Europatipset Tips Söndag 6/2

Publicerad på 4 Feb 2022 - 16:05

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Feb 2022 - 16:05

Söndagens Europatips är ett mäktigt sådant som kulminerar i finalen i Afrikanska Mästerskapen. Blir det Salah eller Mané som plockar hem titeln? Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga står för ligafotbollen, men vi inleder med två duster från FA-cupen. Mot Sherwoodskogen!


TV: Formstarke Melkers bästa tips inför Europatipset

 


Spelstopp: 14:59

Gå med i vårt succélag!
Köp andel i jättesystem! 150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köp!



1. Nottingham - Leicester X

Vi inleder på klassisk engelsk fotbollsmark där Nottingham ska mäta svärd med Leicester i FA-cupen. De förstnämnda stod för en mäkta imponerande prestation när de slog ut Arsenal i föregående omgång. 1-0-segern var på intet sätt orättvis och med tanke på hur svajigt Leicester agerat i deras defensiva led ska Nottingham inte uteslutas denna gång heller. Brendan Rodgers får ett bra truppläge att jobba med denna söndag, men innan Rävarna visar att de fått ordning på försvarsspelet går det inte att lita på en övervärderad tvåa. Alla tecken åker med redan från start.


2. Bournemouth - Boreham Wood 1

Boreham Wood visade deras stora kunnande när de slog ut AFC Wimbledon förra omgången. Londonderbyt var dock spelmässigt jämnt och det ska sägas att Wimbledon hade primärt fokus på andra uppgifter när de drabbade samman med gästerna. Denna gång skiljer det inte två, utan hela tre (!) divisioner upp till nästa opponent. Bournemouth är ett lag som inte hade gjort bort sig i Premier League och även om Scott Parker väljer att rotera i sin startleva är Körsbären likväl massiva favoriter. Boreham Woods äventyr tar slut. Spikad etta.


3. Juventus - Hellas Verona 1

Vi lämnar FA-cupen därhän och riktar istället fokus mot Italien och Serie A. Juventus stod för en styrkedemonstration under januarifönstret när de plockade in skyttekungen Vlahovic för en monstersumma samt Zakaria för en spottstyver. Duon höjer Den gamla damens lägstanivå och det är inte otänkbart att Vlahovic börjar spotta in mål direkt för sitt nya lag. Hellas Verona blir med det sagt ingen enkel nöt att knäcka. Igor Tudor har skapat en svårslagen maskin och är det någon som vet hur Juventus ska tas är det kroaten som tidigare representerat just Juve. Simeone är ett blytungt avbräck för gästerna, men en poäng ska de trots allt kunna nå. 1X spelas.


4. Udinese - Torino 2

Från ett svartvitt lag till ett annat då vi tar sikte på Udine och Udineses kraftmätning med Torino. Zebrorna, som värdarna kallas, befinner sig i en mörk period med bara en seger på de fyra senaste. Defensiven har agerat stabbigt och denna afton är dessutom Deulofeu, den främsta aktören i offensiv riktning, avstängd. Då blir det inte lätt att brottas med Torino. Bremer och Belotti fattas gästerna, men vi anser ändå att Tjurarna ses med rättmätigt favoritskap på Dacia Arena. Ivan Juric är en slug taktiker och kroaten har fått igång både sin landsman Brekalo och Sanabria i de främre leden. Duon sänker Udinese till trevlig procent. Spikad tvåa.


5. Bologna - Empoli 1

Förmodat målrik tillställning från Dall’Ara där Bologna tar emot Empoli. Sinisa Mihajlovic får klura ut sin startelva utan tillgång till avstängde Hickey, men med Barrow tillbaka från Afrikanska Mästerskapen höjs offensiven flera hack. På eget gräs är Bologna svårstoppade och detta blir en jobbig uppgift för Empoli. Nykomlingarna har tappat stinget den senaste tiden och läcker in mål så det räcker och blir över. En handfull viktiga spelare dras dessutom med skadebekymmer och då är den sunt streckade ettan väldigt trevlig. Bologna singlas.


6. Venezia - Napoli 2

Trots ett länge utsatt truppläge har Napoli vägrat släppa taget om toppstriden i Serie A. Tre raka segrar, bara ett insläppt mål och sju gjorda är harmonin påtaglig hos napolitanarna. Koulibaly är fortfarande iväg på Afrikanska Mästerskapen, men i gengäld kan finurlige Anguissa vara åter. Venezia stod för en pigg insats senast mot Inter, men nykomlingarnas bleka offensiv gör att de har väldigt svårt att vinna matcher. Napoli ska hållas klart högst men tvåan streckas också därefter. Åtminstone krysset bör finnas med.


7. Sampdoria - Sassuolo 2

Pastastövelns sista drabbning hämtas från Genua där Sampdoria har det väldigt motigt just nu. Fem raka nederlag i alla tävlingar och sex raka utan seger i ligaspelet är bedrövliga siffror för Albin Ekdal och company. Svensken är avstängd denna söndag och värdarna får dessutom klara sig utan Damsgaard, Quagliarella och Yoshida som alla är skadade. Sassuolo har ett betydligt bättre truppläge och de grönsvarta besitter också ett större kunnande i grunden. Även om Boga flyttat till Atalanta ska Sassuolo kunna lösa en trepoängare. Tvåan gillas starkt.


8. Barcelona - Atlético Madrid 1

Lurig tillställning från Camp Nou mellan två aktörer som knappast kan vara nöjda med sina säsonger så här långt. Barcelona har hämtat in Traoré och Aubameyang under januari, två skickliga spelare som dock behöver tid för att acklimatisera sig till katalanernas spelstil. Atlético Madrid gjorde inget större väsen av sig under transferfönstret, istället har Simeone haft fullt upp med att ta tag i Madrassmakarnas läckage i de bakre leden. Fyra raka tävlingsmatcher med minst två insläppta mål är inte likt Atlético. I en förmodat målrik drabbning gillas gubben (etta-tvåa) mest.


9. Real Betis - Villarreal 2

Allt gick med Real Betis i veckans cupmatch mot Real Sociedad. Ingenting ska tas ifrån de grönvita som stod för en gedigen insats, men 4-0 var inte siffror som speglade matchbilden. Även om segern till slut blev glasklar lär det vara slitna ben hos Pellegrinis mannar när Villarreal kommer på besök. Unai Emerys adepter är utvilade och förstärkta av Lo Celso ser offensiven än mer spännande ut. Detta känns på förhand betydligt jämnare än vad streckningen vittnar om. Då är den lågt streckade tvåan en ypperlig spik.


10. Real Madrid - Granada X

Ett oinspirerat Real Madrid åkte i veckan ur Copa del Rey efter 0-1 i nacken mot Athletic Bilbao. Carlo Ancelottis beslut att starta med Militao, Júnior och Casemiro efter att de nyligen kommit hem från VM-kval kritiserades hårt och italienaren hade heller inte tillgång till Benzema. Frågetecken råder för kvartettens fysiska status även inför matchen mot Granada, något som får oss att ifrågasätta Marängernas enorma förtroende från tipparna. Granada har höjt sig den senaste tiden där bland annat segern mot Atlético Madrid och 1-1 mot Barcelona är resultat som sticker ut. Bättre skrälläge än så här får inte gästerna. Gardera brett och jobba in högersidan som rensar magiskt.


11. Lille - PSG X

Mästarmöte från Ligue 1 där regerande mästarna Lille tar emot blivande mästarna PSG. De sistnämnda har redan avgjort guldstriden i Frankrike, men spelmässigt ser det fortsatt mörkt ut. Messi är missnöjd, Neymar är skadad och Mbappé blir mer och mer en Real Madrid-spelare för varje dag som går. När tvåan överstreckas väljer vi att inledningsvis blicka åt andra hållet. Lille har haft en trubbig säsong så här långt, men trots Les Dogues placering i mittenskiktet skiljer det bara två poäng till en Europaplats. I egen borg har Lille dessutom bara förlorat en gång så här långt. 1X för den modige, alla tecken för den försiktige.


12. Dortmund - Bayer Leverkusen 2

Bayern Münchens offensiv kan ingen mäta sig med, men på Signal Iduna Park ska Bundesligas näst och tredje bästa anfallsled ställas öga mot öga. Dortmund ståtar med tre raka triumfer i ligaspelet och ser ut att gå mot en tämligen given andraplats när säsongen summeras. 1-2 i nacken mot St Pauli i DFB Pokal är samtidigt något som skaver och värdarna är ingen favorit att hålla i handen till över 60 procent. Bayer Leverkusen är tillräckligt skickliga för att såra Håland och company, inte minst då lirare som Schick, Wirtz och Diaby florerar i de främre leden. Den lågt streckade tvåan är ett givet komplement åt ettan.


13. Senegal - Egypten 1

Finaldags i Afrikanska Mästerskapen där Senegal och Egypten gör upp om guldet. Att vi får en match i matchen mellan Mané och Salah gör inte det hela sämre. Den sistnämnda och hans kamrater missgynnas enormt av en dags kortare vila i benen och då ska det också tilläggas att Egyptens slutspelsmatcher samtliga gått till förlängning. Senegal har inte haft en lika jobbig väg hit och spelare för spelare råder fördel Mané och hans polare. Ettan är en tänkbar spik, men Egyptens förmåga att inte vika ned sig ska inte underskattas. Krysset åker med på större bongar.


Kupongens kassaskåp

Bournemouth

Boreham Wood gjorde det bra när de slog ut stadsgrannen AFC Wimbledon senast, men här tar äventyret slut. Bournemouth är två nivåer bättre på samtliga positioner och vinner bekvämt.


Varningens finger!

Lille

PSG lider av interna stridigheter och går definitivt inte säkra borta mot Lille. De regerande mästarna ska ses med god skrällchans i egen borg.



144 rader
1. Nottingham - Leicester 1x2
2. Bournem. - Boreham Wood 1
3. Juventus - Hellas Verona 1x
4. Udinese - Torino 2
5. Bologna - Empoli 1
6. Venezia - Napoli x2
7. Sampdoria - Sassuolo 2
8. Barcelona - A.Madrid 1
9. Real Betis - Villarreal 2
10. Real Madrid - Granada 1x2
11. Lille - PSG 1x
12. Dortmund - Leverkusen 12
13. Senegal - Egypten 1


864 rader
1. Nottingham - Leicester 1x2
2. Bournem. - Boreham Wood 1
3. Juventus - Hellas Verona 1x
4. Udinese - Torino 2
5. Bologna - Empoli 1
6. Venezia - Napoli x2
7. Sampdoria - Sassuolo 2
8. Barcelona - A.Madrid 12
9. Real Betis - Villarreal 2
10. Real Madrid - Granada 1x2
11. Lille - PSG 1x2
12. Dortmund - Leverkusen 12
13. Senegal - Egypten 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto