V75 Tips Kalmar 26/6

Publicerad på 24 Jun 2022 - 23:44

DrTrav

DrTrav

24 Jun 2022 - 23:44

Midsommartravet på Kalmar är en tradition för mig och för många andra. Detta är en tävlingsdag som alltid drar mycket publik och där omgången ofta är spelvänlig. Till årets omgång har Kalmar dessutom lyckats få med sig en JACKPOT på 54 Miljoner vilket såklart ses som en extra krydda på moset.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 5 Palmyra i den andra avdelningen och 11 Charliebrown Effe i den avslutande avdelningen.

V75 Söndag Kalmar 26/6
V75-1 2,4,5,9
V75-2 5 Palmyra
V75-3 1,4,7,9,10
V75-4 1,2,4,5,7,8,9,10,12,14
V75-5 1,5,7,8,9,10,11
V75-6 4,10
V75-7 11 Charliebrown Effe

2800 rader x 0.50 = 1400kr

Dagens Dubbel Kalmar 26/6
DD-1 4,10
DD-2 11 Charliebrown Effe

2 rader x 150 kr = 300kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
9 Rossi Garline blir knapp första häst här för mig. Flemming Jensen som tränar ligger själv lite lågt på förhand, men samtidigt är han ingen man av de större orden och jag tycker man ska ta hans passivitet lite med en nypa salt. Detta är i grunden en bra häst som är van att tävla över längre distans och som står bra inne i loppet här. Vid segern för tre starter sedan fick vi se Rossi Garlines kunnande. I den senaste starten var man ute i en tuff V75 final och galopperade dessvärre då med sparade krafter. Till dagens start blir det återigen Erik Adielsson i vagnen, precis som vid senaste segern. Min vinnare av loppet på förhand, även om det är givet att gardera.

4 Black Fire inledde karriären lovande med tre raka segrar. Därefter dröjde det till för två starter sedan innan han återigen fick sätta nosen först över linjen. Black Fire vann även senast och såg då mersmakande ut när han på lätta ben trots dödens och med extraväxel, det norska huvudlaget sparat tog hem segern. Detta är en fyraåring som är under fin utveckling och som nu med lopp i kroppen kommer vara med och utmana om segerstriden här.

Nämner även 2 Oskar Run som senast gick barfota runt om för första gången och hade utan strul i inledning av loppet troligtvis inte fått se sig besegrad. Nu är det anmält barfota runt om igen vilket är spännande och kan han bara sitta bättre till idag blir han att räkna med tilllsut.

Min Vinnare: 9 Rossi Garline
Spets efter 500m: 1 Baroncini Jet
Skrällen: 2 Oskar Run
Ranking: A 9,4 B 2,5,8,7,6,1 C 10,3,11,12

V75-2 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Palmyra. Detta är ett femårigt sto som slutat topp-2 i tolv av sina 14 starter. Nu har hon även gjort två starter för Joakim Lövgren och imponerat båda gångerna. För två starter sedan öppnade hon rappt bakom bilen och spetsade från spår ett. Hon var sen överlägsen från ledningen. Senast avslutade Palmyra rappt från ett tufft utgångsläge över kort distans. Idag har Palmyra fått bra förutsättningar, hon är spetsfavorit från bricka fem bakom bilen och väl i ledningen kommer Palmyra sen bli svårslagen. Men skulle hon mot förmodan inte komma till ledningen är segerchansen bra ändå. Spik.

Motbud
2 Franklin Zet var ute på V75 senast och kom aldrig riktigt in i matchen. Men formen verkar bra och sista 700m klockades på 10,5. Idag är utgångsläget passande och dessutom är det debut för Hanna Lähdekorpi nu, vilket är spännande. Tidig vid gardering.

Nämner även 9 Real Scotch som har vunnit sex av sju starter i livet och med den segerraden går det inte annat än att bli imponerad. Idag är det dock tuffaste motståndet hittills och när man dessutom har bakspår dras segerchanserna ner en aning. Men för den som garderar ska Real Scotch inte nonchaleras.

Min Vinnare: 5 Palmyra
Spets efter 500m: 5 Palmyra
Skrällen: 2 Franklin Zet
Ranking: A 5 B 2,9,1,4,12,11,7 C 6,8,3,10

V75-3 2140m auto
1 Iceland Falls testade senast Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen men fick då stöta på övermakten. Men detta är en individ som besitter bra kunnande och gjorde det bra för två starter sedan som tvåa bakom Oscar L.A. Iceland Falls har spetsat med liten marginal från innerspåret tidigare och skulle han göra detsamma här idag från ett tufft innerspår på Kalmar så är mycket vunnet. Men oavsett ska han räknas tidigt här idag och jag håller Iceland Falls som mitt förstaval.

4 Devs Daffodil gillar jag även om resultatraden inte är den roligaste läsningen. Men formen är bättre än vad resultaten antyder. Devs Daffodil besitter en ruskig speed som alltid biter bra tillslut. Skulle hon dessutom få ett passande lopp i bra ryggar ikväll kommer det gå undan över Kalmars upplopp här. Till endast 14% är hon given för mig idag.

Framhåller även 9 Digital Class som är jämn och säker i sina prestationer. I den senaste starten var man ute i storloppet Jämtlands Stora Pris och avslutade då bra som fyra i mål. Med det rätta loppet kommer hon återigen gå bra tillslut och med lite tempo på tillställningen från start är Digital Class med i segerstriden här.

Min Vinnare: 1 Iceland Falls
Spets efter 500m: 1 Iceland Falls
Skrällen: 4 Devs Daffodil
Ranking: A 1,4,9,7 B 10,8,2,5 C 3,6

V75-4 2140m volt
1 Whispering Hills har nu fått två lopp i kroppen efter en lite paus och kommer med en formkurva som pekar uppåt. I den senaste starten var dessutom avslutnignen mersmakande när man slutade tvåa bakom Southwind Boko via 1.12 sista 800m. Skulle Björn Goop lyckas vända bort konkurrenterna på start ikväll och tidigt sitta i ledningen ökar också vinstchanserna. I ett öppet lopp på förhand är Whispering Hills förstavalet.

7 Breidabliks Kahlua är spännande här till låg procent. Senast blev hon störd till galopp efter en omöjlig uppgift och för två starter sedan var hon ute mot för tufft motstånd. Nu ser det bättre ut motståndsmässigt och formen är dessutom bättre än vad resultatraden antyder. Det är dessutom återigen anmält barfota runt om. Felfri måste hon räknas tidigt idag.

5 Heartbeat Julie imponerade stort vid segern senast, då var det första gången barfota runt om och så blir det även idag. Från stallet meddelar man att det kändes som hästen vaknade till senast och man räknar med en ny bra insats idag. Endast 6%.

9 Anastasia Tav har nu gjort tre bra lopp på svensk mark och senast fick man också sätta nosen först över linjen efter att ha blivit serverad ett snällt lopp och lucka tillslut. Formen är bra och fart finns i Anastasia Tav men det behöver lösa sig bra från bricka fyra i volten idag för att hon ska komma in i loppet. Bara en av flera för mig.

Min Vinnare: 1 Whispering Hills
Spets efter 500m: 1 Whispering Hills
Skrällen:7 Breidabliks Kahlua / 5 Heartbeat Julie
Ranking: A 1,7,5 B 9,4,8,2,10,14,11,6 C 12,13,15,3

V75-5 2140m auto
11 Champ Lane är en individ som besitter ett högt kunnande och som bland annat varit med i Derbyt. Nu tränas han av Magnus Jernemyr och i comebacken senast var känslan att vi fick se prov på hans höga kapacitet igen. Han vann på en 10-tid då och nu med det loppet i kroppen bör vi kunna få se en ännu bättre insats idag. Utgångsläget är såklart inte det bästa, men med tanke på senaste prestationen så är jag inne på att det kan gå ändå för Champ Lane, förstahäst.

Skrällen för mig är 8 Rotate. Detta är en häst som verkligen blommade ut under fjolåret och klättrade då i klasserna. Detta är en häst som kan mycket och lär trots dåligt spår här laddas framåt från start. Han står bra inne i klassen och löser det sig bara med positionerna inledningsvis räcker kapaciteten helt klart för att segerstrida.

10 Laradja Vrijthout imponerade verkligen under Elitloppshelgen när han bara åkte från konkurrenterna och vann på 1.09,6 över 1640m från spets. Men det är just det, spets är hans signum och bakspår är ett klart minus. Men skulle det ändå klaffa lite med positionerna idag är han trots bricka tio tidig på min kupong.

Min Vinnare: 11 Champ Lane
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Rotate
Ranking: A 11,8 B 10,9,7,5,1 C 4,2,6,12,3

V75-6 1640m auto
Kalmarsundspokalen 2022 inleder Dagens Dubbel och jag väljer att låsa loppet på två hästar.
4 Racing Mange som har imponerat hittills i år och satt fast med allt sparat i sitt Sweden Cup försök näst senast. Senast var man ute på Tingsryd och många lyfter kanske att finger för formen då det inte slog gnistor om Racing Mange när luckan uppstod över upploppet. Men jag är inte lika orolig, vi vet att Tingsryd är en annorlunda bana och tränaren Joakim Lövgren är skicklig och skulle inte ta ut en av sina stjärnor här om han inte var redo. Dessutom är han min troliga ledare av loppet idag, och väl i den positionen har vi sett Racing Mange stå för mersmakande prestationer förr. Väl i ledningen är han min första häst i loppet.

Väljer ändå att dubbla systemet med 10 Click Bait som stod för mycket bra prestation senast när han höll berömvärt från ledningen i Jämtlands Stora Pris. Utan all den kraft han fick offra mitt i loppet så hade han kunnat gå av med segern. Idag är motståndet enklare men till hans nackdel så är spåret missgynnande för startsnabba Click Bait. Nio av elva segrar är tagna från spets men med lite tempo på loppet från start idag är jag inne på att hans avslutning kommer kunna bita bra och att han är streckvärd till 20%.

Min Vinnare:4 Racing Mange
Spets efter 500m: 4 Racing Mange
Skrällen:
Ranking: A 4,10 B 6,1,2,12,11,7 C 3,8,9,5

V75-7 2140m auto
Vi avslutar dagen med att spika fyraåriga 11 Charliebrown Effe som har imponerat stort i samtliga tre starter på svensk mark i år. Han har för tränaren Genaro Casillos tagit sex segrar och en andraplats på sina sju starter och har visat sig kunna vinna lopp på alla möjliga sätt. Charliebrown Effe är allround och Rick Ebbinge som sitter i vagnen känner hästen väl. Senast vann man en klass-l final på Solvalla med en hel del jobb på egen hand och även om man nu går upp i klass så skrämmer inte motståndet och jag är inne på att segerchansen är god.

Motbud
1 Stenson mötte Charliebrown Effe senast och stod då för en klart bra prestation från ett tufft utgångsläge. Idag är förutsättningarna bättre med ett passande utgångsläge och med Thomas Uhrberg i vagnen är jag inne på att man kan hålla upp innerspåret från start och om inte så är man garanterad ett bra lopp i rygg på ledaren. För mig är Stenson främsta motbudet till Charliebrown Effe på förhand.

Nämner även 6 Gerben som är en häst med bra kapacitet för klassen och har dessutom bra form. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn, vilket skulle vara första gången man testar den kombinationen. Jag räknar även med att tränaren Hans Crebas har laddat lite extra nu när han kommer tillbaka till gamla hemmabanan igen. 3% är lågt och för den som garderar i avslutnignen är han spännade.

Min Vinnare: 11 Charliebrown Effe
Spets efter 500m: 11 Charliebrown Effe
Skrällen: 6 Gerben
Ranking: A 11 B 1,6,5,2,9,3 C 4,10,7,8,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto