Topptipset Tips Fredag 18/3

Publicerad på 18 Mar 2022 - 10:18

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Mar 2022 - 10:18

Härliga fredag! Helgen inleder på bästa tänkbara sätt då Svenska Spel kastar en riktigt trevlig Topptips-kupong på oss. Skrälläge redan i match 1 då Leeds mycket väl kan knäppa Wolves på nosen. I övrigt letar sig matcher från bland annat Tyskland, Portugal och Spanien in på kupongen. Sista mötet sker på Brandywell Stadium där också bongens trevligaste spik synas. Nu åker vi!


Spelstopp: 19:59



1. Wolverhampton - Leeds 2

Pat Bamford är tillbaka på planen efter sin utdragna och trötta skada. Bara strikerns blotta närvaro bidrog till att Leeds anfallsspel helt plötsligt såg bra ut. 2-1-segern var förvisso mot ett svagt Norwich men förutom Påfåglarnas två strutar fanns också gott om lägen att pressa in ytterligare bollar då bland annat Raphina och Struijk hade riktigt fina chanser för ytterligare mål. Wolves på Molineux blir ett svårt men knappast omöjligt uppdrag. Vargarnas har torskat fem av sina nio senaste i alla tävlingar och när lagen möttes på Elland Road i höstas var det Leeds som ägde mer eller mindre hela matchen (1-1). På med stora bältet, 1X2.


2. Athletic Bilbao - Getafe 1

Getafe var under hösten en klubb i fritt fall. Quique Sánchez Flores har under vintern ändå fått in laget på rätt köl och blickar vi tillbaka över de 15 senaste i ligan så har gästerna faktiskt bara förlorat tre matcher. Starkt. Athletic Bilbao föll med 0-1 borta mot Real Betis i en viktig match i kampen om de mer ädla positionerna av tabellen. Hemma på Estadio San Mamés visar de rödvita värdarna ändå upp tre raka vinster och är överlag svårspelade på baskiskt gräs. Ettan får första penseldraget och med krysset som tidigt stödhjul sitter vi bra i båten.


3. Bochum - Mönchengladbach 2

Coronapandemin är inte över. Bochum har nya fall i Pantovic och Tesche som i dagarna testats positivt och sedan tidigare har Leitsch befunnit sig i sjukstugan. Även ett par skador oroar hemmalaget. Mönchengladbach har inte någon bra säsong att blicka tillbaka på. Även här finns vissa bekymmer i och med att topptopp-gubben Hofmann återigen dragit på sig en skada. Gästerna kommer dock från en bra insats hemma mot Hertha Berlin och sett till startelvor ska besökarna klassas som det något bättre herrskapet. Stannar tvåan i krokarna runt 40 procent kan vi chansspika med gott samvete.


4. Genoa - Torino X

Tiden börjar snart ticka ut för Genoa. Hemmalaget står kvar på en ynka seger över 29 omgångar och framåt saknas kreativitet och kvalité. Värdarna visar upp sju raka kryss varav de tre senaste slutat 0-0. Torino visar inte heller upp något magiskt spel direkt. Tjurarna från Turin har inte vunnit sedan mitten av januari och har dessutom en hel hög med gubbar som antingen är skadade eller som är ytterst osäkra till spel. Bland annat finns risk att Zaza, Milinkovic-Savic (målvakten), Praet och Djidji inte är tillgängliga. Krysset ligger nära till hands och därefter får ändå tvåan kliva på som första gardering.


5. St. Etienne - Troyes 1

St. Etienne har rest sig på nio. Värdarna har tagit poäng i sex av de sju senast lirade matcherna och det gör att Pascal Dupraz och hans mannar bara har en pinne upp till en plats bortom de tre sista platserna i Ligue 1. Troyes är en av klubbarna som skumpar strax framför i tabellen. Formen hos besökarna är tämligen god i och med två raka vinster som inneburit att laget gjort ett mindre lyft i botten. Bortaspelet är däremot tveksamt och även om det blev en seger vid senaste utflykten (2-0 mot Bordeaux) hade tre raka nederlag noterats dessförinnan. 1X borde räcka.



6. Heerenveen - Heracles X

Heerenveen har den senaste tiden varit i fritt fall. Värdklubben har inte fått jubla åt en seger sedan mitten av december. Försvarsspelet är ifrågasatt samtidigt som det offensiva spelet i mångt och mycket varit uselt. Henk Veermans flytt har haft stor negativ betydelse. Heracles på hemmaplan är hursomhelst ett motstånd som ska kunna passa. Gästerna ser ut att sakna sin förstamålvakt Blaswich. Även herrar som Sierhuis och Azzaoui ska vara out. Quagliata är därtill avstängd. Svårtippat värre men även om ettan rent värdemässigt möjligen kommer tilltala är det svårt att inte gardera denna dust hela vägen över. Alla tecken!


7. Vizela - Famalicao 1

När Adel Taarabt synade rött innan klockan ens tickat upp på tio i Lissabon så fick Vizela en gyllene chans att fälla bjässen Benfica i huvudstaden. Det lyckades inte, trots en 1-0-ledning. Álvaro Pacheco och hans manskap fick nöja sig med ett kryss och är därmed utan seger sedan januari. Famalicao huserar två futtiga poäng före i tabellen och besökarna har visat sig rejält sårbara på bortaplan. I offensiv riktning går det mesta via fransmannen Simon Banza för gästerna. När Lens-förvärvet inte är på humör har det under den senaste tiden slutat utan seger. Med andra ord, kan Vizelas backlinje stänga ner 25-åringen är väldigt mycket vunnet. 1X provas.


8. Derry City - St. Patrick’s 1

Vi tar oss i mål via en fajt från Nordirland. Derry har fortsatt våren där hösten slutade, nämligen med fem raka poänggivande matcher. City ser stabila ut bakåt samtidigt som Jamie McGonigle fortsatt briljerar i fören. St. Patrick’s står på tur. Gästerna från Dublin finns som väntat med i toppen av den unga tabellen men laget imponerade inte trots seger i derbyt mot UC Dublin. Historiskt är dessutom Brandywell Stadium en plats som inte lockar det minsta. Bara en gång sedan 2015 har bortalaget rest hem med alla tre poängen härifrån. Ettan känns riktigt trevlig att testa allena.


Kupongens kassaskåp

Derry City

Nordirländarna har börjat säsongen perfekt och spelar ett bra defensivt spel samtidigt som det finns klass i fören. St. Patrick’s har genom åren haft bekymmer här uppe och kommer även denna afton ställas ordentligt på prov. Ettan gillas skarpt.


Varningens finger!

Leeds

Wolves blir alldeles för stora favoriter i ett på förhand jämnt möte. Leeds har varit bättre på slutet och dessutom börjar frånvarolistan lätta något. Klart högersidan på Molineux ska testas.



144 rader
1. Wolves - Leeds 1x2
2. A.Bilbao - Getafe 1x
3. Bochum - M'gladbach 2
4. Genoa - Torino x2
5. St. Etienne - Troyes 1x
6. Heerenveen - Heracles 1x2
7. Vizela - Famalicao 1x
8. Derry - St. Patrick’s 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto