Powerplay Tips Onsdag 19/10

Publicerad på 18 Okt 2022 - 15:15

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Okt 2022 - 15:15

Onsdagens Powerplay erbjuder full omgång i Hockeyallsvenskan. De sju dusterna innehåller bland annat ett ångestladdat smålandsderby och möjlighet för skrällgänget Almtuna att fortsätta sin sagolika svit mot nykomlingarna Östersund. Kupongen rundas av i Hockeyettan Västra med ett stekhett toppmöte där storpublik väntas i Billingehov. Nu bär det av!

Spelstopp: 18:59

1. MODO - BIK Karlskoga 1

MODO fortsätter att trumma på i tabelltoppen även om det blev onödigt nervigt när Kristianstad gästade Hägglunds Arena (3-2). Trots att målvaktsspelet var lite ojämnt har den knivskarpa offensiven med Woods, Dickinson och skicklige backen Bernhardt lett ångermanlänningarna till stora framgångar. BIK Karlskoga återfinns i det extrema tajta sjoket av lag mellan plats tre och tolv, där varje trepoängare är av stor viktigt för att avgöra var säsongen ska ta vägen. Det sprudlar emellertid inte om denna upplaga av Karl Helmerssons gäng på samma sätt som det gjort tidigare år. Hemma i Örnsköldsvik är värdarna starka och ettan kan gott lämnas allena om den landar under 60 procent.

2. Björklöven - AIK 1

AIK blandar fina segrar, som 4-0 när dessa lag möttes på Hovet eller 6-3 mot Södertälje, med rejäla bottennapp som under måndagskvällen mot Almtuna (3-6). Där gjorde de svartgula en ytterst slät figur satt i baksätet matchen lång. Björklöven trivs klart bättre hemma i Winpos Arena än på resande fot och innehar tredjeplatsen trots att spelet varit allt annat än övertygande. Målvaktsspelet och transatlanterna Pooley och Schilkey har räddat laget från björkarnas stad så här långt, men för att nå de högt uppsatta förväntningarna krävs att Viktor Stråhle förmår sitt manskap att steppa upp. Ettan agerar tydlig utgång, men att fylla på med tecken i östlig riktning efter plånbokens storlek är ingen dum idé.

3. Vita Hästen - Djurgården X

Toppen mot botten i Himmelstalundshallen när Vita Hästen siktar på att studsa tillbaka efter den blytunga 0-1-torsken mot Östersund i en relativt jämn match där Norrköpingslaget forcering i den tredje perioden inte gav resultat. Nyckelspelarna Borg och Andersson är frågetecken samtidigt som duktige Victor Öhman kan vara uttagningsbar på nytt efter huvudskada. Djurgården må inte ha växlat upp till att vara den slåttermaskin de förutspåddes vara men kvalitetsskillnaden gentemot motståndarna är inte sällan påtaglig. Tvåan sticker iväg rejält sett till procent och då rullas heltäckningsmattan ut i ett tidigt skede.

4. Södertälje - Kristianstad 1

Hemma i Scaniarinken har Södertälje två komfortabla segrar i bagaget den senaste tiden, mot Mora (4-1) och Karlskoga (5-2). Mot AIK tog det roliga sedan slut (3-6), även om det genast såg bättre ut efter att förstaspaden Tolopilo blev inbytt. Magnus Bogrens svängiga lag hade mått bra av att stjärnförvärven Cassels och Krastenbergs kom upp i nivå. Kristianstad har fallit tillbaka från sin strålande start och tre raka nederlag mot bland annat Östersund och Västervik skapar sannolikt ordentlig huvudbry för Mikael Gath i båset. En jämn affär är att vänta men jag blickar i första hand till vänster och nöjer mig med 1X.

5. Mora - Västerås 2

Mora fortsätter att gå starkt och löste en scenförändring efter en extremt blek första period. Ljunggren, Grewe och Johannesen fortsätter att leverera och försvaret är ett av seriens solidaste över hela banan. Västerås förtjänar enorm cred för sättet som Djurgården hanterades på. 0-1-förlusten kom först efter straffläggning och dessförinnan var 19-årige Ian Blomquist omutlig. Insatsen innan var en dominant sådan där Zetterberg och Kangas spelade huvudroller. I en svårtippad historia inleder den värdemässigt fina tvåan, med ettan som primär följeslagare.

6. Almtuna - Östersund 2

Almtuna har inlett säsongen strålande trots ett riktigt tufft schema och lovande tränarämnet Robert Kimby har så långt gjort ett fenomenalt jobb med Uppsalalaget. Unge backen Oskar Asplund har öppnat storartat och är tveklöst ämnad för större uppdrag. Östersund bestämde sig helt plötsligt för att sluta släppa in mål efter att ha läckt som ett såll flera fighter i följd. Först stod Samuel Perhonen på huvudet och fixade tre pinnar till jämtlänningarna. Han fick trots det inte förnyat förtroende i matchen efter mot Vita Hästen, men vad gör det när ersättaren Isak Mantler höll nollan (1-0). Ettan streckas till skyarna och kan någon i målvaktsparet stå i vägen på samma sätt här är bortagängets poängchanser goda. Lågt streckade X2 blir mitt val.

7. Tingsryd - Västervik 1

I Dackehallen spelas ett Smålandsderby där extremt mycket står på spel för bägge läger. Jumbon Tingsryd är i desperat behov av poäng men har allt som oftast stått för gedigna prestationer på hemmais. 4-3-viktorior mot såväl Hästen som Karlskoga ingjuter hopp i supportrarna, trots Västerviks erkända spets. När poängproduktionen från Vela och Brickley uteblivit i två raka har Martin Gudmundssons manskap haft otroligt svårt att näta eller för den delen skapa lägen. Känslan är att TAIF kan förlänga segersviten till tre men täck gärna upp med ett sällskapande kryss.

8. Skövde - Dalen 2

Trean står för värdskapet när ettan kommer på besök i en riktig prestigematch i Hockeyettan Västra. Skövde må ha sprungit lite väl bra i inledningen, vilket förlusten mot Surahammar (2-3) var ett tydligt kvitto på. Den största succén för nyförvärven har uteblivit och istället har nygamle egna produkten Adam Thilander varit rena rama poängmaskinen. Dalen har tappat hela sin briljanta förstakedja inför säsongen men tycks må ganska bra ändå. Norsken Marthinsen och nye kanadicken Colton Kalezic bär ett tungt lass i Jönköpingslaget men gör det så långt den äran. En målrik affär är att vänta och när tvåan ser ut att bli lågt streckad väljer vi helt sonika plocka fram spikklubban.

Kupongens kassaskåp

MODO

Med det överflöd av offensiv kraft som Mattias Karlin har till sitt förfogande ska BIK Karlskoga inte ha så mycket att hämta på bortais. Gästernas avsaknad av Henrik Björklund är tydlig och hans tänkta ersättare har inte fått till det. MODO drar det längsta strået!

Varningens finger!

Almtuna

Bottentippade Almtuna har gått från klarhet till klarhet men något topplag när serien avrundas i vår är de sannolikt inte. Östersund har verkligen skärpt till defensiven och har goda poängchanser här, vilket gör den hårt streckade favoritettan repellerande.

144 rader
1. MODO - Karlskoga 1
2. Björklöven - AIK 1x2
3. Vita Hästen - Djurgården 1x2
4. Södertälje - Kristianstad 1x
5. Mora - Västerås 12
6. Almtuna - Östersund x2
7. Tingsryd - Västervik 1x
8. Skövde - Dalen 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto