Powerplay Tips Fredag 19/11

Publicerad på 19 Nov 2021 - 10:51

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Nov 2021 - 10:51

Sex hockeyallsvenska matcher samt två Ettan-möten står på Powerplay-agendan denna fredag. Inte mindre än tre back-to-back-kamper ska liras där bland annat AIK ska ha god chans att skrälla ordentligt i sin batalj med HV71. Kupongens i särklass enklaste spik finns att jobba in på Smidjegravs is. Nu släpper vi pucken!


Spelstopp: 18:591. HV71 - AIK 2

Det var en riktigt trevlig hockeymatch vi fick bevittna på Hovet i onsdags. AIK gjorde på intet sätt bort sig mot HV71 men över 60 minuter vägde till slut Gnaget något för lätt. Tjurarna från Vätterns södra strand går precis som väntat starkt. Nio raka vinster har smålänningarna löst och det är ruskigt stabilt att vinna matcher även när spelet i stort kanske inte fallit hundra procent på plats. Det här blir faktiskt fjärde gången den här säsongen som dessa båda lag stångas. Samtliga matcher har varit tämligen jämna och ganska målsnåla med HV som segrare i samtliga. Dags för en svart knall därmed och även om alla tecken kopplas på är det såklart X2 till låg procent som kittlar lite extra i magen.


2. MODO - Vita Hästen 1

MODO fick förvisso däng av Karlskoga i Värmland under onsdagen men Karlin och hans mannar behöver inte skämmas. För en gångs skull känns Öviks-laget som en utmanare i Hockeyallsvenskan att ta på allvar och hemma i Hägglunds Arena har bara en futtig torsk noterats under hela hösten. Vita Hästen stod upp väl mot Björklöven i förra omgången och har sett allt bättre ut ju längre säsongen gått. Att truppen som Zabel förfogar över ändå är en aning begränsad är ett faktum. Framförallt måste lagets två första enheter ha sina dagar för längre bak i hierarkin är det väldigt tunt. 1X duger självklart gott och väl.


3. Mora - BIK Karlskoga 2

Mora har underpresterat hela säsongen. Alla underliggande siffror är bra hos masarna men trots detta ligger laget och skvalpar i botten. Ett uselt målvaktsspel är den enkla förklaringen. Till denna fredagsfajt är också stora delar av MIK:s trupp sängliggande. Över tio spelare från a-truppen ska vara out. Däribland kapten Ljunggren och snipern Johan Persson. Mot ett BIK Karlskoga som är åter i spel med ett slagkraftig lag efter en del skador och även avstängningar räcker det såklart inte till. Tvåan är bara att spika av utan minsta krusidull.


4. Almtuna - Troja/Ljungby 1

Tolv raka matcher utan seger sedan fick det vara nog. Almtuna kontrollerade matchen mot Troja/Ljungby nere i Småland och vann säkert med 5-3. Dags att åter se dessa båda rödklädda klubbar gå i klinch. Gästerna har under den senaste tiden gjort klart med två Ettan-herrar. Först blev Arvid Degerstedt klar för klubben efter att ha varit lysande i Borlänge. Därefter har också Oskar Lindgren hämtats in från Tranås. Två bra gubbar på Ettan-nivå men kanske inte förvärven som krävs för att nykomlingen ska lyfta i tabellen. På det hela taget är gästerna en nivå sämre än Uppsala-laget och 1X ska räcka gott och väl.


5. Södertälje - Kristianstad 2

Nästa back-to-back-möte går av stapeln i Scaniarinken. Formsvaga SSK mot urstarka Kristianstad. Finns sympatierna hos Södertälje är det läge för oro. Klubben gör en riktigt dålig höst och sett till underliggande siffror så finns det inget som pekar på att Kringlorna kommer lyfta. De grönvita pågarna är däremot i osannolik form. Gästerna har vunnit nio av tio matcher sedan mitten av oktober och Kontos, Olhaver, Svensson och company kunde trots 1-2-underläge mot SSK hemma vända och vinna bekvämt med 5-2 häromsistens. Tvåan känns väldigt trolig och kan mycket väl hamna strax under 50 procent vilket är fullt godkänt för att spika.


6. Västervik - Tingsryd 1

Smålandsderby härnäst och det är två gäng som båda radat upp tre raka förluster som stångas om poäng i Plivit Arena. Västervik har bland annat två raka 0-4-förluster i bagaget trots att VIK skjutit totalt 60 skott på mål i matcherna mot Västerås och Kristianstad. Lite oroväckande trots allt. Tingsryd hemma ska ändå innebära åtminstone poäng. TAIF har varit rent av svaga på bortais och spelare som Tallberg, Lundegård, McShane och Reinhardt har inte alls kommit upp i nivå. Lagen har lirat två gånger redan under hösten med VIK som segrare vid båda tillfällena. 1X räcker alla dagar i veckan.


7. Visby/Roma - Strömsbro X

I den östra HockeyEttan ska det spelas ett otroligt viktigt möte i kampen om en Allettan-biljett. Visby/Roma behöver äta in sju poäng på tre matcher på Strömsbro som parkerar på rätt sida strecket. En väldigt tuff uppgift såklart och en seger för Särkijärvis gäng är därmed ett måste. Gästerna är svårspelade och har ett par gubbar av hög klass. Stefan Söder var poängkung i Vallentuna i fjol men spelar numera i SIF och levererar mer än en poäng per match. Även en hög med Brynäs-fostrade gubbar hittas i bortadressen. Trots allt blir detta en jämn och svårtippad dust där hela spannet av tecken behövs.


8. Teg - Bodens HF 2

Boden är på pappret ett av HockeyEttans bästa lag. Fyra raka vinster har det blivit för BHF som därmed hakar på i den norra seriens absoluta topp. En serie som för övrigt är väldigt jämn sett till poängfördelningen och från serieledarna Kalix ner till sjundeplacerade Piteå skiljer bara sju poäng. Teg är starka i år och skrinnar ut på hemmaisen med tre raka vinster och därtill 15 gjorda mål på dessa matcher. Det brukar vanligtvis bli målrika bataljer lagen emellan vilket får oss att direkt blicka mot en klassisk gubbe. Etta-tvåa såldes.


Kupongens kassaskåp

BIK Karlskoga

Mora är inte bara i dålig form utan får därtill klara sig utan halva seniortruppen då sjukdom härjar. Karlskoga är därmed minst en klass upp och kommer skrinna ifrån till en vinst med minst ett par kassar. Supertvåa!


Varningens finger!

AIK

Det har varit täta och jämna matcher mellan HV71 och AIK hela säsongen och inget tyder på något annat nu. Högersidan är såklart ett måste i jakten på större stålar.144 rader
1. HV71 - AIK 1x2
2. MODO - Vita Hästen 1x
3. Mora - BIK Karlskoga 2
4. Almtuna - Troja/Ljungby 1x
5. Södertälje - Kristianstad 2
6. Västervik - Tingsryd 1x
7. Visby/Roma - Strömsbro 1x2
8. Teg - Bodens HF 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto