Powerplay Tips Onsdag 26/10

Publicerad på 25 Okt 2022 - 15:33

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Okt 2022 - 15:33

Vi bjuds på härlig onsdagshockey från charmiga Hockeyallsvenskan. Full omgång ska avverkas med sju spännande matcher innan kupongen rundas av vid Vänerns bukt för en kamp i hockeyettan. En klurig kupong ligger framför oss och vi trycker gasen i botten direkt med ett superintressant möte från Dalarna!

Spelstopp: 18:59

1. Mora - Djurgården 1

Mora har presterat ungefär som förväntat i inledningen på denna säsong. Masarna har tagit idel segrar mot de sämre lagen, men samtidigt inte lyckats vinna en enda gång mot de förmodade topplagen. Senast var Johan Hedbergs mannar dock väldigt nära efter att förlorat på straffar mot Västerås. Efter en spelledig helg gäller det att dra på sig blåstället igen när Djurgården kommer på besök. Gästerna har tagit sina segrar hittills denna säsong men visst finns det mer att önska spelmässigt, framförallt fem mot fem, och med fyra raka segrar i bagaget känns det som att “Diffen” har samlat ihop till en motreaktion. Mora är starka hemma i Smidjegrav Arena och vi skäms inte för att inleda på vänstersidan. På större system är det inte dumt att låta krysset sällskapa.

2. BIK Karlskoga - Tingsryd X

Över till Nobelhallen där Karlskoga hoppas på att fortsätta smyga med i toppen av serien. Värmlänningarna har repat sig efter att ha inlett oktober tämligen uselt, de tre inledande förlusterna har kompenserats med tre raka segrar. Man var dock riktigt illa ute uppe i Östersund i fredags, där ett 0-1-underläge vändes på i grevens tid då Max Wennlund målade med endast 39 sekunder kvar. Karlskoga är definitivt ett lag för topp sex, men när strecken ser ut att hamna uppe i skyarna är det dags att dra öronen om sig. Tingsryd har börjat aningen oinspirerat, men har kvalitén för att störa de allra bästa i serien. Detta visades när dessa två kombattanter möttes för tre veckor sen då TAIF drog det längsta strået i en jämn match. Vi helgarderar och hoppas på bortapoäng!

3. Vita Hästen - Södertälje 2

På tal om returmöten är det just ett sådant vi får se i Norrköping. Dessa två lag möttes senast i fredags i Södertälje, där hemmalaget fick med sig extrapoängen efter straffar. Det var en högoktanig match rakt igenom då det sköts hela 73(!) skott. SSK har annars högre förväntningar på sig än vanligt denna säsong och efter ett par minor sladdar laget in på en sjätteplats efter tio omgångar. Vita Hästen är jumbo och bör börja ta lite mer poäng om de inte ska bli fast förankrade i botten. Hemma i Himmelstalundshallen ska man ta majoriteten av sina poäng, men mot ett starkt Södertälje med en stekhet Nikola Pasic i spetsen får östgötarna se upp. Tvåan inleder i Norrköping, men med tanke på “artilleri-matchen” i fredags är det inte dumt att ta med den lågt streckade ettan här med.

4. Västerås - Kristianstad 1

Västerås är kupongens nästa anhalt där två svårnavigerade lag gör upp i ABB Arena. Kristianstad överraskade många i inledningen med fyra vinster på fem matcher, men har sedan dess stagnerat en aning. Vinsten senast mot Almtuna var efterlängtad, men i ärlighetens namn var det snarare en grym effektivitet och fantastiskt målvaktsspel som bärgade den viktorian. Västerås blir med det sagt en svår nöt att knäcka. Frycklund och company förlorade minst sagt orättvist mot Västervik på straffar i fredags, men har en tillräckligt stark trupp för att landa topp sex i år. Det är nog bara en tidsfråga innan spelare som Zetterberg och Kokkonen får fart på poängmakeriet på allvar och då kommer “Gurkorna” ställa ett antal svåra frågor till motståndarlagen i vinter. Mer kvalité finns i hemmalaget och det känns därmed rimligt att spika ettan hela vägen upp till 55 procent.

5. AIK - Östersund 1

Det har stormat en del runt AIK Hockey denna vecka efter beskedet om att porta Djurgårdens fans till det efterlängtade derbyt i början av november. Ett besked AIK:s styrelse tog tillbaka efter att egna fasen gått i taket. Sportsligt går det heller inget vidare, eller vad sägs om tre raka förluster och 18 insläppta mål? Klart är att AIK:s hockeysektion behöver en reinkarnation av större mått mätt om man ska kunna klara av kontraktet. Tur må många tänka att Hockeyallsvenskans svagaste lag besöker Hovet denna kväll, men i själva verket har bortalaget Östersund mopsat upp sig ordentligt på senare tid. Tre raka vinster följdes upp med en frustrerande förlust mot BIK Karlskoga senast och Jämtarna har verkligen visat att de kommer kämpa ända in i slutet för att klara kontraktet. AIK må vara det bättre laget, men med tanke på hur de har agerat på sistone vågar vi inte lita på dem fullt ut. Gaffeln tillämpas i Stockholm – etta-tvåa!

6. Västervik - MODO 2

Nyss nämnda AIK:s övermän förra omgången hette MODO och det var med besked Riley Woods company pulveriserade “Gnaget” i fredags. Hela 7-0 skrevs siffrorna till i Hägglunds Arena och hade hemmalaget varit än mer effektiva hade nog resultatet potentiellt blivit än mer förnedrande. Örnsköldsviks-laget har gång på gång visat att de har ett av Hockeyallsvenskans starkaste lag och inte tänker ge kampen om SHL-platsen. Motståndarna för dagen, Västervik, har inte samma chanser till densamma, men kommer från två riktigt starka vinster mot Västerås och Björklöven. I Plivit Arena ska det dock inte vara något snack om vilka som ska bära favoritskapet. Det finns bättre skrällchanser på kupongen och så länge tvåan håller sig under 60 procent känns det helt rätt att slänga fram spikklubban.

7. Björklöven - Almtuna X

Vi tar oss norrut och hamnar i Umeå där Björklöven ska försöka studsa tillbaka efter två raka förluster. “Löven” verkar inte trivas alls på bortais, där endast fyra poäng har inkasserats på fem matcher. Detta är något som firma Stråhle/Lahti verkligen får fundera på om de på allvar ska kunna utmana om en SHL-plats i år. Almtuna kommer här på besök som även de kommer från två raka nederlag. Uppsalalaget har blandat och gett hittills i år, där imponerande segrar mot bland annat Djurgården varvats med bottennapp mot Östersund. Overall sitter Robert Kimby på en intressant trupp och man bör inte bli förvånad om de rödvita slår till med ytterligare ett par överraskande vinster denna säsong. Inför denna fight befinner sig faktiskt gästerna endast fyra poäng efter Umeålaget med en match mindre spelad och vann dessutom det föregående mötet lagen emellan. Med detta i beaktning finns det bara en sak att göra – helgardera och hoppas på att Almtuna rensar friskt bland kupongerna!

8. Mariestad - Tranås 2

Vi går i mål med en match från Hockeyettan där Mariestad ska försöka vända på en negativ trend. En seger på fyra matcher är svagt, men då ska man komma ihåg att motståndet har varit av den bättre kalibern. I det stora hela ska det dock inte vara några problem att lösa Allettan-platsen denna säsong heller då truppen är av det starkare slaget. När hemmalagets “boogey-team” kommer på besök är det däremot dags att höja ett varningens finger. Tranås har vunnit fem av de sex senaste mötena lagen emellan och inlett säsongen starkt. Man fullkomligen sprutar in mål där kedjan med bröderna Eklöf och Isaksson verkar närmast ostoppbara för tillfället. En överraskande förlust mot Eskilstuna Linden senast till trots känns gästerna hetare. Då fint värde tornar upp sig på ettan får den agera stöd till utågngstvåan. Etta-tvåa.

Kupongens kassaskåp

MODO

Serieledarna kommer in med en massa självförtroende till denna bortamatch mot Västervik. 7-0-segern senast mot AIK visade på den enorma styrka MODO besitter och då gästerna dessutom ser ut att inbringa fint värde lämnas tvåan allena.

Varningens finger!

Almtuna

Trots bortaplan ska Almtuna ges god chans att störa Björklöven denna afton. Uppsalalaget har slagit flera topplag denna säsong och vann även uppe i Umeå i början av oktober. Vi håller tummarna för en favorit i repris!

144 rader
1. Mora - Djurgården 1x
2. Karlskoga - Tingsryd 1x2
3. Vita Hästen - Södertälje 12
4. Västerås - Kristianstad 1
5. AIK - Östersund 12
6. Västervik - MODO 2
7. Björklöven - Almtuna 1x2
8. Mariestad - Tranås 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto