Topptipset Tips Fredag 26/8

Publicerad på 25 Aug 2022 - 18:07

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Aug 2022 - 18:07

Fredagens Topptips gör nedslag i sju olika ligor där toppmötet från Serie A sticker ut allra mest. Lazio - Inter blir en smällkaramell som heter duga och vi väljer faktiskt att ta ställning redan i inledningen. Övriga drag och tankar följer i nedanstående analys. Nu gasar vi!

Spelstopp: 19:59



1. Lazio - Inter 2

Inter gjorde processen kort med Spezia där firma Lukaku/Martínez visade att de trivs ypperligt varandras sällskap. Belgaren peggade upp argentinarens vackra mål med vänsterfoten och kan duon stå för ett lika gott samarbete borta mot Lazio är mycket vunnet för Nerazzurri. “Örnarna” fick nöjda sig med delad ära mot Torino efter premiärsegern mot Bologna och hittills har Sarris gäng inte visat något vidare kunnande. Medan det knastrar i väggarna i huvudstaden blåser det desto varmare vindar runt besökarna från modehuvudstaden. Vi singlar tvåan till smaskig procent.

2. Girona - Celta Vigo 2

Girona reste sig efter premiärförlusten mot Valencia genom att besegra Getafe med 3-1. Det ska dock påpekas att katalanerna i princip fick segern till skänks av Sánchez Flores gäng som uppträdde oerhört förvirrat i de bakre leden. Girona bjöd i sin tur också på mängder av ytor, något som kommer att straffa sig vid upprepning mot Celta Vigo. Coudets mannar hade inte mycket att sätta emot Real Madrid men det är å andra sidan inte mot de regerande mästarna som galicierna ska ta säsongens första trepoängare. Större chans till densamma ges här och när strecken ser ut att bli jämnt fördelade tar vi ställning för Aspas och company. Tvåan är en fräck men inte alls otrolig chansspik.

3. Real Betis - Osasuna X

Real Betis har trots ett tufft skadeläge fått en flygande inledning på La Liga. Pellegrini och company har lagt såväl Elche som Mallorca på rygg med totalt 5-1, men det raskt brasklappas för att siffrorna kryddas av en utvisning i värdarnas favör från premiären. Denna fredag blir det tufft emot när ett lika formstarkt Osasuna kommer på visit. Pamplona-laget stod för en storstilad premiär när de besegrade Sevilla och följde sedan upp det med att enkelt avfärda Cádiz med 2-0. Det tredje raka andalusiska motståndet står nu på menyn och gästerna ska inte alls betraktas som så chanslösa som streckningen visar. Alla tecken och skrälljobb är vägen att vandra.

4. Freiburg - Bochum 1

Freiburg reste sig snabbt efter att ha förlorat mot Borussia Dortmund med 1-3. Ett gjort mål och en hållen nolla mot Stuttgart var tillräckligt för att göra Christian Streich till en nöjd man. Lika belåten var inte Thomas Reis när han fick se sitt Bochum bli asfalterade av Bayern München. 0-7 i brakan var hädiska siffror och för gästernas del handlar fredagens omgång bara om en enda sak – att hålla ihop defensiven till varje pris. Freiburg är en snällare opponent än Bayern, men Bochum ska med det sagt vara väldigt nöjda om de åker hem med en poäng. 1X är att betrakta som heltäckt.

5. Ajaccio - Lille 2

Det var inte roligt att heta Bochum i föregående omgång. Lille hade heller inte en av sina bättre dagar senast det begav sig. PSG slaktade Les Dogues med 7-1 och Paulo Fonseca med adepter fick sannerligen känna att de levde. Även om gästerna är ett i grunden bättre lag än Ajaccio blir det inte lätt att resa sig efter en sådan utskåpning. Värdarna var en oerhört stark defensiv enhet i fjolårets Ligue 2 och även om de står utan seger i finrummet vill vi inte räkna bort säsongens första trea denna afton. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

6. Luton - Sheffield United X

Oviss kamp från charmiga Kenilworth Road där framför allt Luton inte fått saker och ting att stämma så här långt. 2-0 senast mot Swansea var ett viktigt trendbrott, men The Hatters är hittills långt ifrån fjolårets playoff-nivå. Med det sagt ska värdarna kunna trivas med den förväntade matchbilden mot Sheffield United. Anel Ahmedhodzic och company trivs som allra bäst i sin hemmaborg där de lade Blackburn på rygg med 3-0 i lördags. Spelet på resande tass är dock en annan femma och här vågar vi inte lita på en övervärderad tvåa. Alla tecken ska med.

7. NEC Nijmegen - Groningen 1

Det blev proppen ur för NEC Nijmegen när de åkte till Volendam och vände hem med 4-1 i bagaget. Duelund och Tannane fanns med bland målskyttarna och det är en duo som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. Groningen är förvarnade om vad som komma skall på Goffertstadion. Gästerna kommer i sin tur från 1-0 mot Go Ahead Eagles efter att dessförinnan ha blivit örfilade av Ajax med hela 1-6. Det svänger om de vitgröna och i en förmodat målrik historia kan krysset lämnas därhän. Ettan först, tvåan sedan.

8. Charleroi - Club Brugge 2

Toppmöte från belgiska Jupiler League där Charleroi tar emot regerande mästarna Club Brugge. De förstnämnda visar gott gry med två raka segrar och har framför allt vass spets i herrar som Heymans och Gholizadeh. Duon kan sänka vilken opponent som helst när de har sin dag, men det ska även slås ett slag för Club Brugges offensiv. Lang, Skov Olsen och Vanaken är bara ett axplock av gästernas potentiella matchvinnare på Stade du Pays de Charleroi. Även i Belgien är “gubben” (etta-tvåa) ett sunt val att luta sig mot.

Kupongens kassaskåp

Inter

Inter har fått en flygande start på Serie A och ser faktiskt ännu starkare ut än i fjol. Lazio i Rom är ingen enkel uppgift, men med den högstanivån Nerazzurri besitter gillas den sunt streckade tvåan starkt.

Varningens finger!

Osasuna

Osasuna inledde La Liga med att slå tillbaka Sevilla och denna fredag tar grabbarna från Pamplona sig an andalusiernas ärkerival Real Betis. Den vänstervridna streckningen gör att vi bara måste plocka med hela spannet där X2 rensar friskt.



144 rader
1. Lazio - Inter 2
2. Girona - Celta Vigo 2
3. Real Betis - Osasuna 1x2
4. Freiburg - Bochum 1x
5. Ajaccio - Lille 12
6. Luton - Sheffield United 1x2
7. NEC Nijmegen - Groningen 12
8. Charleroi - Club Brugge 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto