Topptipset Tips Fredag 14/1

Publicerad på 14 Jan 2022 - 09:29

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jan 2022 - 09:29

Ett spännande Topptips dukas ut under fredagen där M23-derbyt mellan Brighton och Crystal Palace sticker ut. Ligue 1, Bundesliga, Eredivisie, Jupiler League, Serie B, skotska The Championship och Afrikanska Mästerskapen finns också med. Plattan i mattan mot åtta gröna bockar!


TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!

 


Spelstopp: 19:59



1. Brighton - Crystal Palace 2

Det är dags för M23-derbyt på AMEX Stadium där det kommer att smälla när Brighton och Crystal Palace går i klinch. De förstnämnda får klara sig utan Dunk och Bissuoma, värdarnas kanske två viktigaste spelare. Utan dessa tappar Fiskmåsarna i slagkraft och följaktligen väljer vi att blicka österut. Crystal Palace kommer till spel utan Wilfried Zaha, men med lirare som Olise, Édouard och Mateta går det ingen nöd på de offensiva leden. Connor Gallagher väntas också vara tillbaka i startelvan. Summa summarum har Örnarna det mer förspänt inför detta rivalmöte och X2 lockar allra mest. Ettan avslås.


2. Nice - Nantes 1

Formstarkt möte från Ligue 1 där Nice ändå får gälla som klara favoriter. Christophe Galtier har fått pågarna från rivieran att dra åt samma håll och det är inte lätt att hänga med när Kluivert, Dolberg och Gouiri sätter fart. Den sistnämnda har fått sitt stora genombrott i år och det skulle inte förvåna om anfallaren återfinns i en europeisk toppklubb inom en snar framtid. Nantes har också hittat formen under vintern där nollan är intakt sett till de tre senaste tävlingsmatcherna. Med det sagt skiljer det en del upp till Nices nivå. Ettan står stadigt på egna ben.


3. Dortmund - Freiburg X

Borussia Dortmund innehar fortfarande en betryggande andraplats bakom omöjliga Bayern München. Betryggande kan värdarnas spel dock inte vara för supportrarna. BVB tenderar att svaja under 90 minuter och här väntar en uppgift som normalt passar Håland och company illa. Freiburg innehar Bundesligas tightaste defensiv och Christian Streichs mannar ska absolut inte räknas bort på Signal Iduna Park. Dortmund kommer att bjuda på enorma ytor och när ettan sticker iväg råder garderingstvång. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


4. Zwolle - Willem II 1

Bottenmöte från Eredivisie mellan två aktörer som ser ut att få kämpa för att klara sig kvar i finrummet. Tillsammans har Zwolle och Willem II bara sex segrar på 36 försök och då är det inte svårt att förstå varför tabelläget är så dystert som det är för respektive manskap. Ska Zwolle på något mirakulöst sätt lyckas klamra sig kvar i finrummet är det via spelet på eget gräs, men den ihåliga defensiven gör att vi inte kan lita på de hemmahörande. Gubben (etta-tvåa) liras i vad som förväntas bli en målrik tillställning.


5. Gent - Kortrijk X

Gent har haft en hackig säsong så här långt men blir ändå extremt hårt betrodda av tipparna. Kunnandet i värdarnas trupp är förvisso högt, inte minst hos lirare som Kums, Depoitre och Odjidja-Ofoe, men till över 85 procent är det ändå läge att dra öronen åt sig. Kortrijk blandar och ger men när det väl stämmer för gästerna kan de störa även de bästa lagen i Jupiler League. En brasklapp ska skjutas in för besökarnas sargade truppläge, men här vill vi trots allt gardera brett i hopp om en knall. Alla tecken åker med!


6. Ternana - Ascoli 1

Vidare till pastastöveln och Serie B där ett mittenmöte stundar i Umbrien. Ternana är hemmahörandes i regionen och den totala målskillnaden 27-27 skvallrar högt om att värdarna blandar topprestationer med mindre imponerande sådana. Hemmavid är de rödgröna normalt starka och och här gillar vi deras segerchans. Ascoli har förvisso gått starkt på resande tass men det ska också föras till protokollet att gästerna haft marginalerna på sin sida. Så länge ettan håller sig under 50 procent är vi benägna att plocka fram hammaren. Spik!


7. Partick Thistle - Kilmarnock 1

Den skotska andraligan står näst på tur. Partick Thistle och Kilmarnock har båda modern rutin från spel i The Premiership och det skulle faktiskt inte förvåna om dessa aktörer finns med i högstaligan inför nästa säsong. Partick Thistle besitter kanske hela ligans främsta offensiv där Graham och Rudden öser in mål. Kilmarnock är i sin tur främst i klassen vad gäller försvarsspel och kommer inte ha något emot att backa hem för att sedan satsa på omställningar. En svängig matchbild gör att gubben lämpar sig utmärkt.


8. Gabon - Ghana 2

Afrikanska Mästerskapen föräras med att ta kupongen i mål. Ghana inledde gruppspelet med att torska mot Marocko med 0-1 och Black Stars är därför piskade att vinna mot Gabon för att inte riskera ett tidigt uttåg. Spelare för spelare håller Ghana högre nivå, men Gabon får en trevlig matchbild framför sig. Aubameyang ryktas kunna vara tillbaka för Pantrarna vilket ger en boost till hela truppen trots tidigare snedsteg. Tvåan är troligast, men hård streckning gör krysset till ett sunt komplement.


Kupongens kassaskåp

Nice

Nice flyger fram för dagen och har en glödhet Gouiri att förlita sig på längst fram. Nantes gör det också bra men är i grunden ett sämre lag än grabbarna från rivieran. Fin etta.


Varningens finger!

Freiburg

Freiburg är i toppen för att stanna men blir ändå ständigt undervärderade av svenska folket. Ett svajigt Dortmund får det inte enkelt trots hemmaplan. Alla tecken ska med.



144 rader
1. Brighton - Crystal P x2
2. Nice - Nantes 1
3. Dortmund - Freiburg 1x2
4. Zwolle - Willem II 12
5. Gent - Kortrijk 1x2
6. Ternana - Ascoli 1
7. Partick T - Kilmarnock 12
8. Gabon - Ghana x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto