Europatipset Tips Söndag 5/3

Publicerad på 3 Mar 2023 - 15:53

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Mar 2023 - 15:53

Svensk fotboll är äntligen tillbaka på kupongen när söndagens Europatips avrundas med ett Kamratmöte från västkusten. The North West Derby och rivalmötet i Rom är andra fighter som sticker ut på en kupong som är kryddad med 5 miljoner i jackpot. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 14:59

1. Liverpool - Manchester United 1
The North West Derby startar söndagen på sprakande vis när Liverpool och Manchester United går i klinch på Anfield. De förstnämnda värmde upp med en välbehövlig trepoängare mot Wolverhampton i onsdags, men övertygar gör inte de rödklädda. Klopps gäng agerar darrigt i de bakre leden och ska värdarna nå topp 4 är detta en fight som helst ska vinnas. Det bör i sin tur innebära att Manchester United får gott om ytor att ställa om på. Ten Hags gäng vände 0-1 till 3-1 mot West Ham i en cupmatch där tunga namn som Rashford, Casemiro och Martínez fick inleda på bänken. Startelvan kommer dock att vara starkast möjliga i hamnstaden där det inte går att räkna bort United. Ettan först, tvåan sedan.

2. Nottingham - Everton 2
Ångestladdat bottenmöte från City Ground där ett riktigt karaktärstest stundar mellan Nottingham och Everton. De sistnämnda befinner sig för närvarande under nedflyttningsstrecket och 0-4 i brakan mot Arsenal var inte mycket att skriva hem om. Det är dock i en tillställning likt denna som Dyche och company ska säkra det nya kontraktet. Nottingham har stått för flertalet starka prestationer i egen borg men kommer närmast från en total kollaps mot West Ham (0-4). Lyckas värdarna inte skaka av sig densamma inför denna söndag sitter strecken väldigt skevt. I en på förhand vidöppen tillställning är det inte dumt att gå all in på värdet till höger. X2.

3. Roma - Juventus 1
Laddat rivalmöte från Rom där Mourinhos Roma ställs mot Allegris Juventus. Portugisen blev i 1-2-förlusten mot Cremonese uppvisad på läktaren och får således inte leda sitt lag på Olimpico. Huruvida det fungerar som en nackdel återstår att se men att romarna ska värderas som tydliga underdogs skriver vi inte under på. Dybala lär vilja ha ett och annat att säga till om mot Juve som hade marginalerna på sin sida i derbyt mot Torino. 4-2 i de svartvitas favör var kryddade siffror och även om historiens makt – gästerna har mördande inbördes statistik på Roma – tenderar att vara stark i Italien är det svårt att slita blicken från vänstersidan. Strecka från vänster.

4. Inter - Lecce 1
Sett till Expected Points är Inter inga mil efter Napoli men någon Scudetto kommer det inte att bli för Nerazzurri. 0-1 i nacken mot Bologna grusade det lilla hopp som fanns kvar och nu gäller det istället att ro andraplatsen i hamn före Milan. Inzaghi har en förmåga att byta bort sig under matchers gång men hemma mot Lecce ska de blåsvarta bara vara minst ett nummer för stora. De rödgula gästerna kommer från 0-1 i nacken mot Sassuolo och får det väldigt tufft mot ett av ligans absolut bästa lag. Ettan står stadigt allena i Milano.

5. Sampdoria - Salernitana 1
Ångestladdat bottenmöte från Genua där Sampdoria mer eller mindre ges sista chansen att skapa kontakt med lagen ovanför giljotinen. Trots ett tufft spelschema har Stankovic mannar stått för gedigna prestationer mot slutet och har spelare som Djuricic, Lammers och Jesé en bra dag kan de såra Salernitana på egen hand. Gästerna har för närvarande sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt men det ska trots allt påpekas att inget lag har släppt in fler mål på främmande mark än Paulo Sousas manskap. Portugisen inledde med en 3-0-seger mot Monza men det var kryddade siffror sett till matchbilden. Här tar ett vråltaggat Sampdoria en efterlängtad seger. Etta.

6. Barcelona - Valencia 1
Trots ett tufft truppläge och flera tunga nederlag i ryggsäcken lyckades Barcelona samla kraft och betvinga Real Madrid i den första av två semifinaler i Copa del Rey. Det inhemska spelet blir av yppersta vikt för Xavis gäng som redan under söndagen tar emot Valencia på Camp Nou. Trots kort vila och utan spelare som Dembélé, Lewandowski, Gavi och Pedri ska katalanerna kunna kontrollera händelserna mot Valencia. Los Che bröt en negativ trend via 1-0 mot Real Sociedad där kultbäraren Rubén Baraja fick inleda sitt tränarjobb med tre poäng. Insatsen var dock inte mycket att skryta med och här får gästerna nöja sig om de löser en poäng. 1X är ett värdesäkrat lås.

7. Real Betis - Real Madrid 1
Real Madrid gavs i torsdags optimala förutsättningar att skapa ett övertag i semifinalmötena med Barcelona. 0-1 i baken var dock en tung smäll för Ancelotti och company som får svårt att hinna ladda om batterierna till söndagens möte med Real Betis. De grönvita har verkligen höjt sig mot slutet där tre raka segrar och åtta(!) gjorda mål under samma period är starka siffror. Juanmi och Henrique är spelare som kan såra “Marängerna” på egen hand och här ska värdarnas fysiska förutsättningar värderas som en tung faktor. Värdemässigt fina 1X är ett spännande val på Benito Villamarín.

8. Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 2
Rayo Vallecano finns fortfarande med i kampen om Europaplatser men tre raka utan seger innebär att topp 6 hänger på en skör tråd. Iraolas manskap är i behov av ett trendbrott men ett väloljat Athletic Bilbao blir ingen enkel nöt att knäcka hemma på Vallecas. Baskerna har förtjänat mer än de fått med sig mot slutet och trots onsdagens nederlag i Copa del Rey mot Osasuna gillar vi gästernas möjlighet att studsa tillbaka på vinnande väg denna söndag. När streckningen lutar åt vänster tornar tvåan upp som en trevlig värdespik.

9. Rennes - Marseille 1
Tungviktsmöte från Ligue 1 där ligans bästa hemmalag tar emot det bästa bortalaget. Rennes ståtar med 11-0-2 på Roazhon Park och två raka segrar med lika många hållna nollor är ett kvitto på godkänd form i ligaspelet. Rent procentuellt lockar faktiskt ettan som spik men sedan Terrier gick sönder har de rödsvartas offensiv inte sett lika vass ut. Marseille gick på pumpen i Le Classique (0-3 mot PSG) och följde sedan upp det med att åka ur Coupe de France mot Annecy. Tunga nederlag för Tudors gäng som dock kommer att få en trivsam matchbild framför sig denna söndag. Truppläget är okej och här föreslås garderingar i riklig mängd. Helst hela spannet.

10. Bayer Leverkusen - Hertha Berlin X
Bayer Leverkusen har en ganska trevlig period i ryggen. Xabi Alonsos gäng vände underläge till avancemang efter straffar i Europa League mot Monaco och var förra söndagen det klart bättre laget i 1-1-matchen mot Freiburg. Denna söndag väntar dock en helt annan typ av matchbild när Hertha Berlin kommer på besök. Pågarna från huvudstaden kommer lämna över bollinnehavet till de hemmahörande för att satsa på omställningar, något Leverkusen stundtals haft problem med under säsongen. Vi drar oss därför för att lita på ettan när den streckas benhårt av svenska folket. Alla tecken och skrälljobb lockar mest.

11. Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2
Efter en väldigt tung period svarade Wolfsburg upp bästa sätt när Köln besegrades med 2-0 i den senaste omgången. Siffrorna var dock i överkant och hemma på Volkswagen Arena riskerar Svanberg och hans kamrater att straffas av ett väldigt kontringsstarkt Eintracht Frankfurt. Gästerna drog det kortaste strået mot RB Leipzig (1-2) men här blir det inte lika tufft emot för Glasners gäng. Kolo Muani, Lindsström och Götze är bara några av lirarna som kan avgöra detta på egen hand. Vidöppet är bara förnamnet men när svenska folket blir kraftigt vänstertittande är tvåan en excellent chansspik till magiskt värde.

12. Gent - Anderlecht X
Viktiga poäng står på spel i Jupiler League där Gent hoppas nå en slutspelsplats innan grundserien går i mål. Värdföreningen har blandat och gett och saknar framför allt vasse målskytten Tissoudali som fortfarande går skadad. Utan honom blir det inte så enkelt att brottas med Anderlecht som tipparna tycks tro. Gästerna har skärpt till sig under vintern och har flera spelare som kan vålla Gent problem på Ghelamco Arena. Verschaeren, Amuzu och Raman är några av dessa. Högersidan rensar friskt och får inte missas, helst alla tecken.

13. IFK Göteborg - IFK Norrköping 1
Över till Svedala och den sista omgången av Svenska Cupens gruppspel. Varken IFK Göteborg eller Norrköping har hittills imponerat och ska någon av aktörerna ta sig vidare kommer troligen vinst att krävas på västkusten, förutsatt att GAIS slår Utsikten. Peking släppte in hela tre mål mot de sistnämnda och ser fortfarande väldigt skakiga ut i de bakre leden. Sigurdsson är ett hot i offensiven men kan Blåvitt hålla honom i schack är mycket vunnet. Förlusten mot GAIS var pinsam för Stahre och company men i kraft av publikstödet räknar vi med att prestationen blir en annan när pressen ökar. Bergsäker är inte ettan men till godkänd procent kan den gott testas på egna ben.

Kupongens kassaskåp

Inter
På en överlag svårspikad kupong är det helt okej att göra det enkelt för sig i Milano. Inter är flera klasser bättre än Lecce och vinner detta utan större bekymmer.

Varningens finger!

Real Betis
Real Madrid åkte på ett psykiskt tungt nederlag i torsdags mot Barcelona och får svårt att ladda om till mötet med ett slagkraftigt Real Betis. 1X är värdemässigt guld.

144 rader
1. Liverpool - Man United 1
2. Nottingham - Everton x2
3. Roma - Juventus 1
4. Inter - Lecce 1
5. Sampdoria - Salernitana 1
6. Barcelona - Valencia 1x
7. Real Betis - Real Madrid 1x
8. Vallecano - A.Bilbao 2
9. Rennes - Marseille 12
10. Leverkusen - H.Berlin 1x2
11. Wolfsburg - Frankfurt 2
12. Gent - Anderlecht 1x2
13. Göteborg - Norrköping 1

864 rader
1. Liverpool - Man United 12
2. Nottingham - Everton x2
3. Roma - Juventus 1x
4. Inter - Lecce 1
5. Sampdoria - Salernitana 1
6. Barcelona - Valencia 1x
7. Real Betis - Real Madrid 1x
8. Vallecano - A.Bilbao 2
9. Rennes - Marseille 1x2
10. Leverkusen - H.Berlin 1x2
11. Wolfsburg - Frankfurt 2
12. Gent - Anderlecht 1x2
13. Göteborg - Norrköping 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto