V75 Tips Solänget 16//10

Publicerad på 14 Okt 2021 - 23:27

DrTrav

DrTrav

14 Okt 2021 - 23:27

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Solänget. Omgången kryddas av en jackpot på 46 Miljoner. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar.1 Seismic Wave i tredje avdelningen och 9 Mr Carioca i den femte avdelningen.

V75 Tips Solänget Lördag 16/10
V75-1 6,8
V75-2 3,6,7
V75-3 1 Seismic Wave
V75-4 1,3,4,5,6,8,9,10,11,13
V75-5 9 Mr Carioca
V75-6 2,4,7,11,12,14
V75-7 1,4,7,8,9,11

2160 rader x 0,50 = 1080 kr

DD Tips Solänget Lördag 16/10
DD1: 2,4,7,11,12,14
DD2: 7 Gooner

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
6 Månlykke A.M. var senast ute i Svenskt Mästerskap och vann enkelt. Detta är vår svenska kallblodsstjärna som under året slagit självaste Odd Herakles från utvändigt ledaren. Han är kvick i benen men har också en fin inställning. Från start lär det enda målet för kusk och tränare Gunnar Melander vara att hålla ut främsta motbudet på 8 Tangen Haap. Lyckas man med det ligger vägen öppen för ledningen och i den positionen kommer sen Månlykke A.M. bli mycket svår att rå på.

8 Tangen Haap har jag spikat i de två senaste framträdanden. För två starter sedan vann man Unionskampen på ett bra sätt men senast fick man nöja sig med en andraplats då man fick se sig besegrad av Stjärnblomster på speed. Erik Adielsson som kört vid båda tillfällena tog på sig förlusten senast och menade att han inte skulle plockat upp hästen i sista sväng.
Tangen Haap är kvick iväg från start men från spår åtta är det inte lätt att komma till, men räkna med att Erik kommer lägga allt på ett kort från start för att försöka ta sig hela vägen till ledningen direkt. Lyckas han med det är vinstchansen bra men det finns risk för att man kommer behöva göra jobbet själv utvändigt också, vilket i så fall skulle vara ett kraftigt minus.

Väljer även att nämna 1 Tekno Jerven som kan vara den som får loppet när två träter emot varandra. Detta är en häst som bara är fem år och ska nu tampas mot eliten. Men formen är bra och han är speedig som få och skulle de köra för fort emot varandra framme i täten kan detta vara kantbollen i loppet.

Min Vinnare: 6 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 6 Månlykke A.M. / 8 Tangen Haap
Skrällen: 1 Tekno Jerven
Ranking: A 6,8 B 1,7,9,5 C 4,3,2,10

V75-2 2140m volt
7 Santos de Castella tog en mycket säker seger i en Klass II-final. Gången före fick han göra ett helt lopp med punktering och gjorde då med tanke på förutsättningarnas ett bra lopp. Idag har man ett intressant utgångsläge med springspår och Santos de Castella kan öppna kvickt. I min bok är han den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen kommer man bli en svår nöt att knäcka för de övriga i loppet. Dessutom är det Örjan Kihlström upp i vagnen för första gången vilket känns intressant.

6 Money Smile kom aldrig in i matchen från sitt bakspår senast men innan det har han hunnit med att visa upp fin fint kunnande i och med sina tre raka segrar på kontot. Idag är det Stefan Persson i jollen för första gången vilket är spännande, det är även debut från springspår och även om Money Smile kanske inte är den allra startsnabbaste hästen så kommer man kunna sitta bra på det om Stefan prickar starten. Givet streck vid gardering.

En som däremot är kvick iväg från volten är 3 Comte Godiva och det är han som kan tänkas utmana i spetsstriden från start. Formen är bra och i den senaste starten vann han från ledningen mot enklare motstånd. Skulle man komma till ledning på nytt idag leder man loppet länge.

10 Anchor Man kommer med formen på topp och besitter ett tungt slutvarv. Skulle det bli tempo på loppet kommer han fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 7 Santos de Castella
Spets efter 500m: 7 Santos de Castella
Skrällen: 3 Comte Godiva
Ranking: A 7 B 6,3,10,2,5,8,4 C 11,1,9,12

V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Seismic Wave. Detta är en riktig stjärna som var spelad till 3,20 i sitt Elitloppsförsök tidigare i år. Han såg väldigt fin ut i comebacken senast och stod också för en bra insats. Man mötte dock enklare motstånd då men intrycket var mersmakande och även om innerspåret på Solänget inte är det bästa så är detta en ruskigt startsnabb individ som ska ha goda chanser att hålla upp ledningen mot detta motstånd. Väl i spets har Seismic Wave sex segrar på lika många försök. I min bok står det spets och slut. SPIK.

Motbud
2 Mindyourvalue W.F. har ett bra år bakom sig. Han visade fin form så sent som i lördags när jag spikade honom i Monté SM. Men nu är det sulky som gäller igen och det är ett minus för hästen. Han har dock lärt sig öppna bra med sitt helstängda huvudlag och kommer kunna få ett bra lopp idag. För den som garderar kan det vara värt att ha med Mindyourvalue W.F. på sin kupong.

5 Milligan's School är mer rutinerad och härdad än min spik. Men Milligan's School har inte alls sett ut som samma häst efter segern i Åbys Stora Pris. Att han nu ska tända till igen och kunna besegra Seismic Wave den tunga vägen ser jag som låg risk och därför tilltalar Milligan's School inte mig alls här.

Min Vinnare: 1 Seismic Wave
Spets efter 500m: 1 Seismic Wave
Skrällen: 2 Mindyourvalue W.F.
Ranking: A 1 B 2,5,7,8 C 9,4,3,6

V75-4 2140m volt
Ett kallblodslopp som känns öppet på förhand och jag väljer att gardera på.

4 Tinder Lars kommer till dagens start med bra form. Han har två segrar på de tre senaste starterna även om segern senast kom efter att ledaren galopperade. Stallet meddelar också att medeldistans inte ska vara något minus. Han är tuff och tål att göra en hel del jobb själv längs vägen. Men som favorit i ett öppet lopp på förhand känns det iskallt att gå på honom rakt ut, även om man kan vinna loppet.

6 Tekno Lynet har sett ut att ha hittat rätt hos Gunnar Melanders. För två starter sedan stod han för en bra avslutning från kön och i den senaste starten fick man sätta nosen först över mållinjen trots tufft grovjobb i tredjespår. Klockan stannade på 22,5 sista 800m den gången, vilket är starka papper för klassen. Idag har man springspår från start och skulle Gunnar pricka starten finns det även med på kartan att man kommer hela vägen till ledningen, vilket i så fall såklart skulle öka hästens segerchanser. Givet streck på kupongen.

9 Källsjöviking höll starkt från ledningen i den senaste starten, då var det V75 och även om han dock fick ge sig den sista biten mot invändig häst så var prestationen bra. Källsjöviking har även visat att han fungerar bra bakifrån och till dagens start är han anmäld barfota runt om igen vilket är ett plus.

Nämner även 10 Bara Snygg som vann på ett bra sätt senast och håller riktigt bra form för dagen. Det finns viss galopprisk, men skulle hon trava hela vägen finns kunnande för att blanda sig i segertiden.

Min Vinnare: 4 Tinder Lars
Spets efter 500m: 6 Tekno Lynet
Skrällen:
Ranking: A 4,6,9 B 10,13,3,8,5,11,1 C 7,12,2

V75-5 2640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik. Här kommer jag ta ställning för orutinerad 9 Mr Carioca. Detta är en femåring som blott gjort fem starter. Men han har redan tre segrar på sitt konto och har på sina få framträdanden visat upp både kunnande och talang för sin tränare Fredrik Linder. I ett lopp där strecken sprids och det troligtvis kan bli lite kamp om positionerna i täten så kan det bädda för Mr Carioca. Idag har man en bra startrygg vilket lär innebära en bra position direkt från start trots sitt bakspår. Jag var imponerad av hästen senast och i min bok är detta en bra segerchans igen. Jag spikar.

5 B.Sacamano kördes passivt på V75 senast men avslutningen var rapp och klockan stannade på 13,4 sista varvet, vilket räckte till en tredjeplats i mål. Han trivs över lång distans och har två segrar på lika många försök. Idag väntar troligtvis ett mer offensivt upplägg och han ska på förhand ses som det främsta motbudet till min spik.

6 Bowling Orlando är en rejäl häst som ser pampig ut på tävlingsbanan. I den senaste starten övertog han ledningen med 850m kvar till mål och klev sedan undan till en enkel seger över upploppet. Men när man lyssnar på Travpodden där tränaren Daniel Wäjersten intervjuas så ligger han aningen lågt med sin häst som är spelad till 17%. Detta är ytterligare en faktor till att jag väljer att spika emot istället för att sträcka på i ett öppet lopp.

Min Vinnare: 9 Mr Carioca
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 9 B 5,10,6,4,8,3,11 C 2,1,7,12

V75-6 2140m volt
Ett öppet stolopp över tre volter.

Min förstahäst i loppet är 2 Clandestine som har visat upp gott kunnande men samtidigt är aningen osäker. Men inför dagens start låter tränaren och kusken Daniel Wäjersten optimistiska kring Clandestine. Kommer man bara iväg okej från start finns kunnande och form för att vara först i mål.

11 Zante Grif stod för en mycket bra insats på Bergsåker för två starter sedan, då såg han ut att efter ett tufft lopp få sätta nosen först men blev snuvad på segern av en Activated som avslutade sylvasst. Idag har man ett bra utgångsläge med springspår på tillägg och prickar skickliga Erik Adielsson starten kommer man vara garanterad en fin resa, och med tanke på prestationen senast bör det räcka långt även här.

Framhåller även 4 Honfleur Mearas som har inlett karriären bra med tre segrar på sina sju starter. Tar hon sig bara iväg okej från start och det klaffar någorlunda med positionerna är hon inte oäven i segerstriden.

Skrällen är 12 Bowling El Mar som kommer till dagens start med formen på topp. Han avslutade vasst i den senaste starten och idag är det första gången med Örjan Kihlström i vagnen. Dessutom har man ett intressant springspår på mellanvolten. Pass upp.

Min Vinnare: 2 Clandestine
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Bowling El Mar
Ranking: A 2,11,4 B 12,7,14,15,9,10,1 C 3,8,12,6,13,5

V75-7 1640m auto
7 Gooner var riktigt fin som trea bakom Admiral As och Amornero Roc i finalen på Färjestad för två starter sedan och i den senaste starten fick han sätta nosen först mot enklare motstånd. Men prestationen var mersmakande och inför dagens start känns Gooner spännande. Han är kvick iväg från start och kommer man bara till någorlunda från bricka sju bakom bilen så finns både hårdhet och fart för att vinna loppet. Det är även aviserat barfot runt om till dagens start vilket känns spännande. Klar förstahäst i loppet och spik på Dagens Dubbel.

9 Tattoo Avenger var mäkta imponerande senast när man vann en klass-I final med galopp. Att formen sitter där såg vi senast och att kapaciteten finns råder det inget tvivel om. Kommer man bara till från sitt bakspår över 1640m idag är man på nytt med och utmanar om segern.

Framhåller även 4 Cash Cowboy som gick i mål med sparade krafter i finalen senast. För två starter sedan var det comeback och Cash Cowboy stod då för en bra insats från ledning. Nu har man två lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Han är kvick iväg från start och skulle man nå ledningen har man två segrar på sex försök från den positionen över kort distans. Givet streck på kupongen vid gardering.

Nämner även 1 Frodo S. som inte var som bäst senast. Men innan det har verkligen femåringen visat upp bra kunnande med tre raka topp-3 placeringar varav två segrar. Han kan öppna bra från start och bör kunna få en bra resa idag, vilket betyder mycket i dessa loppen.

Min Vinnare: 7 Gooner
Spets efter 500m: 4 Cash Cowboy
Skrällen: 8 Xanthis De Roi
Ranking: A 7 B 9,4,1,8,11,2,6,5 C 10,3,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto