Stryktipset Tips Lördag 18/2

Publicerad på 17 Feb 2023 - 08:26

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Feb 2023 - 08:26

Februaris näst sista Stryktips tornar upp denna lördag när Tips-SM går in i sin andra omgång. Kvällsunderhållningen från St James’ Park blir maffig när Newcastle tar emot Liverpool och därefter följer ytterligare sex matcher från Premier League. The Championship ror sedan äventyret i hamn. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 15:591. Newcastle - Liverpool 1
Newcastle kommer närmast från två raka poängtapp där avsaknaden av Bruno Guimaraes varit tydlig. Utan brassen har “Skatorna” haft svårt att producera i de främre leden och med mängder av frågetecken kan samma problem uppstå denna lördag. Liverpool har dock haft en tendens att bjuda sina opponenter på mängder av gratislägen. 2-0-segern mot Everton var livsviktig men det ska sägas att Salahs 1-0-mål kom precis efter att Tarkowski haft en nick i stolpen. Innan Pool visat att de är ordentligt på gång vågar vi inte lita blint på de rödklädda. “Gubben” (etta-tvåa) gillas i norra England.

2. Chelsea - Southampton 1
Det har gått att skönja en klar förbättring i Chelseas prestationer den senaste tiden och onsdagens 0-1 i brakan mot Borussia Dortmund var inte i paritet med matchbilden. Graham Potter och dennes adepter har många positiva bitar att ta med sig från den fighten och kommer de upp i samma nivå mot Southampton ligger en överkörning i luften på Stamford Bridge. The Saints tappade 1-0 till 1-2 mot Wolverhampton trots numerärt överläge och det blev föga förvånande slutet på Nathan Jones sejour hos gästerna. Någon ersättare är inte klar och med sänkt självförtroende blir detta en flera resor tuffare uppgift. Spikad etta i London.

3. Nottingham - Manchester City 2
Utan att stå för en särskilt gedigen prestation lämnade Manchester City den tidiga seriefinalen mot Arsenal med tre poäng. 3-1 var inte en avspegling på vad som hände på det gröna schackbrädet men Pep Guardiola kan samtidigt slå sig för bröstet för den taktiska förändringen i den andra halvleken samt hans adepters kliniska utföranden i avgörande lägen. Med ett så gott som optimalt truppläge ska City kunna ladda om inför mötet med Nottingham. Forest visar nedåtgående trend när det gäller som mest och till skillnad från Pep har Steve Cooper mängder av avbräck och frågetecken att ta hänsyn till. Här räcker nykomlingarna inte till. Tvåan lämnas allena.

4. Everton - Leeds 2
Everton stod för en väldigt slät insats i Merseyside-derbyt mot Liverpool där Dyches gäng förtjänade 0-2 i prutten. Matchbilden kunde blivit en annan då Tarkowski hade en nick i stolpen vid 0-0, men på efterföljande kontring drogs rullgardinen ner för The Toffees. Någon tid för självömkan finns inte då Leeds väntar i ett rungande bottenmöte, en uppgift som vi tror blir svårlöst för värdarna. The Peacocks var värda minst en poäng mot Manchester United och orkar gästerna bara ta sig över den mentala barriären inför trippen till Goodison Park finns god chans att ställa saker och ting till rätta. Summerville och Gnonto är spelare som kan avgöra detta på egen hand och i en på förhand helt öppen tillställning ska Everton knappast målas upp till solklara favoriter. Tvåan är en vansinnigt fräck värdespik!

5. Brighton - Fulham 1
Spännande och förmodat sevärd tillställning från sydkusten där Brighton ska mäta svärd med Fulham. De Zerbis gäng blev hårt bortdömda i hatmötet med Crystal Palace där skicklige Estupinán hade en boll i nät som borde godkänts. Vänsterbacken tillhör ligans allra främsta på sin position och samarbetet med Mitoma kan mycket väl bära frukt mot Fulham. The Cottagers har med det sagt vässat sitt spelsätt sedan uppehållet och med giftige Mitrovic längst fram ska gästerna kunna störa Brighton via bland annat omställningar. Ettan går först men när den riskerar att övervärderas välkomnas tvåan in på större system.

6. Brentford - Crystal Palace X
Londonderby från Gtech Community Stadium där Brentford ska försöka fortsätta sin makalösa svit när Crystal Palace kommer på besök. 1-1 mot Arsenal var en fet fjäder i hatten för Thomas Frank vars manskap faktiskt inte förlorat en Premier League-match sedan oktober(!). The Bees trivs med det sagt inte som bäst när de förväntas föra en matchbild och även om Palace stått för undermåliga insatser sedan uppehållet ska de åtminstone kunna gynnas av den förmodade matchbilden i derbyt. Olise och Eze är potentiella matchvinnare för “Örnarna” och med hänsyn till kupongens utformning väljer vi att jaga skrällen i huvudstaden. 1X2!

7. Wolverhampton - Bournemouth X
Wolverhampton tog en blytung och åter blytung triumf i bottenmötet med Southampton. Trots underläge 0-1 och Lemina utvisad lyckades Wolves vända på steken efter succéfyllda inhopp från Bueno och Gomes, men det ska också sägas att marginalerna var på värdarnas sida. En motreaktion kan mycket väl hänga i luften när Bournemouth kommer på visit. The Cherries förtjänade pinnen i 1-1-mötet med Newcastle och i spelare som Ouattara, Traroré och Solanke finns herrar som kan göra livet surt för lördagens kombattanter. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet följt av skrälljobb. X2 kan vara kupongens viktigaste tecken.

8. Blackburn - Swansea 2
Jon Dahl Tomasson for återigen med osanning när han efter onsdagens match mot West Bromwich påstod att hans Blackburn kunde avgått med tre poäng. Sett till matchbilden förtjänade Rovers inte den sena kvitteringen och vi hävdar att värdarnas ras i tabellen bara börjat. Swansea blir en tuff nöt att knäcka då risk finns att Blackburn inte får låna bollen trots fördelen av hemmaplan. Walesarna bröt en negativ trend när de slog Blackpool med 2-1 och förvånande skulle det inte vara om gästerna från draklandet åker till Ewood Park och dominerar tillställningen. När tvåan erbjuder magiskt spelvärde åker hammaren fram!

9. Hull - Preston 1
Trots underläge 0-1 och en man mindre på banan lyckades Preston komma ikapp till 1-1 mot Luton. Parrotts straff räddade skinnet på The Lilywhites men sett till matchbilden var det ett regelrätt rån. Gästerna har för närvarande väldigt svårt att få till det på det gröna schackbrädet och med en dags mindre vila i benen än Hull blir lördagens picknick en som kan vända i halsen. “Tigrarna” gick på pumpen mot Norwich (1-3) men har annars visat gott gry under Liam Rosenior. Noll förluster på egen mark sedan november är ett styrkebesked och vid seger denna lördag kan de orangesvarta på allvar börja blicka uppåt i tabellen. Ettan är en trevlig och stabil spik på MKM Stadium.

10. Luton - Burnley 1
Burnley stod för ett snedsteg i tisdags när de bara fick 1-1 mot Watford. Nathan Tellas sena kvittering var rättvis sett till matchbilden men när tidigare prestationer vägs in i ekvationen var poängtappet ett väntat sådant. The Clarets har fått magisk utdelning under säsongens gång men det återstår att se hur Kompanys kompani hanterar en liten omgång när resan går till Kenilworth Road. Luton har sett väldigt stabila ut under Rob Edwards och veckans 1-1 mot Preston borde varit tre poäng för The Hatters. Värdarna har stått för lejonparten av sina bästa insatser mot topplagen och när tvåan ser ut att dra iväg är det dags att dra i handbromsen. 1X är en spännande lösning utanför London.

11. Rotherham - Coventry 2
Efter flera poängplock i rad gick Rotherham inte oväntat på pumpen i veckans match mot Reading. Sett till underliggande statistik tillhör Viktor Johansson och company ligans allra sämsta lag och det skulle inte komma som en chock om The Millers hamnar under giljotinen när The Championship går i mål. Ett herrskap som däremot ska kunna avancera i tabellen är Coventry. Mark Robins förfogar över ett gediget lagbygge med sanslös spets i Viktor Gyökeres som föga förvånande avgjorde veckans match mot Millwall med stridens enda mål. Anfallaren kan mycket väl vinna matchen i matchen mot Johansson denna lördag. X2 räcker för grön bock.

12. Sunderland - Bristol City 2
Sunderland spåddes få det tufft när bästa spelaren Stewart gick sönder i FA-cupen mot Fulham. Trots skottens frånvaro har dock nykomlingarna fortsatt på inslagen väg och för tillfället ligger vägen till cementering inom playoff-platserna vidöppen för de rödvita. Ettan streckas med det sagt därefter. Bristol City tappade ledning till delad pott mot Wigan men det innebar samtidigt att The Robins bara torskat två av 13(!) tävlingsmatcher sedan uppehållet. I rent kunnande skiljer det inga mil mellan dessa lag och när högersidan erbjuder trevligt spelvärde är det dumt att tacka nej. Tvåan ska med redan på mindre system, alla tecken på de större.

13. Wigan - Norwich 2
Wigan har onekligen mått bra av Shaun Maloneys intåg på tränarbänken. Fem poäng av nio möjliga under den gamla trollkarlens ledning är ett kvitto på detta och hux flux har nykomlingarna fått blodad tand i jakten på nytt kontrakt. Lördagens uppgift mot Norwich blir med det sagt jobbig, inte minst då värdarna missgynnas av en dags kortare vila. The Canaries, som gästerna kallas, slog Hull med 3-1 i tisdags och efter den starka insatsen blir det lätt att ladda om batterierna trots att matcherna duggar tätt. Kan David Wagner lotsa sina adepter till en liknande insats här är detta deras match att förlora. Strecka från höger.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Manchester City tog en monumentalt viktig trepoängare mot Arsenal och av bara farten kör de ljusblå över ett för dagen svagt Nottingham. Vrålstark tvåa på City Ground.

Varningens finger!
Bournemouth
Wolverhampton hade marginaler på sin sida mot Southampton men en motreaktion hänger i luften mot Bournemouth. Gästerna gynnas av den förmodade matchbilden och X2 ska inte räknas bort till låg procent.144 rader
1. Newcastle - Liverpool 12
2. Chelsea - Southampton 1
3. Nottingham - Man City 2
4. Everton - Leeds 2
5. Brighton - Fulham 1
6. Brentford - Crystal P 1x2
7. Wolves - Bournemouth 1x2
8. Blackburn - Swansea 2
9. Hull - Preston 1
10. Luton - Burnley 1x
11. Rotherham - Coventry x2
12. Sunderland - Bristol C 12
13. Wigan - Norwich 2

864 rader
1. Newcastle - Liverpool 12
2. Chelsea - Southampton 1
3. Nottingham - Man City 2
4. Everton - Leeds 2
5. Brighton - Fulham 12
6. Brentford - Crystal P 1x2
7. Wolves - Bournemouth 1x2
8. Blackburn - Swansea 2
9. Hull - Preston 1
10. Luton - Burnley 1x
11. Rotherham - Coventry x2
12. Sunderland - Bristol C 1x2
13. Wigan - Norwich x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto