Europatipset Tips Söndag 26/2

Publicerad på 24 Feb 2023 - 15:54

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Feb 2023 - 15:54

4 miljoner i jackpot kantar söndagens Europatips som kryllar av glödheta bataljer. Ligacupfinaler i England och Skottland blandas med toppmötet i Serie A och en seriefinal från Bundesliga. Le Classique samt Derby de la Cote d’Azur från Ligue 1 sticker också ut. Häng med!

Spelstopp: 15:29

1. Manchester United - Newcastle X
Två lag som stått för enastående säsonger så här långt ska mäta svärd i Ligacupfinalen på Wembley. Manchester United nådde nya nivåer när Barcelona eliminerades ur Europa League i torsdags och det är bara att rätta in sig i ledet i hyllningarna till Erik ten Hag. Nederländarens förmåga att förändra en matchbild är enorm och blir såklart en tillgång mot Newcastle. Rashford är ett litet frågetecken då han tvingades utgå mot Barca men inte heller Newcastle har ett optimalt truppläge. Pope saknas mellan stolparna och när Dubravka inte tillåts möta sitt gamla lag ser Karius ut att tinas upp. Tysken har inte gjort en tävlingsmatch på år och dar och innebär givetvis en defensiv försvagning. Med rådande fysiska förutsättningar ska värdemässigt fina X2 prioriteras men vi vågar inte lämna ettan därhän. Alla tecken.

2. Milan - Atalanta 1
Spännande akt från Serie A där matchen i matchen mellan Leao/Giroud och Höjlund/Lookman blir otroligt spännande att följa. Respektive duos bör stundtals respektive offensiv på sina axlar och efter tre raka 1-0-segrar i alla tävlingar har Milan humöret på topp. Spelmässigt finns dock saker att förbättra och Atalanta kommer inte visa Rossoneri någon pardon på San Siro. Förlusten mot Lecce var orättvis sett till matchbilden och retroaktiv revansch kan mycket väl komma redan här. “Gubben” (etta-tvåa) i en troligen målrik historia.

3. Udinese - Spezia 1
Spezia har det tungt i botten av Serie A där Albin Ekdal och Emil Holm ser ut att gå bottenstrid till mötes under våren. Tappet av Thiago Motta till Bologna var tungt och här ser dessutom Holm ut att saknas på grund av en skada. Udinese ser inte lika starka ut som i höstas men här ges “Zebrorna” en fin möjlighet att haka på i jakten på Europaplatserna. Deulofeu är ett stort avbräck men även utan honom ska de hemmahörande hållas som det klart bättre laget. Trots hård streckning står ettan stadigt på egna ben i Udine.

4. Almería - Barcelona X
Barcelona gjorde inte bort sig i dubbelmötet med Manchester United men sett över 180 förtjänade engelsmännen avancemanget. Xavi skyllde i viss mån uttåget på Pedris och Gavis frånvaro men spanjoren bör först och främst se över sin egen oförmåga att förändra en matchbild. Barca körde fast när United packade planens centrala delar och lyckas Almería med samma sak sitter strecken oerhört skevt. Värdarna har nytt kontrakt att kämpa för och är det någonstans de ska nå detta är det på egen mark. 19 av totalt 22 poäng har kommit framför hemmapubliken som tillsammans med de fysiska förutsättningarna är faktorer att ta på största allvar denna söndag. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

5. Celta Vigo - Valladolid 1
Valladolid har vaknat tillliv under vintern där de lilavitas skärpta defensiva insatser lett till blodad tand i jakten på nytt kontrakt. Supertalangen Fresneda sticker ut i de bakre leden men på Balaídos kommer ynglingen och hans vapendragare att få det tufft emot. Celta Vigo har gått samma resa till mötes sedan Carlos Carvalhal tog över skutan. Defensiven är klart förbättrad och galicierna har dessutom en av ligans vassaste anfallare, Iago Aspas, att tillgå längst fram. Målmaskinen kan sänka vilken opponent som helst på egen hand och ettan gillas skarpt. Singeletta till förmånlig procent!

6. Sevilla - Osasuna 2
Sevilla hade 3-0 med sig till Eindhoven där Sampaolis adepter fick stora problem med PSV. Andalusierna lyckades till slut hålla undan till totalt 3-2 men ansträngningen som krävdes i torsdags lär påverka prestationen när Osasuna kommer på besök bara ett fåtal dagar senare. Gästerna från Pamplona är i allra högsta grad med i kampen om Europaplatserna och har viktige Ávila åter från avstängning. Argentinaren är en potentiell matchvinnare för de tillresta som ska ses med fin poängchans så länge de sköter defensiven. X2 är en fräck väg att gå. Avslag på ettan.

7. Marseille - PSG 1
Le Classique bjuder alltid in till stor underhållning. Inget undantag råder denna söndag då Marseille och PSG ser ut att gå ett tvåhästarsrace – Lens får ursäkta – om ligatiteln. I början av denna månad var Les Olympiens klart bättre än ärkerivalen när PSG slogs ut ur Coupe de France, kommer Tudors gäng upp i samma nivå här väntar nya problem för parisarna. Neymar, Marquinhos, Hakimi och Mendes är tunga avbräck för gästerna som med det sagt kan förlita sig till VM-finalens fixstjärnor längst fram. Den lågt streckade ettan gillas klart mest. Tvåan sällskapar därefter i vad som troligen blir en målrik tillställning.

8. Monaco - Nice 2
Derby de la Cote d’Azur ligger i korten på Stade Louis II där Monaco ska försöka repa mod efter uttåget ur Europa League mot Bayer Leverkusen. Monegaskerna tappade ledning till förlust och i straffläggningen drog sedan tyskarna det längsta strået. Slitna ben lär således påverka insatsen mot Nice. Grabbarna från rivieran befinner sig i sin bästa period för säsongen och har onekligen fått ett lyft sedan Didier Digard tog över skutan. Med tanke på förutsättningarna är tvåan högt prioriterad. Ettan agerar sedan sällskap i en förmodat väldigt böljande tillställning.

9. Bayern München - Union Berlin 1
Union Berlin solskenshistoria fortsatte i torsdags när Urs Fischers mannar betvingade Ajax med 3-1 i Europa League. Avancemanget gav en boost inför söndagens seriefinal mot Bayern München men vi hävdar att ansträngningen som krävdes för att gästerna får svårt att hinna ladda om till denna drabbning. Bayern München var trots en man mindre på banan det bättre laget mot Mönchengladbach (2-3) och med tanke på att värdarna fått ladda om i en vecka ska de ses med ypperlig chans denna söndag. Upamecano är avstängd men det hindrar inte Nagelsmann och company från tre poäng. Spikad etta.

10. Freiburg - Bayer Leverkusen 1
Bayer Leverkusen stod för en moraliskt urstark prestation när de hämtade upp underläge till avancemang i Europa League-returen mot Monaco. Förlängning och straffar krävdes dock för att lösa bedriften och som om inte slitna ben vore nog finns inte mindre än tre avstängningar inför mötet med Freiburg. Värdarna kan inte be om ett lämpligare tillfälle att ta sig an besökarna, men ettan streckas för hårt för att spikas. Xabi Alonso är en mästare på att få ut max av sin startelva och när tvåan dryper av spelvärde går det inte att blunda. Ettan först, tvåan sedan.

11. Anderlecht - Standard Liège 1
Standard Liège har skärpt till sig under vintern och återfinns nu bland kvalplatserna som leder till möjligt Europaspel nästa säsong. Gästerna har med det sagt en förmåga att blanda och ge och även om de gynnas av de fysiska förutsättningarna mot Anderlecht ska det sägas att värdarna är det bättre laget i grund och botten. Torsdagens avancemang i Europa Conference League – underläge vändes till seger mot Ludogorets efter straffar – gav de lilavita en boost som ska kunna komma väl till användning på Lotto Park. Verschaeren och Silva fixar en ny seger åt Anderlecht på egen hand. Spikad etta.

12. PSV Eindhoven - Twente 2
PSV gjorde ett heroiskt försök att försöka vända på 0-3 mot Sevilla. Torsdagens returmöte vanns med 2-0 men det räckte bara till ett hedersamt uttåg. Tung för värdarna som stod för bättre 180 minuter än vad det totala resultatet visade och enkelt blir det inte att ladda om inför dusten med Twente. Gästerna är fortfarande med i den absoluta toppstriden och Ron Jans defensivt starka manskap ska kunna vålla värdarna problem på Philips Stadion. Högersidan dryper av spelvärde och ska gå därför gå först. Om råd alla tecken.

13. Rangers - Celtic 2
Old Firm gestaltas denna söndag i form av en Ligacupfinal på Hampden Park. Varken Rangers eller Celtic drar således fördel av hemmaplan men vi tror likväl att de sistnämnda drar det längsta strået. Den senaste tidens inbördes möten har gått i de grönvitas favör och den skicklige tränaren Postecoglou förfogar över en ruskigt stark offensiv. Furuhashi och Hatate är bara några av lirarna som kan göra livet surt för ärkerivalen. Michael Beales manskap går inte av för hackor men har samtidigt visat upp tendenser att blanda och ge över 90 minuter. Celtic är numret större och vinner säsongens första titel!

Kupongens kassaskåp

Celta Vigo
Celta Vigo är pånyttfödda under Carvalhals ledning och förr snarare än senare har galicierna lämnat bottenstriden bakom sig. Hemma på Balaídos är värdarna ett nummer för stora för Valladolid.

Varningens finger!

Twente
Twente är fortfarande med i den absoluta toppstriden av Eredivisie och kan knappast be om ett lämpligare tillfälle att ställas mot PSV. Värdemässigt fina X2 måste finnas med.

144 rader
1. Man United - Newcastle 1x2
2. Milan - Atalanta 12
3. Udinese - Spezia 1
4. Almería - Barcelona 1x2
5. Celta Vigo - Valladolid 1
6. Sevilla - Osasuna x2
7. Marseille - PSG 1
8. Monaco - Nice 12
9. B.München - U.Berlin 1
10. Freiburg - Leverkusen 1
11. Anderlecht - St.Liège 1
12. PSV - Twente x2
13. Rangers - Celtic 2

864 rader
1. Man United - Newcastle 1x2
2. Milan - Atalanta 12
3. Udinese - Spezia 1
4. Almería - Barcelona 1x2
5. Celta Vigo - Valladolid 1
6. Sevilla - Osasuna x2
7. Marseille - PSG 12
8. Monaco - Nice 12
9. B.München - U.Berlin 1
10. Freiburg - Leverkusen 12
11. Anderlecht - St.Liège 1
12. PSV - Twente 1x2
13. Rangers - Celtic 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto