Europatipset Tips Torsdag 22/9

Publicerad på 21 Sep 2022 - 15:17

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Sep 2022 - 15:17

Nations League och Europatipset ingår ett tvådagars-äktenskap denna torsdag och går ur detsamma under fredagen. Långköraren till kupong innehåller enbart strider från Nations League där drakar som Belgien, Frankrike och Nederländerna ska in i elden. Italien - England blir en smällkaramell under fredagen. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:441. Belgien - Wales 1

Kupongen inleds i Bryssel där Belgien ska försöka ta rygg på Nederländerna i toppen av gruppen. “Oranje” toppar tabellen tre poäng före Roberto Martínez gäng, men Lukakus frånvaro till trots är detta en uppgift som värdnationen ska kunna lösa utan större problem. De Bruyne, Carrasco och Trossard är bara några av spelarna som kan skjuta Wales i sank på egen hand. Gästerna från draklandet får klara sig utan Ramsey, Wilson och Ben Davies vilket gör att alldeles för stort hopp sätts på Gareth Bales axlar. I denna fight kan superstjärnan inte ordna poäng åt besökarna på egen hand. Ettan spikas trots hård streckning.

2. Frankrike - Österrike X

Frankrike går in i denna samling med kniven mot strupen. Blott två inspelade poäng på fyra matcher innebär att “Les Bleus” riskerar att trilla ur A-divisionen. Hemma på Stade de France ska fransmännen hållas högst oavsett motstånd, men när lirare som Kanté, Pogba, Benzema och Lloris alla saknas har vi svårt att lita blint på en övervärderad etta. Ralf Rangnick har lyft Österrike sedan sin ankomst och här gynnas alplandet av den förmodade matchbilden. Glödheta duon Arnautovic/Gregoritsch kan såra värdarna på eget manér. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Kroatien - Danmark 1

Gruppfinal från Grupp 1A där Danmark toppar tabellen två poäng före Kroatien. Tre segrar på fyra försök är starka papper, men det ska också nämnas att danskarnas enda förlust kom hemma mot just torsdagens kombattanter. Luka Modric spelade en huvudroll på parken och mittfältaren kan mycket väl lirka upp Hjulmands gäng ännu en gång. Dalic mannar är erkänt starka på Maksimirstadion i Zagreb där publiken inte sällan sluter upp bakom sina lirare. Håller sig ettan i krokarna runt 40 procent finner vi ingen anledning att gardera. Kroatien singlas!

4. Polen - Nederländerna 2

Louis van Gaals Nederländerna är hittills det enda obesegrade laget i A-divisionens Grupp 4. 4-1-segern mot Belgien var ett styrkebesked som hette duga och under torsdagen har “Oranje” viss revansch att utkräva på Polen efter 2-2 i det vändande mötet. De Ligt och van Dijk väntas ta plats i mittlåset och då blir det inte enkelt för Lewandowski och hans kamrater att ta sig till lägen. Vid seger har gästerna säkrat förstaplatsen inför hemmamötet med Belgien och till godkänd procent väljer vi att lita på de tillresta. Det finns bättre skrällägen på annat håll. Spiktvåa!

5. Slovakien - Azerbajdzjan X

På tal om skrällägen hittar vi ett sådant i Trnava. Slovakien har inte varit att känna igen i Nations League där framför allt offensiven gått i stå i takt med Marek Hamsiks åldrande. Storstjärnan blir inte yngre och när återväxten är klen vill vi knappast hålla en etta streckad till runt 85 procent i handen. Azerbajdzjan stod upp bra i det vändande mötet och lyckas de få med sig poäng från denna batalj har de ödet i egna händer inför den sista omgången. Där stundar ett förmodligen redan uppflyttningsklart Kazakstan. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

6. Litauen - Färöarna 1

Jumbofinal från C-divisionens Grupp 1 där Litauen inte kan be om ett lämpligare tillfälle att plocka sina första poäng. Håkan Ericsons Färöarna står på andra sidan och är det något gästerna inte trivs med är det spelet på resande tass. Vi vill med det sagt brasklappa för att den förmodade matchbilden är en som kan passa svenskens adepter som handen i handsken. Litauen trivs inte som bäst när de förväntas föra en matchbild och det är inte otänkbart att Färöarna kan fira stora triumfer när det vankas omställningar. “Gubben” (etta-tvåa) spelas i en fight där vi tror att vi får se en vinnare.

7. Turkiet - Luxemburg 1

Gruppfinal från Färöarnas och Litauens grupp där Turkiet som väntat kopplat greppet om förstaplatsen. Fyra raka segrar och 14-0 (!) i målskillnad är siffror som talar sitt tydliga språk. Stefan Kuntz har visat sig vara rätt förbundskapten på rätt plats och värdnationen har något spännande på gång med lirare som Demiral, Ünder och late bloomern Dursun. Den sistnämnda kan mycket väl agera gubben i lådan mot Luxemburg. Gästerna har tagit rejäla kliv i rätt riktning de senaste åren, men i det vändande mötet syntes det att en hel del skiljer upp till Turkiets nivå. I Istanbul blir skillnaden än mer påtaglig. Ettan singlas trots benhård streckning.

8. Liechtenstein - Andorra 2

Torsdagens avrundas med en rungande jumbofinal från D-divisionens Grupp 1. Liechtenstein står föga förvånande noterade för noll poäng och med bara ett gjort mål har värdnationen visat att offensiven inte håller måttet ens på denna nivå. Andorra är heller inte mycket att hänga i granen men det ska raskt påpekas att gästerna var det klart bättre laget i det vändande mötet. Då stod besökarna som segrare med 2-1 och vi tror på ett liknande utfall även denna gång. Tvåan singlas till vad som ser ut att bli korrekta streck.

9. Italien - England 2

Gigantmöte från San Siro där framför allt England är i stort behov av poäng. Blott två inspelade pinnar på fyra försök är inte godkänt för Southgates gäng som riskerar att trilla ur högstadivisionen. Föregående samling avrundades med 0-4 i brakan mot Ungern och nu är det upp till bevis för “The Three Lions”. Italien har heller inte gått som på räls i Nations League där det i föregående samling blev tydligt att Chiellini lagt landslaget på hyllan. Verratti, Berardi och Chiesa är andra spelare som saknas i denna samling. Sköter England sina kort rätt ska de kunna lämna modehuvudstaden med minst en poäng. X2 liras.

10. Finland - Rumänien 1

Förmodat destruktiv historia från Helsingfors där Finland ska se till att hålla Rumänien bakom sig. Markku Kanerva har fått se flera defensiva kuggar pensionera sig från landslaget efter EM, men det råder fortfarande inget tu tal om att ett tight försvarsspel är “Berguvarnas” framgångsmelodi. Rumänien behöver förmodligen upprepa 1-0-segern från det vändande mötet för att känna ordentlig vittring på fortsatt spel i B-divisionen, men bara ett gjort mål på fyra matcher skvallrar om att gästerna inte har sin bästa upplaga. Vi känner oss bekväma med att spela 1X.

11. Bosnien - Montenegro 1

Temperaturen skruvas upp i Zenica där ett Balkanderby, tillika gruppfinal, stundar mellan Bosnien och Montenegro. De förstnämnda toppar gruppen en poäng före fredagens kombattanter och ska hållas högst även denna gång trots att Ahmedhodzic och Krunic saknas. Över 60 procent på ettan är dock i högsta laget. Montenegro kan mycket i sina bästa stunder och har spets i rutinerade duon Jovetic/Mugosa. Med hänsyn till värdet och gästernas högstanivå är krysset inget dumt komplement på större system.

12. Georgien - Nordmakedonien 2

Georgien har gått fram som en ångvält på senare tid och kopplat ett järngrepp om Grupp C4. Kvaratskhelia och Mamardashvili tillhör Europas största talanger på respektive position, men värdarnas framfart innebär också att tipparna ger väldigt mycket kärlek till ettan när Nordmakedonien kommer på besök. 0-3 i brakan i det vändande mötet var inte helt rättvisa siffror för gästerna som har revansch att utkräva denna afton. Matchbilden spås passa de rödgula bra och när fint spelvärde tornar upp till höger åker ettan i sjön. X2 är rätt väg att gå.

13. Estland - Malta X

Estland och Malta gör upp om gruppsegern i Grupp D2. Tack vare god effektivitet i omställningarna lyckades balterna gå segrande ur det vändande mötet med 2-1, en seger som tipparna väger in alldeles för tungt inför denna drabbning. Estland behärskar inte konsten att föra en matchbild och när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna är det läge att dra öronen åt sig. Malta har tidigare tagit poäng mot större nationer än fredagens kombattanter och här uppenbaras ett skrälläge som inte får missas. Måla tvärs över och håll tummarna för minst en bortapinne.

Kupongens kassaskåp

Turkiet

Luxemburg har tagit stora kliv de senaste åren men upp till Turkiets nivå skiljer det en hel del. Turkarna vann det vändande mötet och vinner även striden på eget gräs.

Varningens finger!

Malta

Estland är ingen stor fotbollsnation och när värdarna blir övervärderade av tipparna är det läge att dra öronen åt sig. Malta kan mycket väl få med sig något från Baltikum.144 rader
1. Belgien - Wales 1
2. Frankrike - Österrike 1x2
3. Kroatien - Danmark 1
4. Polen - Nederländerna 2
5. Slovakien - Azerbajdzjan 1x
6. Litauen - Färöarna 12
7. Turkiet - Luxemburg 1
8. Liechtenstein - Andorra 2
9. Italien - England x2
10. Finland - Rumänien 1x
11. Bosnien - Montenegro 1
12. Georgien - Nordmak. 2
13. Estland - Malta 1x2

864 rader
1. Belgien - Wales 1
2. Frankrike - Österrike 1x2
3. Kroatien - Danmark 1
4. Polen - Nederländerna 2
5. Slovakien - Azerbajdzjan 1x2
6. Litauen - Färöarna 12
7. Turkiet - Luxemburg 1
8. Liechtenstein - Andorra 2
9. Italien - England x2
10. Finland - Rumänien 1x
11. Bosnien - Montenegro 1x
12. Georgien - Nordmak. x2
13. Estland - Malta 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto