Stryktipset Tips Lördag 15/1

Publicerad på 14 Jan 2022 - 09:41

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jan 2022 - 09:41

Temperaturerna stiger rejält under lördagen då Stryktipset är laddat med en jackpot på 12 miljoner. Fem matcher från Premier League och åtta från The Championship är vad som ska bemästras i jakten på storkovan. Nedan får ni ordentligt med kött på benen!

 
TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!



Spelstopp: 15:59



1. Aston Villa - Manchester United 2

Repris från måndagens FA-cupmatch som Manchester United vann med 1-0. Offensivt såg Ralf Rangnicks mannar förbättrade ut, men det är fortfarande väldigt enkelt för motståndarna att spela sig igenom gästernas lagdelar. Lyckas tysken inte täppa till de defensiva luckorna på Villa Park går de inte säkra. Aston Villa har förstärkt truppen med Coutinho och Digne som höjer värdarnas högstanivå avsevärt. Den förstnämnda kan möjligen debutera här och tillsammans med Watkins, Ings och McGinn går Villas offensiv inte av för hackor. Tvåan inleder men får gärna sällskapas av ettan på större system.


2. Burnley - Leicester 2

Burnley är som väntat en het kandidat för nedflyttning och inte har det blivit bättre i januari. Succéförvärvet Cornet är iväg på Afrikanska Mästerskapen och tidigare i veckan sålde The Clarets anfallaren Chris Wood till Newcastle. Sean Dyche får därmed formera sin startelva utan tillgång till sina två bästa offensiva spelare. Då blir det inte lätt att brottas med Leicester. Rävarna må ha ett prekärt frånvaroläge, men med lirare som Maddison, Daka, Tielemans och Lookman ska de ändå kunna bryta ner ett för dagen svagt Burnley. Tvåan kan gott testas på egna ben.


3. Wolverhampton - Southampton X

Över till Molineux Stadium där Wolverhampton får stort förtroende av svenska folket. Efter den gedigna insatsen mot Manchester United (1-0) är det inte svårt att förstå varför, men vi vill samtidigt påminna om att det knappast sprakar om Vargarnas främre led. Sköter Southampton sin defensiv rätt står de sannerligen inte utan poängchans utanför Birmingham. 4-1-segern mot Brentford var en välbehövlig islossning för The Saints där lirare som Broja, Adams och Ward-Prowse utmärkte sig. Det kan de mycket väl göra även denna gång. Alla tecken föredras när ettan sticker iväg.


4. Newcastle - Watford 1

Ångestladdad drabbning från Englands norra delar där Newcastle hoppas ta sig upp på säker mark. Trippier och Wood har förstärkt truppen i januari men känslan är ändå att Skatorna saknar åtminstone ett par kvalitetsspelare för att kunna lämna bottenstriden. Skadan på Callum Wilson kom olägligt och även om Watford inte rosar marknaden vill vi inte räkna bort den lågt streckade tvåan. The Hornets har spets i duon King/Dennis som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. Får dessa herrar gott om ytor att ställa om på kan det bli åka av. Gubben (etta-tvåa) gillas starkt i ett förmodat målrikt bottenmöte.


5. Norwich - Everton 2

Nästa bottenlag ut i elden är jumbon Norwich som ska brottas med Everton. Kanariefåglarna lyckades ta sig vidare i FA-cupen efter en krampaktig seger mot League One-laget Charlton, men i efterföljande ligamatch blev det som väntat förlust. 0-2 i brakan mot West Ham kunde varit betydligt större siffror och mycket talar för att det bara är en tidsfråga innan Norwich är klara för nedflyttning. Evertons risiga vinter har inneburit att de också är indragna i bottenstriden, men här ska The Toffees ses med god chans att ta avstånd från nedflyttningsstrecket. Calvert-Lewin och Gray är bara två av många potentiella matchvinnare för gästerna. Singlad tvåa.


6. Huddersfield - Swansea 2

En på förhand jämn tillställning är att vänta på John Smith’s Stadium, något tipparna dock inte tycks hålla med om. Huddersfield har så här långt haft en bättre säsong än Swansea, men det rättfärdigar knappast att ettan ska målas upp över 45 procent. The Terriers har en förmåga att dippa under matchernas gång och i grunden är Swansea att anse som det marginellt bättre laget. Russell Martins mannar kommer förvisso från fyra raka förluster i alla tävlingar, men insatsen i FA-cupmatchen mot Southampton skvallrade högt om Svanarnas kunnande. En liknande prestation här innebär att mycket är vunnet. Till vänstervridna streck är tvåan en fräck värdespik.


7. Derby - Sheffield United 2

Två lag som kommer från uttåg i FA-cupen strålar samman på Pride Park Stadium. Ett sargat Sheffield United hade som väntat inget att sätta emot Wolverhampton, men nämnas bör att The Blades truppläge förväntas vara bättre denna lördag. Då ska de ses med god chans att fortsätta den magiska trenden - fyra raka segrar - i The Championship. Derby åkte i sin tur ur FA-cupen mot Coventry men har dessförinnan imponerat stort trots sin egenskap av jumbo. Här får Rooneys pojkar dock finna sig i att slå ur underläge. Sheffield United vinner.


8. Middlesbrough - Reading 1

Reading föll ihop som ett korthus i veckan när de fick 0-7 i brakan av Fulham. Veljko Paunovic är kraftigt ifrågasatt som tränare och hans truppläge är heller inte mycket att hurra över inför fortsättningen. The Royals står återigen inför en tuff uppgift när resan går till Riverside Stadium. Middlesbrough har lånat in hyperintressante Balogun från Arsenal som sällar sig till en formstark trupp. Boro ståtar med 5-1-0 på de sex senaste ligamatcherna och ska givetvis hållas klart högst även denna lördag. Ettan kommer samtidigt att streckas därefter vilket borgar för ett rensarkryss på större system. Vid träff rensar det smaskigt bland kuponghögarna.


9. Millwall - Nottingham X

Spännande möte från The Den mellan två aktörer som hoppas kunna blanda sig i kampen om playoff-platserna. Nottingham har det i grunden starkare spelarmaterialet, men hemma i egen borg ska Millwall sällan underskattas. Lejonen har bara förlorat två kamper på eget gräs och kommer att bjuda upp till dans mot ett av ligans formstarkaste lag. Nottingham imponerade när de slog ut Arsenal ur FA-cupen men här väntar en annan typ av matchbild. Sherifferna ska inte räknas bort, men 1X inleder. Hela spannet föredras på större system.


10. Fulham - Bristol City 1

Fulham lade i femmans växel mot Reading och släppte sedan aldrig gaspedalen. 7-0 (!) slutade slakten och när The Cottagers visar sig från sin bästa sida kan inget lag i The Championship stå emot. Mitrovic och Wilson bidrog med vars två baljor och duon ska kunna ha en rolig eftermiddag mot ett i grunden lika svagt Bristol City. The Robins slog svårspelade Millwall med 3-2 senast efter ett hattrick av Weimann, men här har österrikaren och hans kamrater en klart tuffare uppgift att ta sig an. Det blir inga poäng för gästerna på Craven Cottage. Tokgiven etta.


11. Peterborough - Coventry X

Lurig duell mellan två manskap som trivs klart bäst på respektive hemmaplan. Peterborough drar således en liten fördel när Coventry kommer på besök även om det ska sägas att gästerna har en mer spetsig startelva. Den har dock sällan levererat på resande tass vilket får oss att blicka åt vänster inledningsvis. Dembélé, Clarke-Harris och Szmodics är lirare som ska göra det i offensiv väg för Peterborough, men den svaga defensiven gör att vi inte vågar lita på The Posh fullt ut. Alla tecken om finanserna tillåter.


12. Preston - Birmingham 1

Destruktiv matchbild att vänta mellan två defensivt präglade aktörer. Preston har stått för flera tunga skalper mot topplag hemma på Deepdale, men är det något The Lilywhites inte behärskar är det att föra en matchbild. Det är en mantel värdarna kommer att få axla när Birmingham kommer på besök. Matchbilden bör således gynna Lee Bowyers mannar, men med bara en seger på de nio (!) senaste tävlingsmatcherna pekar formkurvan rakt ner i ån. En poäng är inte otänkbar för The Blues, men fler än så blir det inte. 1X räcker för grön bock.


13. QPR - West Bromwich 2

Högoktanig strid från Kiyan Prince Foundation Stadium där Daryl Dike mycket väl kan komma att göra sin debut för West Bromwich. Den amerikanske anfallaren har värvats in för att skjuta The Baggies tillbaka till Premier League, en marig uppgift sett till gästernas nuvarande form. Bara två segrar på de fem senaste imponerar inte, men det ska samtidigt påpekas att truppen är skicklig nog för att knipa en direktplats till finrummet. Queens Park Rangers är inte på samma nivå. The Hoops är att räkna med hemma i huvudstaden men defensivt har de blåvita inte i toppstriden att göra. X2 blir valet.


Kupongens kassaskåp

Fulham

Fulham slaktade Reading i veckan och är The Championships klart bästa lag när de har sin dag. Bristol City är ett av ligans sämsta lag. Stora siffror att vänta i London.


Varningens finger!

Southampton

Southampton körde över Brentford fullständigt och ska inte undervärderas borta mot Wolverhampton. X2 bör finnas med i ett tidigt skede.



144 rader
1. Aston Villa - Man United 2
2. Burnley - Leicester 2
3. Wolves - Southampton 1x2
4. Newcastle - Watford 12
5. Norwich - Everton 2
6. Huddersfield - Swansea 2
7. Derby - Sheffield United 2
8. Middlesbrough - Reading 1
9. Millwall - Nottingham 1x
10. Fulham - Bristol City 1
11. Peterborough - Coventry 1x2
12. Preston - Birmingham 1x
13. QPR - West Bromwich x2


864 rader
1. Aston Villa - Man United 12
2. Burnley - Leicester 2
3. Wolves - Southampton 1x2
4. Newcastle - Watford 12
5. Norwich - Everton 2
6. Huddersfield - Swansea 2
7. Derby - Sheffield United 2
8. Middlesbrough - Reading 1x
9. Millwall - Nottingham 1x2
10. Fulham - Bristol City 1
11. Peterborough - Coventry 1x2
12. Preston - Birmingham 1x
13. QPR - West Bromwich x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto