N’Cola
Skrällen:
Rankingen: A: 9,1 B 2,11,8,5,10,3 C 6,4,7,12


V75-3 2140m auto
I ett lopp där jag tror mycket handlar om en duell mellan Mattias Djuses fyraåring 4 Parveny och 9 Hidalgo Heldia kommer jag att ta ställning. För mig ser det upplagt ut för Parveny och därför kommer jag spika honom. Parveny inledde karriären med fem raka segrar men fick sen en liten svacka. Men nu har man hittat tillbaka till vinnarspåret och är dessutom under fin utveckling. Det har blivit två raka segrar på slutet och precis som hästens form så har hela stall Mattias Djuse toppform för dagen. Parveny är den troliga ledaren av loppet och i spets är jag inne på att Hidalgo Heldia kommer få svårt att rå på honom. Spik.

Motbud
9 Hidalgo Heldia är en individ med skyhög potential, vilket han visat upp många gånger. Men han är också lite knepig och har gått över i passgång vid ett flertal tillfällen. Senast tappade han en hel del mark i starten men kom tillbaka på ett bra sätt. Formen är det inget fel på men han fick verkligen kämpa senast och aktions mässigt såg det inte helt klockrent ut. Vid segern för två starter sedan fick vi se hans klass, då var tanken inte tom i mål men men klockan stannade trots det på 12,0 över 2140m. Utan strul segerstider Hidalgo Heldia idag, men jag är inne på ett annat scenario och kommer därför spika emot.

Nämner även 11 Inspiration som inte var som bäst näst senast i Halmstad. Men för tre starter sedan imponerade han vid segern och senast stod Inspiration för en mäkta imponerande avslutning vilket också räckte till seger. Detta är en individ som är under fin utveckling och skulle gynnas med tempo på loppet idag. 

Min Vinnare: 9 Rampant
Spets efter 500: 2 Run N’Cola
Skrällen:
Rankingen: A: 9,1 B 2,11,8,5,10,3 C 6,4,7,12


V75-4 2140m volt
Kommer även spika i dagens fjärde avdelning, denna gången 6 Faeza Zet. Hon inledde karriären med två raka segrar och sågs av många som en segerkandidat till Svenskt Trav-Oaks men utvecklingen stagnerade lite och man har fått börja om med hästen. Nu ser Faeza Zet bättre och bättre ut för varje start igen och hon får ut sitt fina kunnande på tävlingsbanan. Senast vann hon från dödens på mersmakande sätt med det norska huvudlaget oryckt. Med tanke på att hon idag startar med ensamt springspår och med open stretch att tillgå talar mycket för att Faeza Zet är ledaren av loppet efter en bit. Väl in spets sen är detta hästen att slå. Spik. 

Motbud
14 Zanella är stallkamrat med Faeza Zet. Idag har hon fått ett tufft utgångsläge med bakspår på tillägg och är beroende av en hel del klaff för att komma in i matchen. Men på förhand är detta hästen med bäst fartresurser i loppet och skulle det bli överpace kommer Zanella kunna profitera på det tillsut.

Nämner även skrällen 13 Nova Mahiron som är väldigt kvick iväg från start och kommer med springband på tillägg kunna sitta bra på det tidigt om det löser sig. Hon har även fått ett lopp i kroppen nu efter vila och formkurvan lär peka uppåt.

Min Vinnare: 6 Faeza Zet
Spets efter 500: 6 Faeza Zet
Skrällen: 13 Nova Mahiron
Rankingen: A: 6 B 14,13,10,4,12,9,7,2,11 C 8,5,3,1,15


V75-5 2140m auto
5 Charliebrown Effe är en följeslagare på V75 och fick i den senaste starten se sig besegrad för första gången på svensk mark. Gennaro Casillos fyraåring har dessförinnan radat upp topprestationer och segrar på löpande band. Senast var det heller inget fel på avslutnignen och som Charliebrown Effe sett ut på slutet är detta en favorit med bra segerchans. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand och är förstahäst i bronsfinalen. Men med tanke på att säsongen varit lång och att han varit toppad ett flertal gånger nu gör att jag kommer vilja testa att gardera.

Jörgen Westholms 1 Santos De Castella är tidig för mig. Han har segrat i nio av de elva gånger han gått i spets. Senaste han fick ge sig i just den positionen var i styrkeprovet Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen. Han öppnar rappt och är min troliga ledare och Mats E Djuse i vagnen har en uppgift idag. Hålla igång så länge lampan lyser.

Nämner även 11 Bugatti Miles som lever på sin styrka men har även på slutet även utvecklat sin speed vilket vi fick se prov på senast. Då speedade han ner motståndarna och vann enkelt. Idag är utgångsläget inte det bästa men Bugatti Miles tål att göra en hel del jobb själv och skulle det bli tempo på loppet från start kommer Bugatti Miles fälla många tillslut.

Min Vinnare: 5 Charliebrown Effe
Spets efter 500: 1 Santos De Castella
Skrällen:
Rankingen: A: 5,1 B 11,7,3,10,9,2,6 C 12,4,8


V75-6 2140m auto
10 Seven Nation Army stod för en mycket rapp avslunting senast, vilket också räckte för att ta en knapp seger före 5 Akilles Face. Seven Nation Army är en mäktig individ som alltid går bra tillslut och att loppet är 500m längre idag ses inte som en nackdel. Idag är motståndet på förhand lämpligare än senast och skulle man dessutom hitta ett bättre löpningsförlopp idag är segerchansen på nytt hög.

5 Akilles Face var klart positiv senast när man som en 20 oddsare på toton höll starkt och utmanade Seven Nation Army in på linjen. Akilles Face har en del humör och hyss för sig men när han fungerar har han flera gånger visat upp högt kunnande. Nu kommer Akilles Face med två felfria prestationer bakom sig och med insatsen senast i ryggen ska man ses som en given utmanare till favoriten här. Framförallt när utgångsläget också är bättre.

Vill även nämna 2 Donizetti som inte fick det att stämma fullt ut senast men som tidigare visat att han står bra inne i klassen sett till kapacitet. Idag är utgångsläget passande och vid gardering ska Donizetti inte nonchaleras.

Min Vinnare: 10 Seven Nation Army
Spets efter 500:
Skrällen: 5 Akilles Face
Rankingen: A: 10 B 5,2,8,11,7,3,6, C 4,1,9,12


V75-7 3140m auto
Åbys Stora Pris och Daniel Redéns 1 Hail Mary blir klar favorit. Detta med all rätt, Hail Mary är en topphäst som knappast behöver presenteras närmare. Hail Mary är Derby vinnaren som sett strålande ut hos Daniel Redén i sina fyra framträdanden. Senast var det mini comeback och man fastnade då i rygg på ledaren och fick aldrig se dagens ljus, men frågan är om man kan se bättre ut som fastlåst än vad Hail Mary gjorde? Örjan Kihlström hade ett ton kvar i linorna och det lyste form kring hästen. Nu med det loppet i kroppen lär Hail Mary vara än bättre idag. För två starter sedan slutade man tvåa i självaste Elitloppet och från ett bra utgångsläge idag talar mycket för att man tidigt sitter i ledningen. Kommer sen ingen fram utvändigt och vill göra lopp av detta kan det mycket väl vara så att loppet är avgjort redan efter 7-800m. Men.. Det är trav och spel det handlar om och det kommer rena oerhört bra bakom Hail Mary och med tanke på hur jag byggt systemet idag så har jag faktiskt råd att iaf göra ett försök att fälla den stora favoriten.

8 Brother Bill är en tidig skräll för mig. Han var inte som bäst i Elitloppet för tre starter sedan. För två starter sedan senast var det mini comeback igen och han behövde lopp i kroppen. Men senast visade man pånytt bra form och Brother Bill gjorde det bra som tvåa bakom Don Fanucci Zet i Årjängs Stora Sprinterlopp, klockan stannade på 09,9 sista 800m. Brother Bill lever på sin speed och skulle några andra dra upp tempo på loppet under vägens gång idag så kommer Timo Nurmos stjärna fälla många tillsut. Endast 7%.

Nämner även stryke fenomenet 11 Moni Viking. Han har segrat i Åbys Stora Pris tidigare och har även vunnit Harper Hanovers över samma distans. Moni Viking tål att göra en hel del själv under loppen och att han numera är tillbaka hos Björn Goop känns spännande. För den som garderar är Moni Viking ett tidig streck på kupongen.

Min Vinnare: 1 Hail Mary
Spets efter 500: 1 Hail Mary
Skrällen: 8 Brother Bill
Rankingen: A: 1 B 8,11,9,5,10,12,6,4 C 3,7,2


Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto