Powerplay Tips Onsdag 17/11

Publicerad på 17 Nov 2021 - 09:54

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Nov 2021 - 09:54

Hockeyallsvenskan rullar vidare och på onsdagens Powerplay ska tolv av 14 lag in i rinkarna runt om i Sverige. Kupongen bjuder bland annat på ett klassikermöte från Hovet där HV71 gästar AIK. Två viktiga streckmöten i Hockeyettan knyter samman PP-säcken denna lillördag. Nu åker vi!


Spelstopp: 18:59



1. BIK Karlskoga - MODO 1

Det är uppdukat för en härlig toppmatch i Nobelhallen när tabellfyran Karlskoga tar emot trean MODO. Mattias Karlins tillresta gäng är ett av de mest formstarka lagen i Hockeyallsvenskan med åtta segrar sista nio kamperna. Tex Williamsson har fått ett lyft efter flytten till Ö-vik och är tillsammans med förstakedjan den stora anledningen till MODO:s pigga start. Karlskoga borta är med det sagt en av säsongens svåraste uppgifter och “BIK:arna” kommer dessutom stärkta efter två raka vinster mot AIK och Södertälje föregående vecka. Känslan är att värmlänningarna minst löser en poäng.


2. AIK - HV71 X

Dessa klassiska hockeylag drabbar samman för tredje gången denna säsong. HV71 har tagit hand om samtliga sex poäng så långt, men det var två jämna strider. Efter en ganska lång dipp är AIK på rätt köl igen. Solnas stolthet har vunnit fyra av de senaste fem matcherna och har bara en pinne upp till sjätteplatsen, som just nu innehas av Västervik. HV71 blir såklart något att bita i för Anton Holm, Fredric Weigel och company men gästerna har svajat i spelet mot slutet och bland annat tappat poäng i tre av de senaste fem striderna på resande fot. Den gravt överstreckad tvåan får sällskap av övriga tecken. Jobba Gnaget!


3. Vita Hästen - Björklöven 2

Uppehållet gjorde Vita Hästen gott vad det verkar – “Pållarna” ståtar med tre raka segrar och till onsdagens möte med Björklöven får stekhete Marcus Eriksson en ny lekkamrat. VH har nämligen lånat in Jimmy Andersson från grannklubben Linköping. Nio poäng sista fyra fighterna är såklart starka papper, men sett till de underliggande siffrorna har östgötarna överpresterat. Målvaktsspelet från firma Ohre/Myrenberg håller yppersta HA-klass, men på övriga plan är Zabels mannar klart sämre än Björklöven som anländer med fyra raka vinster under bältet. X2 räcker för grön bock i Himmelstalundshallen.


4. Kristianstad - Södertälje 2

Från Östergötland ner till Skåne där Kristianstad jagar femte raka segern. De grönvita går på vatten just nu, något som inte har gått PP-tipparna obemärkt förbi. KIK streckas i skrivande upp till 60 procent vilket är på tok för högt. Södertälje har visserligen gått åt motsatt riktning, och är en förlust från att eventuellt tappa slutspelsplatsen, men “Kringlorna” stod trots allt för en bra insats hemma mot Karlskoga senast och hade med bättre skärpa i avsluten kunnat få med sig samtliga poäng. Smith, Lindberg och skarpskytten Pollock är klass rakt igenom och med rådande streck är X2 ett spännande val i värdejaktens namn.


5. Västerås - Västervik 1

Tema VIK när vi vänder blickarna mot ABB Arena Nord i Nicklas Lidströms hemstad. Västerås får det inte att lossna poängmässigt trots att den storsatsande klubben spelat bra mot slutet. “Gurkorna” lassade iväg 45 skott borta mot AIK senast men lyckades bara hitta rätt med en puck bakom en storspelande Pavel Khomchenko och föll sedermera med 1-2. Så har det sett ut i alldeles för många fighter, men att avsluten huvudsakligen tas från skottsektorn tyder på att produktionen kommer lossna framgent. Västervik nollades av stekheta Kristianstad senast och tvingas klara sig utan rutinerade Joakim Hagelin som är avstängd. Spikad etta upp till 55 procent.


6. Troja/Ljungby - Almtuna X

Två vingklippta gäng drabbar samman i Ljungby Arena där båda lagen suktar efter ett trendbrott. Framförallt Almtuna som skrinnar ut på isen med tolv raka förluster i ryggen och noll inspelade poäng sista sex fighterna. Uppsala-laget har ändå helt okej underliggande siffror offensivt, men är alldeles för bleka bakåt och får inte heller några bonusräddningar av vare sig Håkansson, Eliasson eller Leijon. Troja har likt AIS kammat noll i sex matcher i följd och är dessutom tunna på backsidan efter skadorna på Enberg och Ehrnberg, lägg därtill att kapten Karlsson är avstängd. Svårtippat precis som oddsen indikerar. Läge att få med alla tecken i ett tidigt skede.


7. Piteå - Bodens HF 2

I Hockeyettan Norra är det ruskigt tight kring Allettan-strecket när de flesta lagen har tre omgångar kvar att spela. Fyran Boden står på samma poäng som femman Piteå, men har en match mindre spelad (på pappret). Det ska dock sägas att BHF med största sannolikhet tilldelas en 5-0-seger för den inställda matchen mot Sundsvall. Därmed kan grabbarna från militärstaden mer eller mindre säkra en biljett till Allettan vid seger i LF Arena. Efter en sportsligt trevande höst har Boden lyft sig betänkligt sista matcherna och kommer närmast från tre raka segrar. Anton Tano står noterad för fyra baljor på två matcher och kan mycket väl skjuta Piteå i sank. Tvåa!


8. Halmstad - Dalen 2

Det är även olidligt spännande i den södra divisionen inför de tre avslutande omgångarna. Martin Thörnberg och hans HC Dalen sitter just nu på den så eftertraktade femteplatsen, men i teorin kan fyra lag passera smålänningarna. Tabellåttan Halmstad föll tungt borta mot KRIF senast (1-2), med fyra poäng upp till Dalen är det bara tre pinnar som gäller för hallänningarna. Båda gängen har vunnit tre av de senaste sex fighterna. Det som dock talar för gästerna, utöver det faktum att man har en bättre spets, är att de ståtar med hela 14 raka inbördes segrar. Tvåan först, ettan sedan.


Kupongens kassaskåp

Boden

Boden har den överlägset starkaste truppen i Hockeyettan Norra och efter en rörig höst har BHF sett stabila ut på slutet och vunnit tre raka matcher. Piteå är förvisso starka hemma men upp till 55 procent är tvåan ändå en bra spik på denna kupong.


Varningens finger!

Södertälje

Kristianstad är ligans hetaste lag för stunden medan Södertälje kommer från en rad förluster. Här har dock tipparna fått dille på KIK som just nu streckas upp över 60 procent. SSK har trots allt en bättre trupp på pappret och då tvåan reas ut till pangpris är X2 en lämplig lösning.



144 rader
1. Karlskoga - MODO 1x
2. AIK - HV71 1x2
3. Vita Hästen - Björklöven x2
4. Kristianstad - Södertälje x2
5. Västerås - Västervik 1
6. Troja/Ljungby - Almtuna 1x2
7. Piteå - Bodens HF 2
8. Halmstad - Dalen 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto