V86 Tips Åby & Solvalla 13/4

Publicerad på 12 Apr 2022 - 23:06

DrTrav

DrTrav

12 Apr 2022 - 23:06

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla och innehåller en JACKPOT på 17 Miljoner att spela om. Noterbart är även att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med tre spikar på systemet, 2 Decathlon i den fjärde avdelningen, 3 Coquaholy i den sjätte avdelningen och 3 Garden Leave i den sjunde.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 13/4
V86-1 1,3,9,10,11
V86-2 5,6
V86-3 1,3,4,6,7,8
V86-4 2 Decathlon
V86-5 5,6,7,9,10,11,12,15
V86-6 3 Coquaholy
V86-7 3 Garden Leave
V86-8 1,3,4,5,7,8,9,10

2840 rader x 0,25 = 960 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 13/4
DD1: 3 Garden Leave
DD2: 1,3,4,5,7,8,9,10

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m volt
9 Digital Indy är en spännande förstahäst i min bok. Han har varit ute och gjort det bra på V75 på sistone och har ikväll fått ett spännande utgångsläge. Han startar med springspår på 20m tillägg och kommer snabbt kunna vara ikapp hästarna på start. Distansen är heller inga problem och är bara formen bibehållen så kommer Ola Karlssons femåring kunna utmana om segern här ikväll.

Framhåller även 10 Even Steven som ikväll gör en spännande årsdebut. Han avslutade 2021 med att ta tre raka segrar har nu vinterträningen fört framåt Even Steven ytterligare i år kommer han bli spännande att följa framöver. Flemming Jensens fuskar sällan med träningen och hästen tål även att göra en del jobb på egen hand och ska räknas tidigt trots årsdebuten här ikväll.

Nämner även 1 Ninia’s Boy som enligt tränaren Johan Untersteiner är stallets bästa chans på V86 ikväll. Detta trots att han selar ut flera betrodda hästar i andra avdelningar. Ninia’s Boy trivs som bäst i ledningen och får ett perfekt utgångsläge är man den troliga spetshästen ikväll. I den senaste starten blev det galopp in på upploppet efter att han fått utstå press i ledningen. Tränaren meddelar nu att tränings rapporterna är goda och att felfri finns kapacitet hos Ninia’s Boy för att vinna loppet.

Min Vinnare: 9 Digital Indy
Spets efter 500m: 1 Ninia’s Boy
Skrällen: 1 Ninia’s Boy
Ranking: A 9,10,1 B 3,11,2,8,6,4 C 7,5

V86-2 2140m auto
5 Xerava C.D. är en treåring som efter fyra starter fortsatt inte vet hur det känns att förlora. Som tvååring vann man två lopp enkelt från ledningen och 2022 har inletts på samma sätt. Två raka segrar och i den senaste starten fick Uncle Lasse-märren bekänna färg när hon vann ett Margareta-lopp i tuff konkurrens. Segern gav 300.000kr. Ikväll kör Hans R Strömberg själv vilket såklart inte går att jämföra med Örjan Kihlström men med en formkurva som pekar uppåt och läge för ledningen på nytt är Xerava C.D. mitt förstaval.

Örjan Kihlström sitter istället upp bakom Roger Walmanns 6 Eireann. Hon debuterade senast på tilltalande sätt och nu med det loppet i kroppen bör formen vara än bättre ikväll. Nu möter hon dock tuffare motstånd, men Örjan är en faktor och när Eireann blir hans val så vet han vad han gör då han känner värsta motståndaren Xerava C.D. väl.

Nämner även 3 Escada som under förra året var ute emot det bästa och var bland annat tvåa bakom Tetrick Wania i Svampen. Escada kan öppna kvickt och skulle hon lyckas hålla upp ledningen från start kommer hon leda länge. Pass upp vid större gardering.

Min Vinnare: 5 Xerava C.D.
Spets efter 500m: 5 Xerava C.D. / 3 Escada
Skrällen: 3 Escada
Ranking: A 5,6 B 3,1,2 C 8,7,4

V86-3 2140m auto
4 Global Barrister är en femåring som borde vara nära toppformen nu. Han har fått tre lopp i kroppen och i comebacken slutade man tvåa på bra sätt. Efter det satt han fast med sparade krafter för två starter sedan och senast visade han speed när första års segern inkasserades via en rapp avslutning. Global Barrister går från alla positioner är spännande här till endast 10%.

8 Bowler Day kommer med två raka segrar på kontot och det har varit på ett överlägset sätt båda gångerna. Ikväll är utgångsläget såklart missgynnande men detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och ska inte nonchaleras trots bricka åtta bakom bilen.

3 Cindy Caraf ser ut att bli favorit i loppet och är en spännande Italiens märr. Men det var först när hon kom till Gennaro Casillo som utvecklingen skedde. Nu kommer hon med tre segrar på sina fem senaste men möter tuffare motstånd ikväll än vad hon gjort tidigare. Intrycksmässigt har Cindy Caraf sett mersmakande ut och kommer i bra form. Hon kommer dock behöva sänka sitt rekord en del för att vara med och utmana ikväll och även om hon såklart kan är segeraktuell direkt i Sverigedebuten så är detta en favorit som är given att gardera på förhand.

Nämner även 7 Global Believer som kommer från två bra insatser i tuffa lopp. Nu går man ner lite i klass och ska dessutom köra barfota runt om och amerikansk vagn för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 4 Global Barrister
Spets efter 500m: 3 Cindy Caraf
Skrällen: 7 Global Believer
Ranking: A 4,8,3 B 7,6,1,5,9 C 11,10,2

V86-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 2 Decathlon. Detta är Calgary Games lillebror som tränas av Timo Nurmos. Han har dessutom Muscle Hill som pappa och det går knappast att anmärka på stamtavlan. Förväntningarna är förstås höga på Decathlon som också kommer med två raka segrar på kontot och efter sina tre framträdanden på tävlingsovalen är han obesegrad felfri. Decathlon har gått i mål med sparade krafter vid båda segrarna och från ett perfekt utgångsläge måste han ses med bra segerchans. Spik.

Motbud
6 Brexit Night har precis som många hästar tänt till extra sedan han kom till formstarke Svante Ericsson. Nu kommer Brexit Night med två raka segrar från ledningen och skulle han hitta till ledningen även ikväll leder han länge. Motståndet är visserligen tuffare nu men vid gardering är Brexit Night ett givet streck.

Nämner även 5 Ductus som senast fick göra jobbet i dödens senast och vann trots detta på ett rejält sätt. Ductus är under fin utveckling och blir bara bättre och bättre för varje start. Skräll.

Min Vinnare: 2 Decathlon
Spets efter 500m: 6 Brexit Night
Skrällen: 5 Ductus
Ranking: A 2 B 6,5,9,8,3,11,7 C 4,1,10

V86-5 2140m auto
10 Bransbys Juke Box är spännande ikväll. Han hade två raka segrar med sig till finalerna på Solvalla senast. Då var man ute i samma lopp som Amalencius B.B. och kom aldrig riktigt in i matchen. Men enligt tränaren ska formen fortsatt vara bra. Bransbys Juke Box tål att göra en hel del jobb på egen hand och trots spår tio ikväll bakom bilen så ska han inte nonchaleras. Med lite tempo på tillställningen från start så kommer Bransbys Juke Box plocka många placeringar under slutvarvet. Förstahäst.

Tidig är också 5 Ready Tonight som matchats hårt i tuffa årgångslopp. Sett till hans kapacitet och kunnande har han lite pengar på sig fortfarande. Nu har man också kastrerat Ready Tonight för att få honom mer fokuserad och inför ikväll låter kretsen kring hästen uppåt. Han möter några tuffa konkurrenter ikväll också men skulle han komma tidigt till ledningen ska det bli spännande att följa Ready Tonight ikväll. Given på kupongen.

Nämner även 7 Arvid S.H. som startar med framspår i denna spårtrappa. Detta är en tuff häst som besitter både styrka och inställning för att göra en hel del jobb på egen hand. Kommer man till bra från start här är Arvid S.H. redo för en bra prestation nu med ett lopp i kroppen.

12 Galantis satt fast med sparade krafter i mål senast. Fart finns det gott om i Johan Lejons travare och skulle det bara lösa sig någorlunda från bricka tolv ikväll kommer han plocka många placeringar tillslut.

Min Vinnare: 10 Bransbys Juke Box
Spets efter 500m: 5 Ready Tonight
Skrällen: 12 Galantis
Ranking: A 10,5 B 7,12,6,11,9,15,2,4,3 C 8,1,14,13

V86-6 2140m auto
Omgångens andra spik blir 3 Coquaholy. Denna treåriga talangen kommer med tre raka segrar på kontot och i den senaste starten var man ute emot flertalet av kvällens konkurrenter. Då tackar Coquaholy för en fin resa i andra par utvändigt genom att avsluta rappt till seger över upploppet. Segern blev överlägsen tillsut ocg det såg även ut att finnas en del sparat i mål. Han kan öppna okej från start och med Örjan Kihlström i vagnen ser jag inte det som omöjligt att man hittar till spets efter en bit. Men oavsett position för Coquaholy ska man ses med bra segerchans och jag spikar.

Motbud
4 Urban Africa utvecklas snabbt och blir bättre och bättre för varje start hos Jim Oscarsson. För två starter sedan gick man i mål som två, men insatsen var imponerande. För den som försöker fälla Coquaholy är Urban Africa given.

5 Custom Chef stod för en bra insats senast när han drog fram Coquaholy. Formkurvan pekar uppåt och med ett mer passande lopp ikväll ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Coquaholy
Spets efter 500m: 3 Coquaholy
Skrällen: 4 Urban Africa
Ranking: A 3 B 4,5,6,7 C 2,1

V86-7 2140m auto
I den sjunde avdelningen kommer jag ta ställning för 3 Garden Leave. Detta är en av tre hästar från Johan Untersteiner som är med i loppet. För tre starter sedan vann hon på ett mersmakande sätt från ledningen men i den senaste starten var hon inte som bäst. Inför ikväll har Johan Untersteiner ändrat upplägg för Garden Leave och i ett banjobb inför kvällens start lät Peter Untersteiner riktigt nöjd med hur hon kändes. Från ett bra utgångsläge kan Joahn välja lite vilken taktik han vill ha med Garden Leave, ledningen eller i ryggar. Oavsett är hon garanterad ett bra lopp och med tanke på Open-Stretch på Åby så kommer hon med en normal prestation utmana om segern här. När dessutom procenten är tilltalande kommer jag spika.

Motbud
Stallkamraten 4 Lady Larissa gör ikväll årsdebut efter ett planerat uppehåll efter sin seger på V75. Kunnandet har hon visat sig besitta och Untersteiners brukar sällan fuska med träningen. Jag räknar med en bra prestation direkt och för den som garderar känns Lady Larissa given på kupongen.

6 Jeopardy är en osäker individ som galopperat i sina tre senaste framträdanden. Han har dock varit ute i voltstart två gånger av dessa och senast hade han bakspår bakom bilen. Kunnandet är högt hos Lugauers sto och hon gynnas nu av att starta bakom vingen utan hästar framför sig. För fyra starter sedan vann hon på övertygande sätt från ledningen. Samtliga segrar på svensk mark är tagna från spets och skulle han gå iväg felfritt från start och hitta till spets kommer Jeopardy leda länge.

Min Vinnare: 3 Garden Leave.
Spets efter 500m: 3 Garden Leave / 6 Jeopardy
Skrällen: 6 Jeopardy
Ranking: A 3 B 4,6,10,11,1,14,7,5 C 9,12,8,15,2,13

V86-8 2640m volt
3 Make Him Young kommer från rejäl prestation senast när han vann trots att han fick göra en hel del jobb på egen hand ute i spåren. Ikväll står man på start med endast tre ekipage och med en okej start talar mycket för att Make Him Young hittar till ledningen. Väl i den positionen kommer han kunna tugga på jämnt hårt tempo över lång distans. I min bok är detta hästen att slå för övriga. Förstahäst.

9 Amazing Warrior är en bra häst i grunden men som fick se sig slagen tidigt på V75 i Norge senast. Han fick visserligen ett tufft lopp och var heller inte helt frisk den aktuella tävlingsdagen vilket förklarar insatsen. Inför dagens start låter Iikka Nurmonen nöjd med hur sin häst känns i träningen och han förväntar sig en bra prestation ikväll. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Givet streck.

Nämner även 7 Infinitus som har lyft sig ett snäpp sedan André Eklundh tagit över träning. Nu kommer han med två bra prestationer innanför västen och senast fick han endast se sig slagen av högkapabla Husse Boko. Med en liknande prestation ikväll kommer Infinitus vara med och utmana om segern i avslutningen.

Min Vinnare: 3 Make Him Young
Spets efter 500m: 3 Make Him Young
Skrällen:
Ranking: A 3,9,7 B 4,1,10,5,8 C 11,6,2

Lycka till
DrTravKommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto