Stryktipset Tips Lördag 22/1

Publicerad på 20 Jan 2022 - 15:22

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jan 2022 - 15:22

Fyra ståtliga matcher från Premier League sparkar igång lördagens Stryktips. De båda Manchester-lagen ska in i elden och en härlig bottenmatch från Elland Road ska också synas. Därefter fortsätter vi ner i The Championship där både skrälldrag och vettiga spikar tornar upp sig. På med bältet, nu åker vi!

TV: Formstarke Ulriks drag på Stryktipset!

 Spelstopp: 15:59

Gå med i vårt succélag — köp andelar i våra toppsystem!
300 kr/andelen – klicka här för köpa din del i Melkers klassiska!
1. Southampton - Manchester City 2

Southampton har stått för en stark vinter och ser nu ut att klara kontraktet utan större bekymmer. Armando Broja och James Ward-Prowse är spelare som gått i bräschen på ett eller annat sätt och dessa herrar behöver Manchester City hålla under strikt uppsyn. Lyckas de med det är mycket vunnet och för stunden lyckas City med det mesta. Pep Guardiolas adepter har radat upp tolv (!) raka segrar i Premier League och ser ostoppbara ut i titeljakten. Riyad Mahrez är iväg på Afrikanska Mästerskapen men det spelar ingen roll. The Cityzens tar en bekväm trepoängare på St. Mary’s. Ohotad tvåa.


2. Manchester United - West Ham 1

Manchester United kommer närmast från en till synes behaglig 3-1-seger mot Brentford, men siffrorna motsvarande inte matchbilden för fem öre. Ralf Rangnick och hans lärjungar förtjänade att ligga under med flera bollar i halvtid och den underliggande statistiken var mördande till Brentfords fördel. Fernandes, Greenwood och Rashford visade i den andra halvleken att de är sylvassa vid omställningar, men här blir det tuffare emot. West Hams försvar ser lika ihåligt ut som ditot hos lördagens kombattanter, men The Hammers ska inte räknas bort för den sakens skull. Bowen, Antonio och Fornals är spelare som kan se till att trippen till Old Trafford blir en trevlig sådan. Ettan ska med men det ska även tvåan. Alla tecken på större system.


3. Leeds - Newcastle 1

Leeds har haft en säsong fylld med motgångar i form av skador och Corona. Bielsa och company har dock satt på sig blåställen och gjort jobbet oavsett truppläge. Mot slutet har Påfåglarna fått utdelning för sitt hårda slit. Två raka segrar och sex gjorda mål är imponerande siffror. Jack Harrison sänkte West Ham (3-2) senast med ett hattrick och tillsammans med Raphinha flyger engelsmannen fram i offensiven. Vi tror att duon kan komma att spela en nyckelroll när Newcastle kommer på besök. Skatorna tappade blytunga poäng senast mot Watford (1-1) och befinner sig alltjämt under giljotinen. Gästerna är usla på att försvara sig längs kanterna och kan definitivt bli straffade för detta på Elland Road. Ettan kan gott testas på egna ben.


4. Brentford - Wolverhampton X

Det var en lagom munter Thomas Frank som mötte media efter Brentfords förlust mot Manchester United. Danskens adepter lirade skjortan av De röda djävlarna i den första halvleken, men sätter man inte sina chanser blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. Brentford har blivit varse om detta under säsongens gång och på samma vis som de blev straffade av United kan de bli straffade av Wolverhampton. Wolves kommer troligtvis att låta The Bees styra matchbilden för att sedan satsa på omställningar, en taktik som använts framgångsrikt i merparten av gästernas fighter. Att spika tvåan kommer inte på tal, men med X2 anser vi att båten guppar lugnt och stadigt i London.


5. Blackpool - Millwall 2

Vidare ner i The Championship där Blackpool gör sin första ligamatch sedan första januari. Då blev det seger med 1-0 mot Hull, men dessförinnan visade The Seasiders stabbig form med två raka förluster och fem insläppta mål mot Huddersfield och Middlesbrough. Efter det ofrivilliga uppehållet tror vi att värdarna kan få svårt att hitta upp i ansenlig nivå mot ett svårspelat Millwall. Lejonen har förvisso torskat två raka i ligaspelet, men båda har varit med minsta möjliga marginal. Sköter Gary Rowetts manskap defensiven korrekt når de minst en poäng på Bloomfield Road. X2 spelas.


6. Bournemouth - Hull 1

Efter en oerhört mörk vinter tog Hull en efterlängtad trepoängare mot Blackburn. Att Honeyman och Eaves stod för målen i 2-0-segern var ingen tillfällighet, ska Tigrarna hänga kvar i The Championship behöver duon fortsätta leverera på samma nivå. Det blir dock svårt att göra anspråk på poäng när resan går till Vitality Stadium. Bournemouth har bara torskat två av tolv hemmamatcher och efter nederlaget mot Luton är Körsbären ytterst angelägna om att studsa tillbaka för att inte släppa iväg Fulham i serieledningen. Spelare för spelare håller de rödsvarta högre nivå, men ettan kommer streckas därefter. Det är inte fel att överväga krysset på större system.


7. Birmingham - Barnsley X

Ångestkantad drabbning från rikets näst största stad där Birmingham blir väl stora favoriter. I veckan tog Blånäsorna stryk med hela 2-6 mot Fulham, något som betydde att värdarna bara vunnit en av de elva senaste tävlingsmatcherna. Det är givetvis ett ohållbart facit och i rådande form går det absolut inte att lita på att Birmingham städar av Barnsley. Poya Asbaghis lag har inte spelat fotboll sedan de slog ut Barrow ur FA-cupen i början av januari, men mot ett dysfunktionellt Birmingham ska det inte spela alltför stor roll. Här finns betydligt större skrällchans än vad svenska folket tycks tro. Plocka med alla tecken och jobba in högersidan.


8. Coventry - QPR 1

Trots att insatserna inte varit de bästa ståtar Queens Park Rangers ändå med tre raka segrar i The Championship. Det säger mycket om truppens individuella kunnande. Förr snarare än senare kommer The Hoops med det sagt att gå på en mina och när viktige Chair befinner sig på Afrikanska Mästerskapen väljer vi att dra öronen åt oss. Gästerna har inte varit som bäst på resande tass, något ett hemmastarkt Coventry ska kunna utnyttja. The Sky Blues tog en välkommen trepoängare senast mot Peterborough (4-1) där Viktor Gyökeres spelade fram till ett av målen. Kan svensken komma upp i samma fina form som i höstas ska Coventry inte räknas bort från en playoff-plats. På Coventry Society Building Arena är Gyökeres och company ruskigt svårslagna och till runt 45 procent är ettan en lockande spik. Garderingar gör sig bättre på annat håll.


9. Reading - Huddersfield 2

Goda råd börjar bli väldigt dyra för Reading. The Royals har hamnat i en negativ spiral där tre raka nederlag och elva insläppta mål skriker bottenstrid lång väg. Värdarna kan trösta sig med att truppläget börjar bli allt bättre, men det är också hög tid att börja leverera poäng. Huddersfield fick med sig en minst sagt rättvis pinne senast mot Swansea och har fortsatt siktet inställt på en playoff-plats. The Terriers tar dock lejonparten av sina poäng hemma i West Yorkshire och här riskerar tvåan att bli hårt åtgången. Då vill vi gärna göra plats för ettan så tidigt det bara går.


10. Sheffield United - Luton X

Sheffield United såg ut som ett givet playoff-lag i inledningen av Paul Heckingbottoms styre. Sedan kom ett olägligt Coronautbrott och därefter har The Blades inte varit att känna igen. I veckan tappade de rödvita 2-0 till 2-2 mot Preston trots att de spelade med en man mer på banan i en dryg timme. Det är knappast något som kännetecknar ett lag i full harmoni. Luton ser å sin sida ut att vara en outsider i kampen om playoff-platserna. Hattmakarna har likt Sheffield United haft ett Coronautbrott inom truppen under vintern, men efter detsamma redovisar gästerna två raka segrar mot Bournemouth och Reading. Nathan Jones ska inte räknas bort från en tredje raka på Bramall Lane. Alla tecken åker med ögonaböj.


11. Stoke - Fulham 2

Superlativen börjar ta slut när det pratas om Fulham. Nio inspelade poäng av de senaste nio möjliga, 19 (!) gjorda mål på tre matcher och överlägsen serieledning är ofattbara siffror. För att spä på The Cottagers överlägsenhet har de dessutom gjort sanslösa 70 mål på 26 matcher. Hujedamej. Premier League hägrar men det gör också en brutal övervärdering av tvåan. När det kommer till poolspel gäller det att ha fötterna på jorden. Stoke har inte gett upp kampen om en playoff-plats och hemma på bet365 Stadium är The Potters inget lag som bara körs över. 2-0-segern mot Hull gav råg i ryggen inför denna drabbning och när tvåan rusar iväg känner vi oss nödgade att dra i handbromsen. Krysset åker med på större system.


12. Swansea - Preston 1

Swansea har gått igenom en tuff period under vintern. Motståndarna har läst Russell Martins filosofi och för att inte dras in i bottenstriden behöver walesarna hitta tillbaka till samma form som under inledningen av skottens styre. Hemma mot ett bortasvagt Preston finns tveklöst chans att studsa tillbaka på vinnande väg. The Lilywhites kämpade sig förvisso till en meriterande poäng, trots spel i numerärt underläge i en timme, mot Sheffield United men här väntar en annan matchbild. Viktige Hughes är avstängd och på resande tass har Preston tappat poäng i nio av tolv matcher. En sunt streckad etta kan lämnas på egna ben.


13. West Bromwich - Peterborough 1

Peterborough har länge sett ut som en het kandidat för nedflyttning. Efter insatsen hemma mot Coventry (1-4) fick kritikerna vatten på sin kvarn. The Posh hade inte en suck och under lördagen blir det till råga på allt tuffare emot ur alla möjliga synvinklar. 1-0-11 är gästernas facit på resande tass, något som inte förbättras mot ett i grunden övermäktigt West Bromwich. The Baggies har en klart spetsigare trupp och det börjar dessutom bli tid för Valérien Ismaël att slänga in Daryl Dike från start. Med dessa faktorer i åtanke kan detta bli en blodig eftermiddag för gästerna. Ettan är en stålspik.


Kupongens kassaskåp

Manchester City

Manchester City är världens just nu bästa lag, det är inte Southampton. De ljusblå nöter ner The Saints över 90 minuter. Urstark tvåa.


Varningens finger!

West Ham

Manchester United bjöd på mängder av målchanser mot Brentford och det är bara en tidsfråga innan värdarna trillar dit igen. West Ham blir en tuffare uppgift och den lågt streckade tvåan ska finnas med till varje pris.144 rader
1. Southampton - Man City 2
2. Man United - West Ham 12
3. Leeds - Newcastle 1
4. Brentford - Wolves x2
5. Blackpool - Millwall x2
6. Bournemouth - Hull 1
7. Birmingham - Barnsley 1x2
8. Coventry - QPR 1
9. Reading - Huddersfield 12
10. Sheffield U - Luton 1x2
11. Stoke - Fulham 2
12. Swansea - Preston 1
13. West Brom - Peterbor. 1


864 rader
1. Southampton - Man City 2
2. Man United - West Ham 1x2
3. Leeds - Newcastle 1
4. Brentford - Wolves x2
5. Blackpool - Millwall x2
6. Bournemouth - Hull 1x
7. Birmingham - Barnsley 1x2
8. Coventry - QPR 1
9. Reading - Huddersfield 12
10. Sheffield U - Luton 1x2
11. Stoke - Fulham x2
12. Swansea - Preston 1
13. West Brom - Peterbor. 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto