V75 Tips Dannero 7/8

Publicerad på 6 Aug 2022 - 23:57

DrTrav

DrTrav

6 Aug 2022 - 23:57

Söndag men återigen V75-tävlingar och denna gången arrangeras tävlingarna av Dannero travbana. Vi kommer få njuta av bland annat Kriteriestoet samt Svenskt Kallblodskriterium.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 5 Lannem Stella i den andra avdelningen och 3 Bore Mikkel i den sjätte avdelningen. 

V75 Tips Dannero Söndag 7/8
V75-1 6,12,13
V75-2 5 Lannem Stella
V75-3 7,14
V75-4 2,3,4,6,8
V75-5 1,3,4,5,6,7,8,9,11
V75-6 3 Bore Mikkel
V75-7 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11

2700 rader x 0,50 = 1350 kr


DD Tips Dannero Söndag 7/8
DD1: 3 Bore Mikkel
DD2: 1,3,8

3 rader x 70 kr = 210 kr


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V75-1 2140m volt
6 Infinity Sisu gjorde comeback senast, insatsen var bra och klockan stannade på 11,0 sista 700m. Infinity Sisu passerade dessutom mållinjen med sträckta linor och full fart vilket alltid är bra att ha med sig inför kommande start som är diag. Nu med det loppet i kroppen ska formkurvan peka uppåt och från ett passande springspår i volten är Infinity Sisu de troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är hon sen hästen att slå för övriga.

12 Ies Elisabet lever på sin speed och har flera gånger visats att hon kan flyga fram över upploppet med rätt resa. Ies Elisabet ska smyga fram i passande ryggar och spara speeden vilket dagens utgångsläge ser bäddat ut för. Slipper hon bara göra allt för mycket jobb under slutvarvet kommer hon kunna speeda ner många den sista biten.

13 Nikita Snrise har gjort det bra på slutet och kommer med bra form. Detta är ett sto som tål att göra en del jobb på egen hand och skulle hon bara få lite känn på ledaren nder loppet kommer Nikita Snrise tugga på hela vägen in i mål. 

Min Vinnare: 6 Infinity Sisu
Spets efter 500: 6 Infinity Sisu
Skrällen: 12 Ies Elisabet
Rankingen: A: 6,12,13 B 4,3,11,9,5 C 7,1,8,2

V75-2 2140m auto
Kriteriestoet ska avgöras och min vinnare är favoriten 5 Lannem Stella. Detta är en framtida stjärna som haft höga förväntningar på sig hela tiden. Lannem Silje heter mamman och pappa är ingen mindre än Tekno Odin. Lannem Stella har hittills levt upp till allas förväntningar och är fortsatt obesegrad efter fem starter i livet. Hon har en speed som få kan mäta sig med och på förhand är det bara en nedsatt Lannem Stella som står i vägen för segern. Spets och slut! 

Motbud
1 Spik Borka kan öppna bra och vann sitt uttagningslopp enkelt. Det var första starten i livet och eftersom det fanns mycket krafter sparade så är hon svårbedömd här. Utgångsläget är bra och skulle Spik Borka hitta ryggen på Lannem Stella idag är detta främsta motbudet på förhand.

Nämner också 4 Vega N.O. som även hon kommer från Öystein Tjomsland och gjorde tävlingsdebut senast. Hon stod då för en rejäl insats som tvåa bakom Lannem Stella och avlsutnignen klockades till 26,6 sista 800m. Har Vega N.O. tagit debuten på rätt sätt nu kommer hon kunna en utmanare bakom favoriten här pånytt. 

Min Vinnare: 5 Lannem Stella
Spets efter 500: 5 Lannem Stella
Skrällen: 12 Ies Elisabet
Rankingen: A: 6,12,13 B 4,3,11,9,5 C 7,1,8,2

V75-3 2140m volt
14 Stjärnblomster var ute på V75 förra lördagen och fick då som klar favorit nöja sig med andraplatsen. Men prestationen var det inget fel på, Stjärnblomster fick gör jobbet ute i tredjespår stora delar av loppet och gick imål på en strålande tid. Med baar lite bättre klaff med positionerna här så ska Stjärnblomster med toppform ha goda chanser att runda samtliga trots sina 80m tillägg. 

Men väljer att dubbla systemet med 7 Per Viking som kommer med 16 segrar på sina 20 starter i karriären. I den senaste starten handlade det om första starten efter lite paus. Men Per Viking visade ingen ringrost, han kördes till ledningen med 1200m kvar till mål och vann sen enkelt. Nu har han sex raka seger på kontot och även om motståndet nu är tuffare så startar man 40m före Stjärnblomster och vi vet ännu inte vart botten är hos Per Viking.

Min Vinnare: 14 Stjärnblomster
Spets efter 500:
Skrällen:
Rankingen: A: 14,7 B 10,5,8,13,4,2,6 C 12,3,11,9,1

V75-4 2140m auto
3 Esprit Sisu är en häst som trivs under sommarhalvåret vilken han inte minst visade under fjolåret då han vid denna tiden 2021 var tvåa bakom Very Kronos i Sundsvall Open Trot. Han ser nu ut att återigen pika formen i augusti månad, för två starter sedan slutade han tvåa bakom Bubble Effe efter att fått gå sista 600m ute i tredjespår. I den senaste starten var man ute i St. Michel-Ajo och efter en hel del strul i loppet är den insatsen bara att glömma. Nu laddar man om och startar här med passande förutsättningar. Esprit Sisu är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet, väl i den positionen är man sen en hästen att slå. Klar förstahäst.

8 From The Mine är en vass avslutare vilket han inte minst visade senast. Han satt då sist i när man gick in i slutsvägen men när upploppet kom flög han förbi övriga och hade kopplat greppet redan 80m före mål. Nu är det ett litet startfält vilket gynnar From The Mine och löser det sig bara någorlunda från bricka åtta ikväll kommer han kunna blanda sig i segerstriden pånytt.

Nämner även 2 Pinto Bob som kommer med en färsk seger i bagaget och från ett perfekt utgångsläge är man garanterad ett bra lopp pånytt. Formen är bra och Pinto Bob ska inte nonchaleras vid gardering. 

Min Vinnare: 3 Esprit Sisu
Spets efter 500: 3 Esprit Sisu
Skrällen:
Rankingen: A: 3 B 8,2,6,4 C 7,1,5,9

V75-5 2140m auto
1 Eagle In Disguise tränas av Daniel Wäjersten och startar här med spännande förutsättningar. Han är kvick iväg från start och ses som det främsta spets budet i loppet. Han kommer med en färsk seger i bagaget och har sex segrar på åtta försök från ledningen. Förstavalet i ett öppet lopp.

Daniel Wäjerstens andra häst i loppet är 3 Bowling de Lux som gjorde första starten efter lite paus senast. Då fick han se sig slagen från ledningen, men ska nu med lopp i kroppen normalt sett gå fram en hel del formmässigt till dagens start. Det aviseras dessutom barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Men man ska även utrustas med amerikansk vagn för första gången vilket så klart är spännande. Från ett bra utgångsläge idag måste man räknas tidigt oavsett hur loppet blir kört från start. 

8 Prometheus är en bra häst för klassen och visade det inte minst senast när han vann på rejält sätt. Nu är utgångsläget inte det bästa och man har pausat lite inför idag. Men till 5% är trots allt Prometheus tidig vid gardering. 

Min Vinnare: 1 Eagle In Disguise
Spets efter 500: 1 Eagle In Disguise
Skrällen: 8 Prometheus
Rankingen: A: 1,3 B 8,9,6,11,4,7,5 C 3,12,10

V75-6 2140m auto
Svenskt Kallblodskriterium och är heter min vinnare 3 Bore Mikkel. Detta är en individ som har imponerat under hela sin karriär och är efter sex starter i livet fortsatt obesegrade. För två starter sedan vann han trots en galopp i första säng. Försöket senast vann Bore Mikkel enkelt och det fanns gott om sparade krafter när man passerade linjen. På förhand är detta en kamp mellan tränare Öystein Tjomsland och Jan-Olov Persson som tillsammans tränar hela nio av startfältets elva ekipage. Men Öystein Tjomsland sitter inne på det främsta kortet och jag är inne på att Bore Mikkel fortsatt är obesegrad efter dagens tävlingar. Spik. 

Motbud
2 Brolin har visat härlig utveckling under året och har blivit bättre för varje start. Brolin vann sitt försök med enkelhet och även han hade sparade krafter i mål. Han kan även öppna bra från start och den stora frågan är på förhand om man kommer ta emot min spik Bore Mikkel eller om man väljer ett lopp i rygg på honom. Men oavsett vilken taktik Mats E Djuse väljer så är Brolin det främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 5 Juni Blixt som var tvåa bakom Brolin i sitt försök och såg läcker ut under hela tävlingsdagen. För den som väljer att gardera kan detta vara en skräll om de två ovan kör för mycket mot varandra.

Min Vinnare: 3 Bore Mikkel
Spets efter 500: 2 Brolin
Skrällen: 5 Juni Blixt
Rankingen: A: 3 B 2,5,1,4,6,9,7 C 11,8,10,12

V75-7 2640m auto
Ett öppet lopp avslutar omgången. 1 Hefner Am stod för en rapp slutspurt senast efter sen lucka och blev tvåa i mål. Han är dock inte speciellt kvick från start men över lång distans räknar jag med att Ulf Ohlsson letar sig ut i ett andraspår tidigt. Hefner Am trivs över 2640m och har på distansen tre segrar på sex starter. Formen är bra och löser det sig bara från start är man en given segerkandidat.

3 Hannibal Face är en häst med hög kapacitet men som inte alltid får det att stämma fullt ut i loppen. Numera återfinns Hannibal Face hos Oscar Berglund och gjorde också debut för honom senast. Han vann då utan att vara speciellt vässad inför den uppgiften och Oscar meddelar nu att Hannibal Face borde gått framåt en hel del nu med det loppet i kroppen. Han kan öppna okej från start utan att vara någon raket, men skulle han tidigt hitta till ledningen har det blivit sex segrar på sju starter i den positionen. Att det dessutom är anmält amerikansk vagn för första gången nu är klart intressant. Givet streck på kupongen.

Nämner även 8 Mellby Ironman som vann på bra sätt för tre starter sedan. Senast visade han att formen fortsatt är bibehållen, Mellby Ironman stod nämligen för en bra upphämtning efter galopp. Galoppen ses som ett olycksfall i arbetet från stallet och man tror på en bra prestation felfri här. 

Min Vinnare: 1 Hefner Am
Spets efter 500: 3 Hannibal Face
Skrällen: 8 Mellby Ironman
Rankingen: A: 1,3 B 8,5,11,47,2,9,10 C 6,12


Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto