Topptipset Tips Fredag 27/5

Publicerad på 26 Maj 2022 - 11:17

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Maj 2022 - 11:17

Irländsk julafton är ett fenomen som ofta förekommer på svenska högtider och fredagens kupong flirtar minst sagt med den leken. Åtta fighter från den gröna ön står på menyn när Premier Division och Division 1 ska synas i sömmarna. Vi hittar bland annat ett maffigt skrälldrag i Nordirland. Nu kör vi!

TV: 11 miljoner i jackpot och finbesök av Polsäter i studion!Spelstopp: 20:441. Bohemians - Drogheda 1

Drogheda United stod för en fin säsong i egenskap av nykomlingar i fjol. Den här säsongen har dock inletts svagt och 1-0-segern senast mot regerande mästarna Shamrock Rovers ska inte vägas in alltför tungt. Gästerna var ordentligt tillbakatryckta under 90 minuter och trepoängaren var faktiskt ett regelrätt rån sett till matchbilden. Vi tror inte att blixten slår ner två gånger. Bohemians är ett klart starkare lag i grunden och ska här kunna studsa tillbaka på vinnande väg efter förlusten mot St. Patrick’s. Devoy är en spelare med spetsegenskaper som inte motsvaras hos Drogheda. Spikad etta till fin procent.

2. Derry City - Finn Harps X

Derry City rivstartade säsongen med att haka på Shamrock Rovers i toppstriden, men den senaste tidens formsvacka är minst sagt oroande för värdföreningen. Fem raka utan seger, tre raka förluster och en tam offensiv är bara några av faktorerna som spökar i huvudet på tabelltvåan. Då är ettan knappast så given som tipparna tycks tro, inte ens när Finn Harps kommer på besök. Gästerna må vara nästjumbo i tabellen men det ska samtidigt nämnas att The Harps trivts bra mot Derry City i modern nutid. Bara en förlust på de fyra senaste inbördes mötena vittnar om detta. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Dundalk - St. Patrick’s 1

Dundalk bokförde en dyster säsong i fjol men tycks övertygade om att ställa saker och ting till rätta den här säsongen. Värdarna från Dublin visar toppform med tre raka segrar och har faktiskt bara förlorat två av 17 fighter så här långt. Med det är de bäst i klassen och här får St. Patrick’s se upp. The Saints bröt en negativ trend i och med 3-0 mot Bohemians, men i huvudstaden får besökarna finna sig i att slå ur underläge. Hoban och Bradley är en duo som kan sänka gästerna på egen hand. Ettan singlas upp till 45 procent.

4. Shamrock Rovers - Shelbourne 1

Shamrock Rovers lade som bekant vantarna på ligatiteln i fjol och de regerande mästarna har inlett innevarande säsong bäst av samtliga. Tolv segrar på 18 försök är imponerande siffror, men senast blev det grus i maskineriet när Rovers gick på en mina mot Drogheda. Mandroiu såg rött och är således avstängd här och ettan är ingen attraherande spik till över 70 procent. Shelbourne kommer till Tallaght Stadium med fyra raka segrar i ryggsäcken och kommer att sälja sig dyrt i varje duell. Större under har skett än att gästerna reser hem med en poäng. Åtminstone krysset bör sällskapa den hårt ansatta ettan.

5. UC Dublin - Sligo Rovers 2

UC Dublin har som väntat fått det tufft i Premier Division. Nykomlingarna står noterade för blygsamma åtta poäng och kommer av mycket att döma befinna sig i Division 1 redan nästa säsong igen. Offensiven är blek och defensiven läcker, men är det någonstans värdföreningen ska ta sina poäng är det hemma i huvudstaden. Sligo Rovers har inte rosat marknaden på resande tass där blott tre segrar på nio försök inte är mycket att skryta med. Gästerna är med det sagt ett klart bättre lag i grunden och med X2 sitter vi tryggt i båten.

6. Waterford - Treaty United 1

Vidare ner i andraligan, Division 1, där vi inledningsvis ska rikta blickarna mot Waterford Regional Sports Centre. Waterford är hemmahörandes på arenan och värdarna hoppas ta sig upp i Premier Division, samma liga som de trillade ur i fjol. Segrarna har staplats på hög under våren och i Patterson finns kanske hela seriens bästa spelare. Har skotten en bra dag får Treaty United oerhört svårt att stå emot. Gästerna har förvisso tre raka utan förlust, men mer än så får de inte med sig härifrån heller. 1X är att betrakta som en helgardering.

7. Cobh Ramblers - Longford 2

Cobh Ramblers är tillsammans med Athlone Town andraligans två sämsta lag efter 15 omgångar. Värdarnas läckande defensiv tycks inte ha något stopp, men är det någonstans de ska kunna bjuda upp till dans mot Longford är det hemma i Cork. De tillresta trivs inte som bäst med tillvaron utanför hemtrakterna där tre segrar på sju försök är blygsamma papper. Högstanivån är dock tillräcklig för att kunna lägga Cobh Ramblers på rygg, men bergsäker är inte tvåan. Ettan är ett vettigt komplement på större system.

8. Galway United - Cork City X

Tidig seriefinal från magiska Galway där Galway United och Cork City ska mäta svärd. De förstnämnda gynnas såklart av hemmaplan och har en liten psykologisk fördel med tanke på segern i den andra omgångens vändande möte. Det var dock en fight som kunde gått hur som helst och här ska Cork City inte räknas bort. Gästerna är obesegrade på resande tass och har spets i vasse målskytten Coffey. Har han en bra dag är Galway United en favorit i fara. Alla tecken rekommenderas i en på förhand svårsiad fight.

Kupongens kassaskåp

Bohemians

Bohemians har haft en svajig inledning på säsongen men är i grunden klart bättre än Drogheda United. Så länge ettan håller sig under 70 procent är det en given spik.

Varningens finger!

Finn Harps

Finn Harps har trivts bra mot Derry City i modern nutid och med ont om ordentliga skrällägen på kupongen är högersidan en inspirerande sådan. Missa inte X2 som skapar korsdrag bland kuponghögarna.144 rader
1. Bohemians - Drogheda 1
2. Derry City - Finn Harps 1x2
3. Dundalk - St. Patrick’s 1
4. Shamrock - Shelbourne 1x
5. UC Dublin - Sligo Rovers x2
6. Waterford - Treaty United 1x
7. Cobh Ramblers - Longford 12
8. Galway United - Cork City 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto