Stryktipset Tips Lördag 2/4

Publicerad på 1 Apr 2022 - 10:15

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Apr 2022 - 10:15

Den sjätte och sista omgången av Tips-SM står framför oss denna lördag. Kupongen innehåller bland annat den allsvenska premiären mellan Häcken och AIK och kupongen är dessutom laddad med en jackpot på 14 miljoner! Innan vi gör nedslag i Allsvenskan ska vi beta oss igenom Premier League och The Championship. Nu kör vi!

TV: 14 miljoner extra på Stryktipset - bästa spikarna och dragen!


Spelstopp: 15:59



1. Manchester United - Leicester X

Spännande inledning från Old Trafford där Manchester United knappast har råd att tappa fler poäng i jakten på fjärdeplatsen. Fyra poäng skiljer upp till Arsenal som dessutom har en match mindre spelad. Leicester är en opponent som The Red Devils normalt ska kunna betvinga på egen mark, men trots att Ndidi fattas gästerna är vi ändå villiga att gardera den högt streckade ettan. Leicester är farliga i omställningsspelet där lirare som Barnes och Maddison ska kunna ställa till med bekymmer för Ralf Rangnicks backlinje. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


2. Chelsea - Brentford 1

Londonderby från Stamford Bridge där Chelsea har en tredjeplats att slå vakt om. Arsenal är bara fem poäng bakom de blåklädda, men denna lördag ska Tuchels adepter inte behöva se sig över nacken. Havertz, Mount och Pulisic visar alla fin form i de främre leden och trion ska kunna såga sig igenom ett stundtals ihåligt Brentford. Pontus Jansson och company läcker på resande tass och trots två raka segrar lutar vi åt att de rödvitas formtåg tar slut under lördagen. Ettan kommer att streckas benhårt, men det spelar ingen roll. Chelsea vinner.


3. Burnley - Manchester City 2

Manchester City har kört över Burnley de senaste åren och vi tror inte på något undantag på Turf Moor. The Clarets gör det helt okej efter sina förutsättningar, men att mäta sig med de regerande ligamästarna kan Dyche och company inte göra. City behöver plocka trepoängare för att hålla Liverpool bakom sig inför kommande seriefinal och ska inte ha några problem mot ett Burnley som är klart sämre på samtliga positioner. Tvåan är lika given som streckningen vittnar om.


4. Leeds - Southampton 1

Fartfylld och böljande tillställning att vänta från Elland Road där ett formstarkt Leeds tar emot ett formsvagt Southampton. De sistnämnda har kört fast under våren och då kontraktet mer eller mindre redan är i hamn skulle det inte förvåna om The Saints fortsätter på krokig väg fram till säsongen går i mål. Leeds kommer i sin tur tokmotiverade då de lever farligt i bottenstriden, men efter två raka segrar går det ingen nöd på The Peacocks självförtroende. Harrison, Raphinha och James är alla potentiella matchvinnare för de vitklädda som har ett kokande Elland Road i ryggen. Vi tar ställning för ettan till jämna streck.


5. Wolverhampton - Aston Villa 2

Derbykaraktär råder på Molineux dit Aston Villa gör den korta resan under lördagen. Steven Gerrards manskap kommer från två raka förluster, men varken mot West Ham eller Arsenal ska gästerna skämmas över sina insatser. Spelmässigt ser VIlla fortfarande ut att vara på rätt väg och Wolves får se upp med de tillresta. Ruben Neves är ett blytungt avbräck på mittfältet då kreativiteten nästan helt uteblir när portugisen inte finns med på banan. Vargarna har dessutom överpresterat under säsongens gång och här ska de vara nöjda om de får med sig en pinne. X2 räcker för grön bock.


6. Brighton - Norwich 1

Två extremt formsvaga aktörer drabbar samman på sydkusten. Brighton gick på uppehåll med sex raka förluster innanför västen och det som tidigare såg ut att vara en potentiell Europaplats har övergått i en transportsträcka mot säsongens slut. Fiskmåsarna är med det sagt tillräckligt skickliga för att sopa mattan med Norwich, men när ettan övervärderas vill vi inte lägga alla våra ägg i Graham Potters korg. Kanariefåglarna har ett kontrakt att strida för och även om spelet inte rosar marknaden finns ändå hyfsad poängchans på AMEX Stadium. Åtminstone krysset bör sällskapa ettan.


7. Stoke - Sheffield United X

Vidare ner i The Championship där Sheffield United fick med sig en 2-0-seger mot Barnsley innan uppehållet. Segern var blytung för The Blades som dessförinnan kört fast och vi är inte helt övertygade om att Heckingbottom och övriga har lyckats styra skutan på rätt håll. Stoke är en tuffare opponent än Barnsley och hemma på bet365 Stadium är The Potters aldrig att leka med. De rödvita besitter en hel drös matchvinnare i truppen där inte minst spelare som Maja och Baker sticker ut. Har duon en bra dag får Sheffield United en kämpig eftermiddag framför sig. Alla tecken om finanserna tillåter.


8. Coventry - Blackburn 1

Efter bara en seger på de fem senaste är Blackburn i behov av en örfil om de inte ska tappa sin playoff-plats. Glädjande under uppehållet var att Ben Brereton var tillbaka i den chilenska landslagstruppen, men det lär samtidigt dröja ett tag innan anfallaren hittar upp i toppformen han visade innan skadan. Coventry är heller ingen rolig opponent att leka med på Coventry Society Building Arena. Här tar The Sky Blues lejonparten av sina poäng och med stjärnduon Gyökeres/Godden redo för spel slår Blackburn ur underläge. Vi singlar ettan trots att den ser ut att streckas hårt.


9. QPR - Fulham X

Londonderby från Kiyan Prince Foundation Stadium där vi inte är lika säkra som tipparna på utgången. Fulham besitter förvisso andraligans högsta högstanivå, men 1-1 mot Barnsley och 0-1 mot West Bromwich är siffror som skvallrar om att The Cottagers inte är på topp för dagen. Det är inte heller Queens Park Rangers som hittills stått för en hädisk vår, men denna lördag kommer motivation per automatik för The Hoops. Matchbilden är en som bör falla värdföreningen i smaken och här är det läge att syna tvåans hårda streckning. Måla tvärs över och jobba in vänstersidan.


10. Barnsley - Reading 1

Sexpoängsmatch deluxe från Oakwell där Barnsley kan närma sig Reading på allvar. Lyckas Poya Asbaghi lotsa sina mannar till tre poäng skiljer bara två pinnar till nytt kontrakt och Reading är definitivt en opponent som inte ska skrämma värdarna på förhand. Ettan får dock alldeles för stort förtroende. Barnsley är inga övermän på denna nivå och Reading har också ett nytt kontrakt att strida för. Lucas Joao är en spelare som kan såra The Tykes på egen hand och den lågt streckade tvåan är av yppersta intresse. Gubben (etta-tvåa) liras.


11. Cardiff - Swansea 1

The South Wales Derby stundar på Cardiff City Stadium där hemmalaget har revansch att utkräva på Swansea efter 0-3 i brakan i det vändande mötet. Sedan dess har dock The Bluebirds, som Cardiff kallas, fått saker och ting att gå åt rätt håll och värdarna är definitivt bättre än vad tabellen visar. Swansea har haft sin beskärda del av bekymmer på resande tass och Svanarnas senaste prestationer har varierat alldeles för mycket för att tvåan ska fånga vårt intresse. Ettan inleder men då den streckas hårt är det inte fel att överväga krysset i detta rivalmöte.


12. Luton - Millwall 2

The Championship går i mål med ett Londonderby från Kenilworth Road där Luton favoriseras i de blågula stugorna. Visst har Hattmakarna stått för en mäktig säsong så här långt, men trots att de har tredjeplatsen i egna händer är det ändå läge att dra öronen åt sig när ettan springer upp över 60 procent. Millwall har ännu inte gett upp hoppet om playoff och Lejonen trivs med den förväntade matchbilden på arenan i villaområdet. Att ligga lågt och spela på omställningar och fasta situationer är en faktor som ska tas i beaktande när det kommer till gästerna. Som strecken sitter är det inte fel att lämna ettan därhän. X2 spelas.


13. Häcken - AIK 1

Äntligen är det dags! Allsvenskan drar igång denna lördag och på Hisingen ska AIK försöka inleda med tre poäng mot Häcken. Gnaget har dock en den frågetecken inför denna dust. Bahoui, Hussein och Milosevic har alla dragits med skador och skulle trion missa premiären är gästerna klart försvagade. Häcken har varit flitiga i transferfönstret och hämtat in klass i lirare som Hodzic, Rygaard, Hovland och Uddenäs som alla blir spännande att följa på Hisingen. Faktum är att Getingarna vunnit tre av de fyra senaste inbördes mötena mot AIK och till jämna streck gillar vi att ta ställning. Ettan spikas!


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Burnley trivs väldigt illa mot Manchester City och när de ljusblå jagar ligatiteln har The Clarets inget att sätta emot. Vrålstark tvåa på Turf Moor.


Varningens finger!

Millwall

Millwall har fortfarande känning på en playoff-plats och Luton är inte som bäst när de förväntas föra en matchbild. X2 ska med till varje pris!



144 rader
1. Man United - Leicester 1x2
2. Chelsea - Brentford 1
3. Burnley - Man City 2
4. Leeds - Southampton 1
5. Wolves - Aston Villa x2
6. Brighton - Norwich 1
7. Stoke - Sheffield U x2
8. Coventry - Blackburn 1
9. QPR - Fulham 1x2
10. Barnsley - Reading 12
11. Cardiff - Swansea 1
12. Luton - Millwall x2
13. Häcken - AIK 1


864 rader
1. Man United - Leicester 1x2
2. Chelsea - Brentford 1
3. Burnley - Man City 2
4. Leeds - Southampton 1
5. Wolves - Aston Villa x2
6. Brighton - Norwich 1x
7. Stoke - Sheffield U 1x2
8. Coventry - Blackburn 1
9. QPR - Fulham 1x2
10. Barnsley - Reading 12
11. Cardiff - Swansea 1x
12. Luton - Millwall x2
13. Häcken - AIK 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto